Connect with us

رویداد های اخیر

اولین پرواز حاجیان افغان به عربستان سعودی

منتشر شده

در

وزارت ارشاد، حج و اوقاف می‌گوید، روند انتقال زائران حج از افغانستان به عربستان‌سعودی آغاز شده است.

به گفته این وزارت، شب گذشته (چهارشنبه، ۱۹ثور) حدود ۲۳۰ زائر حج در اولین پرواز به مدینه منوره منتقل شدند.

نور محمد ثاقب، سرپرست وزارت ارشاد، حج و اوقاف در مراسم انتقال اولین کاروان زائران افغانستان گفت، امسال به منظور خدمت‌رسانی بهتر به زائران حج، کارکنان کمیته‌های کاری نسبت به سال‌های دیگر زودتر به عربستان سعودی اعزام شده‌اند.

درهمین حال، عبدالسلام حنفی معاون اداری ریاست الوزرا حین سخنرانی به حجاج در این مراسم گفته است که: «زائران عزیز شما نماینده‎گان مردم افغانستان در عربستان هستید پس این نماینده‌گی را به خوبی انجام دهید.»

آقای حنفی افزوده است که با تلاش وزارت ارشاد، حج و اوقاف همچون سال‌های گذشته، امسال نیز تمامی فعالیت‌های حج به نظم و ترتیب آماده شده است.

پیش از این سرپرست وزارت حج و اوقاف، سهمیه امسال حجاج افغانستان از سوی عربستان سعودی را ۳۰ هزار نفر اعلام کرده است.

شرکت‌های هوایی آریانا افغان و کام ایر مسوول انتقال و برگشت حجاج افغان در سال‌روان می‌باشند.

رویداد های اخیر

عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان توافقنامه مشترک دفاعی امضا کردند

Published

on

عربستان سعودی، پاکستان و ترکیه روز جمعه در مکه توافقنامه مشترک دفاعی امضا کردند؛ اقدامی که این سه کشور هم‌پیمان ایالات متحده را در شرایطی که درگیری‌های منطقه‌ای موجی از حملات راکتی را متوجه کشورهای صادرکننده نفت در خلیج فارس کرده است، به یکدیگر نزدیک‌تر می‌کند.

از زمان حمله ایالات متحده و اسرائیل به ایران در ۲۸ فبروری، که به تشدید چشمگیر سال‌ها تنش در منطقه انجامید، ایران و متحدانش به عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیج فارس حملات موشکی انجام داده و انتقال محموله‌های انرژی این کشورها را نیز مختل کرده‌اند.

بر اساس بیانیه مشترک، هدف از این توافقنامه تقویت بازدارندگی جمعی در برابر هرگونه اقدام تجاوزکارانه است. در این بیانیه آمده است که هرگونه حمله مسلحانه به یکی از سه کشور، حمله به هر سه کشور تلقی خواهد شد.

در حالی که در بیانیه جزئیاتی درباره تعهدات یا مسئولیت‌های هر یک از طرف‌ها در چارچوب آنچه «توافقنامه مشترک دفاعی مکه» نامیده شده، ارائه نشده است، تأکید شده که این پیمان با هدف تقویت امنیت جمعی و ترویج صلح، امنیت و ثبات در منطقه و فراتر از آن منعقد شده است.

یک مقام ترکیه‌ای این توافق را ماهیتی دفاعی توصیف کرد و گفت که این پیمان علیه هیچ طرف مشخصی تنظیم نشده، برای پیوستن دیگر کشورهای منطقه نیز باز است و هیچ‌یک از توافق‌های دوجانبه یا چندجانبه موجود را لغو یا جایگزین نمی‌کند.

با این حال، این سه کشور به‌طور ویژه نسبت به مواضع نظامی فزاینده تهاجمی اسرائیل و همچنین ایرانِ شیعه با گرایش انقلابی ابراز نگرانی دارند؛ آن هم در شرایطی که متحد دیرینه‌شان، ایالات متحده، برای مهار ناآرامی‌های منطقه‌ای با چالش روبه‌رو است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان پیمان امنیت جمعی: وضعیت افغانستان همچنان در محور توجه اعضای این سازمان قرار دارد

ولادیمیر واسیلیف در گفتگو با خبرگزاری دولتی «ریانووستی» گفته است که نگرانی اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی، وضعیت امنیتی در امتداد مرز تاجکستان و افغانستان است.

Published

on

نماینده دایمی روسیه در سازمان پیمان امنیت جمعی (سی‌اس‌تی‌او) گفته است که وضعیت افغانستان همچنان یکی از موضوعات اصلی مورد توجه کشورهای عضو این سازمان است و تحولات این کشور به‌گونه منظم بررسی می‌شود.

ولادیمیر واسیلیف در گفتگو با خبرگزاری دولتی «ریانووستی» گفته است که نگرانی اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی، وضعیت امنیتی در امتداد مرز تاجکستان و افغانستان است.

به گفته او، روند اجرای برنامه مشترک برای تقویت امنیت مرز تاجکستان و افغانستان آغاز شده و کشورهای عضو این سازمان در حال ارزیابی نیازهای امنیتی، تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای حمایت از این برنامه هستند.

واسیلیف جزئیات بیشتری درباره زمان تکمیل این برنامه یا میزان تجهیزات در نظر گرفته‌شده ارائه نکرد، اما تأکید کرد که افغانستان همچنان یکی از محورهای مهم رایزنی‌های امنیتی میان اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی است.

این درحالیست که امارت اسلامی افغانستان همواره گفته است که به هیچ گروهی اجازه فعالیت از خاک افغانستان علیه کشورها همسایه داده نخواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا درباره تهدید داعش خراسان در افغانستان هشدار داد

Published

on

ایالات متحده هشدار داده است که تهدید گروه‌های تروریستی، از جمله داعش خراسان، همچنان یک نگرانی جدی است و بی‌ثباتی‌ها فرصت‌هایی را برای گسترش فعالیت این گروه‌ها فراهم می‌کند.

تمی بروس، معاون نماینده امریکا در سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت درباره تهدیدهای ناشی از حملات تروریستی به صلح و امنیت بین‌المللی گفت که مبارزه با داعش، القاعده و گروه‌های وابسته به آن‌ها همچنان از اولویت‌های اصلی واشنگتن است.

او گفت: «این گروه‌ها همچنان از بی‌ثباتی‌ها سوءاستفاده می‌کنند؛ چنان‌که پیشرفت‌های القاعده در منطقه ساحل، تمرکز بیشتر داعش بر افریقا و تهدید دوامدار داعش خراسان در افغانستان نشان می‌دهد.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که امارت اسلامی بارها ادعاها درباره فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان را رد کرده و گفته‌است اجازه نخواهد داد از خاک این کشور علیه امنیت دیگر کشورها استفاده شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117