Connect with us

رویداد های اخیر

روسیه خواستار آرامش میان افغانستان و تاجیکستان شد

منتشر شده

در

روسیه از تاجیکستان و افغانستان خواسته است تا هرگونه مناقشه شان را با روش قابل قبول برای دو طرف حل و فصل کنند.

تاس، خبرگزاری دولتی روسیه از قول الکسی زیاتسیف، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گزارش داده است که مسکو "تنش فزاینده" در روابط تاجیکستان-افغانستان و اعزام قوا از سوی هر دو کشور در امتداد خط مرزی را با نگرانی نظارت می‌کند.

این مقام روسی گفته است که بر اساس اطلاعات منابع امارت اسلامی افغانستان، هزاران نیروی ویژه آن گروه به ولایت تخار که هم مرز با تاجیکستان است، مستقر شده اند.

با اینحال، خبرگزاری رویترز گزارش داده است که وزارت خارجه تاجیکستان و مقام‌های امارت اسلامی تا کنون در مورد مناقشات دو کشور و نیز تحرکات نظامی مرزی اظهار نظر نکرده اند.

امام علی رحمان، رییس جمهور تاجیکستان گفته است که بحران سیاسی، بشری و دولت‌داری در افغانستان، تهدیدی جدی برای ثبات و امنیت منطقه است.

این درحالی است که آقای رحمان هفته گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که کشورش حدود ۱۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و به گفته وی دولت و مردم تاجیکستان "نمی‌توانند نسبت به بحران آن کشور [افغانستان] بی تفاوت بمانند".

رییس جمهور تاجیکستان پیش از این گفته بود که کابینه امارت اسلامی را به رسمیت نمی‌شناسد و امارت اسلامی را به نقض حقوق بشر در جریان حمله بر ولایت پنجشیر متهم کرده بود.

او در مجمع عمومی ملل متحد گفت که برای حل مناسب مشکلات سیاسی و امنیتی افغانستان باید حکومت فراگیر برآمده از انتخابات و اراده مردم در آن کشور شکل گیرد که نمایندگان همه گروه‌های سیاسی و اقلیت‌های ملی و قومی در آن سهیم باشند.

مقام‌های امارت اسلامی نیز در این اواخر اظهارات تندی در واکنش به اظهارات مقام‌های تاجیکستانی داشته و بر ضد هرگونه دخالت آن کشور در امور داخلی افغانستان هشدار داده اند.

آقای رحمان در ملل متحد گفت که نمی‌خواهد در امور داخلی افغانستان مداخله کند، اما گفت که برای حل مسایل سیاسی و امنیتی این کشور، باید انتخابات برگزار شود.

تاجیک‌ها که یکی از بزرگترین گروه‌های قومی در افغانستان است، در کابینه سرپرست امارت اسلامی مشارکت بسیار اندک دارند.

کابینه سرپرست امارت اسلامی به خاطر تک قومی بودن و عدم حضور زنان در آن به شدت مورد انتقاد جامعۀ جهانی قرار گرفته است.

تاجیکستان که میزبان یک پایگاه نظامی روسیه است، به تازگی تمرینات نظامی را در دو ولایت مرزی آن کشور با افغانستان انجام داد.

رویداد های اخیر

بنیاد بیات بخش اطفال شفاخانه حوزوی هرات را کاملاً بازسازی کرده است

تنها در بخش اطفال این شفاخانه روزانه تا هشتصد مریض مراجعه می‌کنند، بناء این بخش از شفاخانه به همکاری مالی بنیاد بیات بازسازی شده و حالا آماده تجهیز می‌باشد.

Published

on

مسوولان بنیاد بیات در غرب کشور می‌گویند که بخش اطفال شفاخانه حوزوی هرات که دارای ۲۵ اتاق می‌باشد، بازسازی و رنگ آمیزی شده است.

مسوولان محلی در این ولایت از کمک بنیاد بیات به شفاخانه حوزوی هرات استقبال کرده خواهان همکاری های بیشتر در قسمت تجهیز بخش های مختلف این شفاخانه هستند.

سید نور احمد شاه، نماینده بنیاد بیات در حوزه غرب کشور گفت: «چنانچه معلوم است، بنیاد بیات در سراسر افغانستان کارهای خیریه انجام داده است؛ مانند کمک به زلزله زدگان در هرات و فعال شدن یک سایت مخابراتی از سوی افغان بیسیم. همین گونه در سایر ولایات نیز هنگام حوادث طبیعی، کمک رسانی به مردم صورت گرفته است.»

با این حال، مسوولان محلی در مراسم گشایش بخش اطفال این شفاخانه گفتند که میزان مراجعه مریضان به این شفاخانه خیلی زیاد است و بازسازی بخش اطفال شفاخانه حوزوی این ولایت می‌تواند مشکلات آنها را در قسمت کمبود جای تا اندازه‌ای رفع بسازد، اما نیازمندی این شفاخانه بخاطر تداوی مریضان زیاد می‌باشد.

حیات الله مهاجر فراهی، سرپرست معاونیت ولایت هرات گفت: «از بنیاد بیات یک جهان تشکر که در این بخش همکاری کرد و با آن مشکلات اطفال هموطنان ما تا حدی حل شد.»

داکتران در این شفاخانه گفتند که بخش‌های مختلف شفاخانه حوزوی این ولایت نیاز به ترمیم و بازسازی دارد و به دلیل مراجعه زیاد مریضان، جای کافی وجود ندارد. تنها در بخش اطفال این شفاخانه روزانه تا هشتصد مریض مراجعه می‌کنند، بناء این بخش از شفاخانه به همکاری مالی بنیاد بیات بازسازی شده و حالا آماده تجهیز می‌باشد.

غلام احمد حنفی، معاون ریاست صحت عامه هرات گفت: «بر اساس تفاهماتی که به وجود آمده بود، بنیاد محترم بیات لیلیه انستیتوت علوم صحی هرات را موقتاً به دسترس شفاخانه اطفال گذاشت و چند اتاق آن را رنگ آمیزی و ترمیم کرد تا بتواند بار سنگین مریضان اطفال را از دیگر بخش ها کم بسازد.»

میرویس عابدی، مسوول بخش اطفال شفاخانه حوزوی هرات گفت: «بر اساس بررسی هایی که ما قبلاً در این بخش لیلیه کردیم، ظرفیت حدود ۵۰ مریض را دارد. اگر بتوانیم در هر اتاق دو طفل را جابجا بکنیم، ان شاءالله می‌تواند به صورت موقت مشکلات مریضان ما را مرفوع بسازد تا اینکه ما یک شفاخانه کمپلکس برای این زون داشته باشیم، چون هرات یک شهر مرزی است و از ولایات همجوار مثل فراه، غور و حتی نیمروز و قلعه نو مریض داریم.»

بنیاد بیات همواره در بخش‌های مختلف به ویژه کمک‌های بشردوستانه در حوزه غرب کشور همکاری لازم را داشته است. مردم در این حوزه خواهان تداوم این همکاری‌ها می‌باشند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی خواستار مذاکره بین حکومت و مخالفان سیاسی در پاکستان شد

آقای بلخی گفت که امارت اسلامی وضعیت پاکستان را از نزدیک دنبال می‌کند و امیدوار است که حکومت پاکستان و ادارات تاثیرگذار آن رفتار معقول و واقع بینانه در قبال نارضایتی فزاینده داشته باشد.

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان گفته است که تنش میان حکومت و مخالفان سیاسی در پاکستان به سطح نگران کننده رسیده است و می‌تواند بر تمام منطقه تاثیر منفی داشته باشد.

عبدالقهار بلخی در بیانیه‌ای در صفحه ایکس خود گفته است که بهترین راه برای براورده ساختن «خواسته‌های مشروع مردم» مذاکره و تفاهم است.

او خاطر نشان کرد که حوادث اخیر ثابت کرده است که امتناع از مذاکره مسئله را پیچیده می‌سازد.

آقای بلخی گفت که امارت اسلامی وضعیت پاکستان را از نزدیک دنبال می‌کند و امیدوار است که حکومت پاکستان و ادارات تاثیرگذار آن رفتار معقول و واقع بینانه در قبال نارضایتی فزاینده داشته باشد.

اخیراً هواداران عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان که در زندان بسر می‌برد، تظاهرات ضد حکومتی برگزار کرده اند که به خشونت کشیده شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

به دنبال تنش‌ها در شرق میانه، پروازهای بین‌المللی از فضای افغانستان افزایش یافته است

اطلاعات سایت فلایت‌رادار ۲۴ نشان می‌دهد که به‌طور متوسط ۱۴۷ پرواز در روز بین ۱۹ تا ۳۰ سپتامبر از حریم هوایی افغانستان عبور کرده‌اند.

Published

on

در پی حملات راکتی ایران به اسرائیل و احتمال حمله تلافی‌جویانه تل‌آویو، شمار پروازهای بین‌المللی از آسمان افغانستان افزایش یافته است.

اطلاعات فلایت‌رادار ۲۴ نشان می‌دهد روز پنج‌شنبه (۱۲میزان) ۱۹۱ پرواز از آسمان افغانستان عبور کرده اند.

شرکت‌های هوانوردی برای هر پرواز ۷۰۰ دالر به وزارت ترانسپورت وهوانوردی افغانستان پرداخت کرده‌اند. این پرداخت‌ها منبع درآمد قابل توجه و رو به رشدی برای حکومت سرپرست محسوب می‌شود.

حریم هوایی افغانستان پس از سقوط نظام جمهوری در اگست ۲۰۲۱ و بازگشت امارت اسلامی به قدرت، به دلیل نگرانی‌های امنیتی و سیاسی به روی پروازهای بین‌المللی بسته شد.

با این حال، پروازها از آسمان افغانستان به‌خصوص پس از حمله هفتم اکتوبر حماس به اسرائیل و جنگ در غزه و اوج گرفتن تنش در خاورمیانه افزایش یافته است.

اطلاعات سایت فلایت‌رادار ۲۴ نشان می‌دهد که در هفته دوم ماه اگست، تعداد پروازهای عبوری از حریم هوایی افغانستان نسبت به اگست سال ۲۰۲۳ بیش از هفت برابر افزایش یافته است.

این روند پس از حملات اخیر راکتی ایران به اسرائیل شدت گرفت و بسیاری از خطوط هوایی مجبور شدند مسیر معمول اروپا به آسیا از طریق حریم هوایی ایران را کنار بگذارند.

اطلاعات سایت فلایت‌رادار ۲۴ نشان می‌دهد که به‌طور متوسط ۱۴۷ پرواز در روز بین ۱۹ تا ۳۰ سپتامبر از حریم هوایی افغانستان عبور کرده‌اند. این شامل پروازهایی نمی‌شود که مبدا یا مقصدشان افغانستان است. با این حساب، حکومت سرپرست افغانستان سالانه ۳۷ میلیون دالر از حریم هوایی به دست می‌آورد.

این تعداد روز سه‌شنبه به دنبال حملات راکتی ایران، ۲۰ درصد افزایش یافت و به ۱۷۱ پرواز رسید و در روز پنج‌شنبه (۱۲میزان) مجدداً به ۱۹۱ پرواز رسید، که بیشترین تعداد پرواز عبوری در یک روز از زمان تسلط امارت اسلامی بر افغانستان است.

از جمله شرکت‌های هوانوردی که پروازهایشان به آسمان افغانستان بازگشته است، می‌توان به سوئیس ایر، فین‌ایر، سنگاپور ایرلاینز، بریتیش ایرویز و لوفت‌هانزا اشاره کرد.

سخنگوی فلایت‌رادار ۲۴ به روزنامه ایندیپندنت گفته است: «ما شاهد آن هستیم که طیاره‌هایی که معمولاً از حریم هوایی ایران عبور می‌کردند، اکنون از آسمان افغانستان استفاده می‌کنند. با اعمال محدودیت‌های بیشتر در فضای هوایی خاورمیانه، خطوط هوایی بین ارزیابی خطر و انتخاب بهترین گزینه تصمیم‌گیری می‌کنند.»

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!