Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی امریکا و سازمان ملل از اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان

منتشر شده

در

امریکا بار دیگر از کشورهای همسایه افغانستان به خصوص پاکستان می‌خواهد که در برابر مهاجران افغان رفتار مناسب داشته باشند و افغان‌های را که به محافظت نیاز دارند اجازه حضور در خاک شان را بدهند.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز سه‌شنبه (۳۰عقرب) در یک نشست خبری همچنان از پاکستان خواست که به تعهدات شان در برخورد با پناهجویان پابند باشد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده امریکا همچنان تاکید کرد که، در مورد کسانی که در انتظار ویزه امریکا در پاکستان به سر می‌برند با مقامات دولت این کشور در تماس اند.

آقای میلر می‌گوید: «ما از همه کشورها از جمله پاکستان می‌خواهیم تا به تعهدات خود در برخورد با پناهجویان پابند باشند. تمایل ما این است که با حسن نیت با دولت پاکستان برای رفع هرگونه نگرانی که ممکن است داشته باشد، کار کنیم.ما در ارتباط نزدیک و دائمی با دولت پاکستان در مورد امنیت افراد در برنامه ایالات متحده هستیم.»

در همین حال نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در پاکستان در نشستی که در جینوا برگزار شده بود با انتقاد از اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان گفته که برخورد خشونت آمیز و گرفتاری افغان برای بازگرداندن آنها به افغانستان در میان مهاجرین وحشت آفریده است.

فیلیپا کندلر، نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در پاکستان می‌گوید که: «اعلام تصمیم اخراج و اقدامات بعدی، از جمله گزارش‌های ایجاد ارعاب توسط مقامات محلی و اخراج توسط صاحب‌خانه‌ها، احساس وحشت ایجاد کرده است. ما می‌خواهیم که بازگشت افغان‌ها باید داوطلبانه باشد و پاکستان باید افراد آسیب‌پذیری را که نیاز به حمایت بین‌المللی دارند شناسایی کند.»

از سوی هم، سازمان ملل متحده می‌گوید، بربنیاد آماری که سازمان جهانی مهاجرت جمع‌آوری کرده است در دو ماه گذشته سیصد و ۷۵ هزار مهاجر افغان از طریق گذرگاه‌های تورخم و سپین بولدک به افغانستان برگشته اند و این سازمان تلاش می‌کند تا کمک‌های حیاتی را به این عودت کننده‌گان فراهم نماید.

فرحان حق، معاون سخنگوی سرمنشی سازمان ملل می‌گوید که: «تعداد عودت کننده‌گان مرزی از ۲۰۰ روزانه به ۱۷ هزار مورد افزایش یافته است، طبق گزارش سازمان جهانی مهاجرت، نزدیک به سیصد و ۷۵ هزار افغان در دو ماه گذشته عمدتاً از طریق گذرگاه‌های مرزی تورخم و اسپین بولدک پاکستان را ترک کرده اند. کمک‌های حیاتی از جمله سرپناه، آب، خدمات صحی، اقلام ضروری خانگی، مراقبت‌های صحی، خدمات حفاظتی و تغذیه، و همچنین پول نقد برای تامین نیازهای اساسی، حمل و نقل و غذا توسط کنسرسیوم مرزی به رهبری سازمان جهانی مهاجرت ارائه می‌شود.»

دولت پاکستان اما باوجود، هشدارها و نگرانی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی در پیوند به اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان این روند را به شدت ادامه داده و تاکید کرده است که تا جنوری ۲۰۲۴ تمامی مهاجرین غیرقانونی افغان را از پاکستان بیرون خواهند کرد و پس از آن در مورد حضور سایر مهاجرین افغان که دارای اسناد اند تصمیم خواهند گرفت.

رویداد های اخیر

قرارداد ۳۰ ساله استخراج سنگ مرمر دایکندی امضا شد

Published

on

وزارت معادن و پترولیم افغانستان قرارداد استخراج سنگ مرمر ولایت دایکندی را برای مدت ۳۰ سال با یک شرکت خصوصی امضا کرده است.

بر بنیاد این قرارداد، شرکت یادشده ۲۸۳ میلیون افغانی در بخش اکتشاف و استخراج سنگ مرمر معدن «مش‌علیا» در مساحت ۱۶٫۷۴ کیلومتر مربع، واقع در مرکز ولایت دایکندی، سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

هدایت‌الله بدری، وزیر معادن و پترولیم، گفته است که سنگ مرمر استخراج‌شده پس از پروسس در داخل افغانستان، به بازارهای خارجی صادر می‌شود. به گفته او، استخراج معدن «مش‌علیا» زمینه ایجاد حدود ۲۰۰ فرصت شغلی را فراهم می‌سازد و شرکت قراردادی متعهد است در بخش خدمات اجتماعی با مردم محل همکاری کند.

در همین حال، آگاهان اقتصادی تأکید می‌کنند که سرمایه‌گذاری در بخش معادن، به‌ویژه با تمرکز بر پروسس داخلی، نقش مهمی در اشتغال‌زایی، افزایش صادرات و تقویت اقتصاد ملی دارد. به باور شماری از کارشناسان، این پروژه نه‌تنها به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند، بلکه با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، تقویت زیربنا‌های محلی و توسعه خدمات اجتماعی، تأثیر مثبتی بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم دایکندی نیز خواهد داشت.

پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، تلاش‌ها برای توسعه استخراج معادن به‌منظور استفاده بهتر از منابع طبیعی و تقویت اقتصاد کشور افزایش یافته و در این مدت قراردادهای متعددی در بخش‌های مختلف، از جمله سمنت، مس، آهن و لاجورد، با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی در مندوی کابل

دکانداران محل گفته اند که، این آتش‌سوزی حوالی ساعت ۴ صبح رخ داده است.

Published

on

وزارت امور داخله می‌گوید که، منسوبین ریاست عمومی اطفاییه و رسیدگی به حوادث صبح امروز موفق شدند از گسترش بیشتر آتش‌سوزی در یک مارکیت بوت واقع در مندوی کابل جلوگیری کنند.

به گفته عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت، در این آتش سوزی ۱۰  گدام و ۸ دکان حریق شده‌اند. خسارت ابتدایی این حادثه حدود ۷۰۰ هزار دالر برآورد شده، اما تلاش‌های به‌موقع پولیس اطفاییه مانع از سوختن اموالی به ارزش تقریبی ۱۵۰ میلیون افغانی شد.

سخنگوی وزارت داخله، علت این آتش‌سوزی را ناشی از شارتی برق عنوان کرده است و افزوده است که عملیات مهار آتش به سرعت و به‌طور موفقانه انجام شد تا از خسارات گسترده‌تر جلوگیری گردد.

دکانداران محل گفته اند که، این آتش‌سوزی حوالی ساعت ۴ صبح رخ داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انتقاد مؤسسه جورج دبلیو بوش از سیاست مهاجرتی ترمپ؛ «افغان‌ها نباید بهای جرم یک فرد را بپردازند»

مؤسسه بوش همچنان تأکید کرده است که ایالات متحده باید از افغان‌هایی حمایت کند که «در دو دهه گذشته جان خود را در راه ساختن آینده‌ای بهتر، در همکاری با امریکا، به خطر انداخته‌اند» و این افراد «نباید بار جرم یک نفر را به دوش بکشند».

Published

on

مؤسسه جورج دبلیو بوش با انتقاد از سیاست تازه مهاجرتی دولت دونالد ترمپ، تأکید کرده است که افغان‌ها و شهروندان دیگر کشورها نباید به دلیل «جرم هولناک یک فرد» از حقوق قانونی مهاجرتی خود محروم شوند.

پس از تیراندازی بالای دو عضو گارد ملی در ماه نوامبر در شهر واشنگتن دی‌سی که گفته می‌شود عامل آن یک شهروند افغان بوده و پیش‌تر با سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (CIA) در افغانستان همکاری داشته و در اوایل سال جاری پناهندگی امریکا را دریافت کرده بود، دولت ترمپ روند بررسی تمامی درخواست‌های مهاجرتی از افغانستان و ۱۸ کشور دیگر مشمول ممنوعیت سفر را متوقف کرده و تحت بازبینی قرار داده است.

مرکز ریاست‌جمهوری جورج دبلیو بوش روز جمعه در شبکه‌های اجتماعی خود نوشت: «اقدامات فردی که به ارتکاب یک جرم هولناک متهم شده، تا اکنون روند قانونی درخواست‌های مهاجرتی شهروندان ۱۸ کشور، از جمله افغانستان، را مختل کرده است. افغان‌ها چه در داخل کشور و چه در امریکا با وضعیت نامعلوم روبه‌رو هستند. ما نمی‌توانیم به دلیل جرم یک فرد، پشت به افغان‌ها و دیگر مهاجران کنیم.»

این نهاد افزوده است که به‌جای هدف قرار دادن تمامی افغان‌هایی که به‌گونه قانونی در امریکا زندگی می‌کنند یا قصد سفر دارند، رهبران منتخب باید بررسی کنند که آیا می‌شد از وقوع این رویداد جلوگیری کرد یا نه.

مؤسسه بوش همچنان تأکید کرده است که ایالات متحده باید از افغان‌هایی حمایت کند که «در دو دهه گذشته جان خود را در راه ساختن آینده‌ای بهتر، در همکاری با امریکا، به خطر انداخته‌اند» و این افراد «نباید بار جرم یک نفر را به دوش بکشند».

در واکنش به این موضع‌گیری، مایک دیویس، از چهره‌های نزدیک به ترمپ و مشاور ارشد او در امور حقوقی و تعیین قضات، با اشاره به سخنان جورج دبلیو بوش گفت که رئیس‌جمهور پیشین بهتر است از انتقاد علنی خودداری کرده و میدان را به رئیس‌جمهور فعلی بسپارد.

هم‌زمان، استیفن میلر، معاون رئیس دفتر قصر سفید و مشاور امنیت داخلی دولت ترمپ، با لحنی تندتر به این اظهارات واکنش نشان داد و نوشت: «در حالی که امریکایی‌ها خود را برای جشن کریسمس آماده می‌کنند، مرکز جورج دبلیو بوش با جدیت از نیاز فوری به مهاجرت بدون محدودیت از خطرناک‌ترین کشورهای جهان سخن می‌گوید، در حالی که عملاً می‌پذیرد برخی از این مهاجران ممکن است قصد آسیب رساندن به ما را داشته باشند.»

این جدال لفظی در حالی ادامه دارد که سیاست‌های مهاجرتی امریکا بار دیگر به یکی از موضوعات داغ و بحث‌برانگیز سیاسی در این کشور تبدیل شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!