Connect with us

رویداد های اخیر

تاپی و سایر پروژه‌های بزرگ انکشافی با حضور مقام‌های امارت اسلامی و رهبر ملی ترکمنستان افتتاح شد

پروژه منطقوی خط لوله تاپی که گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال می‌دهد، ۱۸۲۱ کیلومترطول دارد و ظرفیت انتقال سالانه آن ۳۳ میلیارد متر مکعب میباشد و عواید سالانه افغانستان از مدرک ترانزیت آن ۴۰۰ میلیون دالر خواهد بود.

منتشر شده

در

تاپی و سایر پروژه‌های بزرگ انکشافی (نفت و گاز، انرژی و ترانسپورت) امروز (چهارشنبه، ۲۱سنبله) با حضور مقام‌های امارت اسلامی و رهبر ملی ترکمنستان رسماً افتتاح شد.

در مراسمی که به این مناسبت در منطقه ماری (اسلیم چشمه) ترکمنستان برگزار شد و رئیس جمهور ترکمنستان از طریق ویدیوکنفرانس وصل بود، به مسوولان تخنیکی برای آغاز کار تاپی و سایر پروژه‌های انکشافی (نفت و گاز، انرژی و ترانسپورت) میان افغانستان و ترکمنستان هدایت داده شد و پروژه‌های یاد رسماً افتتاح شد.

ملا محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی افغانستان طی سخنرانی خویش به ملت‌های افغانستان و ترکمنستان، رهبر ملی و رئیس جمهور ترکمنستان، مسوولان و تمام اشتراک کنندگان مراسم، این روز تاریخی را تبریک گفت.

رئیس‌الوزرا گفت: «امروز روزی است که پس از سال‌ها انتظار آنرا داشتیم و بعد از سپری نمودن مشکلات و سختی‌ها زمینه افتتاح این پروژه‌های بزرگ تحقق یافت.»

ملا حسن با اشاره به افتتاح این پروژه‌های مهم، گفت که افتتاح این پروژه‌ها نمایانگر نیت نیک و سیاست عاقلانه رهبر ملی ترکمنستان و سایر مسوولان ترکمنستان می‌باشد. به گفته وی، این پروژه‌ها دوستی میان افغانستان و ترکمنستان را بیشتر می‌سازد و به ملت‌های دو کشور منفعت‌های فراوان خواهند رساند.

رئیس الوزرا به مقامات مربوطه هدایت داد که با امانتداری، اخلاص و تقبل خستگی‌ها، برای تکمیل نمودن پروژه‌های یادشده تلاش کنند.

در این مراسم سردار بردی محمدوف، رئیس جمهور ترکمنستان که از طریق ویدیو کنفرانس وصل بود، گفت : «امروز ما شاهد تهداب گذاری چندین پروژه بزرگ از جمله پروژه‌های تاپی و تاپ هستیم.»

وی افزود: «روابط دوستانه، برادرانه و حسن همجواری میان دو کشور در حال توسعه است و اجرای این پروژه‌های مهم نه تنها برای منافع ترکمنستان و افغانستان، بلکه برای منفعت منطقه اهمیت بسزا دارد.»

همچنان در این مراسم رهبر ملی ترکمنستان طی سخنانی گفت: «امروز یک روز تاریخی برای دو کشور است و صفحه جدید در روابط دو کشور باز می‌شود.»

وی افزود که روابط افغانستان و ترکمنستان تاریخی است، احترام متقابل، برابری، برادری و حسن همجواری میان دو کشور نمونه برجسته می‌باشد و در آینده این روابط بیشتر از پیش گسترش خواهد یافت.

بردی محمدوف گفت که همکاری‌ها میان دو کشور در عرصه‌های ترانسپورت، مخابرات، انرژی برق و سایر عرصه‌ها، برای افغانستان منفعت بار بوده و نمونه دوستی حقیقی و گشایش صفحه جدید بین دو کشور است.

او افزود: «بخش مهم سیاست ما این است که به همکاری‌های خویش با مردم افغانستان در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی و دیپلوماتیک ادامه می‌دهیم.»

وی تصریح کرد که پروژه‌های یادشده در توسعه اقتصادی، رشد صنعت و حیات اجتماعی افغانستان تاثیر مثبت خواهد داشت و برای دوازده هزار افغان زمینه کار فراهم خواهد شد.

هر سال این پروژه‌ها برای افغانستان در حدود یک میلیارد دالر عواید خواهد داشت، با استفاده از مسیرهای ایجاد شده محصولات ما به کشورهای اروپایی انتقال می‌یابد و در اتصال آسیای مرکزی و جنوبی نقش مهم را ایفا می‌نمایند.

پروژه منطقوی خط لوله تاپی که گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال می‌دهد، ۱۸۲۱ کیلومترطول دارد و ظرفیت انتقال سالانه آن ۳۳ میلیارد متر مکعب میباشد و عواید سالانه افغانستان از مدرک ترانزیت آن ۴۰۰ میلیون دالر خواهد بود.

همچنان پروژه توسعه بندر تورغندی که شامل دو مرحله ساخت خط آهن از هرات تا صنوبر به طول ۲۲ کیلومتر و ساخت هنگرها، تاسیسات و خط آهن فرعی در مسیر متذکره بخاطر بارگیری می‌باشد که به هزینه در حدود ۴۰ میلیون دالر عملی می‌گردد.

به همین ترتیب سب استیشن نورالجهاد به هزینه (۳۵۳۹۲۹۵ ) دالر به حمایت مالی شرکت برشنا ایجاد گردید که برق ولایت هرات را اطمینان بخش خواهد کرد و با افزایش ولتاژ آن از ۱۱۰ به ۲۲۰ سبب کاهش ضایعات تخنیکی خواهد شد و پروژه فایبر نوری افغانستان را از طریق ترکمنستان به اروپا وصل خواهد کرد و برعکس ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و سایر کشورهای همسایه وصل می‌نماید.

رویداد های اخیر

کرن دیکر می‌گوید گفتگو‌هایی را برای حمایت از زنان افغان انجام داده است

Published

on

چندین دیپلومات بلندپایه امریکایی به حمایت از زنان افغانستان و تلاش برای کمک به افغان‌ها اطمینان داده‌اند. کرن دیکر، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان می‌گوید که برای حمایت از حقوق زنان و دختران افغان، تقویه حقوق بشری و کمک به افغان‌ها؛ گفتگوی را با معاون وزارت خارجه امریکا و رینا امیری انجام داده است.

خانم دیکر گفته است که این دیپلوماتان ارشد امریکایی گفته‌اند که تلاش‌های مشترک را برای حمایت از زنان افغان ادامه می‌دهند.

او در این مورد بیان نموده است: «من مشتاقانه منتظر هستم تا به تعقیب کار و فعالیت‌های مثمر و خوب با جان مارک، معاون وزیر امور خارجه و در راستای حفظ منافع امنیت ملی امریکا، حمایت از زنان و دختران افغان، ترویج حقوق بشر تمام افغان‌ها و کمک به مردم افغانستان در مقابل یک بحران جدی بشری به تلاش‌های خود ادامه دهم.»

در همین حال، شماری از فعالان حقوق زنان گفته‌اند که امریکا باید گام‌های موثری را برای تأمین حقوق بشری زنان در افغانستان بردارد و با امارت اسلامی در این زمینه گفتگو کند.

دیوه پتنگ، فعال حقوق زن گفته است: «امروز متأسفانه مردم افغانستان بی باور شده‌اند. گام‌های عملی اتخاذ نمی‌شود و در زندگی مردم تغییرات مثبت دیده نمی‌شود.»

از سویی هم، برخی از آگاهان اظهار کرده‌اند که تلاش‌های جامعه جهانی برای متقاعدکردن حاکمان افغانستان به پذیرش حقوق اساسی زنان در افغانستان تاکنون بی‌نتیجه بوده است زیرا جامعه جهانی برای حل دایمی این معضل، میکانیزم روشن ندارد.

عادله زمانی، فعال حقوق زن گفت: «گرچه بسیاری به خوشبینی به چنین نشست‌های نگاه نمی‌کنند و می‌گویند که در طول سه سال اخیر چنین نشست‌ها نتوانسته وضعیت قابل توجه‌ای را در افغانستان ایجاد کند.»

گفتنی است که یکی از موارد قابل بحث میان امارت اسلامی و جامعه جهانی موضوع حقوق بشری زنان است. با این حال، امارت اسلامی گفته است که نمی‌‌تواند تعریفی را که غرب از حقوق زنان دارد، بپذیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستانکزی: ما هم می‌توانیم در تجارت پاکستان مشکل ایجاد کنیم، اما نمی‌خواهیم

Published

on

مُعین سیاسی وزارت امروز خارجه ضمن ابراز نگرانی در مورد مشکلات در زمینه صادرات محصولات تجارتی افغانستان به پاکستان گفته است که پاکستان در فصل برداشت میوه و سبزیجات، مسیرهای تجارتی را نبندد زیرا افغانستان نیز قادر است تا راه ترانزیت پاکستان به آسیای میانه را ببندد.

شیر محمد عباس ستانکزی در نشست استماعیه و شناسایی چالش های تاجران سبزیجات و میوه تازه ولایت لوگر گفته است که بستن مسیر تجارت و ترانزیت به سود هیچ‌یک از دو طرف نیست.

او گفت: «افغانستان راه ترانزیت میان پاکستان و آسیای میانه است. ما هم می‌توانیم که عمل بالمثل انجام دهیم. ما هم می‌توانیم سرحدات خود را ببندیم. ما هم می‌توانیم برای آنها مشکلات ایجاد کنیم، اما ما نمی‌خواهیم برای برادران پاکستانی ما در آن سوی سرحد مشکل ایجاد کنیم. بنا بر این خواهش ما از آنها اینست که در فصل میوه و سبزیجات افغانستان، سرحدات خود را باز نگهدارند تا میوه و سبزیجات به مردم و ایالت‌های آنها و از طریق آنها به هند و کشورهای دیگر برسد.»

هرچند تنش در روابط افغانستان و پاکستان موضوع تازه‌ای نیست، اما این نخستین بار است که حکومت افغانستان در واکنش به عدم همکاری اسلام آباد در بخش ترانزیت، از بستن راه ترانزیت پاکستان به آسیای میانه هشدار می‌دهد.

مسوولان در وزارت صنعت و تجارت می‌گویند که آنان تلاش دارند تا مشکلات فرا راه صادرات را بردارند زیرا رسیدن به خودکفایی اقتصادی از اولویت های امارت اسلامی است.

بسته شدن مسیرهای تجارتی در فصل میوه و سبزیجات به روی تجار افغان، بلند رفتن تعرفه گمرگی از سوی پاکستان و عدم رعایت قراردادهای تجارتی میان دو کشور، سبب شده که در پنج ماه نخست امسال، صادرات افغانستان به پاکستان ۱۰ درصد کاهش یابد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس شرکت ۷۷ ترکی: امیدواریم قرارداد پروژه سمنت یتیم تاق جوزجان به امضا برسد

Published

on

سلیمان جیلیو، رئیس عمومی شرکت ۷۷ ترکی در دیدار با هدایت‌الله بدری، سرپرست وزارت معادن و پترولیم ابراز امیدواری کرده که بعد از نهایی‌شدن سندهای این شرکت، قرارداد پروژه سمنت یتیم تاق ولایت جوزجان میان این دو نهاد به امضا برسد.

وزارت معادن امروز (پنجشنبه) در خبرنامه‌ای گفته که آقای بدری از فعالیت‌های شرکت ۷۷ ترکی در کشور قدردانی کرده و از آنان خواسته است تا سرمایه‌گذاری بیشتر روی معادن تالک، آهن و مس افغانستان انجام دهند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!