Connect with us

رویداد های اخیر

شهباز شریف: حصارکشی در امتداد خط فرضی دیورند اقدامی بجا بود

منتشر شده

در

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، از حصارکشی در امتداد خط فرضی دیورند دفاع کرده و آن را اقدامی ضروری برای تأمین امنیت و حفاظت از شهروندان کشورش دانسته است.

او روز شنبه در نشست مجلس ملی پاکستان اظهار داشت که دولت این کشور برای ایجاد حصار و تأسیسات امنیتی در امتداد خط دیورند هزینه‌های هنگفتی را متقبل شده، اما این هزینه‌ها برای مقابله با تهدیدهای امنیتی و جلوگیری از فعالیت‌های تروریستی توجیه‌پذیر است.

شریف گفت: «در مورد خط دیورند که شما به آن اشاره کردید، برای تأمین امنیت پاکستان و حفاظت از مردم، ایجاد حصار در امتداد سرحدات اقدام درست و مناسبی بوده است. اگر این حصارکشی بتواند حتی جان یک کودک را از خطر تروریزم نجات دهد، به باور من تمام هزینه‌ای که برای این خط حدود دو هزار کیلومتری صرف شده، هزینه‌ای موجه و بجا بوده است؛ حتی اگر این مبلغ به میلیاردها روپیه برسد.»

اظهارات صدراعظم پاکستان در حالی مطرح می‌شود که موضوع خط فرضی دیورند و حصارکشی در امتداد آن همواره یکی از مسائل مورد اختلاف میان کابل و اسلام‌آباد بوده است.

شماری از آگاهان افغان می‌گویند که پاکستان حصارکشی را یک اقدام امنیتی می‌داند، اما این موضوع در افغانستان تنها یک مسئله امنیتی تلقی نمی‌شود، بلکه با واقعیت‌های تاریخی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی مردم دو سوی این خط پیوند خورده است.

رویداد های اخیر

Afghanistan’s Swiss fund grows to $4.2 billion: Ahadi

Ahadi said the fund has not been used and will remain intact until conditions allow for its transfer to Da Afghanistan Bank, Afghanistan’s central bank.

Published

on

Afghanistan’s sovereign assets held in Switzerland have grown to $4.2 billion after generating approximately $700 million in investment returns, according to Anwar-ul-Haq Ahadi, a member of the Special Trust Fund for Afghanistan (STFA).

Speaking during the 70th online conference of the Association of Afghan Scholars and Specialists on Sunday, July 26, 2026, Ahadi said the fund has not been used and will remain intact until conditions allow for its transfer to Da Afghanistan Bank, Afghanistan’s central bank.

The conference was held under the theme, “Afghanistan’s Economic and Political Situation: Realities and Future Outlook.”

Ahadi said none of the assets have been spent since the fund was established, emphasizing that the money is being preserved for the benefit of the Afghan people.

Commenting on the remaining $3.5 billion in Afghan sovereign assets frozen in the United States, Ahadi said two U.S. courts have already ruled in Afghanistan’s favor. He expressed confidence that the third and final court would also order the release of the funds, allowing the assets to remain protected for the Afghan people.

The Swiss-based fund was established to safeguard a portion of Afghanistan’s overseas sovereign assets while efforts continue to resolve the legal status of the remaining reserves frozen in the United States.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امضای ۲۲ تفاهم‌نامه تجارتی به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیون دالر میان افغانستان و ازبیکستان

Published

on

در جریان نشست تجارتی افغان–ازبیک در کابل، ۲۲ تفاهم‌نامه تجارتی به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیون دالر میان شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی دو کشور امضا شده است.

این نشست با حضور نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، جمشید خواجه‌یف، معاون صدراعظم ازبیکستان، شماری از وزیران، والیان فرغانه و تاشکند، مسئولان اتاق‌های تجارت و صدها تن از تاجران و سرمایه‌گذاران دو کشور برگزار شد.

نورالدین عزیزی با اشاره به سفر هیئت بلندپایه ازبیکستان همراه با حدود ۳۰۰ تن از نمایندگان بخش خصوصی به کابل، گفت که روابط اقتصادی میان دو کشور وارد مرحله تازه‌ای شده است. او ابراز امیدواری کرد که حجم تجارت دوجانبه در آینده به پنج میلیارد دالر افزایش یابد.

وی با تأکید بر ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان گفت بازگشت شمار زیادی از مهاجران، نیاز به ایجاد فرصت‌های کاری را افزایش داده است و از سرمایه‌گذاران افغان و ازبیک خواست از فرصت‌های موجود برای سرمایه‌گذاری در افغانستان استفاده کنند.

وزیر صنعت و تجارت همچنین گفت که حدود ۱۰ هزار تُن پنبه افغانستان به‌صورت آزمایشی به ازبیکستان صادر شده و این کشور اکنون متعهد شده است ۱۰۰ هزار تُن پنبه افغانستان را خریداری کند.

در همین حال، جمشید خواجه‌یف، معاون صدراعظم ازبیکستان، افغانستان را کشوری در حال پیشرفت توصیف کرد و گفت اجرای پروژه‌های زیربنایی، زمینه را برای گسترش همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور فراهم کرده است.

او افزود که ازبیکستان برای تسهیل تجارت، ایجاد مسیرهای جدید ترانزیتی، ارائه تعرفه‌های ترجیحی، تسریع انتقال کالاها و ایجاد مراکز لوژستیکی را در دستور کار قرار داده است.

خواجه‌یف همچنین تأکید کرد که افغانستان از ظرفیت‌های اقتصادی قابل توجهی برخوردار است و می‌تواند نقش مهمی در توسعه روابط تجارتی میان دو کشور ایفا کند.

در این نشست، سیدکریم هاشمی، رئیس اجرایی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، و والی فرغانه ازبیکستان نیز بر گسترش همکاری‌های اقتصادی و افزایش سرمایه‌گذاری مشترک تأکید کردند.

در پایان نشست، ۲۲ تفاهم‌نامه تجارتی به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیون دالر میان شرکت‌ها و فعالان بخش خصوصی افغانستان و ازبیکستان به امضا رسید؛ تفاهم‌نامه‌هایی که هدف از آن‌ گسترش همکاری‌های اقتصادی، افزایش سرمایه‌گذاری و توسعه تجارت میان دو کشور عنوان شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان و ازبیکستان بر توسعه همکاری‌های ترانزیتی و پیشبرد پروژه‌های خط آهن تأکید کردند

Published

on

محمد عیسی ثانی، وزیر فواید عامه افغانستان و جمشید خواجه‌یف، معاون صدراعظم ازبیکستان در دیداری در کابل، بر گسترش همکاری‌های اقتصادی، ترانزیتی و اجرای پروژه‌های زیربنایی مشترک میان دو کشور تأکید کردند.

در آغاز این دیدار، موضوع تعیین زمان آغاز مطالعات پروژه خط آهن افغان‌ترانس مطرح شد و دو طرف بر تسریع روند پیشبرد این پروژه منطقه‌ای تأکید کردند.

همچنین توسعه بندر تورغندی از محورهای مهم این نشست بود. معاون صدراعظم ازبیکستان آمادگی کشورش را برای سرمایه‌گذاری در توسعه این بندر اعلام کرد و آن را گامی مهم برای تقویت همکاری‌های تجارتی و ترانزیتی میان دو کشور خواند.

دو طرف همچنان درباره پروژه خط آهن هرات–مزارشریف گفتگو کردند و جانب ازبیکستان علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در این پروژه ابراز داشت.

افزایش انتقال اموال تجارتی از طریق بندر حیرتان و فراهم‌سازی تسهیلات بیشتر برای تاجران از دیگر موضوعات مورد بحث در این دیدار بود. مقام‌های دو کشور بر افزایش سطح انتقالات، گسترش همکاری‌های ترانزیتی و تسریع روند تجارت تأکید کردند.

در این نشست، روند انتقال کالاهای تجارتی از طریق شاهراه سالنگ نیز بررسی شد. وزیر فواید عامه افغانستان گفت که کار بازسازی اساسی شاهراه سالنگ با سرعت ادامه دارد.

محمد عیسی ثانی همچنین اطمینان داد که زمینه سرمایه‌گذاری در افغانستان فراهم شده و ازبیکستان می‌تواند در بخش‌های مختلف با رعایت قوانین و معیارهای افغانستان سرمایه‌گذاری و فعالیت کند.

وی بر حمایت وزارت فواید عامه از پروژه‌های مشترک میان دو کشور تأکید کرد.

در پایان این دیدار، دو طرف بر گسترش همکاری‌های اقتصادی، توسعه روابط ترانزیتی و تقویت مناسبات دوجانبه میان افغانستان و ازبیکستان تأکید کرده و این همکاری‌ها را در راستای منافع مشترک دو کشور مهم دانستند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117