رویداد های اخیر
تاکید وزیرخارجه روسیه بر تعامل با امارت اسلامی افغانستان

وزیر خارجه روسیه میگوید تاز مانی که حکومت سرپرست افغانستان به تعهدات خود و خواستههای جامعه جهانی عمل نکند مسکو امارت اسلامی را به رسمیت نخواهد شناخت.
سرگئی لاوروف، در یک نشست خبری در مقر ملل متحد تاکید میکند موضوع به رسمیت شناختن امارت اسلامی به تشکیل حکومت فراگیر با حضور اقوام و نیروهای سیاسی و رعایت مسایل حقوق بشری وابسته است. آقای لاوروف اما امارت اسلامی را «واقعیت» افغانستان میداند و بر تعامل با دولت جدید افغانستان تاکید دارد.
وزیر خارجه روسیه در یک نشست خبری در سازمان ملل متحد در پاسخ به پُرسشی که آیا مسکو اراده به رسمیت شناختن امارت اسلامی را دارد یا نه؟ میگوید، تا زمانی که حاکمان جدید افغانستان به تعهدات خود و خواستههای بینالمللی عمل نکنند روسیه آنان را به رسمیت نخواهد شناخت.
سرگی لاوروف تاکید میکند مسکو موضوع به رسمیت شناختن امارت اسلامی را همانند سایر کشورها ایجاد حکومت فراگیر با حضور همه اقوام و نیروهای سیاسی و نیز تامین حقوق بشر وابسته میداند.
سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه میگوید که:«ما نمیتوانیم دولت موقت کنونی افغانستان را به رسمیت بشناسیم تا زمانی که آنان به تعهداتی که به جامعه بینالملل و به مردم افغانستان داده اند عمل نکنند و یک دولت گسترده و همه شمول ایجاد نکنند، درست است که طالبان (امارت اسلامی افغانستان) میگویند دولت آنان متشکل از تاجیک، ازبیک و هزاره است، اما باید معیارهای سیاسی جهانی را برآورده کنند تا جامعه بینالملل بتواند آنها را به رسمیت بشناسد.»
آقای لاوروف اما، امارت اسلامی را واقعیت افغانستان میداند و بر تعامل و دوام گفتگوها با دولت سرپرست افغانستان برای حل مشکلات موجود تاکید میکند.
لاوروف میگوید که :«ما از تصمیم معاون سر منشی سازمان ملل مبنی بر گفتگوهای که قرار است در اول و دوم ماه می برگزار شود حمایت میکنیم، غرب نباید از تلاشهای خود برای گفتگو با طالبان (امارت اسلامی افغانستان) دست بکشد چون آنان دو دهه را در افغانستان سپری کردند، برای بیرون رفت از بحران بشری کنونی افغانستان و پیشرفت اقتصادی این کشور باید با طالبان (امارت اسلامی افغانستان) به گفتگوهای خود ادامه دهند.»
از سوی هم رینا امیری، نماینده خاص امریکا برای زنان و حقوق بشر در افغانستان میگوید، پیامهای را دریافت کرده است که از به رسمیت شناختن امارت اسلامی در آن نگرانی شده است.
رینا امیری، نماینده خاص امریکا برای زنان و حقوق بشر در افغانستان میگوید که:«من پیامهایی دریافت کردهام که در مورد به رسمیت شناختن طالبان (امارت اسلامی افغانستان) ابراز نگرانی کردهاند. ما واضح میکنیم که عادی سازی روابط با طالبان (امارت اسلامی افغانستان بدون رعایت حقوق همه افغانها به ویژه زنان وجود نخواهد داشت.»
این اظهارات در حالی صورت میگیرد که امارت اسلامی همواره تاکید دارد که همه شرایط به رسمیت شناختن را منحیث یک دولت مشروع تکمیل کرده است و اما جامعه جهانی دنبال بهانه جویی در این مورد است. امارت اسلامی همچنان ایجاد حکومت فراگیر و مسایل حقوق بشری جز مسایل داخلی افغانستان میداند و از کشورها میخواهد که در مسایل داخلی افغانستان مداخله نداشته باشند.
رویداد های اخیر
قرغیزستان: کشورهای آسیای مرکزی همکاریها درمورد افغانستان را افزایش دهند

زیر خارجه قرغیزستان از کشورهای آسیای مرکزی خواسته است تا همکاریها و هماهنگیها درباره افغانستان را افزایش دهند.
جنبیک کولوبایف در نشست سالانه معاونان وزرای خارجه کشورهای آسیای مرکزی گفت که صلح و ثبات در افغانستان برای امنیت و رفاه منطقه مهم است.
بر بنیاد خبرنامه وزارت خارجه قرغیزستان، کولوبایف در این نشست همچنان حمایت خود را از فعالیتهای یوناما در افغانستان اعلام کرد.
در این نشست که به روزهای دوشنبه و سه شنبه در بیشکک، پایتخت قرغیزستان برگزار شد، هیچ مقام امارت اسلامی حضور نداشت، اما روزا اوتونبایوا، رئیس یونما در آن شرکت کرده و درمورد فعالیتهای یوناما در افغانستان معلومات ارایه نمود.
رویداد های اخیر
مجاهد: کار ساخت سرک واخان بدخشان آغاز شده است

سخنگوی امارت اسلامی میگوید که کار ساخت سرک واخان بدخشان برای توسعه روابط اقتصادی افغانستان با جهان به ویژه چین آغاز شده است و کار آن به سرعت ادامه دارد.
ذبیحالله مجاهد گفته است که رهبری امارت اسلامی در راستای توسعه مناسبات اقتصادی کشور، گامهای مهم برداشته و تلاش میکند تا راههای مختلف ترانزیتی را ایجاد کند.
به گفته مجاهد، با ساخت این سرک روابط تجارتی افغانستان گسترش خواهد یافت.
آقای مجاهد گفت: «مساحت سرک واخان تا سرحد چین غالباً ۶۰ کیلومتر است. هم اکنون ماشینری وزارت دفاع و وزارت فواید عامه در آنجا هست و از آنها کار گرفته میشود.»
از سویی هم، مسوولان در اتاق تجارت و سرمایهگذاری نیز در یک نشست خبری از امارت اسلامی خواسته اند که کار ساخت سرک واخان بدخشان را هرچه زودتر تکمیل کند تا افغانستان از وابستگی به راههای ترانزیتی پاکستان نجات یابد.
عبیدالله، عضو اتاق تجارت و سرمایهگذاری، گفت: «ما از بزرگان امارت اسلامی خواهش میکنیم که هرچه زودتر مسیر بندر واخان را باز کنند چون تجارت ما هشتاد الی نود فیصد با چین است.»
شیرین آقا سخی، عضو اتاق تجارت و سرمایهگذاری، نیز گفت: «راه واخان فعلاً یک راه بدیل است، اما ما در سرحد با چین چندین راه دیگر از بدخشان هم داریم، یکی از راههای اساسی این است که میان دو طرف باید یک تونل زده شود.»
از سویی هم، آگاهان اقتصادی همچنان میگویند که مسیر واخان اهمیت مهم اقتصادی دارد و با ساخت سرک واخان در ترانزیت کالا تغییرات مهم بوجود خواهد آمد.
عبدالظهور مدبر، آگاه اقتصادی، گفته است: «مسیر واخان نه تنها این که کشور چین را به کشور پاکستان وصل میکند بلکه یک مسیر خوب میان کشورهای آسیای میانه و آسیای جنوبی هم میتواند باشد. بنابراین، افغانستان میتواند از این مزیت ترانزیتی به سود اقتصاد خود بهره ببرد.»
گفتنی است که کوههای دشوارگذر موجود در این مسیر نیاز به حفر چند تونل دارد و این از مهمترین مشکلاتی است که مصرف ساخت این مسیر را بهگونه چشمگیری افزایش خواهد داد.
رویداد های اخیر
ستانکزی: با قونسلگریهای ما در هند در تماس ایم، سفارت به زودی دوباره فعال میشود

شیر محمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه گفته است که قونسلگریهای افغانستان در شهرهای ممبی و حیدرآباد هند با وزارت خارجه در کابل در تماس اند و سفارت افغانستان در دهلی نو نیز به زودی دوباره فعال خواهد شد.
ستانکزی در مصاحبه با تلویزیون ملی که سه شنبه شب نشر شد گفت: «قونسلگریهای ما در ممبی و حیدر آباد فعال و با وزارت خارجه در تماس اند. خدمات قونسلی را هر روز ارائه میکنند. در حال حاضر هم قونسل ما در ممبی و حیدرآباد در سفارت در دهلی حضور دارند. من با آنها صحبت کردم. سفارت را دوباره باز کرده اند.»
ستانکزی گفت که سفارت افغانستان در هند طی دو یا سه روز آینده فعالیتهای خودرا دوباره آغاز خواهد کرد.
این در حالی است که پنج روز قبل، سفارت افغانستان در هند اعلام کرده بود که به دلیل مشکلات دوامدار از سوی حکومت هند، به طور دایمی فعالیتهای خود را در دهلی نو متوقف کرده است.
ستانکزی در مصاحبه با تلویزیون ملی همچنان گفت که از نظر او امارت اسلامی به رسمیت شناخته شده است چون با کشورهای که در گذشته روابط دیپلوماتیک داشت، حالا هم دارد.
او گفت که حدود ۲۰ سفارت در افغانستان فعالیت دارند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی وضعیت افغانستان را بررسی کردند
-
رویداد های اخیر8 ساعت ago
دیدبان حقوق بشر: پاکستان فوراً بدرفتاری با مهاجرین افغان را متوقف کند
-
جهان4 روز ago
اسرائیل فهرست اسرای را که قرار است روز شنبه توسط حماس آزاد شوند، دریافت کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شاهین: ملل متحد از چوکی افغانستان به عنوان وسیله فشار بر امارت اسلامی استفاده میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امارت اسلامی گزارشها مبنی بر قاچاق مواد منفجره از افغانستان به مکسیکو را رد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا برای مهاجرین افغان در معرض اخراج از پاکستان خط تیلیفون اضطراری راه اندازی کرد
-
جهان3 ساعت ago
طیاره نظامی امریکا در بحر سقوط کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجاهد: هر نوع خشونت علیه زنان در کشور ممنوع است