Connect with us

رویداد های اخیر

سفر شارژدافیر بریتانیا به کابل؛ متقی خواهان آغاز خدمات قونسلی شد

منتشر شده

در

شارژدافیر بریتانیا برای افغانستان طی سفری به کابل با سرپرست وزارت امور خارجه امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرده است. در این دیدار، امیرخان متقی خواهان آغاز خدمات قونسلی امارت اسلامی در بریتانیا شده است.

از سویی هم، دو طرف در باره تحکیم امنیت و ثبات، فرصت‌های سرمایه‌گذاری، صحت و آموزش و همچنان بهبود روابط میان دو کشور گفتگو کرده‌اند.

در این نشست، آقای متقی از این کشور خواسته است تا با جرأت وارد تعامل گسترده با کابل شود.

ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه، در این مورد می‌گوید: «بریتانیا باید با اطمینان و جرأت وارد تعامل با کابل شود.»

تکل به نقل از آقای متقی گفته است: «امارت اسلامی تحریک مردمی است و پالیسی تعامل و صلاحیت حکومت مسوول را دارد. راهکار در قبال امارت اسلامی نباید براساس گزارش‌های رسانه‌یی، بلکه با درنظرداشت احترام متقابل، واقع‌بینانه و حقیقی انتخاب شود.»

وزارت خارجه به نقل از شارژدافیر بریتانیا برای افغانستان نگاشته است که تعهد امارت اسلامی برای تحکیم امنیت و ثبات در افغانستان قابل درک است و گام‌‌های برداشته ‌شده در مورد منع موادمخدر مؤثر است.

پس از تحولات سیاسی در کشور در آگوست سال ۲۰۲۱ میلادی، سفارت بریتانیا در کابل بسته شد و در حال حاضر یک نماینده این کشور در سطح شارژدافیر برای افغانستان از دوحه کار می‌‌کند.

بریتانیا در حال حاضر حکومت سرپرست را به رسمیت نمی‌شناسد و سفیر و کارمندان سفارت افغانستان در لندن که از سوی دولت قبلی تعیین شده بود، همچنان مشغول کار هستند.

در همین حال، رابرت دیکسن با ندامحمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی نیز دیدار داشته است.

وزارت تحصیلات عالی در صفحه توییترش نوشته است که آقای ندیم در این نشست خواهان همکاری جهان در بخش توسعه و گسترش تحصیل و آموزش در افغانستان شده است.

رویداد های اخیر

آغاز انتقال ۳۰ هزار حاجی افغان به عربستان؛ ۹۶ پرواز از چهار زون کشور

مسوولان افزوده‌اند که از این میان، ۱۵ هزار تن به‌گونه مستقیم به مدینه منوره و ۱۵ هزار تن دیگر به جده منتقل خواهند شد.

Published

on

وزارت وزارت ارشاد، حج و اوقاف افغانستان اعلام کرده است که روند انتقال حجاج افغان برای سال جاری به عربستان سعودی به‌گونه رسمی آغاز شده است.

این وزارت با برگزاری نشستی در مجتمع الحجاج شهر کابل، از آمادگی‌ها برای انتقال ۳۰ هزار حاجی خبر داده و تأکید کرده است که تمامی تدابیر لازم برای ارائه خدمات بهتر به حجاج اتخاذ شده است.

به گفته مقام‌های این وزارت، قرار است حجاج افغان از طریق شرکت‌های هوایی آریانا افغان و کام‌ایر، در قالب ۹۶ پرواز از چهار زون کشور به عربستان سعودی انتقال داده شوند.

مسوولان افزوده‌اند که از این میان، ۱۵ هزار تن به‌گونه مستقیم به مدینه منوره و ۱۵ هزار تن دیگر به جده منتقل خواهند شد.

در همین حال، مقام‌های وزارت تأکید کرده‌اند که هیئت‌های ویژه از قبل به عربستان اعزام شده‌اند تا روند پذیرش، اسکان و ارائه خدمات به حجاج را به‌گونه منظم مدیریت کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار مقام‌های ارشد سازمان پیمان امنیت جمعی در بیشکک؛ تأکید بر ثبات افغانستان و امنیت منطقه

سرمنشی این سازمان همچنین از پیشرفت برنامه‌های تقویت امنیت در مرز تاجکستان و افغانستان خبر داده و گفته است که تلاش‌ها برای کاهش تهدیدات در این منطقه ادامه دارد.

Published

on

سازمان سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام کرده است که نشست مهمی میان سرمنشی این سازمان و رئیس‌جمهور قرغیزستان در شهر بیشکک برگزار شده است.

بر اساس این اعلامیه، تالاتبک ماسادیکوف با صدر جباروف دیدار کرده و دو طرف درباره موضوعات مهم امنیتی و سیاسی در سطح منطقه و جهان گفتگو کرده‌اند.

در این دیدار، بر اهمیت تأمین صلح در خاورمیانه و پیشرفت مذاکرات میان ایران و ایالات متحده تأکید شده است. همچنان، نقش افغانستان به عنوان یک کشور باثبات و صلح‌آمیز مورد توجه قرار گرفته و بر تعهد مقام‌های کابل برای مقابله با چالش‌های امنیتی تأکید شده است.

سرمنشی این سازمان همچنین از پیشرفت برنامه‌های تقویت امنیت در مرز تاجکستان و افغانستان خبر داده و گفته است که تلاش‌ها برای کاهش تهدیدات در این منطقه ادامه دارد.

در این نشست، دو طرف بر گسترش همکاری‌های مشترک در چارچوب این سازمان و آمادگی قرغیزستان برای تقویت همکاری‌های امنیتی تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جنگ در امتداد خط فرضی دیورند میان افغانستان و پاکستان؛ هزاران کودک از آموزش محروم شدند

باشندگان محل اما می‌گویند کودکان‌شان از آموزش محروم مانده و در شرایط دشوار در کمپ‌های موقت به سر می‌برند.

Published

on

خبرگزاری خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که درگیری‌های اخیر در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان، آموزش هزاران کودک افغان را متوقف کرده و شماری از مکاتب در مناطق خط فرضی به‌گونه کامل تخریب شده‌اند.

بر اساس این گزارش، در قریه خط فرضی بریکوت در ولایت کنر، مکاتب هدف گلوله‌باران قرار گرفته و ساحات درسی به ویرانه تبدیل شده است؛ به‌گونه‌ای که ساکنان پس از هفته‌ها جنگ مجبور به ترک منطقه شده‌اند.

شاهدان عینی گفته‌اند که تجهیزات درسی، کتاب‌ها و لابراتوارها در اثر انفجارها و گلوله‌باران آسیب جدی دیده و مکاتب از کار افتاده‌اند. یک باشنده محل گفته است: «این مکتبی است که من در آن درس خوانده‌ام، بسیار اندوهگین هستم.»

بر اساس گزارش اداره هماهنگی امور بشری سازمان ملل (اوچا)، دست‌کم ۲۲ مکتب در شمال‌شرق افغانستان نیاز فوری به بازسازی دارند و حدود ۱۲ هزار شاگرد از آموزش محروم شده‌اند.

در همین حال، گزارش‌ها می‌افزایند که بیش از ۹۴ هزار تن در نتیجه درگیری‌ها آواره شده‌اند و بسیاری از خانواده‌ها در شرایط دشوار در کمپ‌های موقت زندگی می‌کنند.

مسوولان محلی می‌گویند مکاتب در برخی مناطق به دلیل ازدحام و ناامنی بسته مانده و تلاش‌ها برای انتقال خانواده‌های بی‌جاشده به کمپ‌های منظم جریان دارد.

در همین حال، نهادهای کمک‌رسان بین‌المللی وضعیت آوارگان را «وخیم» توصیف کرده و بر نیاز فوری به سرپناه، آب آشامیدنی، خدمات صحی و آموزشی تأکید کرده‌اند.

باشندگان محل اما می‌گویند کودکان‌شان از آموزش محروم مانده و در شرایط دشوار در کمپ‌های موقت به سر می‌برند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!