رویداد های اخیر
نیاز فوری سازمان ملل به پول نقد در افغانستان، اما برای راه حل تلاش میکند

سازمان ملل متحد راههای حل سیاسی را برای رساندن پول نقد کافی به افغانستان برای فراهم کردن کمکهای بشردوستانه به میلیونها انسان در آستانه قحطی در آن کشور نیاز فوری خواند.
یک مقام ارشد سازمان ملل که نخواست نامش در این گزارش ذکر شود به خبرگزاری رویترز گفت که ملل متحد نمیتواند برای رساندن کمکهای بشردوستانه پول نقد کافی را وارد افغانستان کند و در نهایت به راههای حل سیاسی نیاز است.
این در حالی است که ادارات مختلف ملل متحد تلاش دارند تا راههایی را برای ورود مقادیر زیاد دالر امریکای به افغانستان جستجو کنند تا بحران کمبود پول نقد را که از زمان تسلط امارت اسلامی بر افغانستان آغاز شده است، مهار کنند.
به گفتهٔ این مقام، انتقال دالر امریکایی پس از سقوط حکومت اشرف غنی به افغانستان متوقف شده و اگر نهادهای مالی بینالمللی اقدام نکنند، سازمان ملل متحد مجبور است این خلا را پر کند.
این مقام سازمان ملل گفت که یکی از گزینههای پیشنهادی استفاده از بانک بینالمللی افغانستان است که میتواند پول را آورده و ذخیره کند، اما مشکلات بیمه وجود دارد.
در همین حال انتونیو گوتیرش، منشی عمومی سازمان ملل متحد، از صندوق بینالمللی پول خواسته است تا در مورد معافیتها یا طرق انتقال پول به افغانستان به توافق برسد. صندوق بینالمللی پول (IMF) انتقال ۴۵۰ میلیون دالر را که قرار بود به حکومت افغانستان بسپارد، به حالت تعلیق در آورده است.
با مسلط شدن امارت اسلامی بر افغانستان، نزدیک به ۱۰ میلیارد دالر پول نقد بانک مرکزی افغانستان در خارج از کشور منجمد شده که بیشتر آن در ایالات متحده میباشد. وزارت مالیهٔ ایالات متحده گفته است که هیچ برنامهای برای آزادسازی این پول وجود ندارد.
افزون بر آن پس از ورود امارت اسلامی به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ میلادی، بانک جهانی تمویل پروژههای خود را در افغانستان متوقف کرد.
آقای گوتیرش روز چهارشنبه (۵عقرب) گفت: “ما باید با هم کار کنیم تا اقتصاد دوباره نفس بکشد و به مردم کمک کنیم تا زنده بمانند. تزریق پول نقد به اقتصاد افغانستان میتواند بدون نقض قوانین بینالمللی یا به مخاطره انداختن اصول انجام شود. “
سازمان ملل متحد بارها هشدار داده است که اقتصاد افغانستان در آستانه فروپاشی است و به احتمال زیاد به بحران پناهجویان دامن خواهد زد.
برنامۀ جهانی غذا سازمان ملل متحد نیز روز دو شنبه (۳عقرب) از احتمال سقوط اقتصادی افغانستان هشدار داده و گفت که بیش از نصف از جمعیت افغانستان با گرسنگی شدید مواجه است.
برنامۀ جهانی غذا با نشر گزارشی گفت که تا ماه نومبر ۲۰۲۱ میلادی ۲۲.۸ میلیون نفر در این کشور با گرسنگی شدید رو به رو خواهند شد.
دیوید بیسلی، مدیر اجراییۀ برنامۀ جهانی غذا گفت: “افغانستان در حال حاضر در بدترین بحران بشری جهان قرار دارد و امنیت غذایی آن در حال فروپاشی است. در زمستان امسال، میلیونها افغان مجبور خواهند شد بین مهاجرت و گرسنگی یکی را انتخاب کنند.”
اما با آن هم مری الن مکگرورتی، رییس برنامه جهانی غذا در افغانستان روز سه شنبه (۴عقرب) به خبر نگاران گفت که سازمان ملل متحد در جستجوی راههای انتقال پول به افغانستان است اما افزود که گزینه انتقال پول از طریق هوا هنوز بحث نشده است.
خانم مکگرورتی گفت: “آنچه ما در حال حاضر از آن استفاده میکنیم، پول نقد محدودی است که در کشور وجود دارد. اما هرچه این مدت طولانی تر شود… ما در مییابیم که دشوار و دشوارتر می شود.”
این در حالی است که امارت اسلامی نیز با فشارهای فزاینده بینالمللی برای تشکیل یک دولت فراگیر و رعایت حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و دختران در ازای به رسمیت شناختن بینالمللی و آزادی کمکها و ذخایر مواجه اند.
استفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل بدون ذکر نامی گفت، سازمان ملل از کشورها میخواهد ” معافیتهای مالی بشردوستانه را برای دسترسی کمکهای مالی به سازمانهای امدادی در این کشور فراهم کنند”.
آقای دوجاریک به رویترز گفت که ادارات سازمان ملل و گروههای کمکرسان در حال حاضر از شبکههای غیررسمی انتقال پول – حواله – و مقادیر کمی پول نقد در بانکها برای پرداخت حقوق کارکنان و سایر خریدهای کوچکتر استفاده میکنند. اما افزود که این روش برای پروژه های بزرگ که نیازمند مقادیر زیاد پول نقد اند، کافی نیست.
بخش مهمی از برنامه های سازمان ملل برای تزریق پول نقد به افغانستان، دادن مستقیم پول نقد به خانوادههای فقیر افغان است.
رویداد های اخیر
وزیر مهاجرین: جامعه جهانی نباید افغانها را فراموش کند

وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان امارت اسلامی افغانستان گفته است که جامعه جهانی نباید افغانها را فراموش و با موضوعات بشری برخورد سیاسی کند.
خلیل الرحمن حقانی روز یکشنبه (۷ جوزا) در مراسم توزیع کمک به نیازمندان در کابل گفت: «از تمام کشورهای جهان میخواهیم که سیاست و رسمیات ومسایل نظامی را یک طرف بگذارند. مهاجرت قوانین خاص خودرا دارد. وزارت مهاجرین برای حل مشکلات مهاجرین ایجاد شده است.»
وی افزود که اکنون در سرتاسر افغانستان صلح برقرار شده است و جامعه جهانی به جای مجبور ساختن افغانها به مهاجرت، با آنان در بازگشتاندن پناهجویان افغان همکاری کند.
آقای حقانی گفت: «جامعه جهانی سهولتهای معیشتی و رفت و آمد را فراهم کند. جامعه جهانی نباید مردم افغانستان را فراموش کند.»
در افغانستان خانواده های زیادی با فقر و تنگ دستی دست وپنجه نرم میکنند از این رو زنان و مردان زیادی در برنامه های کمکی صفهای طولانی میکشند.
در میان این زنان نیازمند، کسانی هستند که حتی مجبور شده اند تا فرزندان شان را به فرزندی دیگری بدهند تا از بهر گرسنگی جان نبازند.
گلنار، یکی از زنان بی بضاعت گفت: «از مجبوری دخترم را به خواهر خود دادم. توانایی نان و لباس او را نداشتم.»
شکیبا، زن دیگر بی بضاعت گفت: «شوهرم بیکار است. چهار نفر در خانه فامیل هستیم.»
هرچند این کمکها میتواند برای مدت کوتاه مشکل این خانواده ها را حل کند ولی خواستها این است که برای از بین بردن فقر برنامه های بزرگتر و دایمی روی دست گرفته شود.
فریدالدین نوری، مسئول موسسه زنان برای زنان گفت: «ده قلم مواد توزیع میشود. این مواد سه ماه برای یک خانواده پنج الی هفت نفری کفایت میکند. توازن تغذیه را هم درنظر گرفته ایم. بطول مثال این کمکها شامل آرد، برنج، دال، بوره، چای و نمک میشود.»
نهاد های بین المللی بارها از وخامت اوضاع بشری در افغانستان هشدار داده اند اما جامعه جهانی هنوز امکانات مالی اندکی در اختیار سازمان های بشری قرار داده اند تا به نیازمندان در افغانستان رسیدگی کنند.
رویداد های اخیر
ایجاد کمیته مشترک برای تسهیل تردد اتباع افغانستان و پاکستان

وزارت امور خارجهی امارت اسلامی افغانستان اعلام کرده است که یک کمیتهی مشترک میان بخش قنسولی این وزارت و سفارت پاکستان در کابل برای تسهیل تردد اتباع دو کشور ایجاد میشود.
بر اساس اعلامیهی این وزارت، روی تشکیل این کمیته در دیدار روز گذشته (شنبه، ۶جوزا) امیرخان متقی، وزیر خارجه و عبدالرحمان نظامانی، سفیر پاکستان در کابل، توافق صورت گرفته است.
در این اعلامیه که در صفحهی تویتر حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه منتشر شده، آمده است که در مورد ایجاد این کمیته به درخواست و تاکید آقای متقی توافق صورت گرفته است.
او افزوده که سفیر پاکستان در این دیدار خواستار افزایش مدت ویزای محصلین پاکستانی که برای تحصیل به افغانستان میآیند، شده است.
به گفتهی معاون سخنگوی وزارت امور خارجه، در رابطه به این موضوع متقی به سفیر پاکستان اطمینان داده است.
همچنان حافظ ضیا احمد در ادامه نوشته است که در این دیدار سفر وزیر امور خارجه به پاکستان در رأس یک هیأت سیاسی و تجارتی مثبت ارزیابی شده و دو طرف بر تداوم همکاری مؤثر دو جانبه تأکید کردهاند.
رویداد های اخیر
زلزلهای به بزرگی ۵.۲ ریشتر افغانستان را تکان داد

اداره زمینشناسی امریکا اعلام کرده است که صبح امروز (یکشنبه ۷جوزا) زلزلهای به بزرگی ۵.۲ ریشتر ولایت بدخشان و برخی دیگر مناطق افغانستان را تکان داد.
این زلزله که مرکز آن کوه هندوکش در بدخشان بوده است در شمار دیگری از شهرهای افغانستان و نیز در شهرهای اسلامآباد، راولپندی و کشمیر پاکستان و بخشهایی از هند و جنوب تاجکستان احساس شده است.
تا هنوز از تلفات احتمالی این زلزله جزئیات در دست نیست.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
۶۶ زندانی افغان از زندان های پاکستان آزاد و به افغانستان انتقال داده شدند
-
اخبار ساحوی5 روز ago
وزیر دفاع پاکستان: در حال بررسی ممنوعیت فعالیت حزب عمران خان هستیم
-
جهان3 روز ago
قرضه از چین فقیر ترین کشورهای جهان را در آستانه فروپاشی قرار داده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امارت اسلامی در حال نهایی سازی دستورالعمل کار زنان در سازمانها و نهادهای خارجی
-
تجارت3 روز ago
در دو سال گذشته نمایندگان ۱۲۰ شرکت چینایی با امارت اسلامی گفتگو کرده اند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
خلیلزاد: رفتار امارت اسلامی درباره موضوع حقابه ایران دولتمردانه است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
نشست اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی: محدودیتها بر زنان و دختران افغان رفع شود
-
رویداد های اخیر15 ساعت ago
زلزلهای به بزرگی ۵.۲ ریشتر افغانستان را تکان داد