رویداد های اخیر
کمکهای غذایی ملل متحد از طریق ازبیکستان به افغانستان افزایش مییابد
کار ساخت گدامهای جدید در مرکز لوجیستیک سازمان برنامه جهانی غذای ملل متحد در شهر ترمز ازبیکستان آغاز شد. انتظار میرود با ساخت این گدامها، انتقال کمکهای غذایی به افغانستان افزایش یابد.
بر اساس خبرنامهای که برنامه جهانی غذا روز سهشنبه (۹ حوت) منتشر کرد، عصمتالله ایرگاشف، نماینده خاص رییسجمهور ازبیکستان در مراسم افتتاح این پروژه گفت: «ما خوشحالیم که ملل متحد در حال گسترش ظرفیت گدامهای خود در ترمز است. در شرایطی که دو سوم جمعیت افغانستان برای بقای خود به کمکهای بشردوستانه متکی هستند، وظیفه ما بهعنوان جامعه جهانی این است که در کنار آنها باشیم.»
مرکز لوجیستیک موجود برنامه جهانی غذا در ترمز از سال ۲۰۲۱ بهعنوان یک نقطه انتقال برای فعالیتهای این سازمان در افغانستان عمل کرده است. برنامه جهانی غذا در نظر دارد در ماههای آینده هشت هزار متر مربع دیگر به ظرفیت گدام ۱۴ هزار و۵۰۰ متر مربع فعلی اضافه کند. این کار ظرفیت کل ذخیره سازی برنامه جهانی غذا در ترمز را بیش از پنجاه درصد افزایش میدهد.
هسیائو وی لی، مسوول بخش افغانستان برنامه جهانی غذا، گفت: «با حمایت دولت ازبیکستان، روزانه بیش از یک هزار متریک تُن مواد غذایی از ازبیکستان به افغانستان عبور میکند. در ماههای آینده این افزایش ظرفیت گدامهای ما، توانایی ما را برای رسیدگی به ۲۰ میلیون تن از افغانها که در حال حاضر به کمک غذایی نیاز دارند، تسهیل خواهد کرد. در حالی که شرکا و اهدا کنندگان ما با کمکهای خود بسیار سخاوتمند بودهاند، ما هنوز به ۱.۵ میلیارد دالر اضافی نیاز داریم تا به همه افراد برنامه ریزی شده، رسیدگی کنیم.»
در افغانستان در سال ۲۰۲۲، برنامه جهانی غذا ۲۳ میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده و بیش از یک میلیون تُن غذا و ۳۲۵ میلیون دالر امریکایی کمک نقدی توزیع کرده است. از ۲۳ میلیون نفری که کمک دریافت کرده اند، بیش از ۱۱ میلیون زن و حدود ۱۲ میلیون کودک هستند. برنامه جهانی غذا گفته است که به طور اوسط ۵۵ میلیون دالر در ماه به اقتصاد افغانستان تزریق میکند.
رویداد های اخیر
متقی به نشست فارمت مسکو دعوت شد
امیر خان متقی در برنامه تشریح دستاورد های یک ساله ادارات امارتی امروز (پنجشنبه) گفت که در این نشست یک هیات بلندپایه امارت اسلامی اشتراک خواهد کرد.
سفیر روسیه در کابل در دیدار با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه از او دعوت کرده تا در نشست آینده نشست فارمت مسکو اشتراک کند.
در این دیدار که روز چهارشنبه (۲۸ سنبله) صورت گرفت، دیمتری ژیرنوف تاکید کرد که روسیه به روابط خود با امارت اسلامی افغانستان اهمیت زیادی قائل است و از این رو تلاش میکند تا از اشتراک هیات آن در همه نشستها به میزبانی روسیه اعم از منطقهای یا بین المللی اطمینان حاصل کند.
وزیر امور خارجه ضمن ابراز قدردانی از این دعوت، خاطرنشان کرد که امارت اسلامی با تلقی نمودن فارمت مسکو به عنوان یک ابتکار سازنده و مفید، در نشستهای این روند اشتراک فعال داشته است.
آقای متقی نشست آینده فارمت مسکو را فرصتی ارزشمند برای گفتگوهای سازنده با مقامات ارشد روسیه و نمایندگان کشورهای منطقه در مورد موضوعات مورد علاقه و همکاری های دوجانبه دانست.
در همین حال، سرپرست وزارت امور خارجه اعلام کرده که قرار است نشست فارمت مسکو تا دو هفته دیگر برگزار شود.
امیر خان متقی در برنامه تشریح دستاورد های یک ساله ادارات امارتی امروز (پنجشنبه) گفت که در این نشست یک هیات بلندپایه امارت اسلامی اشتراک خواهد کرد.
رویداد های اخیر
رهبر امارت اسلامی: در گذشته قوانین کشور از منابع اروپایی، امریکایی و بریتانیایی تدوین میشدند
در این دیدار گفته است که نظام کنونی بر مبنای قرآن و شریعت استوار است و به گفتهی او، قوانین بر اساس شریعت تدوین میشوند.
رهبر امارت اسلامی افغانستان، در ادامه سفرش به ولایتهای شمالی کشور، در تخار با مقامهای محلی و علمای این ولایت دیدار کرده است.
در این دیدار گفته است که نظام کنونی بر مبنای قرآن و شریعت استوار است و به گفتهی او، قوانین بر اساس شریعت تدوین میشوند.
رهبر امارت اسلامی از قوانین بینالمللی انتقاد کرده و بیان داشته است که این قوانین بر مبنای خواستههای انسانی تنظیم شدهاند. وی افزوده که قوانین کشور نیز در گذشته از منابع اروپایی، امریکایی و بریتانیایی تدوین میشدند و اکنون این قوانین بر اساس "کتاب الله، فقه و حدیث" تدوین میشوند.
رویداد های اخیر
نماینده امریکا: با چین و روسیه در باره مسایل حقوق بشری در افغانستان اختلاف نظر داریم
گرینفیلد تصریح کرد که امارت اسلامی نمیتواند به زندگی در دنیایی ادامه دهد که زنان از جامعه به حاشیه رانده میشوند و نیمی از جمعیت از مشارکت در پیشرفت کشور شان بازداشته شده اند.
نماینده امریکا در سازمان ملل متحد گفته است که واشنگتن با مسکو و بیجینگ در مورد مسایل حقوق بشر در افغانستان اختلاف نظر دارد.
توماس گرینفیلد روز چهارشنبه در صحبت با خبرنگاران گفت که امریکا مسایل حقوق بشر را قبل از به رسمیت شناختن امارت اسلامی در نظر میگیرد.
به باور وی، شرایط برای زنان و دختران در افغانستان تحت کنترول امارت اسلامی در حال بدتر شدن است.
او گفت: «ما فکر میکنیم که اقدامات بیشتری برای پاسخگویی آنها و وادار کردن آنها به تغییر نیاز است.»
گرینفیلد تصریح کرد که امارت اسلامی نمیتواند به زندگی در دنیایی ادامه دهد که زنان از جامعه به حاشیه رانده میشوند و نیمی از جمعیت از مشارکت در پیشرفت کشور شان بازداشته شده اند.
او گفت که امریکا قبل از به رسمیت شناختن امارت اسلامی، مسایل حقوق بشری را در نظر میگیرد و این یک «اختلاف بزرگ» با چین و روسیه است.
نماینده امریکا همچنان بر تعیین یک نماینده خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان تاکید کرد، موضوعی که امارت اسلامی با آن مخالفت نموده و روسیه و چین نیز موافقت خودرا مشروط به رضایت امارت اسلامی کرده اند.
-
اخبار ساحوی2 روز ago
رئیس جمهور ایران: از زمان آغاز کار من هیچ موشکی به روسیه فرستاده نشده است
-
جهان2 روز ago
استولتنبرگ: هر کشوری جداگانه درباره استفاده اوکراین از راکتهایش تصمیمگیری کند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
درانی: افغانستان اگر در انزوا نگهداشته شود، گروه های تروریستی دوباره رشد میکنند
-
جهان1 روز ago
هریس خواستار پایان جنگ در غزه و عدم اشغال مجدد سرزمینهای فلسطینی شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
واکنشهای جهانی به حمله مسلحانه در مسیر دایکندی-غور
-
ورزش4 روز ago
تیم فوتسال افغانستان در جام جهانی ۶ بر ۴ انگولا را شکست داد
-
ورزش2 روز ago
تیم ملی کریکت افغانستان فردا در برابر افریقایجنوبی قرار میگیرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مکال: کمک به افغانستان مشروط به نحوه رفتار با زنان و کودکان باشد