Connect with us

رویداد های اخیر

بانک جهانی: وضعیت زندگی مردم افغانستان وخیم است

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۲, ۱۴۰۱)

بر اساس یک سروی جدید بانک جهانی، شرایط زندگی در افغانستان هنوز هم دشوار است، زیرا دو سوم خانواده‌ها برای تامین نیازهای اولیه غذایی و غیر غذایی با مشکل مواجه‌اند.

این سروی جدید که روز سه‌شنبه (۱قوس) منتشر شد، شرایط زندگی در افغانستان از ماه جون تا آگست سال جاری میلادی را ارزیابی کرده است.

بانک جهانی در بیانیه‌ای گفته است که در مجموع، این سروی تصویری بد از شرایط زندگی در افغانستان ارایه می‌کند، زیرا محرومیت‌های گسترده ادامه دارد و ناامنی غذایی همچنان بالاست و بر اقتصاد و رفاه مردم افغانستان به ‌ویژه زنان و دختران تأثیر منفی می‌گذارد.

ملیندا گود، رییس بانک جهانی برای افغانستان، گفته است: «بسیار نگران‌کننده است که می‌بینیم اکثر خانواده‌های افغان همچنان با مشکلات اقتصادی بزرگی روبرو اند و دسترسی به آموزش به ‌ویژه برای دختران به‌ شدت محدود است.»

او می‌گوید که نیاز فوری است که اداره موقت طالبان (امارت اسلامی) برای بهبود امنیت غذایی و معیشت، حفظ خدمات اولیه صحی گام بر دارد و اطمینان حاصل شود که سکتور خصوصی می‌تواند در ایجاد شغل برای بسیاری از مردم افغانستان، به ویژه جوانان بیکار نقش داشته باشد.

بر‌اساس این سروی ، دو سوم خانوده‌ها در تامین نیازهای اولیه غذایی و غیرغذایی مشکل دارند و مشکل دسترسی به‌ غذا در زمستان پیش‌رو بیشتر خواهد شد.

براساس این سروی ، ۶۵ درصد از پاسخ‌دهنده‌گان معتقدند که شرایط اقتصادی خانوارهای‌شان در ۱۲ ماه آینده بدتر خواهد شد.

در حالی که این رقم ۲۶ درصد در تابستان سال ۲۰۲۰ و ۵۹ درصد در دور اول این سروی بود که حاکی از گسترش حس بدبینی نسبت به اقتصاد است.

گزارش می‌افزاید که اشتغال برای سرپرستان خانواده‌ها، بین اکتوبر ۲۰۲۱ تا جون ۲۰۲۲، در بخش خصوصی هفت درصد بهبود یافته، در حالی که اشتغال در بخش دولتی بسیار کمتر شده است.

در گزارش امده است که میزان ثبت‌ نام در مکاتب متوسطه برای پسران در مناطق روستایی متوقف به نظر می‌رسد و در مناطق شهری کاهش یافته است؛ زیرا پسران بزرگ‌تر برای جستجوی شغل در شرایطی که به ‌طور فزاینده‌ای دشوار است، ترک تحصیل کرده‌اند.

این درحالی است به‌ تازگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفته است که تقریبا ۲۰ میلیون نفر در افغانستان در حال حاضر به غذای کافی دسترسی ندارند و بیش از ۲۴ میلیون نفر به کمک‌های بشری نیازمند هستند.

رویداد های اخیر

مجاهد: برخی حلقات استخباراتی غیرمستقیم بر بعضی کشورها ترس ایجاد می‌کنند

Published

on

(Last Updated On: میزان ۶, ۱۴۰۲)

سخنگوی امارت اسلامی بار دیگر حضور گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان را رد کرده و می‌گوید که برخی کشورها اطلاعات نادرست استخباراتی درباره افغانستان نشر می‌کنند تا بتوانند پیشرفت‌های بدست آمده در کشور را زیر پرسش ببرند.

ذبیح‌الله مجاهد طی نشستی در ولایت کندهار گفته که افغانستان چهار دهه «طعم تلخ» جنگ را چشیده است و نمی‌خواهد که کشور دیگر دچار یک جنگ خانمان سوز شود.

آقای مجاهد با پرسش چند سوال گفت: چرا در مجالس مختلف بازهم تبصره این است که افغانستان تهدید است؟ افغانستان به کشورها مشکل ایجاد می‌کند؟ در افغانستان مشکلات است، این ترس چرا ایجاد می‌شود؟»

مجاهد گفت: «باور من این است که بعضی حلقات استخباراتی که می‌خواهند افغانستان پیشرفت نکند، افغانستان آرام نباشد، روادار وضعیت فعلی افغانستان نیستند؛ آن حلقات استخباراتی بر بعضی کشورها به‌گونه غیر مستقیم ترس ایجاد می‌کنند.»

مجاهد همچنان در پاسخ به انتقاد‌ها از بهر ممنوعیت‌های کاری و آموزشی زنان گفته که هم اکنون زنان در چندین نهاد دولتی افغانستان چون وزارت داخله، اداره ملی احصاییه ، میدان‌های هوایی و همچنان وزارت صنعت و تجارت کار می‌کنند.

به گفته او اما، در آنجایی که محیط مناسب وجود ندارد آنان ناگزیر شده‌اند تا زمانی که محیط مناسب فراهم شود کار و آموزش زنان را تعلیق کنند.

در این نشست، برخی از مقام‌های محلی کندهار نیز گفتند که پس از حاکمیت امارت اسلامی زمینه برای گسترش صنعت توریزم فراهم شده است. به گفته آنان، گردشگران داخلی و خارجی می‌توانند بدون هیچ هراس از هر گوشه کشور دیدن کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حقانی: اختلافات فکری با رایزنی، مشوره و وحدت قابل حل است

Published

on

(Last Updated On: میزان ۶, ۱۴۰۲)

سرپرست وزارت امور داخله در دیدار با شماری از کارشناسان و فعالان سیاسی در کابل گفته است که مشکل اختلافات فکری با مشوره و اتحاد حل می‌شود، اما مهم این است که «فرصت‌های موجود را هدر ندهیم و از آن استفاده کنیم.»

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله در صفحه اجتماعی ایکس‌اش امروز (پنج‌شنبه، ۶ میزان) نگاشته که سراج‌الدین حقانی در این دیدار گفته است که با تحمل متقابل می‌توان بیشتر مشکلات را حل کرد و روحیه بدبینی و نفاق را از بین برد.

به گفته قانع، آقای حقانی تأکید کرده که ایجاد فاصله میان علوم عصری و دینی عامل اکثر مشکلات شده است.

در این دیدار، حقانی خاطر نشان کرده که روحیه ملی و اسلامی پایه‌های پایداری ملت است و بیشترین توجه را برای ایجاد تفکر مثبت می‌طلبد.

او در باره حفظ نظم عمومی نیز افزود که هیچکس بدون مجوز نمی‌تواند سلاح حمل کند و پس از تکمیل تشکیل پولیس، مجوزها و یونیفورم آن‌ها نیز تکمیل می‌شود.

وی در مورد منطقه و جهان همچنان صبحت کرده گفت که امارت اسلامی با کسی مشکلی ندارد و تعهدات داده شده در دوحه از سوی آن‌ها عملی شده است.

در همین حال، حمیدالله هوتک، یکی از کارشناس مسایل سیاسی نیز در این دیدار سفر سران کشور به مناطق مختلف افغانستان را برای تقویت روحیه تفاهم ملی و سیاسی مفید خواند و مسئولیت حکومت را در تضمین حقوق مردم برشمرد.

او افزود که توطئه‌های خارجی حدود ۴۵ سال افغانستان را درگیری جنگ کرده بود، از این بعد افغان‌ها نباید برای منافع دیگران مشکل ایجاد کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست اداره ملی غذا و ادویه افغانستان به ایران رفت

Published

on

(Last Updated On: میزان ۶, ۱۴۰۲)

سرپرست اداره ملی غذا و ادویه افغانستان و هیأت همراه شان برای اشتراک در نشست کشورهای گروه پنج(G5) عازم کشور ایران گردید.

اداره ملی غذا و ادویه افغانستان می‌گوید داکترعبدالباری عمر، سرپرست این اداره و هیأت همراه شان امروز (پنج‌شنبه، ۶میزان) برای اشتراک در بیست هفتمین نشست کشورهای گروه پنج(G5) تحت عنوان “دیپلماسی صحت و سیستم دوا و تجهیزات طبی”عازم کشور ایران گردید.

نشست کشورهای گروه پنج با حضور داشت رهبری ادارات دوا و غذای کشورهای عضو و سازمان صحی جهان به هدف ارتقا و توسعه صحت این کشورها برگزار می‌گردد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!