Connect with us

رویداد های اخیر

یک مقام ملل متحد: موضوع حقوق زنان افغان برای جامعه جهانی یک امتحان است

منتشر شده

در

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان در بیانیه‌ای به مناسبت هشتم مارچ روز جهانی زن بار دیگر خواستار لغو محدودیت‌ها بر زنان شده است.

روزا اتونبایوا، نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان، هشدار داده است که سرمایه‌گذاری نکردن در مورد زنان، سبب ایجاد مانع برای صلح و رفاه می‌‌شود.

او افزوده است: «در حالی که امسال روز جهانی زن را گرامی می‌داریم، موضوع جهانی “در مورد زنان سرمایه گذاری کنید” باید لحظه‌‌ای باشد که تلاش‌های خود را برای دستیابی به پیشرفت‌های بیشتر مضاعف سازیم. جای تاسف است که دقیقاً برعکس آن را در افغانستان می‌‌بینیم: یک سرمایه ‌برداری فاجعه ‌بار و عمدی که صدمه‌های شدیدی بر زنان و دختران وارد می‌کند، و تنها باعث ایجاد مانع برای صلح و رفاه می‌شود.»

در همین حال، الیسون داویدیان، نماینده‌ اداره‌ زنان سازمان ملل متحد در افغانستان گفته است که موضوع حقوق زنان افغان، یک امتحان برای جامعه جهانی می‌باشد.

وی افزوده است: «وضعیت زنان و دختران افغان باید در محراق نگرانی‌ها و اقدام‌های بین المللی قرار گیرد. مبارزه برای حقوق زنان در افغانستان یک مبارزه جهانی و مبارزه برای حقوق زنان در همه جا است. کاری که ما برای زنان و دختران افغان انجام می‌دهیم – یا نمی‌توانیم انجام دهیم – امتحان نهایی از این است که ما به‌حیث جامعه جهانی چه وظیفه داریم و از چه چیز دفاع می‌کنیم.»

در همین حال، حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین کشور و عبدالله عبدالله، رئیس شورای مصالحه ملی در حکومت پیشین با نشر پیامی درشبکه اجتماعی ایکس، روز جهانی زنان را تبریک گفته و ابراز امیدواری کرده اند که زنان افغان بتوانند به حقوق اساسی شان دست پیدا کنند.

سفارت امریکا برای افغانستان نیز در صفحه ایکس خود نوشته است: «ما در همبستگی با زنان و دختران افغان و حق آنان برای تحصیل با کیفیت، اشتغال اقتصادی و دیگر آزادی‌های اساسی بشری ایستاده ایم.»

روز جهانی زن یادآور دست‌آورد هایی است که زنان طی ادوار گذشته برای رسیدن به جایگاه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در جامعه تلاش کرده اند. امارت اسلامی پیش از این بارها ادعاها مبنی بر نقض حقوق زنان و دختران در افغانستان را نادرست دانسته و تاکید کرده بود که پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، حقوق زنان بیشتر از هر زمان دیگری تامین شده است.

رویداد های اخیر

ملل متحد تأیید کرد که شمار اندکی از ایرانیان در افغانستان پناهجو شده‌اند

Published

on

سازمان ملل متحد تأیید کرده است که شمار اندکی از ایرانیان، از جمله دارندگان تابعیت دوگانه ایران و افغانستان، پس از آغاز درگیری میان ایران و اسرائیل وارد افغانستان شده‌اند.

عرفات جمال، رئیس دفتر کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان، می‌گوید این نهاد آماده است به ایرانیانی که به دلیل جنگ ناچار به ترک کشور شده و وارد افغانستان می‌شوند، کمک‌رسانی کند.

او افزود: «ما در گذرگاه‌های مرزی حضور داریم و وضعیت مهاجرین را بررسی می‌کنیم. اگر ایرانی‌ها بخواهند وارد افغانستان شوند، ما آماده حمایت هستیم. در حال حاضر شمار زیادی از مهاجرین ایرانی در افغانستان نداریم، اما حدود ۳۰ خانواده دارای تابعیت دوگانه ایران و افغانستان بازگشته‌اند. فقط دیروز چند مورد انگشت‌شمار از مهاجرین ایرانی ثبت شده‌اند.»

آقای جمال همچنین بیان کرد که از سال ۲۰۲۳ تاکنون حدود ۳.۵ میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند که بسیاری از آن‌ها تحت فشار و اجبار بوده‌اند.

او تأکید کرد که بازگشت مهاجرین باید با حفظ کرامت انسانی انجام شود و جامعه جهانی باید در این زمینه همکاری و سرمایه‌گذاری کند تا زمینه‌های صلح، توسعه و ثبات در افغانستان فراهم شود.

رئیس دفتر کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان خاطرنشان کرد که این نهاد با همکاری نهادهای دولتی و سازمان‌های همکار در تلاش است تا برنامه‌هایی برای مدیریت بهتر روند بازگشت مهاجرین و ادغام مجدد آنان در جامعه تدوین و اجرا کند. همچنین از کشورهای همسایه خواسته شده تا به میزبانی انسانی خود از مهاجرین افغان ادامه دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش نیویارک‌تایمز: رهبر ایران به دلیل ترس از ترور، تمام ارتباطات الکترونیکی خود را قطع کرده است

در این گزارش آمده است: «رهبر ایران اکنون بیشتر از طریق یک دستیار مورد اعتماد با قوماندانان نظامی خود ارتباط برقرار می‌کند.»

Published

on

روزنامه نیویارک‌تایمز گزارش داده است که، رهبر ایران به دلیل ترس از ترور، تمام ارتباطات الکترونیکی خود را قطع کرده است.

این روزنامه نوشته است که: «علی خامنه‌ای، رهبر ایران که در یک پناهگاه زیرزمینی پنهان شده است، به دلیل ترس از ترور، تمام ارتباطات الکترونیکی خود را قطع کرده است.»

به گزارش این روزنامه، در حالی‌که حملات اسرائیل به ایران وارد دومین هفته خود شده، علی خامنه‌ای، رهبر ایران، از یک پناهگاه زیرزمینی کشور را اداره می‌کند و برای بدترین سناریوها آماده می‌شود.

در این گزارش آمده است: «رهبر ایران اکنون بیشتر از طریق یک دستیار مورد اعتماد با قوماندانان نظامی خود ارتباط برقرار می‌کند.»

در گزارش همچنان آمده است که خامنه‌ای مقدمات فرار به روسیه را در صورت کودتا آغاز کرده است.

به گفته این روزنامه، رهبر ۸۶ ساله ایران در یک پناهگاه زیرزمینی، نه تنها برای جانشینان نظامی خود در صورت کشته‌شدن قوماندانان کلیدی تصمیم‌گیری کرده، بلکه به‌طور بی‌سابقه‌ای سه روحانی بلند رتبه را به‌عنوان گزینه‌های جانشینی خود در صورت مرگ تعیین کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: ترکیه در سیاست خارجی امارت اسلامی جایگاه خاص دارد

در این دیدار، طرفین در مورد روابط دوجانبه میان افغانستان و ترکیه و مسائل مهم منطقه‌ای تبادل نظر کردند.

Published

on

در حاشیه پنجاه‌ویکمین نشست وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در استانبول، امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، با آقای هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار، طرفین در مورد روابط دوجانبه میان افغانستان و ترکیه و مسائل مهم منطقه‌ای تبادل نظر کردند.

در آغاز نشست، وزیر امور خارجه افغانستان با اشاره به روابط تاریخی و فرهنگی میان دو کشور، ترکیه را دارای جایگاه ویژه‌ای در سیاست خارجی امارت اسلامی خواند و بر گسترش همکاری‌های دوجانبه همزمان با ارتقای سطح روابط میان کابل و آنکارا تأکید نمود.

در مقابل، وزیر امور خارجه ترکیه نیز روابط با افغانستان را برای کشورش مهم و استراتژیک عنوان کرد و خواهان توسعه همکاری‌ها در بخش‌های مختلف میان دو کشور شد.

این دیدار در فضای تفاهم و تأکید بر گسترش روابط دوستانه برگزار شد و دو طرف بر تداوم گفتگوها و همکاری‌های سازنده در راستای منافع مشترک تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!