تغییرات اقلیمی
جهان به یک توافق تاریخی در زمینه حفاظت از اقیانوسها رسید

کشورهای جهان بعد از ده سال مذاکره به توافقی تاریخی در زمینه حفاظت از اقیانوسهای جهان دست یافتهاند.
براساس گزارشها، «معاهده دریاهای آزاد» ۳۰ درصد آبهای جهان را با هدف احیای طبیعت دریایی تا سال ۲۰۳۰ تحت حفاظت قرار میدهد.
این توافق عصر شنبه (چهارم مارچ) بعد از ۳۸ ساعت مذاکره در مقر سازمان ملل در نیویورک به دست آمد.
این مذاکرات بهدلیل اختلاف نظر بر سر تأمین بودجه و حق ماهیگیری سالها بینتیجه مانده بود.
آخرین توافق بینالمللی در زمینه حفاظت از اقیانوسها ۴۰ سال پیش در سال ۱۹۸۲ امضا شد که به اسم «کنوانسیون سازمان ملل در زمینه قانون دریاها» شناخته میشود.
آن توافق باعث ایجاد ناحیهای به نام آبهای آزاد شد – آبهای بینالمللی که همه کشورها حق ماهیگیری، کشتیرانی و انجام تحقیقات در آن را دارند، اما فقط ۱.۵ درصد آن آبها تحت حفاظت بود.
موجودات دریایی که در خارج از نواحی حفاظت شده بودند در خطر شکار بیرویه و کشتیرانی قرار داشتند.
به گزارش انجمن بینالمللی حفاظت از طبیعت (آییوسیان) تازهترین ارزیابی از موجودات دریایی جهان نشان داد که تقریبا ۱۰ درصد آنها در معرض خطر انقراض هستند.
تغییرات اقلیمی
آیا احیای ویروسهای زامبی تهدیدی برای سلامتی است؟

به گزارش «تی آر تی ورلد» با افزایش درجه حرارت در سطح جهان، یخبندانهای دائمی به سرعت در حال ذوب شدن هستند و با آن تعداد زیادی از ویروسها و باکتریاهای باستانی زنده میشوند، سناریویی نگرانکننده که سلامت عمومی را به خطر میاندازد.
ویروسهای زامبی از یخبندان دائمی ممکن است شبیه داستان یک فیلم ترسناک به نظر برسند، اما با آب شدن قطب شمال به دلیل بحران اقلیمی، آنها یک تهدید واقعی برای سلامت عمومی محسوب میشوند.
دانشمندان ویروسهای باستانی را از یخبندان دائمی احیا کرده اند و میگویند که هنوز هم این ویروسها میتوانند آمیبهای یک حجروی زنده را آلوده کنند.
به گزارش «تی آر تی ورلد»، در حالی که مشخص نیست که آیا این ویروسها می توانند حیوانات یا انسان ها را مصاب کنند، محققان ادعا می کنند که ویروس های یخبندان دائمی باید منحیث یک تهدید برای سلامت عمومی در نظر گرفته شوند.
یخبندان دائمی لایه ای از خاک است که کاملاً یخ زده باقی می ماند و ۱۵ درصد از زمین در نیمکره شمالی را می پوشاند. با این حال، به دلیل فعالیت های انسانی، درجه حرارت کره زمین در حال افزایش است و باعث می شود یخ های دائمی به سرعت ذوب شوند.
این پدیده تعداد زیادی از موجودات قدیمی را از ویروس ها و باکتریا ها گرفته تا حیوانات غول پیکر پشمالو بیرون میکند.
در سال ۲۰۱۴، پروفیسور فرانسوی جان میشل کلاوری شروع به انتشار تحقیقاتی در مورد احیای ویروسهای باستانی یا به قول خودش «ویروسهای زامبی» کرد.
او انواعی از ویروس منجمد را از چند مکان یخبندان دائمی در سایبریا پیدا کرد.
قدیمی ترین نوع که قدمت آن به ۴۸ هزار و ۵۰۰ سال قبل بازمی گردد، از نمونه ای از خاک یک جهیل به دست آمد، در حالی که جوان ترین نمونه ها ۲۷ هزار سال قدمت داشتند.
یکی از نمونه های جوان در لاشه یک جانور غول پیکر پشمی کشف شد.
کلاوری و تیمش توانستند چندین نوع جدید از ویروس های زامبی را احیا کنند و دریافتند که هر کدام هنوز هم می تواند آمیب های پرورش یافته را مصاب کنند.
او گفت که این باید هم به عنوان یک کنجکاوی علمی و هم یک تهدید نگران کننده برای سلامت عمومی در نظر گرفته شود.
به گزارش «تی آر تی ورلد»، باکتریا های باستانی نیز میتوانند برای اولین بار طی دو میلیون سال پس از یخزدگی دائمی آزاد شده و دوباره فعال شوند.
دانشمندان به این باور اند زمانی که شیوع عفونت باکتریایی سیاه زخم در انسان و گوزن شمالی در سایبریا در سال ۲۰۱۶ ظاهر شد، این امر اتفاق افتاد.
به گفته کلاوری، این ممکن است یک «نگرانی فوریتر برای سلامت عمومی» باشد.
تحقیقات فعلی روی ویروسهای منجمد مانند ویروس «زامبی» کلاوری به دانشمندان کمک میکند تا در مورد نحوه عملکرد این ویروسهای قدیمی و اینکه آیا میتوانند حیوانات یا انسانها را مصاب کنند، بیشتر بدانند.
یافتههای آنها روشن میسازد که برای جلوگیری از انتشار ویروسها و باکتریاهای قدیمیتر از یخبندان دائمی که میتواند پیامدهای جدی برای سلامت عمومی در سطح جهان داشته باشد، اقدامات برای رسیدگی به بحران اقلیمی بسیار مهم است.
تغییرات اقلیمی
اداره هواشناسی پاکستان از احتمال موج گرما در سه ماه آینده هشدار داد

به گزارش دان نیوز، اداره هواشناسی پاکستان نسبت به درجه حرارت بالاتر از حد نورمال و احتمال موج گرما در جریان ماه مارچ تا می هشدار داده است.
بر اساس آخرین توصیه این اداره که روز جمعه منتشر شد، بارش تقریباً نورمال در اکثر مناطق پاکستان نیز پیشبینی شده است.
اداره هواشناسی پاکستان گفته است که به دلیل حرارت بیش از حد نورمال، احتمال تنش آبی در بخش زراعت و نیازهای خانگی در طول فصل آینده وجود دارد.
پیش از هشدار اداره هواشناسی پاکستان، جواد ممون، کارشناس هواشناسی، پیشبینی کرده بود که فصل تابستان در شهر کراچی امسال احتمالاً بسیار گرم خواهد بود زیرا درجه حرارت در ماه فبروری بالاتر از حد نورمال بود.
این درحالیست که سال گذشته، پاکستان شاهد سیلابهای کم سابقه و ویرانگر در پی بارشهای فصلی بود.
تغییرات اقلیمی
اعلام وضعیت اضطراری ملی در نیوزلند بعد از طوفان گابریل

نیوزیلند پس از طوفان شدید، امروز (سهشنبه، ۱۴ فبروری) وضعیت اضطراری ملی اعلام کرد.
بربنیاد گزارشها، باران شدید و طوفان «گابریل» منجر به سیل شدید و رانش زمین شده و برق هزاران خانه را قطع کرده است.
نیوزیلند برای سومین بار در تاریخ خود وضعیت اضطراری ملی را پس از طوفان گابریل در شمال این کشور اعلام کرد که سیل گستردهای را به همراه آورد و دهها هزار تن را بدون برق گذاشت.
گزارشهای رسانههای محلی نشان میدهد که مردم در میان بالا آمدن آب، خانههایی که در اثر رانش زمین از بین رفته و جادهها زیر آب رفتهاند، روی بامهای خود سرگردان هستند.
خدمات تلفن همراه نیز در برخی مناطق کاهش یافته است.
کریس هیپکینز، نخست وزیر نیوزیلند به خبرنگاران گفت: «این شب بزرگی برای نیوزیلندیها در سراسر کشور بوده است، اما به ویژه در جزیره شمالی… بسیاری از خانوادهها آواره شدهاند، خانههای زیادی بدون برق هستند، خسارتهای زیادی در سراسر کشور وارد شده است».
این طوفان در حال حاضر در حدود ۱۰۰ کیلومتری شرق اوکلند، در نزدیکی ساحل شرقی جزیره شمالی این کشور قرار دارد و انتظار میرود که از شرق به جنوب شرق، تقریباً موازی با ساحل حرکت کند.
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
خدمات اینترنتی 4G شرکت مخابراتی افغان بیسیم در زون شمالشرق گسترش مییابد
-
جهان4 روز ago
سازمان اتمی: حدود ۲.۵ تن یورانیوم در لیبیا مفقود شد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
آتشسوزی در خیبر پختونخوای پاکستان ۱۰ کشته و ۳ زخمی برجا گذاشت
-
جهان1 روز ago
ثبتنام ۸۰۰ هزار نفر در کوریای شمالی برای جنگ با امریکا
-
اخبار ساحوی4 روز ago
بازداشت عمران خان به تعویق افتاد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سازمان همکاری اسلامی هیئتی را برای گفتگو درمورد تحصیل و کار زنان به افغانستان میفرستد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
۲۶ زندانی افغان از محابس پاکستان آزاد شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
انتقاد دیدبان حقوق بشر از نگهداری خودسرانه هزارن شهروند افغانستان در امارات متحده عربی