رویداد های اخیر
حنفی: در ۲۰ سال گذشته پنج میلیون تن معتاد شده اند

معاون دوم رییس الوزرا میگوید که در جریان اشغال افغانستان، دست کم پنج میلیون شهروند به مواد مخدر معتاد شده که در حال حاضر از سوی حکومت امارت اسلامی تداوی میشوند.
مولوی عبدالسلام حنفی، معاون دوم رییس الوزرا، که روز گذشته (شنبه، ۲۵ جدی) در یک نشست به مناسبت جمع آوری مالیات صحبت میکرد گفت که مسوولیت تداوی معتادان اکنون بر دوش امارت اسلامی است و بدون شک مشکلات فرا راه شان وجود خواهند داشت.
او از مردم میخواهد که برای آبادی کشور شان کمر همت ببندند تا بحران جاری در بخشهای اقتصادی، اجتماعی و صحی را مدیریت شود.
حنفی افزود:” ما دیدیم که در دوران اشغال برای آبادی کشور هیچ کار نشده است، مگر جوانان ما معتاد شده و مشکلات اجتماعی افزایش یافته است.”
درهمین حال، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ میگوید از آنجایی که برخی کشورهای جهان در جنگ نظامی در افغانستان دچار شکست شده اند، دست به تبلیغات منفی و وضع تعزیرات علیه افغانستان زده اند.
ملا خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات در این باره گفت:” تجارب جهانی ثابت کرده است که آن عده از کشورهای که با تحریم روبرو شده است، آنها کشورها آباد شده است، ما حتما از این مشکلات عبور خواهیم کرد.”
مسوولان امارت اسلامی میگویند که از کمکهای بشری هر کشوری به مردم افغانستان استقبال میکنند، اما به هیچ صورتی زیر بار کمکهای مشروط شان نخواهند رفت.
رویداد های اخیر
برگزاری گردهمایی بزرگ در کشور

امارت اسلامی افغانستان قرار است که فردا چهارشنبه، ۸ سرطان، یک گردهمایی بزرگ را در «خیمه لویه جرگه» برگزار کند.
مقامهای امارت اسلامی گفته است که در این گردهمایی سه هزارعالم دینی از سراسر کشور که از هر ولسوالی سه اشتراک کننده، دو عالم دین و یک بزرگ قومی میباشند، شرکت خواهند کرد که نظریات و پیشنهادات شان را به رهبری امارت اسلامی ارایه خواهند کرد.
هرچند تاکنون آجندای این گردهمایی مشخص نشده است اما گزارشها میرساند که در کنار مسایل دیگر کشور، بازگشایی مکاتب دخترانه یکی از بندهای آجندای این نشست خواهد بود.
توریالی همت، آگاه مسایل سیاسی درمورد این گردهمایی گفته است: «به اساس معلومات که من دارم اینست که تمام اشخاص که به این نشست دعوت شده است همه اشخاص عالم و وطن دوست و خیرخواه است، فرق این نشست با نشستهای دیگر این است که سفیرهای کشورها اشخاص را تعیین میکرد اما حالا کسانیکه تعیین شده اشخاص متعهد به کشور و اسلام هستند».
با این حال، انتظارها این است که در پایان این نشست راه های حل مناسب برای مسایل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور پیدا شود و تا برنامههای روشنی برای آینده کشور تدوین شود.
رویداد های اخیر
صدراعظم پاکستان دستور واردات زغال سنگ از افغانستان با کلدار را صادر کرد

صدر اعظم پاکستان روز گذشته (دوشنبه، ۶ سرطان) دستور داده است که زغال سنگ از افغانستان بجای دالر با کلدار خریداری شود.
شهباز شریف در نشستی گفته است که با واردات زغال سنگ افغانستان دستکم دو اعشاریه دو میلیارد دالر در لایحه واردات پاکستان صرفه جویی خواهد شد.
آقای شریف گفت: «خواجه محمد آصف که وزیر دفاع است یک کمیته را تشکیل داده که چگونه و چطور ذغال سنگ را از افغانستان وارد کنیم. روی این مساله اتفاق نظر اردو و افسران بلند پایه حکومت کابینه وافسران اردو در تورخم و دیگر نقاط مرزی وجود دارد که چگونه زغال سنگ ازافغانستان وارد پاکستان شود. زغال سنگ افغانستان کیفیت خیلی عالی دارد و تمام تدابیر به خاطر این موضوع در نظر گرفته شده است. ازاین پس واردات زغال از افغانستان آغاز مییابد، ما این زغال را به دالر نه به کلدار می خریم».
به دنبال این حرف و گفتهها و بازتاب گسترده آن در شبکههای اجتماعی که گویا پاکستان زغال افغانستان را به بهای اندک به تاراج میبرد، وزارت های معادن و مالیه نشست خبری برگزار کردند و در این زمینه معلومات ارایه کردند.
احمد ولی حقمل، سخنگوی وزارت مالیه گفت که پس از این از هر تن زغال سنگ ۶۰ دالر امریکایی تعرفه خواهند گرفت که پیش از این ۲۷ دالر بود.
عصمت الله برهان، سخنگوی وزارت معادن و پطرولیم همچنان گفت که آنان با هیچ شرکت بیرونی و یا پاکستانی قرارداد استخراج معادن را ندارند بل با شرکتهای افغانی قرارداد کردهاند که هیچ محدودیتی بر صادرات زغال سنگ وجود ندارد.
پاکستان در حالی در واردات زغال سنگ از افغانستان عجله دارد که قیمت این محصول در بازار جهانی در حال افزایش است. پاکستان زغال سنگ از افغانستان را خریداری و ذخیره میکند.
رویداد های اخیر
سازمان ملل خواهان کمک ۱۱۰ میلیون دالری به زلزله زدگان در افغانستان شد

اوچا یا اداره هماهنگ کننده کمک های بشردوستانه سازمان ملل خواهان کمک ۱۱۰ میلیون دالری به خانواده های زلزله زده در افغانستان شده است.
این نهاد سازمان ملل کمک ها را برای بیش از ۳۶۰ هزار تن از آسیب دیدگان زلزله در خوست و پکتیکا تقاضا کرده است.
این نهاد گفته که خانواده های آسیب دیده تمام دار و ندار شان را در زلزله از دست داده اند و نیاز به کمک های فوری دارند.
این درحالی است که کمکهای داخلی نیز روزانه به مناطق زلزله زده ارسال می شود.
اتاق تجارت و سرمایه گذاری هرات به همکاری دیگر بخش های خصوصی کمکهای غذایی، لباس و دوا را به ارزش بیش از هشت میلیون افغانی برای خانواده های آسیب دیده ارسال کرده است.
اداره هماهنگ کننده کمک های بشری سازمان ملل همچنان در تویتی از کمک یک میلیون دالری حکومت آسترالیا به آسیب دیده گان زلزه اخیر نیز خبر داده است.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کمک های غذایی، غیر غذایی و صحی بنیاد بیات به زلزله زدگان توزیع شد
-
اخبار ویژه5 روز ago
یک زندانی گوانتانامو آزاد و به امارت اسلامی سپرده شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کمک یک میلیون دالری تایوان به زلزلهزدگان در افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز ago
برگشت نظام الدین قیصاری به کشور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سفارت هند در کابل بازگشایی شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تلاش زلزلهزدگان ولسوالی گیان ولایت پکتیکا برای غذا و سرپناه
-
اخبار ویژه3 روز ago
چین بیش از هفت میلیون دالر به زلزله زدگان افغانستان کمک میکند
-
رویداد های اخیر1 روز ago
جمعیت هلال احمر برای زلزلهزدگان ۱۰ میلیون افغانی تخصیص داده است