Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش عبدالله به اظهارت کابلوف؛ تنها ایجاد حکومت موقت در افغانستان راه حل بوده نمی‌تواند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی امروز چهارشنبه (۲۹دلو)در واکنش به گفته‌های ضمیر کابلوف می‌گوید که حکومت موقت در افغانستان به تنهایی یک راه حل نیست و تصمیم در این مورد هم وابسته به مردم افغانستان است.

این درحالی است که ضمیر کابلوف، نمایندۀ ویژۀ روسیه برای افغانستان می‌گوید که راه حل نهایی در افغانستان ایجاد یک دولت انتقالی-عبوری است.

آقای کابلوف در یک گفت‌وگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه تأکید کرده‌است که مسکو ترجیح می‌دهد تا تمامی طرف‌های درگیر در افغانستان بر ایجاد یک دولت انتقالی-ایتلافی موافقت کنند.

آقای کابلوف گفته است که:” یک راه کلاسیک برای جنگ‌های داخلی هستند، مرحله اول یک دولت ایتلافی مورد نیاز است که توانایی و قدرت کنترول هر دو طرف را داشته باشد که یکدیگر را مهار کند، و پس از آن یک دولت حاکم جدید تشکیل شود که بسیاری مشکلات را حل کند.”

اما عبدالله عبدالله در واکنش به گفته‌های ضمیر کابلوف می‌گوید که حکومت موقت در افغانستان به تنهایی یک راه حل نیست و تصمیم در این مورد هم وابسته به مردم افغانستان است.

آقای عبدالله دراین مورد گفت:” این را مردم افغانستان در میز مذاکره بنشینند و مسیر را برای خود مشخص بسازند، تنها ایجاد یک حکومت موقت راه حل بوده نمیتواند، راه حل باید راه حل جامع باشد، از ابتدا تا به اخیرش مردم افغانستان به آن موافق باشند، راه حل موافق معنایش این است که خوب در بینش یک دوره یا عبوری یا انتقالی میاید، اما اخیر کار چی باشد.”

همچنان آقای عبدالله در مراسم ایجاد کمیسیون حقوق بشر در چوکات این شورا همچنان از افزایش ترورهای هدفمند نگرانی کرده، افزایده است که طالبان می‌خواهد از این طریق به قدرت برسد.

آقای عبدالله می‌گوید که:” صدای مردم افغانستان این است که اگر یک طرف بخواهد که با کشتار مردم بی‌گناه با هدف قرار دادن فعالان حقوق بشر یا مردم ملکی نشان بدهند که توانایی بیشتر دارند، من فکر می‌کنم که این راه رسیدن به یک راه حل مسالمت آمیز نیست.”

با این حال وزارت دولت در امور صلح می‌گوید که در تلاش است تا یک کمیته ملی از قربانیان جنگ را ایجاد کنند که خواست قربانیان جنگ در روند گفتگوهای صلح مطرح شود.

این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شوند که طالبان میز مذاکره را در وحه ترک گفته اند و هیچ نشانه‌ی از آغاز دو باره آن وجود ندارد.

رویداد های اخیر

کرملین: برای همسایگان افغانستان بسیار مهم است که با امارت اسلامی رابطه داشته باشند

ریاست جمهوری روسیه گفته است که برقراری روابط با امارت اسلامی برای همسایگان افغانستان بسیار مهم است.

Published

on

(Last Updated On: )

ریاست جمهوری روسیه گفته است که برقراری روابط با امارت اسلامی برای همسایگان افغانستان بسیار مهم است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین این مطلب را پس از حذف نام امارت اسلامی از فهرست سازمان‌های ممنوعه قرغیزستان بیان کرد.

او گفت که قرغیزستان و افغانستان از نظر جغرافیایی به هم نزدیک هستند و با توجه به اینکه امارت اسلامی اکنون به‌عنوان دولت بالفعل در کابل کار می‌کند، روسیه تصمیم قرغیزستان را مبنی بر حذف امارت اسلامی از فهرست سازمان‌های تروریستی خود درک می‌کند.

او توضیح داد که برقراری ارتباط با مقامات در کابل برای ثبات منطقه ضروری است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دوازده عضو شورای امنیت ملل متحد قانون امر بالمعروف را محکوم کردند

دوازده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد از امارت اسلامی خواسته اند تا فوراً تمام سیاست ها و اقداماتی را که زنان و دختران را از حقوق بشر و آزادی های اساسی محدود می‌کند، لغو نماید.

Published

on

(Last Updated On: )

دوازده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه قانون امر بالمعروف و نهی عن المنکر در افغانستان را محکوم کرده و از جامعه بین‌المللی خواستند تا از نفوذ خود برای لغو فوری محدودیت‌ها علیه زنان و دختران، استفاده کند.

چین، روسیه و الجزایر، سه عضو دیگر شورای امنیت از این اعلامیه حمایت نکردند.

یک دیپلومات به روزنامه «د نشنل» امارات متحده عربی گفته است که روسیه و چین این موضوع را یک موضوع داخلی افغانستان دانسته و گفته اند که قضاوت در مورد آن درست نیست.

دوازده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد از امارت اسلامی خواسته اند تا فوراً تمام سیاست ها و اقداماتی را که زنان و دختران را از حقوق بشر و آزادی های اساسی محدود می‌کند، لغو نماید.

یامازاکی کازویوکی، نماینده جاپان در سازمان ملل متحد به نمایندگی از ۱۲ عضو شورای امنیت گفت: « امروز، ما بار دیگر از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم که فوراً تمام سیاست‌ها و رفتارهایی را که استفاده زنان و دختران از حقوق بشر و آزادی‌های اساسی را محدود می‌کند، لغو کنند. طالبان (امارت اسلامی) باید با احترام به حقوق زنان و دختران افغان برای تحصیل و کار و همچنین آزادی بیان و رفت و آمد، به صدای زنان و دختران افغان گوش داده و به آنان پاسخ دهند. این پیش نیاز یک افغانستان باثبات، صلح آمیز و مرفه است.»

اعضای شورا با اشاره به نشست اخیر دوحه در باره افغانستان، در ادامه تاکید کردند که اقدامات امارت اسلامی، تلاش‌های بین‌المللی برای تعامل با آنها را تضعیف می‌کند.

این در حالی است که امارت اسلامی گفته است که قوانین در افغانستان بر اساس احکام شریعت وضع می‌شود و به آن احترام گذاشته شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اعلی خیبر پختونخوا می‌خواهد با امارت اسلامی در مورد امنیت گفتگو کند

او تاکید کرد که صلح در ایالت خیبر پختونخوا وابسته به صلح در افغانستان است.

Published

on

(Last Updated On: )

علی امین خان گنداپور، وزیر اعلی ایالت خیبر پختونخوا، اعلام کرده که از مقامات پاکستانی خواسته است تا اجازه دهند وارد گفتگو با امارت اسلامی در مورد امنیت این ایالت شود.

آقای گنداپور روز پنجشنبه در یک جرگه قبیله‌ای گفت: «اگر به درخواست من رسیدگی نشود، من به عنوان وزیر اعلی خیبر پختونخوا، بزرگان قومی خود را برای گفتگو با حکومت سرپرست به افغانستان هدایت خواهم کرد.»

او تاکید کرد که صلح در ایالت خیبر پختونخوا وابسته به صلح در افغانستان است.

آقای گنداپور همچنان بر نیاز به سیاست و جدول زمانی مشخص برای پایان دادن به نا امنی تاکید کرد.

او گفت: «به زودی جلسه کمیته عالی ایالتی را در این مورد تشکیل خواهم داد.»

این مقام ارشد ایالت خیبر پختونخوا از حکومت پاکستان خواست که قبل از شروع هر گونه حمله نظامی علیه شبه نظامیان، با مردم مشوره کند. وی افزود که در هیچ جنگی بدون حمایت مردم پیروزی به دست نمی‌آید.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود و امارت اسلامی باید رهبران تی‌تی‌پی را به اسلام آباد بسپارد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!