Connect with us

تجارت

عزیزی: تا زمانی که انقلاب صنعتی در کشور بوجود نیاید افغانستان به خودکفایی نمی‌رسد

منتشر شده

در

سرپرست وزارت صنعت و تجارت می‌گوید تا زمانی که انقلاب صنعتی در کشور بوجود نیاید، افغانستان به خودکفایی دست نخواهد یافت.

نورالدین عزیزی روز سه‌شنبه (۱۳سرطان) در مراسم گشایش یک فاریکه جدید ذوب آهن در کابل گفته است که وزارت صنعت و تجارت تمرکز بیشتر روی تقویت صنایع داخلی دارد تا از این طریق بتواند کشور را به سوی خودکفایی اقتصادی سوق دهد.

این فابریکه با سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیون دالر ساخته شده و برای ۷۰۰ تن زمینه کار را فراهم کرده است.

آقای عزیزی می‌گوید: «امارت اسلامی افغانستان متعهد به حمایت از سنگرداران اقتصادی و تولیدات داخلی کشور است و مطمئین باشید که ما متعهد به توسعه تولیدات خود هستیم.»

عزیزی افزوده است که امارت اسلامی هم تمرکز بیشتر روی صنایع داخلی دارد و از سرمایه‌گذاران در داخل کشور حمایت جدی می‌نماید.

او تصریح کرد: «به وضاحت می‌گویم که ما متعهد به حمایت همه جانبه از سکتور خصوصی هستیم و این روند را گسترده‌تر خواهیم ساخت.»

مسوولان در وزارت اقتصاد نیز می‌گویند که کشور به سوی تحولات مثبت اقتصادی در حرکت است و این وزارت هم از سرمایه‌گذاری‌های سکتور خصوصی حمایت می‌کند.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، در این باره گفت: «ما سکتور خصوصی را به عنوان یک همکار قوی در اقتصاد کشور می‌پنداریم و آماده هستیم که نقش سکتور خصوصی را در خودکفایی اقتصاد کشور افزایش دهیم.»

درهمین حال، اتاق صنایع و معادن هم می‌گوید که هرگاه از تولیدات داخلی و صنعتگران حمایت بیشتر شود، سرمایه‌گذاری در کشور افزایش خواهد یافت.

خان جان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری نیز ابراز کرد: «حکومت، ملت و سکتور خصوصی از تولیدات داخلی استفاده کنند و سکتور خصوصی نیز باید با کیفیت بلند تولید نماید تا باشد مشکلات موجود حل گردد.»

این درحالی است که در حال حاضر حدود ۴۰ فابریکه در بخش ذوب آهن در کشور فعالیت دارند.

تجارت

گام تازه برای پیشرفت پروژه تاپی؛ کابل و عشق‌آباد بر تسریع استملاک زمین تأکید کردند

پروژه تاپی یکی از مهم‌ترین طرح‌های انرژی در منطقه به شمار می‌رود که می‌تواند نقش مهمی در تقویت همکاری‌های اقتصادی و اتصال منطقه‌ای ایفا کند.

Published

on

مقام‌های افغانستان و ترکمنستان در دیداری درباره تسریع روند استملاک زمین برای پروژه خط لوله گاز تاپی گفتگو کردند؛ پروژه‌ای بزرگ منطقه‌ای که قرار است گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال دهد.

به گفته وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، این موضوع در دیدار میان مراد امانوف، رییس پروژه تاپی، عطاالله عمری وزیر این وزارت و خواجه عوضوف سفیر ترکمنستان در کابل مطرح شده است. در این نشست، امانوف بر ضرورت تسریع مراحل مربوط به استملاک زمین و تعیین قیمت آن بر اساس توافق‌نامه چارچوبی میان چهار کشور تأکید کرد.

در همین حال گزارش شده است که کشتی‌های شرکت کشتیرانی آذربایجان انتقال لوله‌های این پروژه را آغاز کرده‌اند. این لوله‌ها از بندر باکو به بندر ترکمن‌باشی انتقال داده می‌شوند و قرار است تا پایان سال حدود یازده هزار و هفتصد لوله برای آماده‌سازی ساخت این خط لوله انتقال یابد.

پروژه تاپی یکی از مهم‌ترین طرح‌های انرژی در منطقه به شمار می‌رود که می‌تواند نقش مهمی در تقویت همکاری‌های اقتصادی و اتصال منطقه‌ای ایفا کند.

Continue Reading

تجارت

گام تازه در تقویت صادرات؛ هشت محموله تجارتی افغانستان از مسیر لاجورد به بازارهای جهانی منتقل می‌شود

این محموله‌ها پس از رسیدن به ترکیه، به بازارهای عربستان سعودی، ایالات متحده امریکا، استرالیا و هالند ارسال خواهند شد.

Published

on

وزارت ترانسپورت و هوانوردی از انتقال هشت محموله صادراتی افغانستان از طریق بندر تورغندی و مسیر لاجورد به چندین کشور جهان خبر داده است.

این وزارت اعلام کرده است که در چارچوب تلاش‌ها برای تسهیل ترانزیت و حمایت از صادرات ملی، هماهنگی‌های لازم برای انتقال هشت محموله تجارتی از طریق دهلیز لاجورد فراهم شده است.

بر بنیاد معلومات این وزارت، قرار است امروز (یکشنبه، ۲۴ حوت) یک شرکت ترانسپورتی این محموله‌ها را که شامل میوه‌جات خشک، مربا، دیگ‌های زودپز و نوشابه‌های انرژی‌زا است، از طریق مسیر لاجورد – شامل افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان و ترکیه – به ترکیه انتقال دهد.

گفته می‌شود که این محموله‌ها پس از رسیدن به ترکیه، به بازارهای عربستان سعودی، ایالات متحده امریکا، استرالیا و هالند ارسال خواهند شد.

وزارت ترانسپورت و هوانوردی تأکید کرده است که توسعه دهلیزهای ترانزیتی، فراهم‌سازی زمینه برای رشد صادرات و واردات و نیز حمایت همه‌جانبه از شرکت‌های ترانسپورت بین‌المللی، از اولویت‌های اساسی این وزارت به شمار می‌رود و در این راستا اقدامات عملی و مؤثری روی دست گرفته شده است.

Continue Reading

تجارت

گشایش بزرگ‌ترین مرکز قالین‌بافی در غرب افغانستان توسط کمیساریای عالی پناهندگان

به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در سال گذشته بیش از ۲ میلیون افغان از ایران به کشور بازگشته‌اند و این مرکز به ایجاد فرصت‌های اقتصادی برای آنان کمک خواهد کرد.

Published

on

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد با همکاری بانک اسلامی توسعه، بزرگ‌ترین مرکز قالین‌بافی در ولایت هرات افغانستان را افتتاح کرد.

این مرکز که با حضور ایندریکا راتوات، معاون نماینده ویژه سرمنشیی سازمان ملل، و بزرگان محلی افتتاح شد، در ابتدا برای ۴۰۰ بازگشت‌کننده افغان، بیش از سه‌چهارم آن‌ها زنان، فرصت‌های شغلی و آموزش مهارت فراهم می‌کند.

این طرح با هدف توانمندسازی بازگشت‌کنندگان و جامعه میزبان راه‌اندازی شده است و بازسازی معیشت پایدار به ویژه برای زنان، یکی از نیازهای اساسی بازگشت‌کنندگان از ایران است.

به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در سال گذشته بیش از ۲ میلیون افغان از ایران به کشور بازگشته‌اند و این مرکز به ایجاد فرصت‌های اقتصادی برای آنان کمک خواهد کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!