Connect with us

ورزش

افغانستان، ازبیکستان و تاجیکستان در جشنواره کشتی‌های سنتی به مقام‌های برتر دست یافتند

منتشر شده

در

جشنواره بین‌المللی کشتی‌های سنتی به میزبانی افغانستان پس از سه روز رقابت با حضور ورزشکارانی از هفت کشور در کابل به پایان رسید.

این رویداد ۱۶۰ ورزشکار از ایران، قرغیزستان، تاجیکستان، ازبیکستان، ترکمنستان و ترکیه را به همراه ورزشکاران افغان در وزن‌های مختلف گرد هم آورد.

این مسابقات شامل سه رشته کورش، کشتی رستمی و کشتینگیری بود که ترکیبی از ورزش‌های رزمی سنتی منطقه‌ای را به نمایش گذاشت.

در رشته کورش، ازبیکستان مقام اول، تاجیکستان مقام دوم و افغانستان مقام سوم را کسب کرد.

در کشتی رستمی، افغانستان مقام اول، ازبیکستان مقام دوم و تاجیکستان مقام سوم را کسب کردند.

در کشتینگری، تاجیکستان مقام اول، ازبیکستان مقام دوم و افغانستان مقام سوم را کسب کردند.

ورزش

آغاز رقابت‌های بین‌المللی کشتی سنتی در کابل؛ تأکید بر صلح و همکاری منطقه‌ای

مسئولان ابراز امیدواری کرده‌اند که در آینده نیز برنامه‌های مشابه ورزشی در سطح بین‌المللی در افغانستان برگزار شود.

Published

on

رقابت‌های بین‌المللی کشتی سنتی افغانستان به ابتکار اداره ورزش در شهر کابل آغاز شد؛ رویدادی که با حضور مقام‌های حکومتی، دیپلمات‌ها، ورزشکاران داخلی و خارجی و صدها تماشاگر برگزار گردید.

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، در مراسم افتتاحیه این رقابت‌ها از روابط مثبت افغانستان با کشورهای منطقه به‌ویژه آسیای میانه سخن گفته و بر اهمیت همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرد.

وی همچنان نگرانی خود را از گسترش جنگ در منطقه ابراز کرده و بر تداوم آتش‌بس و حل‌وفصل اختلافات از راه گفتگو و دیپلماسی تأکید نمود.

متقی افزود که افغانستان از چالش‌ها عبور کرده و در مسیر پیشرفت گام برمی‌دارد و تلاش دارد تا نسل جوان را با علم و ورزش تقویت کند.

او همچنین از حضور ورزشکاران خارجی، به‌ویژه از کشورهای منطقه، قدردانی کرده و برگزاری چنین رقابت‌ها را مایه افتخار برای افغانستان دانست.

در این مسابقات، حدود ۱۰۰ ورزشکار داخلی و ۶۰ ورزشکار خارجی از کشورهای مختلف از جمله ایران، ازبکستان، تاجکستان، قرغیزستان، ترکمنستان و ترکیه اشتراک کرده‌اند و این رقابت‌ها برای سه روز ادامه خواهد داشت.

مسئولان ابراز امیدواری کرده‌اند که در آینده نیز برنامه‌های مشابه ورزشی در سطح بین‌المللی در افغانستان برگزار شود.

Continue Reading

ورزش

آغاز فصل تازه ورزش‌؛ قرارداد لیگ برتر پهلوانی با آریانا امضا شد

مسئولان می‌گویند این رقابت‌ها در قالب یک برنامه پنج‌فصلی تنظیم شده و قرارداد آن برای پنج فصل آینده نیز به امضا رسیده است.

Published

on

مراسم امضای قرارداد فصل نخست لیگ برتر پهلوانی امروز با حضور مسئولان کشور میان فدراسیون ملی پهلوانی و شبکه جهانی رادیو تلویزیون آریانا برگزار شد.

بر بنیاد این قرارداد، رقابت‌های لیگ برتر پهلوانی با اشتراک بیش از ۳۵۰ ورزشکار در ۱۰ کتگوری وزنی، برای مدت ۱۰ روز برگزار خواهد شد.

مسئولان می‌گویند این رقابت‌ها در قالب یک برنامه پنج‌فصلی تنظیم شده و قرارداد آن برای پنج فصل آینده نیز به امضا رسیده است.

قرار است این مسابقات از اول ماه جون سال ۲۰۲۶ آغاز شده و تا دهم همین ماه، همه‌شب از ساعت ۶:۰۰ شام الی ۹:۰۰ شب در سالون ورزشی ۲۵۰۰ نفری برگزار گردد.

همچنان گفته شده است که این رقابت‌ها به‌گونه زنده و انحصاری از شبکه جهانی رادیو تلویزیون آریانا نشر خواهد شد.

این اقدام گامی مهم در راستای رشد ورزش‌های رزمی و حمایت از ورزشکاران در کشور عنوان شده است.

Continue Reading

ورزش

۱۳ کوهنورد در بلخ قله «جانور کوه» را صعود کردند

Published

on

۱۳ تن از کوهنوردان تیم «اتحاد نوشاخ» به سرپرستی خوشحال صافی، معاون اداری این فدراسیون، با هماهنگی ریاست المپیک و تربیت بدنی و ورزش بلخ و همچنین فدراسیون کوهنوردی این ولایت، توانستند قله «جانور کوه» را با ارتفاع تقریباً ۱۸۰۰ متر در ولسوالی مارمول با موفقیت صعود کنند.

هدف این برنامه، رشد و تقویت توانایی‌های این کوهنوردان، تقویت روحیه تیمی و توسعه این ورزش در بلخ عنوان شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!