کوید۱۹
هشدار سازمان جهانی صحت: همهگیری کووید-۱۹ پایان نیافته است

تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی صحت در اولین روز هفتاد و پنجمین مجمع صحت جهانی در ژنو در سازمان ملل سخنرانی کرد. رئیس سازمان صحت جهانی، با وجود کاهش تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ هشدار داده که همهگیری مطمئناً تمام نشده است.
به نقل از رویترز رئیس سازمان جهانی صحت هشدار داد”همهگیری کووید-۱۹ بیتردید تمام نشده است” و تاکید کرد که اگر دولتها شروع به کاهش تدابیر کرونایی کنند، خود و مردمشان را در معرض خطر قرار خواهند داد.
با این حال، گبریسوس برای کسانی که در این نشست حضور داشتند، گفت که در صورت دستیابی به اهداف معین، مرحله حاد همهگیری ممکن است امسال به پایان برسد.
وی افزود:”پایان دادن به مرحله حاد همهگیری باید اولویت جمعی ما باقی بماند.” رئیس سازمان جهانی صحت همچنین تاکید کرد که باید مراقب هرگونه تحول ویروس SARS-CoV-2 بود.
گبریسوس هشدار داد:”یادگیری زندگی با کووید نمیتواند به این معنی باشد که ما به این ویروس تسلیم میشویم؛ این نمیتواند به این معنی باشد که ما تقریباً ۵۰ هزار مرگ در هفته را بر اثر یک بیماری قابل پیشگیری و قابل درمان میپذیریم.”
وی گفت:”سناریوهای متفاوتی برای چگونگی ادامه روند این بیماری همهگیر و چگونگی پایان مرحله حاد آن وجود دارد. اما این خطرناک است که فرض کنیم اومکرون آخرین نسخه این ویروس خواهد بود یا اینکه ما در پایان بازی هستیم.”
وی ادامه داد:”برعکس، در سطح جهانی، شرایط برای ظهور سویههای بیشتر ایدهآل است.”
رئیس سازمان جهانی صحت اظهار کرد که تقریباً یک میلیارد نفر در کشورهای کم درآمد هنوز واکسینه نشده اند و فقط ۶۰ درصد از جمعیت جهان واکسینه شده اند. وی افزود :”آفریقا افزایش نرخ مرگ و میر ناشی از این ویروس را گزارش کرده و قارهای است که کمترین پوشش واکسیناسیون را دارد.”
به گفته گبریسوس تنها ۵۷ کشور ثروتمند ۷۰ درصد مردم خود را واکسینه کرده اند.
وی در ادامه گفت:”در مجموع، ما شاهد تردید افراد درباره واکسیناسیون هستیم که ناشی از اطلاعات نادرست است؛ همهگیری با جادو ناپدید نمیشود، اما میتوانیم به آن پایان دهیم.”
در این نشست، رئیس سازمان جهانی صحت همچنین تعهد سیاسی ناکافی برای تولید و توزیع واکسنها و همچنین مسائل مربوط به ظرفیت عملیاتی یا مالی را دلیل پایین بودن نرخ واکسیناسیون در برخی کشورها دانست.
او گفت:”بگذارید به صراحت بگویم، اگر تامین بودجه به صورت فعلی ادامه پیدا کند، سازمان جهانی صحت با شکست روبرو میشود؛ تغییر پارادایم در صحت جهانی که اکنون مورد نیاز است باید با تغییر پارادایم در تامین بودجه سازمان جهانی صحت مطابقت داشته باشد.”
کوید۱۹
کشورهای جی۲۰ جمعآوری ۱.۵میلیارد دالر برای صندوق جهانی همهگیری جهانی را هدف قرار داده اند

وزیر صحت رئیس جمهور فعلی اندونزیا گفته است که گروه ۲۰ اقتصادهای بزرگ (G20) قصد دارد امسال ۱.۵ میلیارد دالر برای صندوقی که برای آمادگی بهتر برای همه گیریهای آینده ایجاد شده است، جمعآوری کند.
کشورهای گروه ۲۰ به طور موقت موافقت کرده اند که صندوقی چند میلیارد دالری ایجاد کنند که مقامهای صحی گفته اند تلاش هایی مانند نظارت، تحقیق، و دسترسی بهتر به واکسیناسیون برای کشورهای با درآمد پایین تا متوسط و سایر موارد را تامین می کند.
بودی گونادی سادیکین، وزیر صحت اندونزی در مصاحبهای گفت که ایالات متحده، اتحادیه اروپا، اندونزیا، سنگاپور و آلمان تا کنون حدود ۱.۱ میلیارد دالر به این صندوق تعهد کرده اند.
او به رویترز گفت: «اگر بتوانیم تا پایان سال جاری ۱.۵ میلیارد دالر بودجه جدید دریافت کنیم، بسیار بسیار خوشحال خواهیم شد.
اندونزی میزبان نشست سران گروه ۲۰ در بالی در ماه نوامبر خواهد بود.
بانک جهانی که این صندوق را مستقر خواهد کرد و سازمان صحت جهانی (WHO) که در مورد این تسهیلات مشاوره می دهد، در گزارشی برآورد کردند که شکاف بودجه سالانه برای آمادگی همه گیر ۱۰.۵ میلیارد دالر است.
بودی گفت که او در نشست وزرای صحت گروه ۲۰ در اندونزیا هفته آینده با کشورهایی مانند جاپان و بریتانیا درباره کمک به صندوق بحث خواهد کرد.
او گفت: «همهگیری یک جنگ است و ما باید با پول کافی در هنگام وقوع جنگ آماده باشیم.
ایالات متحده و اندونزیا برای ایجاد این صندوق برای کمک به جهان برای آماده شدن بهتر برای مقابله با بیماریهای همه گیر آینده فشار آورده اند، اما سازمان جهانی صحت نگران است که این صندوق بتواند تلاشهای خود و سایر مکانیسمهای صحت جهانی را تضعیف کند.
اما بودی گفت که سازمان جهانی صحت “نقش رهبری” را در شناسایی کشورهایی که به این صندوق نیاز دارند یا سایر اقدامات متقابل ارائه خواهد کرد، ایفا خواهد کرد.
بانک جهانی گفته است که انتظار میرود این صندوق در سال جاری عملیاتی شود و بودی گفت که ساختار این صندوق میتواند ظرف چند ماه آینده ایجاد شود.
کوید۱۹
پادشاه مراکش به ویروس کرونا مبتلا شد

منابع خبری از ابتلای پادشاه مراکش به کرونا خبر دادند.
حسن بلیمنی، داکتر خصوصی محمد ششم، پادشاه مراکش اعلام کرد که پادشاه این کشور به کووید ۱۹ مبتلا شده است.
وی افزود:”ابتلای پادشاه مراکش به کرونا بدون علائم است و پزشک توصیه کرده وی چند روز استراحت کند.”
در ۹ نوامبر، دولت مراکش به دنبال بهبودی وضعیت اپیدمی در این کشور است، تصمیم گرفت که منع آمد و شد شبانه را در سراسر کشور لغو کند.
در اوایل ماه مارچ، رباط (پایتخت مراکش) پایان موج ۱۱ هفتهای گونه جهش یافته اومیکرون را اعلام کرد.
این درحالی است که وزارت صحت این کشور روز گذشته با انتشار گزارشی از ثبت یک هزار و ۵۶۸ مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داده بود.
کوید۱۹
امریکا الزامات آزمایش کوید-۱۹ برای مسافران بین المللی را لغو میکند

مرکز وقایه و کنترول امراض امریکا (CDC) گفته است که “بر اساس دادههای اطلاعاتی و علمی” مسافران دیگر لازم نیست برای ورود به امریکا نتیجه منفی آزمایش کووید-۱۹ را همراه داشته باشند.
بربنیاد مرکز سیدیسی، قرار است که این محدودیت سر از روز یکشنبه (۲۲ جوزا) برداشته شود.
این مرکز بهداشتی اما اعلام کرده است که به نظارت بر وضعیت همهگیری ادامه خواهد داد و در صورت تغییر وضعیت، نیاز به آزمایش را مجددا ارزیابی خواهد کرد.
درهمین حال، خاویر بسرا، وزیر بهداشت امریکا گفت: “این مرحله به دلیل پیشرفتی که در مبارزه با کووید-19 داشته ایم امکان پذیر است.”
به همین ترتیب، راجر داو، رئیس و مدیر عامل انجمن مسافرتی امریکا، لغو قانون آزمایش را “گام بزرگ دیگری برای بهبود سفرهای هوایی ورودی و بازگشت سفرهای بین المللی به این کشور” عنوان کرده است.
این درحالیست که طبق گزارش گروه تجاری “خطوط هوایی برای امریکا”، در ماه می سفرهای هوایی بینالمللی این کشور ۲۴ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بوده است.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
برگشت نظام الدین قیصاری به کشور
-
رویداد های اخیر3 روز ago
برگزاری گردهمایی بزرگ در کشور
-
رویداد های اخیر3 روز ago
صدراعظم پاکستان دستور واردات زغال سنگ از افغانستان با کلدار را صادر کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
جمعیت هلال احمر برای زلزلهزدگان ۱۰ میلیون افغانی تخصیص داده است
-
اخبار ویژه5 روز ago
چین بیش از هفت میلیون دالر به زلزله زدگان افغانستان کمک میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
معاون نماینده سازمان ملل در افغانستان: کمکهای بین المللی به زلزله زدگان افزایش یابد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دو هزار هکتار زمین درهرات از مواد مخدر پاکسازی شده است
-
جهان5 روز ago
کشورهای گروه هفت واردات طلا از روسیه را ممنوع میکنند