رویداد های اخیر
سازمانهای کمک رسان: ممنوع کردن زنان از کار بشردوستانه عواقب تهدید کننده برای همه افغانها دارد
مارتین گریفیتس، معاون منشی سازمان ملل در امور بشردوستانه و رؤسای آژانسهای سازمان ملل و چندین سازمان کمکی، در بیانیهای مشترک، از مقامات امارت اسلامی خواستند تا از تصمیم خود برای منع حضور زنان در پوهنتونها و سازمانهای غیردولتی، بازگردند و تصریح کردند: «مشارکت زنان در ارسال کمکها غیرقابل مذاکره است.»
در این بیانیه آمده است: «ممنوع کردن زنان از کار بشردوستانه عواقب تهدید کننده زندگی برای همه افغانها دارد. در حال حاضر، برخی از برنامههای حساس زمانی به دلیل کمبود کارمندان زن مجبور به توقف موقت شدهاند.
در بیانیه سازمان ملل آمده است:«ما نمیتوانیم محدودیتهای عملیاتی را که اکنون به عنوان یک جامعه کمکی با آن روبرو هستیم نادیده بگیریم. ما تلاش خواهیم کرد تا به فعالیتهای نجاتبخش خود ادامه دهیم، اما به نظر میرسد بسیاری از فعالیتها متوقف شود زیرا ما نمیتوانیم کمکهای بشردوستانه ضروری را بدون کمک رسانان زن ارائه کنیم.»
جلوگیری از کار کمک رسانان زن در حالی صورت میگیرد که بیش از ۲۸ میلیون نفر در افغانستان برای زنده ماندن نیاز به کمک دارند زیرا کشور با خطر قحطی، زوال اقتصادی، فقر عمیق و زمستان سخت مواجه است.
این بیانیه به امضای رؤسای:
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)
برنامه جهانی غذا
سازمان جهانی صحت
برنامه توسعه سازمان ملل متحد
شورای امنیت بینالمللی و کمیساریای عالی پناهندگان و حقوق بشر سازمان ملل متحد رسیده است.
در همین حال، وزیران خارجه یازده کشور اروپایی و غیر اروپایی به شمول امریکا و جاپان از حکومت افغانستان میخواهند تصمیم تعلیق پوهنتونها و منع زنان از کار در موسسات داخلی و خارجی را برگردانند.
وزیران خارجه این کشورها دراعلامیهای مشترک گفته اند که این تصمیم زندهگی میلیونها خانواده افغان را که به کمکهای بشری نیاز دارند با خطر روبهرو میکند.
به گفته آنها این اقدام، نشانگرعدم تمایل مقامهای حاکم افغانستان به داشتن روابط عادی با جامعه جهانی است.
وزیران خارجه کشورهای امریکا، آسترالیا، کانادا، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ناروی، سویس، هالند، بریتانیا، جاپان و نماینده عالی اتحادیه اروپا در اعلامیه ای مشترک از حکومت سرپرست افغانستان میخواهند درتصمیم خود مبنی بر توقف کار و تحصیل زنان ودختران افغان تجدید نظرکند.
دراین اعلامیهای مشترک آمده است که :«حکم ممنوعیت کار زنان درسازمانهای غیردولتی و بینالمللی میلیونها افغان را که به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند در معرض خطر قرار میدهد. از حکومت سرپرست میخواهیم فوراً درتصمیم خود تجدید نظرکنند، ما از خواست مردم افغانستان برای بازگشت دختران و زنان به کار، مکتب و پوهنتون و ایفای نقشهای اساسی در تامین کمکهای بشردوستانه و نیازهای اساسی حمایت میکنیم و ازمقام های حاکم میخواهیم به مسایل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی احترام وبه حقوق زنان و دختران؛ ارج بگذارند.»
وزیران خارجه این کشورها تاکید کرده اند که مقامهای حاکم درافغانستان با این اقدام خود عدم تمایل برای داشتن روابط دوستانه وعادی با جامعه جهانی را نشان میدهند.
در اعلامیه این هم اشاره شده است که تمام این کشورها در تماس نزدیک با سازمان ملل هستند.
دفترمعاونت سازمان ملل(یوناما) پذیرفته است که به نمایندهگی از همه کمک کنندهگان بینالمللی کارخواهد کرد تا حکومت سرپرست بی درنگ این تصمیم را لغو کند.
وزیرخارجه امریکا هم درتویتی گفته است که ایالات متحده درمورد وضعیت افغانستان با همه متحدان و شرکای خود متعهد میماند.
او از حکومت خواسته است؛ دستور خطرناک خود را مبنی بر ممنوعیت کار زنان درسازمانهای غیردولتی و بینالمللی را لغو کند.
پس از منع کار زنان درموسسات غیردولتی از سوی امارت اسلامی؛ حدود نیمی از سازمانها وموسسات بشری و کمک رسان کارشان را در افغانستان متوقف کردند.
این درحالی است که وزارت تحصیلات عالی هفتهی قبل، درمکتوبی عنوانی پوهنتونهای “دولتی و خصوصی” دستور داد براساس فیصله کابینه، تحصیل دختران تا امری ثانی معطل” شده است.
وزیر تحصیلات عالی؛ بیحجابی، سفر بدون محرم شرعی، منکرات، فعالیت لیلیههای دختران و صنوف مختلط درسی دختران و پسران” را به عنوان دلایل تعلیق تحصیل دختران در پوهنتونها مطرح کرد.
رویداد های اخیر
کرملین: برای همسایگان افغانستان بسیار مهم است که با امارت اسلامی رابطه داشته باشند
ریاست جمهوری روسیه گفته است که برقراری روابط با امارت اسلامی برای همسایگان افغانستان بسیار مهم است.
ریاست جمهوری روسیه گفته است که برقراری روابط با امارت اسلامی برای همسایگان افغانستان بسیار مهم است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین این مطلب را پس از حذف نام امارت اسلامی از فهرست سازمانهای ممنوعه قرغیزستان بیان کرد.
او گفت که قرغیزستان و افغانستان از نظر جغرافیایی به هم نزدیک هستند و با توجه به اینکه امارت اسلامی اکنون بهعنوان دولت بالفعل در کابل کار میکند، روسیه تصمیم قرغیزستان را مبنی بر حذف امارت اسلامی از فهرست سازمانهای تروریستی خود درک میکند.
او توضیح داد که برقراری ارتباط با مقامات در کابل برای ثبات منطقه ضروری است.
رویداد های اخیر
دوازده عضو شورای امنیت ملل متحد قانون امر بالمعروف را محکوم کردند
دوازده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد از امارت اسلامی خواسته اند تا فوراً تمام سیاست ها و اقداماتی را که زنان و دختران را از حقوق بشر و آزادی های اساسی محدود میکند، لغو نماید.
دوازده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه قانون امر بالمعروف و نهی عن المنکر در افغانستان را محکوم کرده و از جامعه بینالمللی خواستند تا از نفوذ خود برای لغو فوری محدودیتها علیه زنان و دختران، استفاده کند.
چین، روسیه و الجزایر، سه عضو دیگر شورای امنیت از این اعلامیه حمایت نکردند.
یک دیپلومات به روزنامه «د نشنل» امارات متحده عربی گفته است که روسیه و چین این موضوع را یک موضوع داخلی افغانستان دانسته و گفته اند که قضاوت در مورد آن درست نیست.
دوازده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد از امارت اسلامی خواسته اند تا فوراً تمام سیاست ها و اقداماتی را که زنان و دختران را از حقوق بشر و آزادی های اساسی محدود میکند، لغو نماید.
یامازاکی کازویوکی، نماینده جاپان در سازمان ملل متحد به نمایندگی از ۱۲ عضو شورای امنیت گفت: « امروز، ما بار دیگر از طالبان (امارت اسلامی) میخواهیم که فوراً تمام سیاستها و رفتارهایی را که استفاده زنان و دختران از حقوق بشر و آزادیهای اساسی را محدود میکند، لغو کنند. طالبان (امارت اسلامی) باید با احترام به حقوق زنان و دختران افغان برای تحصیل و کار و همچنین آزادی بیان و رفت و آمد، به صدای زنان و دختران افغان گوش داده و به آنان پاسخ دهند. این پیش نیاز یک افغانستان باثبات، صلح آمیز و مرفه است.»
اعضای شورا با اشاره به نشست اخیر دوحه در باره افغانستان، در ادامه تاکید کردند که اقدامات امارت اسلامی، تلاشهای بینالمللی برای تعامل با آنها را تضعیف میکند.
این در حالی است که امارت اسلامی گفته است که قوانین در افغانستان بر اساس احکام شریعت وضع میشود و به آن احترام گذاشته شود.
رویداد های اخیر
وزیر اعلی خیبر پختونخوا میخواهد با امارت اسلامی در مورد امنیت گفتگو کند
او تاکید کرد که صلح در ایالت خیبر پختونخوا وابسته به صلح در افغانستان است.
علی امین خان گنداپور، وزیر اعلی ایالت خیبر پختونخوا، اعلام کرده که از مقامات پاکستانی خواسته است تا اجازه دهند وارد گفتگو با امارت اسلامی در مورد امنیت این ایالت شود.
آقای گنداپور روز پنجشنبه در یک جرگه قبیلهای گفت: «اگر به درخواست من رسیدگی نشود، من به عنوان وزیر اعلی خیبر پختونخوا، بزرگان قومی خود را برای گفتگو با حکومت سرپرست به افغانستان هدایت خواهم کرد.»
او تاکید کرد که صلح در ایالت خیبر پختونخوا وابسته به صلح در افغانستان است.
آقای گنداپور همچنان بر نیاز به سیاست و جدول زمانی مشخص برای پایان دادن به نا امنی تاکید کرد.
او گفت: «به زودی جلسه کمیته عالی ایالتی را در این مورد تشکیل خواهم داد.»
این مقام ارشد ایالت خیبر پختونخوا از حکومت پاکستان خواست که قبل از شروع هر گونه حمله نظامی علیه شبه نظامیان، با مردم مشوره کند. وی افزود که در هیچ جنگی بدون حمایت مردم پیروزی به دست نمیآید.
مقامهای پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور در افغانستان سازماندهی میشود و امارت اسلامی باید رهبران تیتیپی را به اسلام آباد بسپارد.
-
جهان4 روز ago
محققان امریکایی میگویند محل پرتاب احتمالی راکت هستهای روسیه را پیدا کردهاند
-
جهان4 روز ago
بایدن میگوید نتانیاهو برای توافق آزادی گروگانها اقدامات کافی انجام نمیدهد
-
ورزش4 روز ago
تیم فوتسال افغانستان در برابر کویت شکست خورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در حملات اسرائیل در غزه دست کم ۳۵ فلسطینی کشته شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان بینالمللی مهاجرت: از ۱۹ تا ۲۵ اگست، بیش از ۷۲ هزار تن از افغانستان خارج شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
عزیزوف: حکومت سرپرست افغانستان در مبارزه با داعش نباید تنها گذاشته شود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
حمله انتحاری در کابل شش کشته و ۱۳ زخمی بر جای گذاشت
-
جهان2 روز ago
یک شاگرد مکتب در امریکا ۴ نفر را کشت و ۹ تن دیگر را زخمی کرد