Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: امریکا در نظر دارد تا ترجمانان افغان را موقتا به کشورهای آسیای میانه انتقال کند

Published

 on

(Last Updated On: سرطان ۱۲, ۱۴۰۰)

خبرگزاری رویترز به نقل از سه منابع گزارش کرده است که اداره بایدن موقتا انتقال ترجمانان افغان به سه کشور آسیایی میانه را بررسی میکند.

این گزارش افزوده که اداره بایدن با قزاقستان، تاجیکستان و ازبیکستان در حال گفتگو است تا این کشورها به ترجمانان افغان که در کشور شان احساس خطر میکنند موقتا پناه بدهند.

منابع که نخواستند نام اش افشا شود گفته که تاکنون در این باره توافق صورت نگرفته است.

این درحالی است که در این اواخر درگیری‌ها میان نیروهای امنیتی و طالبان افزایش یافته و چندین ولسوالی میان دو طرف دست بدست شده است.

هزاران ترجمان افغان که در ۲۰ سال گذشته با نیروهای امریکایی در افغانستان کار کرده اند نگران اند که با خروج سربازان خارجی از افغانستان زندگی آنان با خطر مواجه میشوند.

قبل از این امریکا اعلام کرده بود که برنامه‌ای را زیر نظر دارد تا ترجمانان افغان را به کشورهای دیگر انتقال کند تا در آنجا درخواست ویزه‌های شان را تکمیل کنند.

جان ساکی، سخنگوی کاخ سفید نیز تایید کرده است که ترجمانان افغان به کشورهای دیگر منتقل خواهد شد، اما در این باره جزییات  ارایه نکرده است.

ساکی در این باره گفته” از لحاظ امنیتی نمی‌خواهم در مورد کشوری سوم و تعداد آنها معلومات بدهم. اما ما برنامه داریم تا  آنها را قبل از خروج به خارج از افغانستان انتقال دهیم.”

جوبایدن، رییس جمهور امریکا نیز گفته کسانیکه با نیروهای امریکایی کمک کرده است تنها نخواهد ماند.

وزارت خارجه امریکا گفته که انتونی بلینکن، وزیر خارجه آن کشور با همتایان تاجیک و ازبیک خود در باره افغانستان گفتگو کرده است، اما در این باره جزییات نداده است.

رویداد های اخیر

نخستین دور فراغت «نیروهای کماندو» با حضور وزیر دفاع برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳, ۱۴۰۲)

مسئولین در وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان امروز (پنج‌شنبه ۳حمل) می‌گویند که ۴۸۵ تن از نیروهای قوت‌های خاص (کماندو) پس از سپری نمودن دوره تعلیمات نظامی، مسلکی و عقیدتی سه ماهه یک روز قبل طی مراسم با شکوه‌ی با حضور داشت مولوی محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع ملی مسؤلان و سایر مجاهدین از فرقه “قوت‌های خاص” این وزارت فارغ گردیدند.

وزیر دفاع ملی در سخنانی خطاب به مجاهدین گفت:«اهداف و تلاش‌های خستگی ناپذیر شما همانا تطبیق شریعت اسلامی در کشور و مبارزه با دشمنان بوده است، من از این طریق به مردم خویش اطمینان می‌دهم این نیروها از ناموس، جان و مال شما محافظت نموده و به کسی اجازه اخلال و گرفتن خوشی ها شما را نخواهند داد.»

همچنان مولوی مختار احمد عمری، معاون فرقه قطعه خاص ضمن سپاسگزاری از مسئولان، اطمینان داد که آنان در آینده برای حفاظت از حاکمیت ملی و نظام اسلامی متعهد و مصمم به تربیت نیروهای بیشتری می‌باشند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک زن در فاریاب چهارگانگی بدنیا آورد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳, ۱۴۰۲)

مسئولان صحی در ولایت فاریاب می‌گویند یک زن در این ولایت چهارگانگی بدنیا آورده است.

مسئولان صحی شفاخانه نسایی شهرمیمنه می‌گویند:«مریم باشنده ولسوالی غورماچ شب گذشته (۱حمل ۱۴۰۲) چهارگانگی به دنیا آورده که ۳ پسر و یک دختر می‌باشند.»

داکتران وضعیت صحی این زن و فرزندانش را خوب توصیف‌ کرده‌اند.

یک ماه قبل نیز در یکی از شفاخانه‌های ولایت فاریاب مادری که در انتظار یک کودک بود صاحب چهار فرزند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا عبدالغنی برادر هنگام بازدید از بند کمال خان بر افزایش ظرفیت ذخیره آب تاکید کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲, ۱۴۰۲)

معاون اقتصادی ریاست الوزرا هنگام بازدید از بند کمال خان در ولایت نیمروز روز سه شنبه (۱ حمل) گفت که بند کمال خان یک پروژه ملی است و افزایش ظرفیت ذخیره آب و پاک سازی کانال‌ها به مدیریت سالم نیاز دارد.

ملا عبدالغنی برادر همچنان گفت که مشکل پرچوی ها در این بند حل و آب بگونه درست مدیریت خواهد شد.

بازدید این مقام امارت اسلامی همراه با برخی اعضای کابینه از بند کمال خان یک روز قبل از روز بین‌المللی آب صورت گرفته است.

این در حالی است که آب‌های کشور نیاز به مدیریت دارند و امارت اسلامی هم فرصت‌های کلانی در پیش دارد تا آب‌های کشور را طوری مدیریت کند که بیشترین بهره را مردم افغانستان ببرند.

میرویس حاجی زاده، آگاه امور اقتصادی می‌گوید: «ما به نمایندگی از سکتور خصوصی از بزرگانی که از بند کمال خان بازدید کردند، تشکری می‌کنیم. مسئولیت هر فرد ما است که باید سرمایه ملی وطن خودرا حفاظت کنیم تا باشد مثل کشورهای دیگر به خودکفایی رو بیاوریم.»

به باور شماری دیگر از کارشناسان، مدیریت آب‌های کشور می‌تواند افغانستان را در زمان اندک از مشکلات اقتصادی بیرون کند و دولت باید تمرکز روی ایجاد بندهای آبی داشته باشد.

کمال الدین کاکر، آگاه امور اقتصادی می‌گوید: «افغانستان کشوری است که زمین‌های زراعتی زیادی دارد و بیشتر به زراعت اتکا می‌کند. بناءً برای زمین‌هایی که به آب نیاز دارد، اگر مدیریت آب صورت گیرد، می‌تواند افغانستان را از لحاظ غله‌جات خودکفا کند و هم می‌تواند به کشور صادراتی مبدل شود.»

به باور بسیاری‌ها زمینه سرمایه گذاری در بخش زراعت در افغانستان وجود دارد و هرگاه حکومت بتواند آب‌های کشور را مدیریت کند حتا سرمایه گذاران خارجی هم به افغانستان خواهند آمد و در بخش زراعت سرمایه گذاری خواهند کرد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!