Connect with us

تغییرات اقلیمی

آیا احیای ویروس‌های زامبی تهدیدی برای سلامتی است؟

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۲۰, ۱۴۰۱)

به گزارش «تی آر تی ورلد» با افزایش درجه حرارت در سطح جهان، یخبندان‌های دائمی به سرعت در حال ذوب شدن هستند و با آن تعداد زیادی از ویروس‌ها و باکتریا‌های باستانی زنده می‌شوند، سناریویی نگران‌کننده‌ که سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد.

ویروس‌های زامبی از یخبندان دائمی ممکن است شبیه داستان یک فیلم ترسناک به نظر برسند، اما با آب شدن قطب شمال به دلیل بحران اقلیمی، آنها یک تهدید واقعی برای سلامت عمومی محسوب می‌شوند.

دانشمندان ویروس‌های باستانی را از یخبندان دائمی احیا کرده اند و می‌گویند که هنوز هم این ویروس‌ها می‌توانند آمیب‌های یک حجروی زنده را آلوده کنند.

به گزارش «تی آر تی ورلد»، در حالی که مشخص نیست که آیا این ویروس‌ها می توانند حیوانات یا انسان ها را مصاب کنند، محققان ادعا می کنند که ویروس های یخبندان دائمی باید منحیث یک تهدید برای سلامت عمومی در نظر گرفته شوند.

یخبندان دائمی لایه ای از خاک است که کاملاً یخ زده باقی می ماند و ۱۵ درصد از زمین در نیمکره شمالی را می پوشاند. با این حال، به دلیل فعالیت های انسانی، درجه حرارت کره زمین در حال افزایش است و باعث می شود یخ های دائمی به سرعت ذوب شوند.

این پدیده تعداد زیادی از موجودات قدیمی را از ویروس ها و باکتریا ها گرفته تا حیوانات غول پیکر پشمالو بیرون می‌کند.

در سال ۲۰۱۴، پروفیسور فرانسوی جان میشل کلاوری شروع به انتشار تحقیقاتی در مورد احیای ویروس‌های باستانی یا به قول خودش «ویروس‌های زامبی» کرد.

او انواعی از ویروس منجمد را از چند مکان یخبندان دائمی در سایبریا پیدا کرد.

قدیمی ترین نوع که قدمت آن به ۴۸ هزار و ۵۰۰ سال قبل بازمی گردد، از نمونه ای از خاک یک جهیل به دست آمد، در حالی که جوان ترین نمونه ها ۲۷ هزار سال قدمت داشتند.

یکی از نمونه های جوان در لاشه یک جانور غول پیکر پشمی کشف شد.

کلاوری و تیمش توانستند چندین نوع جدید از ویروس های زامبی را احیا کنند و دریافتند که هر کدام هنوز هم می تواند آمیب های پرورش یافته را مصاب کنند.

او گفت که این باید هم به عنوان یک کنجکاوی علمی و هم یک تهدید نگران کننده برای سلامت عمومی در نظر گرفته شود.

به گزارش «تی آر تی ورلد»، باکتریا های باستانی نیز می‌توانند برای اولین بار طی دو میلیون سال پس از یخ‌زدگی دائمی آزاد شده و دوباره فعال شوند.

دانشمندان به این باور اند زمانی که شیوع عفونت باکتریایی سیاه زخم در انسان و گوزن شمالی در سایبریا در سال ۲۰۱۶ ظاهر شد، این امر اتفاق افتاد.

به گفته کلاوری، این ممکن است یک «نگرانی فوری‌تر برای سلامت عمومی» باشد.

تحقیقات فعلی روی ویروس‌های منجمد مانند ویروس «زامبی» کلاوری به دانشمندان کمک می‌کند تا در مورد نحوه عملکرد این ویروس‌های قدیمی و اینکه آیا می‌توانند حیوانات یا انسان‌ها را مصاب کنند، بیشتر بدانند.

یافته‌های آنها روشن می‌سازد که برای جلوگیری از انتشار ویروس‌ها و باکتریا‌های قدیمی‌تر از یخبندان دائمی که می‌تواند پیامدهای جدی برای سلامت عمومی در سطح جهان داشته باشد، اقدامات برای رسیدگی به بحران اقلیمی بسیار مهم است.

تغییرات اقلیمی

سازمان ملل هشدار سرخ را در رابطه با گرم شدن زمین به صدا درآورد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۳)

سازمان جهانی هواشناسی روز سه‌شنبه هشدار داد که تمام رکوردهای جهانی مربوط به تغییرات آب و هوا در جهان طی سال گذشته شکسته شد و این شرایط حتی می‌تواند در سال ۲۰۲۴ بدتر هم بشود.

این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد در گزارش سالانه «وضعیت آب و هوای جهانی» تصریح کرد که حداوسط دمای هوا به بالاترین حد خود طی ۱۷۴ سال گذشته رسیده به طوری که ۱.۴۵ درجه سانتیگراد گرم‌تر از دوره ماقبل صنعتی شدن است.

بر اساس این گزارش، دمای اقیانوس‌ها به بالاترین حد خود طی ۶۵ سالی رسیده که ثبت شده و ۹۰ درصد دریاها سال گذشته متحمل موج‌های گرما شده‌اند که این مسئله به زنجیره‌های غذایی آسیب می‌زند.

سلسته سائولو، سرمنشی سازمان جهانی هواشناسی گفت: «سازمان جهانی هواشناسی هشدار سرخ را برای جهان به صدا درمی‌آورد.»

وی افزود: «آن‌چه در سال ۲۰۲۳ شاهد بودیم، به خصوص در رابطه با گرمایش بی‌سابقه اقیانوس‌ها، عقب‌نشینی یخچال‌های طبیعی و از بین رفتن یخ‌های قطب جنوب، منشاء نگرانی است.»

این مقام سازمان ملل سپس به خبرنگاران گفت، گرم شدن اقیانوس‌ها از این جهت منشاء نگرانی است که «تقریباْ غیرقابل برگشت» است و احتمالا هزاره‌ها سال طول می‌کشد تا شرایط آن مثل سابق بشود.

وی عنوان کرد: «این روند بسیار نگران‌کننده است چرا که ویژگی آب این است که به نسبت جو، گرما را برای مدت طولانی‌تری حفظ می‌کند.»

تغییرات اقلیمی ناشی از مصرف سوخت‌های فسیلی به همراه ظهور الگوی آب و هوایی پدیده ال‌نینو، باعث ثبت رکوردهای جهانی طی سال ۲۰۲۳ شد.

عمر بادور، مسئول واحد نظارت بر آب و هوای سازمان جهانی هواشناسی، به خبرنگاران گفت، «احتمال بسیار زیادی وجود دارد» که گرما در سال ۲۰۲۴ رکوردهای جدیدی بر جای بگذارد چرا که به گفته او، سال بعد از ظهور ال‌نینو معمولا گرم‌تر می‌شود.

گزارش روز سه‌شنبه گویای آب شدن شدید یخ‌های قطب جنوب است به طوری که سطح آن یک میلیون کیلومتر مربع کمتر از قبل شده بود که این گستره به وسعت کشور مصر است.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

پاکستان، بنگلادیش و هند در ۲۰۲۳ آلوده‌ترین هوا را داشتند

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۹, ۱۴۰۲)

پاکستان در سال ۲۰۲۳ آلوده‌ترین کشور جهان از نظر کیفیت هوا باقی ماند و در جدول آلوده‌ترین‌ها بنگلادیش و هند جای چاد و ایران را گرفتند.

غلظت ذرات معلق در هوای سه کشور پاکستان، بنگلادیش و هند در سال گذشته میلادی بیش از ۱۵ برابر سطحی بود که سازمان صحی جهانی به عنوان استاندارد تعیین کرده است.

غلظت ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون که به ریه‌ها به‌شدت آسیب می‌رسانند در پاکستان نزدیک به ۷۴ میکروگرم و در بنگلادیش نزدیک به ۸۰ میکروگرم بود. استاندارد سازمان صحی جهانی زیر پنج میکروگرم است.

کشور آفریقایی چاد که در سال ۲۰۲۲ به عنوان آلوده‌ترین کشور جهان معرفی شده بود در جدول ۲۰۲۳ جایی ندارد، همچون سودان و ایران که در این جدول نیامده‌اند، اما نه به دلیل افزایش کیفیت هوای این کشورها، بلکه تنها به دلیل «مشکلات» معلومات و اطلاعات موجود.

درماه جدی سال جاری، یک مقام وزارت صحت شهر زابل در ایالت سیستان و بلوچستان را به دلیل طوفان‌های گرد و غبار، آلوده‌ترین شهر ایران در سال گذشته خوانده و میانگین غلظت ذرات معلق در هوای این شهر در سال ۱۴۰۱ را بیش از ۸۰ میکروگرم در مترمکعب اعلام کرده بود.

در سال ۲۰۲۳، تنها هفت کشور در جهان هوایی مطابق بر استانداردهای تعیین‌شده داشتند: فنلند، استرالیا، استونی، گرانادا، جمهوری موریس در آفریقا، ایسلند و نیوزیلند.

آی‌کیو ایر، سازمان ناظر بر کیفیت هوا در سوئیس، گزارش سالانه خود از آلودگی هوا در سراسر جهان را بر اساس اطلاعات بیش از ۳۰ هزار ایستگاه نظارتی در ۱۳۴ کشور و منطقه تهیه می‌کند.

این سازمان در حمل ۱۴۰۱ برآورد کرده بود که تهران آلوده‌ترین هوا را در میان همه شهرهای جهان دارد.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

بولیویا به‌دلیل بارندگی شدید وضعیت اضطراری اعلام کرد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۱, ۱۴۰۲)

باران شدید در لاپاز، پایتخت بولیویا، مقام‌ها را بر آن داشت تا وضعیت اضطراری اعلام کنند. طغیان دریاها بسیاری از خانه‌ها را در این کشور ویران کرده است.

رویترز به نقل از یک سند دولتی گزارش داده است که لوئیس آرس، رئیس جمهور بولیویا متعهد شده که ماشین آلات سنگین و ۳ هزار سرباز را برای جلوگیری از خسارات بیشتر به مناطق آسیب دیده بفرستد.

بارش شدید باران باعث سیل در چندید محل شده و برق و آب را در بخش‌هایی از این شهر قطع کرده است.

آرس در پستی در ایکس گفت: «ما عمیقاً نگران وضعیت دشواری استیم که شاروالی ما در لاپاز با آن روبه‌رو است.»

یک نفر اخیراً در لاپاز به دلیل بارندگی های شدید جان خود را از دست داد، در حالی که طبق آمار رسمی، از آغاز فصل بارندگی در جنوری در سراسر کشور نزدیک به ۵۰ نفر جان خود را از دست داده اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!