رویداد های اخیر
سازمانهای کمک رسان: ممنوع کردن زنان از کار بشردوستانه عواقب تهدید کننده برای همه افغانها دارد

مارتین گریفیتس، معاون منشی سازمان ملل در امور بشردوستانه و رؤسای آژانسهای سازمان ملل و چندین سازمان کمکی، در بیانیهای مشترک، از مقامات امارت اسلامی خواستند تا از تصمیم خود برای منع حضور زنان در پوهنتونها و سازمانهای غیردولتی، بازگردند و تصریح کردند: «مشارکت زنان در ارسال کمکها غیرقابل مذاکره است.»
در این بیانیه آمده است: «ممنوع کردن زنان از کار بشردوستانه عواقب تهدید کننده زندگی برای همه افغانها دارد. در حال حاضر، برخی از برنامههای حساس زمانی به دلیل کمبود کارمندان زن مجبور به توقف موقت شدهاند.
در بیانیه سازمان ملل آمده است:«ما نمیتوانیم محدودیتهای عملیاتی را که اکنون به عنوان یک جامعه کمکی با آن روبرو هستیم نادیده بگیریم. ما تلاش خواهیم کرد تا به فعالیتهای نجاتبخش خود ادامه دهیم، اما به نظر میرسد بسیاری از فعالیتها متوقف شود زیرا ما نمیتوانیم کمکهای بشردوستانه ضروری را بدون کمک رسانان زن ارائه کنیم.»
جلوگیری از کار کمک رسانان زن در حالی صورت میگیرد که بیش از ۲۸ میلیون نفر در افغانستان برای زنده ماندن نیاز به کمک دارند زیرا کشور با خطر قحطی، زوال اقتصادی، فقر عمیق و زمستان سخت مواجه است.
این بیانیه به امضای رؤسای:
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)
برنامه جهانی غذا
سازمان جهانی صحت
برنامه توسعه سازمان ملل متحد
شورای امنیت بینالمللی و کمیساریای عالی پناهندگان و حقوق بشر سازمان ملل متحد رسیده است.
در همین حال، وزیران خارجه یازده کشور اروپایی و غیر اروپایی به شمول امریکا و جاپان از حکومت افغانستان میخواهند تصمیم تعلیق پوهنتونها و منع زنان از کار در موسسات داخلی و خارجی را برگردانند.
وزیران خارجه این کشورها دراعلامیهای مشترک گفته اند که این تصمیم زندهگی میلیونها خانواده افغان را که به کمکهای بشری نیاز دارند با خطر روبهرو میکند.
به گفته آنها این اقدام، نشانگرعدم تمایل مقامهای حاکم افغانستان به داشتن روابط عادی با جامعه جهانی است.
وزیران خارجه کشورهای امریکا، آسترالیا، کانادا، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ناروی، سویس، هالند، بریتانیا، جاپان و نماینده عالی اتحادیه اروپا در اعلامیه ای مشترک از حکومت سرپرست افغانستان میخواهند درتصمیم خود مبنی بر توقف کار و تحصیل زنان ودختران افغان تجدید نظرکند.
دراین اعلامیهای مشترک آمده است که :«حکم ممنوعیت کار زنان درسازمانهای غیردولتی و بینالمللی میلیونها افغان را که به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند در معرض خطر قرار میدهد. از حکومت سرپرست میخواهیم فوراً درتصمیم خود تجدید نظرکنند، ما از خواست مردم افغانستان برای بازگشت دختران و زنان به کار، مکتب و پوهنتون و ایفای نقشهای اساسی در تامین کمکهای بشردوستانه و نیازهای اساسی حمایت میکنیم و ازمقام های حاکم میخواهیم به مسایل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی احترام وبه حقوق زنان و دختران؛ ارج بگذارند.»
وزیران خارجه این کشورها تاکید کرده اند که مقامهای حاکم درافغانستان با این اقدام خود عدم تمایل برای داشتن روابط دوستانه وعادی با جامعه جهانی را نشان میدهند.
در اعلامیه این هم اشاره شده است که تمام این کشورها در تماس نزدیک با سازمان ملل هستند.
دفترمعاونت سازمان ملل(یوناما) پذیرفته است که به نمایندهگی از همه کمک کنندهگان بینالمللی کارخواهد کرد تا حکومت سرپرست بی درنگ این تصمیم را لغو کند.
وزیرخارجه امریکا هم درتویتی گفته است که ایالات متحده درمورد وضعیت افغانستان با همه متحدان و شرکای خود متعهد میماند.
او از حکومت خواسته است؛ دستور خطرناک خود را مبنی بر ممنوعیت کار زنان درسازمانهای غیردولتی و بینالمللی را لغو کند.
پس از منع کار زنان درموسسات غیردولتی از سوی امارت اسلامی؛ حدود نیمی از سازمانها وموسسات بشری و کمک رسان کارشان را در افغانستان متوقف کردند.
این درحالی است که وزارت تحصیلات عالی هفتهی قبل، درمکتوبی عنوانی پوهنتونهای “دولتی و خصوصی” دستور داد براساس فیصله کابینه، تحصیل دختران تا امری ثانی معطل” شده است.
وزیر تحصیلات عالی؛ بیحجابی، سفر بدون محرم شرعی، منکرات، فعالیت لیلیههای دختران و صنوف مختلط درسی دختران و پسران” را به عنوان دلایل تعلیق تحصیل دختران در پوهنتونها مطرح کرد.
رویداد های اخیر
وزیر خارجه ایران: در حال دستیابی به نتایج خوب از مذاکرات حقابه هستیم

پس از تنشهای اخیر میان امارت اسلامی و مقامهای ایران بر سر حقابه، حسین امیر عبداللهیان، وزیر خارجه ایران گفته است که تهران این موضوع را در دستور کار خود قرار داده و از مسیر حقوقی و سیاسی آنرا را دنبال خواهد کرد .
وزیر خارجه ایران در گفتگو با رسانه های این کشور گفت که حسن کاظمی قمی، سرپرست سفارت ایران در افغانستان بامقامهای امارت اسلامی در این زمینه مذاکرات داشته است.
او افزود که آنها در حال دستیابی به «نتایج خوب» هستند.
آقای عبداللهیان گفت: « در موضوع حقابه از مسیر قانونی و از مسیر سیاسی مسئله را در دستور کار داریم. من اخیرا در مشورتی که با آقای رئیس جمهور داشتیم… گفتند که سفیر ایران در افغانستان مأموریت داده شود که مسایلی که وجود دارد بین ما و افغانستان، ایشان از نزدیک بروند دنبال بکنند با نگاه این که بایستی مسایلی فی مابین در مسیر درست خودش پیش برود و مورد حل و فصل قرار بگیرد.»
این دیپلومات ارشد ایران درباره درگیریهای اخیر مرزی که بین دو کشور صورت گرفته، گفت که این درگیریها هیچ برنامه هدفمندی را در قبال نداشته و برای ایران شرایط در افغانستان کاملا قابل درک است.
آقای عبداللهیان گفت: «مقامات هیئت حاکمه افغانستان به صراحت اعلام کرده اند این درگیریها هیچ برنامه هدفمندی را پشت سر نداشته است. برای ما شرایط در افغانستان قابل درک است.»
مقامهای ایران از جمله رئیس جمهور این کشور اخیراً اظهارات تندی در پیوند به مسئله حقابه از دریای هلمند داشته اند.
مقامهای امارت اسلامی بارها تاکید کرده اند که به معاهده ۱۳۵۱ آب دریای هلمند متعهد اند، اما به دلیل خشکسالی آب کافی وجود ندارد.
رویداد های اخیر
تاکید بر ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان در نشست کشورهای آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا

سران کشورهای آسیای میانه و اتحادیه اروپا در نشستی در کنار گفتگو روی سایر موضوعات، بر اهمیت ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان تاکید کردند.
این نشست روز جمعه (۱۲ جوزا) در شهر چوپان آتا در قرغیزستان برگزار شده بود.
در این نشست رؤسای جمهور قرغیزستان، قزاقستان، تاجیکستان و ازبیکستان و هیئتی از ترکمنستان به نمایندگی از رئیس جمهور این کشور و همچنان رئیس اتحادیه اروپا شرکت کردند.
بر بنیاد اعلامیه پایانی این نشست، اشتراک کنندگان نگرانی مشترک خود را در مورد «وضعیت رو به وخامت» در افغانستان بیان کردند و تعهد خود را برای توسعه افغانستان به یک کشور امن، صلح آمیز، باثبات و مرفه مجدداً ابراز کردند.
در این راستا، آنان تلاشهای جامعه جهانی را برای کمک به مردم افغانستان به شیوه اصولی و مطابق با قوانین بین المللی، علیرغم شرایط دشوار، اذعان نمودند.
اشتراک کنندگان همچنین از جامعه جهانی خواستند تا کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان را افزایش دهند و به نقش کلیدی سازمان ملل متحد در ارائه کمک های بشردوستانه به افغانستان به شیوه اصولی اشاره کردند.
آنها بر اهمیت ایجاد یک حکومت فراگیر و نماینده و اهمیت احترام به حقوق بشر و آزادی های اساسی همه شهروندان افغان به ویژه زنان، دختران و اقوام تاکید کردند.
این در حالی است که مقامهای امارت اسلامی بارها تاکید کرده اند که حکومت فراگیر است و همچنان به حقوق بشر مطابق با شریعت متعهد است.
رویداد های اخیر
یک فرمانده ارشد داعش در ننگرهار کشته شد

خبرگزاری دولتی باختر گزارش داده است که نیروهای ویژه امارت اسلامی یک فرمانده ارشد داعش را همراه با یک همدستش در ولایت ننگرهار کشتهاند.
خبرگزاری باختر نام این فرمانده داعش را «تراب» ذکر کرده و گفته که در یک «عملیات ویژه» کشته شده است.
باختر به نقل از مسوولان محلی نوشته که این عملیات شام چهارشنبه در قریه وچتنگی ولسوالی شیوه ننگرهار انجام یافته است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت صحت: ۲۷ درصد مردم افغانستان بگونه منظم از تنباکو استفاده میکنند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
امریکا به آسترالیا در مورد اتهام جنایات جنگی نیروهای این کشور در افغانستان هشدار داد
-
تجارت1 روز ago
پاکستان دستور تجارت جنس به جنس با افغانستان، ایران و روسیه را صادر کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ایران: دشمنان درگیری مرزی میان کابل و تهران را بزرگنمایی میکنند
-
جهان4 روز ago
حملات طیارههای بیپیلوت به شهر مسکو؛ چندین ساختمان آسیب دیده اند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
راه اندازی خدمات مستقیم کشتیرانی برای حمل کانتینر بین پاکستان و روسیه
-
اخبار ساحوی3 روز ago
گشایش یک دروازه غیر رسمی میان افغانستان و پاکستان در سپین بولدک کندهار
-
تجارت4 روز ago
نمایشگاه پنجروزه برای ترویج تولیدات داخلی در هرات برگزار شد