Connect with us

اخبار ساحوی

معترضان خشمگین چندین کلیسا را در پاکستان به اتهام توهین به مقدسات آتش زدند

منتشر شده

در

مقامات در پاکستان می‌گویند که پس از متهم شدن یک خانوادهٔ مسیحی به توهین به مقدسات، گروهی از معترضین خشمگین روز چهارشنبه (۲۵ اسد) چندین کلیسا را در شرق پاکستان آتش زدند.

پولیس محلی به خبرگزاری فرانس پرس گفته است که صدها نفر با چوب و سنگ بر منطقهٔ عمدتاً مسیحی نشین شهر فیصل آباد حمله کردند.

به گفتهٔ یک مقام در محل، حملات بر کلیساها پس از آن آغاز شد که گروهی از متعصبان مذهبی یک خانوادهٔ مسیحی را به هتک حرمت به قرآن متهم کردند.

رانا عمران جمیل، سخنگوی ادارهٔ کمک و نجات شهر گفت:«عکس‌ها و ویدیوهای از صفحات سوختهٔ قرآن در بین مردم به اشتراک گذاشته شد که غوغایی را برپا کرد.»

آقای جمیل افزوده است که چهار کلیسا به آتش کشیده شد، اما افزود که گزارشی از تلفات جانی در دست نیست.

توهین به مقدسات در پاکستان که اکثریت جمعیت آنرا مسلمانان تشکیل می‌دهد، یک موضوع بسیار حساس است. در برخی موارد تنها ادعای توهین به مقدسات برای ایجاد شورش و کشتن متهمان توسط گروه‌ها کافی است.

کمیسیون امریکایی آزادی ادیان در جهان در گزارش ۲۰۲۲ گفت که قوانین توهین به مقدسات در پاکستان، افراط‌گرایان اسلامگرا را قادر و تشویق کرده است که بدون مجازات عمل کنند و به راحتی اقلیت‌های مذهبی یا کسانی را که عقاید متفاوت دارند، هدف قرار دهند.

بر اساس معلومات مرکز عدالت اجتماعی، از سال ۱۹۸۷ به اینسو بیش از ۲۰۰۰ نفر در پاکستان به توهین به مقدسات متهم شده و از آن میان حد اقل ۸۸ نفر توسط مردم عذاب‌کش شده اند.

گروه‌های حقوق بشری می‌گویند که از قانون توهین به مقدسات در پاکستان در اغلب موارد برای حل خصومت‌های شخصی و هدف قرار دادن اقلیت‌ها، سؤ استفاده صورت می‌گیرد.

مسیحیان که حدود دو در صد جمعین پاکستان را تشکیل می‌دهند، اغلب مورد هدف اتهامات کفرگویی جعلی و بی‌اساس قرار می‌گیرند.

اخبار ساحوی

ترمپ: برای توافق با ایران عجله نداریم؛ محاصره تنگه هرمز ادامه می‌یابد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اعلام کرده است که برای رسیدن به توافق با ایران عجله ندارد و محاصره بحری امریکا علیه کشتی‌های ایرانی در تنگه هرمز تا زمان امضای نهایی توافق همچنان ادامه خواهد داشت. او گفته که هر دو طرف باید «با دقت و حوصله» روند مذاکرات را پیش ببرند.

ترمپ روز یک‌شنبه در شبکه اجتماعی «تروث سوشیل» نوشت که به نمایندگان امریکایی دستور داده است تا بدون شتاب‌زدگی گفتگوها را دنبال کنند. او تأکید کرد که محاصره کشتی‌های ایرانی در تنگه هرمز تا زمانی که توافق «تأیید و امضا» نشود، پابرجا خواهد ماند.

در حالی‌که روز گذشته ترمپ گفته بود واشنگتن و تهران تا حد زیادی بر سر یک تفاهم‌نامه صلح به توافق رسیده‌اند، مقام‌های دولت امریکا اکنون احتمال دستیابی فوری به توافق نهایی را کم‌رنگ جلوه می‌دهند. این مذاکرات حدود سه ماه پس از آغاز جنگ میان امریکا، اسرائیل و ایران ادامه دارد.

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران ایران، گزارش داده است که امریکا هنوز بر سر برخی موضوعات کلیدی بهانه‌تراشی می‌کند؛ از جمله درخواست تهران برای آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران در بانک‌های خارجی.

یک مقام ارشد دولت ترمپ گفته است که ایران «در اصل» با بازگشایی تنگه هرمز موافقت کرده و در مقابل، امریکا نیز محاصره بحری خود را لغو خواهد کرد. به گفته این مقام، تهران همچنان آماده است ذخایر یورانیم با غنای بالا را کنار بگذارد، هرچند جزئیات اجرای این اقدام هنوز نهایی نشده است.

همچنین مقام‌های امریکایی ادعا کرده‌اند که مجتبی خامنه‌ای، رهبر ایران، چارچوب کلی توافق را تأیید کرده است. با این حال، تهران تاکنون این ادعا را تأیید نکرده و روشن نیست منظور از توافق «در اصل» دقیقاً چیست.

به گفته یک مقام دیگر امریکایی، طرح پیشنهادی به مذاکره‌کنندگان ۶۰ روز فرصت خواهد داد تا روی جزئیات توافق نهایی کار کنند. منابع ایرانی نیز به رویترز گفته‌اند که ممکن است راه‌حل‌هایی مانند رقیق‌سازی اورانیوم غنی‌شده تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای حل اختلافات در نظر گرفته شود.

ایران همواره اتهام‌های امریکا و اسرائیل درباره تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای را رد کرده و می‌گوید غنی‌سازی یورانیم برای اهداف غیرنظامی حق قانونی این کشور است. با این حال، کشورهای غربی می‌گویند سطح غنی‌سازی ایران بسیار فراتر از نیازهای عادی تولید انرژی است.

در امریکا، این مذاکرات با انتقاد شماری از سیاست‌مداران جمهوری‌خواه و دموکرات روبه‌رو شده است. مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین امریکا، و برخی سناتورهای دموکرات گفته‌اند که توافق احتمالی تفاوت چندانی با توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ندارد؛ توافقی که ترمپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود از آن خارج شده بود.

در همین حال، قیمت جهانی نفت به‌دنبال انتشار خبرهای مربوط به احتمال توافق کاهش یافته است. با وجود آتش‌بس شکننده میان طرف‌ها، کارشناسان هشدار داده‌اند که بحران انرژی جهانی به‌سرعت پایان نخواهد یافت و بازگشت کامل رفت‌وآمد کشتی‌ها از تنگه هرمز ممکن است تا سال ۲۰۲۷ زمان ببرد. جنگ و حملات متقابل در ایران، اسرائیل و لبنان تاکنون هزاران کشته و صدها هزار آواره برجا گذاشته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

انفجار قدرتمند در کویته ۲۴ کشته برجا گذاشت

Published

on

شبکه خبری العربیه به نقل از مقامات پاکستانی گزارش داده است که انفجار روز یکشنبه در مسیر خط آهن در شهر کویته حداقل ۲۴ کشته برجا گذاشته است.

الجزیره نیز گزارش داده است که در این انفجار که منجر به خروج قطار باربری از خط آهن شد، بیش از ۵۰ نفر زخمی شدند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

انفجار در معدن زغال سنگ در چین ۹۰ کشته برجا گذاشت

Published

on

رسانه‌های چین گزارش داده اند که ۹۰ نفر در پی انفجار گاز در یک معدن زغال سنگ در ولایت شانشی کشته شدند.

خبرگزاری شینهوا گزارش داده است که انفجار در معدن لیوشنیو در شهر کینیوان اواخر روز جمعه زمانی رخ داد که ۲۴۷ کارگر زیر زمین مشغول به کار بودند.

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، دستور تحقیقات کامل در مورد علت حادثه و پاسخگویی دقیق مطابق با قانون را صادر کرد.

به گفته مقامات محلی، عملیات نجات در حال انجام است و علت حادثه در دست بررسی است. چین از اوایل دهه ۲۰۰۰، با وضع مقررات سختگیرانه‌تر و اقدامات ایمن‌تر، مرگ و میر ناشی از معادن زغال سنگ – که اغلب ناشی از انفجار گاز یا سیلاب بود – را به میزان قابل توجهی کاهش داده است. با این حال، حادثه اخیر یکی از مرگبارترین حوادث گزارش شده در چین در دهه گذشته بود.

به گزارش شینهوا، رؤسای شرکت مسئول این معدن بازداشت شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!