Connect with us

رویداد های اخیر

یک کمپ در ننگرهار و یک شهرک در کندهار برای مهاجرین برگشته از پاکستان ساخته می‌شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

مسوولان محلی ننگرهار می‌گویند که آنان در کنار فراهم کردن تسهیلات برای مهاجران برگشته از پاکستان کار ساخت یک کمپ را نیز آغاز کرده اند.

به گفته‌ای این مسوولان این کمپ در ولسوالی لعل پور این ولایت ساخته خواهد شد، و در این کمپ به مهاجرین رسیدگی می‌شود.

اکثریت مهاجران افغان که از پاکستان بر می‌گردند و یا اخراج می‌شوند از راه تورخم به کشور میایند. از اینکه روند اخراج مهاجران در آستانه فصل سرما روی دست گرفته شده حکومت ناگزیر است تا در مناطق گرم به آنان سرپناه دهد.

مسوولان محلی در ننگرهار میگویند که کار ساخت یک کمپ برای این مهاجران در ولسوالی لعل پور آغاز شده است.

سعیدالله بنوری، معاون والی ننگرهار می‌گوید: «کار روی کمپ جریان دارد و مهاجرین ولایات دور دست و یا هم مهاجرینی که جای ندارند بتوانند دراین کمپ چند روز زندگی کنند تا باشد زمینه برگشت شان به ولایات شان فراهم شود و دراین کمپ تمام تسهیلات برای مهاجرین فراهم خواهد شد.»

از سوی دیگر ریاست صحت عامه ننگرهار می‌گوید که تیم‌های این نهاد شبانه روزی خدمات صحی را به مهاجرین عرضه می‌کنند.

عبدالله عزیزی، معاون صحت عامه ننگرهار می‌گوید: «در جریان روز تمام تیم‌های صحی به شمول کارمندان صحی زنانه در تورخم حضور دارند و از طرف شب چهار تیم صحی به گونه نوکریوال به مردم خدمات عرضه می‌کنند.»

مسوولان در ریاست مهاجرین این ولایت می‌افزایند که روزانه تا چهار هزار مهاجر از پاکستان به کشور برمی‌گردند.

گل احمد، برگشت کننده از پاکستان می‌گوید: «ما را به زور بیرون کردند و در مسیر راه پولیس پاکستان از هر موتر تا پنج هزار از ما پول گرفتند و بسیار ظلم و ستم بالای افغان‌ها جریان دارد.»

سیلابزی، برگشت کننده از پاکستان می‌گوید: «هنوز هم یک پسرم در زندان پاکستان در قید است، مرا هم دستگیر کرده بودند و از نزدم ۸۶هزار کلدار پاکستانی گرفتند. خواست ما از حکومت این است که افغان‌های که از پاکستان برمی‌گردند بسیار غریب هستند و همرای شان کمک کند.»

ریاست مهاجرین ننگرهار می‌گوید از اینکه برگشت مهاجران افزایش میابد آنان روند رسیدگی و ثبت را تسهیل کرده اند.

بازمحمد عبدالرحمن، رئیس مهاجرین ننگرهار می‌گوید: «شمار کارمندان را افرایش دادیم و روزانه هرقدر مهاجر که بیایند از طرف ما راجستر خواهد شد و اگر شمار برگشت کننده افزایش یابد ما به همین خاطر این کمپ را می سازیم تا در آنجا باشند و تا زمانی که پروسه راجستر شان تمام شود و بعداً به ولایات و ولسوالی خود بروند.»

به گفته‌ای این مسوولان مهاجرینی که در افغانستان سرپناه ندارند حمایت برخی نهادهای جهانی را هم خواهند داشت.

درهمین حال، وزارت مهاجرین و عودت کنندگان می‌گوید برای مهاجران افغان که از پاکستان اخراج می‌شوند یک شهرک موقت در منطقه اسپین بولدک کندهار ساخته خواهد شد.

سرپرست این وزارت می‌گوید برای آغاز کار ساخت این شهرک یک هیئت از کابل به کندهار آمده است. شماری از کسانی که از پاکستان به کشور برگشته اند می‌گویند که حکومت هرچه زودتر به مشکلات آنان رسیدگی کنند.

پس از آنکه پاکستان اعلام کرد مهاجرین فاقد مدرک را از این کشور اخراج می‌کند زنگ خطر در افغانستان به صدا درآمد زیرا اکثریت این مهاجران افغان هستند.

حالا که یک روز دیگر به پایان ضرب الاجل جانب پاکستان مانده است. حکومت سرپرست تلاش می‌کند تا حداقل برای این مهاجران امکانات اولیه زندگی را فراهم کند.

خلیل‌الرحمن حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت کنندگان می‌گوید: «ما می خواهیم در تمام نقاط فرضی خود برای مهاجرین کمپ های موقت با تمام امکانات آماده سازیم تا زمانی که تصفیه آنها صورت گیرد و سپس به مکان های دایمی خود انتقال یابند.»

شماری از کسانی که از پاکستان بر می‌گردند از حکومت می‌خواهند که روند رسیدگی به مهاجرین را تسریع کنند.

راز محمد، برگشت کننده از پاکستان می‌گوید: «تا هنوز که آمده ایم با ما هیچ کمکی صورت نگرفته است و خواست ما این است که با ما کمک صورت گیرد.»

سرپرست وزارت مهاجرین و عودت کنندگان، اما می‌گوید که برای رسیدگی به مهاجران امکانات را در کندهار چندین برابر افزایش داده اند.

هرچند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان با واکنش‌های ملی و بین‌المللی مواجه شده و سازمان عفو بین‌المللی گفته است که باید این روند توقف یابد ولی پاکستان بر موقف‌اش منبی بر اخراج مهاجران تاکید دارد.

رویداد های اخیر

راتوات: راه‌ حل مشکلات افغانستان تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است

Published

on

(Last Updated On: )

ایندریکا راتوات، معاون نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان می‌گوید که راه‌ حل مشکلات افغانستان، تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است.

آقای راتوات در گفتگوی ویژه با آریانانیوز تأکید کرده که سازمان ملل هیچگاه نگفته است که اوضاع در افغانستان روبه وخامت است.

راتوات گفته است: «من فکر می‌کنم که تعامل راه حل است. در هرشرایط، جاییکه طرف‌ها ممکن دیدهای مختلف داشته باشند تا دور میز بنشینند، موضوعات را روی میز بگذارند، موضوعات را مورد بحث قرار دهند و به یک مسیر وسطی برسند، که یک مسیری است که نیازها و توقعات تمام طرف‌ها را در یک پروسه تعامل اصولی برآورده می‌سازد.»

با این حال، او افزوده است که افغانستان هنوز هم از نظر نیازمندهای بشردوستانه در میان کشورهای جهان در جایگاه دوم قرار دارد، اگرچه در این کشور درگیری وجود ندارد.

وی آمار داده است که در حال حاضر در افغانستان ۲۳ میلیون تن نیازمند کمک‌های بشری اند. به باور او، وضعیت جهانی کمک‌های بشری را به افغانستان به چالش خواهد کشید.

راتوات تصریح کرد: «وقتی شما به بستر بشری جهانی و بحران بزرگ بشری در جهان نگاه می‌کنید، افغانستان هنوز هم از نظر نیازمندی‌های بشردوستانه در مقام دوم قرار دارد. نخست سودان است، واضح است جاییکه یک درگیری فعال در حال جریان است. اینجا در افغانستان، هیچ درگیری وجود ندارد، مگر نیازهای بشردوستانه هنوزهم خیلی گسترده است. به طور مثال، معلوم می‌شود که ۲۳ میلیون نفر به نحوی به کمک بشردوستانه نیازدارند.»

این دیپلومات سازمان ملل متحد همچنان به آریانانیوز بیان کرد که وضع محدودیت‌های پسین بر رفتن دختران به انستیتوت‌های صحی از سوی امارت اسلامی چالش‌زا است، زیرا در افغانستان میزان مرگ‌ومیر نوزادان و مادران بالا است.

او علاوه نمود که نگرانی‌ از دورنمای افغانستان فاقد پرستاران و قابله‌های مسلکی را به مقام‌های امارت اسلامی شریک کرده‌اند.

راتوات اضافه کرد: «افغانستان یکی از بلندترین میزان مرگ‌ومیر نوزادان و مادران را دارد، بنابراین آموزش و کمک به همکاران مهم است. اینجا من فکر می‌کنم که یک چالش بزرگ است، طوریکه ما با مقامات بحث کردیم، محدودیت اخیر بالای رفتن همکاران زن به نهادهای صحی چالش زا بود.»

ایندریکا راتوات نیز بیان نمود که برگشت مهاجران افغان از پاکستان نگرانی بزرگ برای ملل متحد است.

به گفته او، از دسمبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۸۰۰ هزار نفر از پاکستان و صدها تن نیز از ایران به افغانستان برگشته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایران نزدیک به ۲۰۰ زندانی افغان را به امارت اسلامی تحویل داد

Published

on

(Last Updated On: )

رئیس عمومی اداره تنظیم امور زندان‌های کشور می‌گوید که ۱۹۹ زندانی افغان که به جرایم مختلف در ایران دستگیر شده بودند، از طریق پل ابریشم این ولایت به امارت اسلامی تحویل داده شده‌اند.

محمد یوسف مستری افزوده است که در روند تحویل زندانیان، ۴۸۴ زندانی افغان که به جرایم مختلف در ایران بازداشت شده‌اند، در نتیجه مذاکرات به امارت اسلامی تسلیم داده می‌شوند.

آقای مستری افزوده که روند انتقال زندانیان از امروز (جمعه) با تحویل ۱۹۹ زندانی افغان آغاز شده است که هر یک به ولایت مربوطه خود منتقل شده و مدت حبس مشخص شده را در آنجا سپری خواهند کرد.

گفتنی است دو زندانی ایرانی نیز شامگاه گذشته به منظور «حسن نیت و تعامل خوب» به مقامات ایرانی تحویل داده شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عزیزی و اسحاق‌دار در مورد مسائل دوجانبه در اسلام‌آباد گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت و هیأت همراهش با محمد اسحاق‌دار، صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان پیرامون مسائل دوجانبه در اسلام‌آباد دیدار و گفتگو کرده‌اند.

وزارت صنعت و تجارت گفته است که در این دیدار دو طرف در مورد توسعه روابط دوجانبه، بازگشت آبرومندانه مهاجران افغان مقیم پاکستان، رشد تجارت و تسهیل روند ترانزیتی بحث نموده‌اند.

هیأت افغانستان در این دیدار تقویت همکار‌های دو کشور را برای بهبود وضعیت اقتصادی مهم دانسته و خواستار تسهیل بیشتر در زمینه صادرات و واردات شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت در مورد این نشست گفته است: «توقف اخراج اجباری مهاجران تا فراهم‌شدن زمان مناسب آن، بازداشت‌های خودسرانه و توقف روند اخراج دانش آموزان مهاجر در مکاتب آن کشور، فراهم‌کردن تسهیلات لازم برای انتقال اموال و دارایی‌های مهاجران افغان و دسترسی بدون مانع به خدمات صحی و درمانی را (نورالدین عزیزی) با وزیر امور خارجه پاکستان مطرح کرد.»

آقای آخندزاده افزود: «این نشست در چارچوب تلاش‌های دو طرف برای رفع چالش‌های پیشروی مهاجران افغان و بهود روابط تجارتی و ترانزیتی میان دو کشور برگزار شد.»

آقای عزیزی همچنان با مسوولان اتاق تجارت و صنایع پاکستان برای جذب سرمایه‌گذاری دیدار کرده است.

او بر توسعه همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور تاکید کرده و از تاجران و صنعتگران پاکستانی خواسته است تا در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

در همین حال، اعضای بخش خصوصی کشور نیز تلاش‌های امارت اسلامی برای گسترش روابط اقتصادی با پاکستان را مهم می‌دانند.

سفر هیأت امارت اسلامی در حالی به پاکستان انجام می‌شود که دو روز پیش محمد صادق، نماینده ویژه آن کشور برای افغانستان نیز به کابل سفر کرده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!