کوید۱۹
هشدار سازمان جهانی صحت: همهگیری کووید-۱۹ پایان نیافته است

تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی صحت در اولین روز هفتاد و پنجمین مجمع صحت جهانی در ژنو در سازمان ملل سخنرانی کرد. رئیس سازمان صحت جهانی، با وجود کاهش تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ هشدار داده که همهگیری مطمئناً تمام نشده است.
به نقل از رویترز رئیس سازمان جهانی صحت هشدار داد”همهگیری کووید-۱۹ بیتردید تمام نشده است” و تاکید کرد که اگر دولتها شروع به کاهش تدابیر کرونایی کنند، خود و مردمشان را در معرض خطر قرار خواهند داد.
با این حال، گبریسوس برای کسانی که در این نشست حضور داشتند، گفت که در صورت دستیابی به اهداف معین، مرحله حاد همهگیری ممکن است امسال به پایان برسد.
وی افزود:”پایان دادن به مرحله حاد همهگیری باید اولویت جمعی ما باقی بماند.” رئیس سازمان جهانی صحت همچنین تاکید کرد که باید مراقب هرگونه تحول ویروس SARS-CoV-2 بود.
گبریسوس هشدار داد:”یادگیری زندگی با کووید نمیتواند به این معنی باشد که ما به این ویروس تسلیم میشویم؛ این نمیتواند به این معنی باشد که ما تقریباً ۵۰ هزار مرگ در هفته را بر اثر یک بیماری قابل پیشگیری و قابل درمان میپذیریم.”
وی گفت:”سناریوهای متفاوتی برای چگونگی ادامه روند این بیماری همهگیر و چگونگی پایان مرحله حاد آن وجود دارد. اما این خطرناک است که فرض کنیم اومکرون آخرین نسخه این ویروس خواهد بود یا اینکه ما در پایان بازی هستیم.”
وی ادامه داد:”برعکس، در سطح جهانی، شرایط برای ظهور سویههای بیشتر ایدهآل است.”
رئیس سازمان جهانی صحت اظهار کرد که تقریباً یک میلیارد نفر در کشورهای کم درآمد هنوز واکسینه نشده اند و فقط ۶۰ درصد از جمعیت جهان واکسینه شده اند. وی افزود :”آفریقا افزایش نرخ مرگ و میر ناشی از این ویروس را گزارش کرده و قارهای است که کمترین پوشش واکسیناسیون را دارد.”
به گفته گبریسوس تنها ۵۷ کشور ثروتمند ۷۰ درصد مردم خود را واکسینه کرده اند.
وی در ادامه گفت:”در مجموع، ما شاهد تردید افراد درباره واکسیناسیون هستیم که ناشی از اطلاعات نادرست است؛ همهگیری با جادو ناپدید نمیشود، اما میتوانیم به آن پایان دهیم.”
در این نشست، رئیس سازمان جهانی صحت همچنین تعهد سیاسی ناکافی برای تولید و توزیع واکسنها و همچنین مسائل مربوط به ظرفیت عملیاتی یا مالی را دلیل پایین بودن نرخ واکسیناسیون در برخی کشورها دانست.
او گفت:”بگذارید به صراحت بگویم، اگر تامین بودجه به صورت فعلی ادامه پیدا کند، سازمان جهانی صحت با شکست روبرو میشود؛ تغییر پارادایم در صحت جهانی که اکنون مورد نیاز است باید با تغییر پارادایم در تامین بودجه سازمان جهانی صحت مطابقت داشته باشد.”
کوید۱۹
سازمان جهانی صحت: مسافران در پروازهای طولانی از ماسک استفاده کنند

افزایش چشمگیر ابتلا به سویه جدید کووید۱۹ سازمان جهانی صحت را وا داشته است تا از کشورها بخواهد که مسافران پروازهای طولانی را به پوشیدن ماسک تشویق کنند.
در ۲۸ روز گذشته، بیشتر از ۱۵ میلیون نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شدند و بالاتر از ۵۳ هزار نفر بدلیل این مریضی جان دادند.
سویه جدید کرونا به شدت قابل سرایت است و حدود ۲۷.۶ درصد مریضان کرونا در ایالات متحده از سویه جدید این ویروس مریض شدهاند.
از آغاز شیوع این مریضی در سال ۲۰۱۹ میلادی، بیش از ۶۶۵ میلیون نفر در جهان به کووید۱۹ مصاب شدهاند. بر اساس آمار پوهنتون جانز هاپکنز، این مریضی جان نزدیک به ۶ میلیون و ۷۱۲ هزار نفر را در بیش از سه سال شیوع گرفته است.
هرچند جمعآوری آمار دقیق از افغانستان با مشکلات مواجه است، اما طبق گزاشها این مریضی نزدیک به ۸ هزار نفر در این کشور بدلیل ابتلا به کووید۱۹ جان باخته اند.
اخبار ویژه
سازمان جهانی صحت از نوع جدید ویروس کرونا با بیشترین سرایت هشدار داد

سازمان جهانی صحت هشدار میدهد که یک زیر سویه جدید کرونای اُمیکرون به نام XBB.1.5 با بیشترین سرایت شناساییشده است.
در حال حاضر اطلاعات چندانی درباره این زیرسویه جدید در دست نیست، اما برخی از تحقیقات مقدماتی نشان میدهد که این زیرسویه ممکن است از زیرسویههای پیشین کرونای اُمیکرون قابل سرایت بیشتر داشته باشد.
ماریا وان کرکوف، مدیر فنی کووید-۱۹ در سازمان جهانی صحت در یک کنفرانس خبری گفت: «ما نگران برتری رشدی زیرسویه XBB.1.5 هستیم.»
دانشمندان هنوز نمیدانند آیا این زیرسویه باعث مریضی شدیدتری میشود یا به پیامدهای جدیتری مانند «کووید درازمدت» میانجامد یا خیر.
همچنین محققان در حال بررسی درباره میزان حفاظت ناشی از واکسینها در برابر XBB.1.5 هستند. آنها میگویند واکسین یادآور دوظرفیتی از نوع (mRNA) هنوز بهترین راه برای حفاظت در برابر این زیرسویه است.
کوید۱۹
اتحادیه اروپا پیشنهاد ارائه واکسینهای رایگان کرونا به چین را داد

خبرگزاری رویترز به نقل از مقامهای اتحادیه اروپا گزارش داده اند که، این اتحادیه پیشنهاد ارائه واکسینهای رایگان کووید-۱۹ را به چین داده است تا این کشور بتواند از گسترش سریع کرونا جلوگیری کند.
این روزنامه نوشته است که همزمان با اینکه بیجنگ آماد میشود تا به اقدامات سختگیرانه خود درقبال قرنطینه پایان دهد و مرزهایش را باز کند، اتحادیه اروپا این پیشنهاد را طی چند روز اخیر پیش از جلسه وزرای صحت اتحادیه اروپا به عنوان پاسخ کمیسیون اروپا به احتمال موج جدید کووید-۱۹ ارائه داده است.
یکی از مقامهای اتحادیه اروپا گفت: «کمیشنر اروپا در امور صحی و ایمنی مواد غذایی با همتایان چینی خود تماس برقرار کرد تا همبستگی و حمایت خود را از طریق پیشنهادی مبنی بر اهدای واکسینهای اتحادیه اروپا به چین نشان دهد.»
دولت چین هنوز به این پیشنهاد اتحادیه اروپا پاسخی نداده است.
شی جینپینگ، رئیس جمهور چین روز شنبه در اولین اظهارنظرهای علنی خود درباره کووید-۱۹ از زمانی که دولتش سه هفته پیش سیاست سختگیرانهاش برای مقابله با این ویروس از جمله با اجرای قرنطینهها و آزمایشهای دستهجمعی را برداشت، اتحاد و تلاش بیشتر در چین با ورود این کشور به “مرحله جدیدی” از عملکردش برای مقابله با همهگیری را درخواست کرد.
بیجنگ در اوایل ماه دسامبر، عملکرد انحصاری خود موسوم به “سیاست کووید صفر” همراه با انجام آزمایشهای زیاد و قرنطینه متمرکز که برای تقریبا سه سال حفظ کرده بود، کنار گذاشت. این تغییر سیاست منجر به بروز جهش در موارد ابتلا در سراسر این کشور، کاهش بیشتر فعالیتهای اقتصادی و نگرانیهای بینالمللی شده است. انگیس و فرانسه جدیدترین کشورهایی هستند که به اجرای محدودیتهایی برای ورود مسافران از چین به خاک خود پرداختهاند.
-
ورزش5 روز ago
تلویزیون آریانا لیگ برتر فوتسال افغانستان را نشر میکند
-
جهان5 روز ago
هند بودجه دفاعیاش را به ۷۲ میلیارد دالر افزایش داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قطر نشستی برای معاون سرمنشی سازمان ملل در مورد افغانستان برگزار کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هالند برای بازماندگان یک حمله نیروهایش در افغانستان غرامت میپردازد
-
ورزش4 روز ago
راشد خان بازیکن کرکت افغان بهترین توپانداز در ردهبندی بازیهای ۲۰آوره کرکت انتخاب شد
-
تجارت5 روز ago
حمل و نقل به افغانستان از راه خط آهن حیرتان-مزارشریف به حالت تعلیق درآمد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امریکا ممنوعیت صدور ویزا برای برخی مقامهای امارت اسلامی وضع کرد
-
تجارت3 روز ago
اداره خط آهن افغانستان: ازبیکستان قرارداد جدید بندر حیرتان را نقض کرده است