Connect with us

رویداد های اخیر

اتاق تجارت: با بسته‌ماندن گذرگاه تورخم میلیون‌ها افغانی زیان کرده‌ایم

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان می‌گوید که با بسته‌شدن دروازه تورخم به آنان میلیون‌ها افغانی زیان وارد شده است.

به گفته اعضای این اتاق، همواره جانب پاکستان در فصل میوه تازه مشکلاتی فرا راه صادرات خلق می‌کنند تا میوه تازه صادراتی افغانستان در مسیر راه‌ها فاسد شده و از بین برود.

خان‌جان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، می‌گوید: «این بار اول نیست که در سرحد با ما این قسم برخورد می‌شود، خواهش ما از دولت‌های افغانستان و پاکستان این است که به این موضوع یک راه حل پیدا کنند.»

او افزود: «وقتی که یک موضوع سیاسی و امنیتی پیش می‌آید، باید به مردم و به لاری‌ها یک راه پیدا شود که با مصونیت و امنیت عبور کنند که تا حال این کار نشده است.»

میرویس حاجی‌زاده، رییس اتاق زراعت ومالداری، نیز با ابراز نگرانی گفته است: «پیشنهاد ما به حکومت این است که باید بدیل پاکستان را بر دهقان کشور بر تاجر کشور مهیا بسازند.»

در همین حال، وزارت صنعت و تجارت گفته است که تلاش‌ها از بهر حل مشکلات بوجود آمده جریان دارد و آنان تلاش می‌کنند تا موضوع را طوری حل کنند که چالش‌های امنیتی و سیاسی بر روند دادوستد تجارتی مشکل خلق نکند.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، در این مورد می‌گوید: «مدت سه روز می‌شود که گذرگاه تورخم به روی تجارت مسدود می‌باشد، امارت اسلامی به طور عام و وزارت صنعت و تجارت به صورت خاص موضوع را جداً پیگیری نموده و با مسوولین پاکستان در گفتگو و مذاکره است تا مشکل پیش‌آمده هرچه عاجل حل شود.»

گفتنی است که دروازه تورخم پس از آن بسته شد که نیروهای امنیتی افغان و پاکستانی به روز چهارشنبه هفته گذشته با هم درگیر شدند و پس از آن پاکستان تصمیم گرفت گذرگاه تورخم را ببندد.

از سویی هم، آگاهان می‌گویند که حکومت افغانستان نباید به تورخم متکی باشد بلکه راه‌های دیگر را هم به عنوان بدیل جستجو کند.

رویداد های اخیر

اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغان‌های ماهر جواز کار صادر شود

روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر می‌تواند بدتر شود.

Published

on

(Last Updated On: )

اتاق تجارت و صنایع کویته، از دولت پاکستان خواسته است که مجوزهای کاری برای پناهنده‌گان افغان ماهر که در بخش‌های معدن، زراعت و سایر بخش‌ها در این منطقه فعالیت می‌کنند، صادر کند.

روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر می‌تواند بدتر شود.

اختر کاکر، معاون اتاق و تجارت، گفته است که به‌دلیل شرایط امنیتی، نیروی کار ماهر از سایر مناطق به بلوچستان نمی‌آید و به همین دلیل، به کارگران افغان وابسته‌ هستند.

وی افزود که تصمیم به اخراج پناهنده‌گان افغان تاثیرات شدیدی بر بخش‌های زراعت، معدن و صنعت در بلوچستان گذاشته است، زیرا بخش قابل توجهی از نیروی کار از افغانستان آمده بود.

با این حال، از سپتامبر ۲۰۲۳ تا کنون، بیش از ۸۴۴ هزار شهروند افغانستان از پاکستان اخراج شدند. دولت پاکستان اعلام کرده است که تمامی مهاجران بدون مدرک باید تا ۳۱ مارچ ۲۰۲۵ پاکستان را ترک کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت زراعت: چین می‌خواهد در بخش زراعت افغانستان سرمایه‌گذاری کند

Published

on

(Last Updated On: )

عطاءالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در دیدار با یک هیأت و نمایند‌گان سکتور خصوصی چین در کابل در مورد گسترش همکاری‌ها، سرمایه‌گذاری در بخش‌های زراعت، مالداری، آبیاری و شریک‌سازی تجارب چین با افغانستان گفتگو کرده است.

وزارت زراعت از این دیدار امروز (سه‌شنبه) خبر داده و گفته است که این هیأت چینی بر علاقه‌مندی بخش خصوصی بیجینگ به سرمایه‌گذاری در سکتور زراعت و مالداری افغانستان تأکید کرده و از آمادگی‌ها برای آغاز عملی پروژه‌ها پس از فراهم‌سازی سهولت‌هایی از جمله اجاره زمین، اطمینان داده‌ است.

این هیأت چینی همچنان با نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت گفتگو کرده است. در این دیدار، آقای عزیزی گفت که آنان تمامی سهولت‌ها را برای سرمایه‌گذاران خارجی فراهم می‌کنند.

گفتنی است که طی سه سال گذشته، اکثریت شرکت‌های چینی علاقه‌مندی شان‌را برای سرمایه‌گذاری روی معادن کشور ابراز کرده‌اند.

با این حال، این نخستین بار است که سرمایه‌گذاران چینی می‌خواهند در بخش زراعت در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان محصولات خود را در مجمع کازان در روسیه به نمایش می‌گذارد

Published

on

(Last Updated On: )

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که در شانزدهمین مجمع بین‌المللی اقتصادی «روسیه – جهان اسلام: مجمع کازان» که از تاریخ ۱۳ تا ۱۸ می در شهر کازان روسیه برگزار می‌شود، بخشی ویژه به نمایش محصولات و کالاهای افغانستان اختصاص یافته است.

پاول کالمیچک، مدیر بخش وزارت توسعه اقتصادی روسیه، در این مورد گفته است: «دولت تاتارستان با فراهم کردن بستری برای برپایی نمایشگاه کالاهای افغانستان موافقت کرده است و این نمایشگاه برگزار خواهد شد. من اطمینان دارم که این موضوع با توجه به تصمیمات اخیر در خصوص لغو ممنوعیت گروه طالبان (امارت اسلامی از فهرت گروه‌های ممنوعه) با استقبال مواجه خواهد شد.»

از سویی هم، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه وزارت خارجه روسیه در امور افغانستان، نیز از برگزاری یک مجمع تجاری بزرگ میان روسیه و افغانستان در حاشیه این نشست بین‌المللی خبر داده است.

به گفته او، این نشست تجاری با حضور هیأت‌هایی در سطح بلندپایه از هر دو کشور برگزار خواهد شد.

قرار است هیأت افغانستان متشکل از مقام‌های دولتی و نمایندگان سکتور خصوصی در این نمایشگاه و مجمع تجاری اشتراک کرده و در کنار گفتگوهای اقتصادی، زمینه‌های جدیدی را برای همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری با فدراسیون روسیه بررسی کنند.

موضوع محوری نشست امسال، «دیجیتالی‌سازی: واقعیت نوین و فرصت‌های تازه برای گسترش همکاری‌ها» تعیین شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!