Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان اقدامات امارت اسلامی برای مقابله با تروریزم فرامرزی را تمجید کرد

منتشر شده

در

نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان گفته است که کشورش از اقدامات امارت اسلامی برای مقابله موثر با تروریزم فرامرزی استقبال می‌کند.

آصف علی خان درانی در مصاحبه با صدای امریکا روز شنبه گفت که امارت اسلامی اخیراً اقدامات خاصی را جهت رسیدگی به نگرانی‌های تروریزم فرامرزی پاکستان و سایر کشورهای همسایه از جمله چین روی دست گرفته است، اما افزود که برای نتیجه‌گیری نهایی خیلی زود است.

مقامات پاکستان همواره ادعا کرده اند که پس از تسلط دوباره امارت اسلامی بر افغانستان، پاکستان شاهد افزایش چشمگیر حملات تروریستی بوده است.

اسلام‌آباد معتقد است که این حملات توسط رهبران و جنگجویان تحریک طالبان پاکستان که به گفته آن در افغانستان مستقر اند، طرح‌ریزی می‌شود.

اما امارت اسلامی همواره تاکید کرده که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده صورت گیرد.

درانی در واکنش به موضوع انتقال مهاجران پاکستانی از ولایات مرزی به مناطق دیگر افغانستان گفت: «این یک موضوع جدی است. اما اقداماتی برای خنثی کردن تحریک طالبان پاکستان برداشته شده است. ما همچنین باید درک کنیم که این کار زمان‌گیر است، اما این روند آغاز شده است.»

درانی گفت: «این اقدامی است که حکومت افغانستان اتخاذ می‌کند، بنابراین باید منتظر ماند و نتایج را دید. اکنون در مراحل اولیه قرار دارد، بنابراین برای اظهار نظر خیلی زود است.»

نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان افزود: «اما اگر این جابجایی تحریک طالبان پاکستان واقعاً اتفاق بیفتد و منجر به صلح در سراسر مرزهای ما شود، این یک تحول مهم خواهد بود و ما از آن استقبال خواهیم کرد.»

او گفت که اسلام آباد به درخواست امارت اسلامی، گفتگوها را با رهبران فراری تحریک طالبان پاکستان برای متقاعد کردن آنها برای توقف خشونت آغاز کرده بود، اما این روند سال گذشته به دلیل درخواست‌های «مضحک» این گروه با شکست مواجه شد.

حکومت پاکستان و تی تی پی در سال ۲۰۲۲ به میانجی‌گری امارت اسلامی به آتش‌بس محدود توافق کردند، اما در نومبر همان سال حملات تحریک طالبان در پاکستان از سر گرفته شد.

درانی گفت: «پاکستان گزینه گفتگو را تمام کرده است؛ برای آنها (طالبان پاکستان) تنها راه تسلیم شدن و مواجه شدن با قانون باقی مانده است.» او افزود که عملیات نظامی پاکستان، تحریک طالبان پاکستان را از هرگونه کنترول ارضی محروم کرده است و انتقال آنها از مناطق مرزی نشان می‌دهد که اکنون آنها به «باردوش» برای امارت اسلامی تبدیل شده اند.

نماینده ویژه پاکستان گفت: «بطور مقایسوی، افغانستان در حال حاضر بسیار صلح آمیز است، اما کتله‌های از تحریک طالبان پاکستان، جنبش اسلامی ترکستان شرقی و سایر گروه‌ها در آنجا وجود دارند که مایه نگرانی هستند. هم پاکستان و هم چین امیدوارند که حکومت افغانستان اقدامات عملی را انجام دهد.»

درانی یکبار دیگر تاکید کرد که گفتگو و تعامل مستمر جامعه جهانی با امارت اسلامی تنها راه برای تقویت روندهای مثبت و رسیدگی به چالش‌ها در افغانستان است.

او گفت: «دور بودن یا عدم تعامل با طالبان (امارت اسلامی)، که اکنون در کابل قدرت دارند، کمکی نخواهد کرد. این درک وجود دارد، و به همین دلیل رییس جمهور ایالات متحده و دیگران از برخی اقدامات طالبان (امارت اسلامی) از جمله از بین بردن خشخاش تمجید کرده اند.»

درانی افزود: «امید است که سایر مسایل معلق مانند تشکیل حکومت فراگیر، تحصیل دختران یا اشتغال زنان نیز به صورت دوستانه حل شود.»

رویداد های اخیر

رژیم نظامی پاکستان یک شفاخانه معتادین را در کابل هدف حمله هوایی قرار داد

Published

on

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید که رژیم نظامی پاکستان بار دیگر حریم هوایی افغانستان را نقض کرده و یک شفاخانه معتادین را در کابل هدف قرار داده است.

به گفته مجاهد، در این حادثه تعداد زیادی از غیرنظامیان که عمدتاً معتادین تحت تداوی بودند، شهید و زخمی شدند.

وی افزود: «ما این جنایت را به سخت ترین الفاظ محکوم می نماییم و آنرا عمل خلاف تمام نورم ها و اصول بشری می‌دانیم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: تحریم مقام‌های امارت اسلامی نقض حقوق انسان‌هاست و باید لغو شود

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی نشر فهرست تازه تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه شماری از مقام‌های حکومت را تکرار یک تجربه ناکام و نقض حقوق افراد خوانده و خواستار لغو آن شده است.

ذبیح‌الله مجاهد می‌گوید تحریم‌هایی که طی سال‌های گذشته از سوی شورای امنیت بر برخی مقام‌های امارت اسلامی وضع شده بود، نتیجه‌ای در پی نداشته و تجدید فهرست نیز بدون دلیل موجه صورت گرفته است.

او گفت: «وضع تحریم سلب حقوق اشخاص است که بدون موجب انجام شده است. این تحریم‌ها در طول سال‌ها هیچ نتیجه‌ای نداشته و تجربه موفقی نبوده، بلکه ناکام بوده است. اکنون که این فهرست دوباره تجدید می‌شود، چیزی جز تکرار همان تجربه ناکام نیست.»

مجاهد همچنین تأکید کرد که قرار گرفتن مقام‌های ارشد یک کشور در فهرست تحریم‌ها می‌تواند سفرهای آنان را محدود کرده و بر روابط و تعاملات یک کشور با جهان تأثیر منفی بگذارد.

او افزود: «این تجاوز بالای حقوق افراد و حقوق یک ملت است، چون بزرگان آنان که در لیست تحریم باشند، طبیعی است که سفرهای شان متاثر می شود و مستقیما تأثیرگذاری منفی بالای افراد جامعه دارد. این خودش تجاوز به حقوق انسان هاست. تحریم‌ها باید برداشته شود چون بی مورد است و به هیچ جهتی منفعت نداشته است.»

کمیته تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد اخیرا فهرستی از اعضا و مقامات ارشد امارت اسلامی را تجدید کرد که تحت تحریم این کمیته قرار دارند.

در این فهرست نام‌هایی چون محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرا، عبدالغنی برادر معاون اقتصادی رئیس‌الوزرا، عبدالسلام حنفی معاون اداری، امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، سراج‌الدین حقانی وزیر داخله، عبدالکبیر وزیر مهاجرین و عودت‌کنندگان، عبداللطیف منصور وزیر احیا و انکشاف دهات و دین‌محمد حنیف وزیر اقتصاد دیده می‌شود.

افراد شامل در تحریم‌ها تنها در صورتی می‌توانند به کشورهای عضو سازمان ملل متحد سفر کنند که اجازه رسمی شورای امنیت را دریافت کنند.

تحریم‌های شورای امنیت علیه شماری از مقام‌های امارت اسلامی از سال‌ها پیش وضع شده و هر از چندگاهی از سوی این نهاد تجدید یا بازنشر می‌شود. طبق این فهرست، ۲۲ مقام امارت اسلامی همچنان تحت تحریم‌هایی مانند ممنوعیت سفر، انسداد دارایی‌ها و تحریم تسلیحاتی قرار دارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغان بیسیم برای صدها تن در هرات افطاری توزیع کرد

Published

on

شرکت مخابراتی افغان بیسیم در ولایت هرات برای صدها تن از نیازمندان، افراد دارای معلولیت و کارمندان بخش‌های خدماتی برخی ادارات دولتی افطاری توزیع کرد. این برنامه به هدف حمایت از خانواده‌های فقیر و نیازمند در ماه رمضان برگزار شده است.

مسئولان این شرکت می‌گویند در این برنامه حدود ۵۰۰ بسته غذایی برای روزه‌داران تهیه شده و افراد معرفی‌شده از سوی ریاست شاروالی و ریاست شهدا و معلولین هرات از آن مستفید شده اند.

وحیداحمد نوری، نماینده شرکت مخابراتی افغان بیسیم در هرات، گفت: «پنجصد بسته غذایی برای پنجصد نفر تهیه کردیم. این افراد از سوی بخش تنظیف ریاست شاروالی و ریاست شهدا و معلولین به ما معرفی شده‌اند.»

شماری از اشتراک‌کنندگان، به‌ویژه افراد دارای معلولیت، از نهادهای خیریه و شرکت‌های خصوصی می‌خواهند در ماه رمضان همکاری‌های بیشتری با قشرهای آسیب‌پذیر جامعه داشته باشند. آنان می‌گویند بسیاری از افراد دارای معلولیت توانایی کار کردن را ندارند و به کمک نهادهای خیریه نیازمند اند.

محمدناصر ولی‌زاده، یکی از باشندگان هرات، گفت: «از تمام شرکت‌ها می‌خواهیم همانند شرکت افغان بیسیم برای قشر معلول که از قشرهای ضعیف جامعه است، در حد توان کمک کنند.»

در همین حال، فعالان حقوق افراد دارای معلولیت می‌گویند مشکلات اقتصادی برای این قشر در شرایط کنونی بیشتر از دیگران است و نیاز به حمایت گسترده‌تر دارند.

سلطان‌احمد صابر، مدافع حقوق معلولین در هرات، گفت: «نهادهای معتبر بین‌المللی از خطر کمبود مواد غذایی برای میلیون‌ها نفر هشدار داده‌اند و برای افراد دارای معلولیت، این مشکلات به مراتب بیشتر است.»

شرکت مخابراتی افغان بیسیم هر سال افزون بر توزیع بسته‌های غذایی برای نیازمندان، برنامه‌های افطاری نیز با اقشار مختلف جامعه برگزار می‌کند و امسال نیز صدها تن در این ضیافت افطاری در هرات شرکت کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!