Connect with us

رویداد های اخیر

تیم ملی کریکت افغانستان در دومین بازی ۲۰ آوره نیز ویست‌اندیز را شکست داد

با این پیروزی، افغانستان دومین برد پیاپی خود را در این سریز به دست آورد و رسماً عنوان قهرمانی این رقابت‌ها را از آن خود کرد. در پایان مسابقه، جایزه بهترین بازیکن میدان نیز به مجیب‌الرحمان تعلق گرفت.

منتشر شده

در

تیم ملی کریکت افغانستان در دومین دیدار ۲۰ آوره سلسلۀ رقابت‌های بین‌المللی نیز تیم ویست‌اندیز را شکست داد و این سریز را به نام خود کرد.

این بازی چهارشنبه شب (اول دلو) در شهر دبی امارات متحده عربی برگزار شد.

نخست تیم افغانستان توپ‌زنی کرد و در ۲۰ آوره با از دست دادن چهار بازیکن‌اش ۱۹۰ دوش هدف تعیین کرد ؛ اما ویست‌اندیز فقط ۱۵۰ دوش کرد و در آور نزدهم همه بازیکنان خود را از دست داد.

درویش رسولی با انجام ۶۸ دوش از ۳۹ توپ، بهترین توپ‌زن افغانستان در این دیدار بود. صدیق‌الله اتل نیز با ۵۳ دوش از ۴۲ توپ، نقش مهمی در رسیدن تیم به این امتیاز داشت.

در وقت دوم مسابقه، تیم ویست‌اندیز برای رسیدن به هدف تعیین‌شده وارد میدان شد؛ اما توپ‌اندازان افغانستان اجازه ندادند این تیم به خواست خود برسد. ویست‌اندیز در ۱۸.۵ آور تمام بازیکنانش را از دست داد و تنها توانست ۱۵۰ دوش کسب کند. در میان بازیکنان این تیم، براندون کینگ با انجام ۵۰ دوش، بیشترین امتیاز را به دست آورد.

درخشان‌ترین چهره میدان، مجیب‌الرحمان بود که با توپ‌اندازی دقیق و حساب‌شده، چهار ویکت مهم از ویست‌اندیز گرفت و نقش کلیدی در پیروزی افغانستان داشت. افزون بر او، فضل‌الحق فاروقی و عظمت‌الله عمرزی نیز هر کدام با کسب دو ویکت، عملکرد موفقی در خط توپ‌اندازی افغانستان داشتند.

با این پیروزی، افغانستان دومین برد پیاپی خود را در این سریز به دست آورد و رسماً عنوان قهرمانی این رقابت‌ها را از آن خود کرد. در پایان مسابقه، جایزه بهترین بازیکن میدان نیز به مجیب‌الرحمان تعلق گرفت.

دیدار سوم و پایانی این سریز بین‌المللی، امروز حوالی ساعت هفت شب به وقت کابل میان دو تیم افغانستان و ویست‌اندیز در دوبی برگزار خواهد شد؛ دیداری که با وجود مشخص شدن قهرمان، همچنان از اهمیت فنی و اعتباری برخوردار است.

از سوی دیگر ، تیم کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان در رقابت‌های جام جهانی، تیم تانزانیا را با تفاوت ۹ ویکت شکست داد و سومین پیروزی را در این جام به نام خود ثبت کرد.

پیش از این ، تیم کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان در گروه دی، افریقای جنوبی و ویست اندیز را شکست داده بود.

رویداد های اخیر

کابلوف: روسیه در صورت نیاز آماده میانجیگری برای حل اختلافات میان افغانستان و پاکستان است

Published

on

ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان، در دیدار با گل حسن حسن، سفیر امارت اسلامی در مسکو، درگیری اخیر میان افغانستان و پاکستان را نگران‌کننده خواند و تأکید کرد که مشکلات باید از طریق گفتگو و دیپلوماسی حل شود.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در مسکو، کابلوف گفته است که روسیه در صورت نیاز آماده ایفای نقش میانجیگری برای حل اختلافات میان افغانستان و پاکستان است.

در این دیدار، هر دو طرف درباره وضعیت روابط دوجانبه بین افغانستان و روسیه و توسعه همکاری‌ها گفتگو کردند.

در خبرنامه همچنین آمده که آقای حسن در مورد نقض حریم افغانستان توسط پاکستان و موضع رسمی امارت اسلامی توضیحاتی به کابلوف ارائه کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برنامه جهانی غذا: افزایش درگیری‌ها در امداد خط فرضی دیورند بحران غذایی افغانستان را تشدید کرده است

آیلایف از جامعه جهانی خواست که به تعهدات خود پایبند باشند و افغانستان را در سخت‌ترین لحظات تنها نگذارند.

Published

on

نماینده و مدیر برنامه جهانی غذا در افغانستان، جان آیلایف، روز سه شنبه (۱۲حوت) در یک نشست خبری از طریق زوم از ژنو اعلام کرد که افزایش ناامنی در مرزهای شرقی، جنوبی و غربی افغانستان باعث فشار شدید بر خانواده‌های آسیب‌پذیر شده است.

آیلایف گفت که از تاریخ ۲۶ فبروری، درگیری‌ها در امتداد خط فرضی دیورند میان افغانستان و پاکستان شدت یافته و تقریباً ۲۰ هزار خانواده در مناطق شرقی، جنوب شرقی و جنوبی مجبور به بیجا شدن شده‌اند. درگیری‌ها و حملات هوایی و زمینی بیش از ۳۰ ولسوالی در ولایت‌های ننگرهار، نورستان، کنر، لغمان، پکتیکا، پکتیا، خوست، قندهار و هلمند را متاثر کرده است.

این افزایش خشونت‌ها باعث شده تا برنامه‌های اضطراری، حفاظت اجتماعی، تغذیه مدارس و کمک‌های معیشتی برنامه جهانی غذا موقتاً متوقف شود و حدود ۱۶۰ هزار نفر از دریافت کمک‌های غذایی محروم گردند.

آیلایف با اشاره به زلزله ۳۱ اگست ۲۰۲۵ در شرق افغانستان گفت: «مردم ولایات کنر و ننگرهار که پیشتر از زلزله آسیب دیده بودند، اکنون با درگیری‌های مرزی مواجه شده و وضعیت شکننده آنان وخیم‌تر گردیده است.»

در ولایت‌های غربی نیز خشونت‌ها در ایران باعث افزایش بازگشت مهاجران شده است. آیلایف افزود که بازگشت دوباره این افراد، به همراه فقر، بیکاری و گرسنگی، فشار بیشتری بر سیستم بشردوستانه کم‌بودجه وارد می‌کند.

وی هشدار داد که با وضعیت کنونی و محدودیت منابع، برنامه جهانی غذا قادر نخواهد بود به خانواده‌های آواره و بازگشته کمک کافی برساند. نیاز مالی شش ماه آینده این سازمان ۳۱۳ میلیون دالر اعلام شده است.

آیلایف از جامعه جهانی خواست که به تعهدات خود پایبند باشند و افغانستان را در سخت‌ترین لحظات تنها نگذارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار متقی با سفیر چین؛ تأکید بر تقویت روابط و بررسی تنش‌ها با پاکستان

در این دیدار، دو طرف بر توسعه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و چین تأکید کردند و تحولات اخیر امنیتی منطقه به ویژه تجاوز پاکستان علیه حاکمیت افغانستان را به‌گونه مفصل مورد بررسی قرار دادند.

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان، با ژاو شینگ، سفیر چین در کابل دیدار و درباره گسترش روابط دوجانبه و تحولات اخیر امنیتی منطقه، به‌ویژه تنش‌ها با پاکستان، گفت‌وگو کرد.

در این دیدار، دو طرف بر توسعه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و چین تأکید کردند و تحولات اخیر امنیتی منطقه به ویژه تجاوز پاکستان علیه حاکمیت افغانستان را به‌گونه مفصل مورد بررسی قرار دادند. موضوع حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان از محورهای اصلی این گفتگوها بود.

متقی با اشاره به سیاست خارجی متوازن و اقتصادمحور امارت اسلامی، تصریح کرد که افغانستان خواهان روابطی مبتنی بر احترام متقابل، عدم مداخله و حسن همجواری است. وی تأکید کرد که رعایت حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان، اصل اساسی برای تأمین ثبات پایدار و اعتمادسازی در سطح منطقه به شمار می‌رود و هرگونه اقدام مغایر با این اصل می‌تواند بر امنیت و همکاری‌های منطقه‌ای تأثیر منفی بگذارد.

سفیر چین نیز با ابراز نگرانی از وضعیت جاری منطقه، ثبات را به سود تمامی کشورهای منطقه دانست و ابراز امیدواری کرد که اختلافات از طریق گفتگو و مجاری دیپلماتیک حل‌وفصل شود. وی همچنین خاطرنشان ساخت که برخی عناصر خارجی در تلاش‌اند ثبات و روند توسعه منطقه را تضعیف کنند، اما کشورهای منطقه می‌توانند با هماهنگی و همکاری مشترک، این چالش‌ها را مدیریت و خنثی سازند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!