Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان استخبارات افغانستان را متهم به شکنجه ی زندانیان این گروه نموده است

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

گروه طالبان استخبارات افغانستان را متهم به شکنجه زندانیان این گروه برای اقرار مبنی بر گرفتن پول از سوی روسیه برای کشتن عساکر آمریکایی  می کند.

ادعای تعیین انعام برای جنگجویان طالبان از سوی روسیه برای کشتن سربازان آمریکایی درافغانستان از سوی آمریکا، حالا آرام آرام طالبان و حکومت افغانستان را به این موضوع پیوند می دهند.

به تازگی خیر الله خیر خواه عضو گروه سیاسی طالبان در قطر گفته است که هیچ کس ثابت کرده نمی تواند که طالبان برای کشتن سربازان آمریکایی درافغانستان از روسیه پول گرفته است.

خیرالله خیر خواه عضو گروه سیاسی طالبان در قطر گفته است: “آنها زندانیان را برای اقرار گرفتن در مورد این موضوع شکنجه کرده اند تا به جهان گزارش بدهند در حالیکه همه چیز کاملا بی اساس است و هیچ کس ثابت کرده نمی تواند که طالبان از روسیه کمک های نظامی دریافت کرده است. “

اما امنیت ملی افغانستان رفتار این نهاد را با زندانیان بر مبنای قوانین حقوق بشری می گوید.

از سویی هم وزیر خارجه روسیه یک بار دیگر دست داشتن روسیه را در این موضوع بی بنیاد خوانده می گوید که شماری از مقام های آمریکایی برای آسیب زدن به حکومت ترامپ در آستانه ی انتخابات ریاست جمهوری به این ادعا دامن می زنند.

سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مورد گفته است: ” من تنها گفته می توانم که تمام این ادعاها بر بنیاد گمانه زنی  استوار بوده و هیچگونه واقعیت مشخصی در مورد آن ارایه نشده است. “

پیش ازین هم طالبان گرفتن پول از سوی روسیه را برای کشتن سربازان آمریکایی در افغانستان رد کرده بودند اما این نخستین بار است که طالبان اقرار زندانیان شان را روی این موضوع در نتیجه شکنجه از سوی استخبارات افغانستان می دانند.

هرچند دولت افغانستان اعلام کرد که نزدیک به شش صد زندانی طالب را که اتهام‌های سنگین بر آن‌ها وارد است، از بند آزاد نمی‌کند اما منابع نزدیک به طالبان می‌گویند، این گروه هنوزهم روی آزادی زندانیان بر بنیاد فهرست از پیش سپرده شده به دولت تاکید وارد و با ترتیب فهرست تازه ی از زندانیان موافق نیست.

سیداکبر آغا، عضو پیشین گروه طالبان گفته است: “هنوزهم میخواهند که مطابق فهرست سابق زندانیان آزاد شوند. هیچ فهرست تازه ترتیب نشده و به دولت هم سپرده نشده است.”

ظاهراً کشورهای هم‌پیمان افغانستان هم با آزادی صدها زندانی طالب که متهم به دست داشتن در رویدادهای کلان گفته می‌شوند، مخالف اند، چنانچه که وزارت خارجه می‌گوید، در نشست‌های پسین در مساله آزادی زندانیان، کشورهای منطقه و جهان خواستار حاکمیت قانون از سوی حکومت شده‌اند.

رویداد های اخیر

حقانی و وزیر خارجه سوریه درباره وضعیت افغانستان و پاکستان گفتگو کردند

Published

on

لیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله امارت اسلامی با اسعد شیبانی، وزیر امور خارجه سوریه درباره وضعیت افغانستان و پاکستان در یک تماس تلیفونی گفتگو کرده است.

براساس خبرنامه وزارت داخله، در این تماس هر دو طرف بر اهمیت تقویت روابط میان افغانستان و سوریه تأکید کردند.

در این گفتگو، هر دو طرف درباره آخرین وضعیت منطقه نیز بحث نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سقوط جت رژیم نظامی پاکستان در ننگرهار؛ پیلوت زنده دستگیر شد

Published

on

سخنگوی قوماندانی امنیه ننگرهار می‌گوید که یک طیاره جت رژیم نظامی پاکستان توسط نیروهای افغان در حوزه ششم شهر جلال آباد سقوط داده شده و پیلوت آن زنده دستگیر شده است.
 
Continue Reading

رویداد های اخیر

امارات و ایران خواستار حل دیپلوماتیک تنش‌های افغانستان و پاکستان شدند

Published

on

امارات متحده عربی با ابراز نگرانی از درگیری‌های اخیر میان افغانستان و پاکستان، از دو طرف خواسته است تا با خویشتنداری و عقلانیت، از هرگونه تشدید بیشتر وضعیت جلوگیری کنند.

وزارت خارجه امارات در بیانیه‌ای تأکید کرده است که حل اختلافات باید از مسیر گفتگو و ابزارهای دیپلوماتیک دنبال شود؛ رویکردی که به گفته این کشور می‌تواند به تقویت امنیت و ثبات در جنوب آسیا کمک کند.

امارات همچنین حمایت خود را از تلاش‌هایی که با هدف ایجاد اعتماد و ترویج گفتگو میان دو طرف انجام می‌شود، اعلام کرده و گفته است که این اقدامات می‌تواند به تحقق خواست مردم هر دو کشور برای صلح و توسعه کمک نماید.

در همین حال، وزارت خارجه ایران نیز در بیانیه‌ای جداگانه مراتب نگرانی و تأسف عمیق خود را نسبت به تشدید خشونت‌ها ابراز کرده و گفته است که ادامه درگیری‌ها پیامدهای انسانی و امنیتی جدی برای منطقه به همراه دارد.

تهران با تأکید بر ضرورت احترام متقابل به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی، از دو طرف خواسته است فوراً روند گفتگو و تعامل را آغاز کنند.

ایران همچنین اعلام کرده که برای هرگونه کمک به کاهش تنش و فراهم ساختن زمینه گفتگو میان دو کشور جهت توقف کامل درگیری‌ها و رسیدن به تفاهم، آماده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!