Connect with us

رویداد های اخیر

افشاگری تازه: برنامه‌ مخفی استخبارات امریکا برای تضعیف تولید تریاک در افغانستان

روز یک‌شنبه (۱۸عقرب) وزارت امور داخله اعلام کرد که فعالیت‌های مرتبط با کشت، تجارت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان به صفر رسیده است.

منتشر شده

در

روزنامه واشنگتن‌پُست در گزارشی تازه فاش کرده است که سازمان استخبارات مرکزی امریکا (سی‌آی‌اِی) میان سال‌های ۲۰۱۵-۲۰۰۴ میلادی برنامه‌ای مخفی را برای تضعیف تولید تریاک در افغانستان اجرا کرده است.

براساس این گزارش، سی‌آی‌اِی در چارچوب این برنامه، تخم‌های اصلاح‌شده‌ی ژنتیکی کوکنار را در ولایت‌های ننگرهار و هلمند پخش کرده تا توانایی تولید مواد مخدر از این گیاه را کاهش دهد. گفته می‌شود در مرحله نخست،  طیاره‌های بریتانیایی نوع «C-130» برای پخش این تخم‌ها در مناطق عمده‌ی کشت کوکنار به کار گرفته شده‌اند.

منابع آگاه به واشنگتن‌پُست گفته‌اند که این برنامه با مجوز رئیس‌جمهور وقت امریکا، جرج بوش، آغاز و در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما نیز ادامه یافته است. اداره‌ی این پروژه زیر نظر «مرکز جرایم و مواد مخدر سیا» بوده و هزینه‌های هنگفتی را در بر داشته است.

تقریباً دو دهه شایعاتی مداوم در میان دهقانان افغان وجود داشت مبنی بر این‌که خارجی‌ها کشت کوکنار آن‌ها را آلوده کرده‌اند — یا به‌طور مخفیانه آن را پاشیده‌اند، یا کود مورد استفاده‌شان را دست‌کاری کرده‌اند، و یا عمداً بیماری پخش کرده‌اند. حالا معلوم شده که آن شایعات کاملاً بی‌اساس نبوده‌اند.

زمانی‌که ایالات متحده و سازمان سیا در سال ۲۰۲۱ میلادی به‌شکل آشفته‌ای از افغانستان بیرون شدند، تجارت تریاک میان ۹ تا ۱۴ درصد تولید ناخالص داخلی افغانستان را تشکیل می‌داد — یعنی بین ۱.۸ تا ۲.۷ میلیارد دالر، بر اساس آمار دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد.

پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، آنان کشت کوکنار را ممنوع کردند. تا سال ۲۰۲۳، سطح کشت این گیاه ۹۵ درصد کاهش یافت.

با این حال، مقام‌های پیشین امریکایی اذعان کرده‌اند که این طرح نتوانسته تأثیر قابل توجهی در کاهش تجارت تریاک در افغانستان بگذارد.

سازمان سیا تاکنون در مورد این گزارش هیچ واکنشی نشان نداده است، اما افشای این برنامه‌ بار دیگر ابعاد پنهان تلاش‌های استخباراتی امریکا در جنگ و مبارزه با مواد مخدر در افغانستان را برجسته می‌سازد.

این درحالیست که به تازگی روزنامه نیکی آسیا گزارش داده است که کشت و تولید مواد مخدر در جنوب‌غرب آسیا بار دیگر در حال گسترش است، زیرا پس از ممنوعیت تریاک در افغانستان، اکنون این پدیده به کشورهای همسایه چون پاکستان و ایران سرایت کرده است.

بر بنیاد گزارش تازه دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC) ، کشت تریاک در افغانستان امسال به حدود ۱۰ هزار و ۲۰۰ هکتار زمین کاهش یافته که نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد. با این حال، در پاکستان و ایران روند کشت دوباره افزایش یافته است.

در همین حال، شرکت تحقیقاتی «السیس» (Alcis) مستقر در بریتانیا، رقم متفاوتی را ارائه کرده و گفته است که حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین در افغانستان زیر کشت تریاک قرار دارد، اما هر دو منبع تأکید کرده‌اند که سطح کشت در افغانستان نسبت به دوره پیش از ممنوعیت امارت اسلامی بسیار اندک است، زمانی که بیش از ۲۰۰ هزار هکتار زمین به تریاک اختصاص داشت.

روز یک‌شنبه (۱۸عقرب) وزارت امور داخله اعلام کرد که فعالیت‌های مرتبط با کشت، تجارت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان به صفر رسیده است. به گفته این وزارت، در یک سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار کیلوگرام انواع مختلف مواد مخدر طبیعی و مصنوعی کشف و ضبط شده که تمامی آن به آتش کشیده و نابود گردیده است.

درهمین حال، قاسم خالد، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله می‌گوید که در دوران جمهوریت، مقام‌های بلند رتبه شان در قاچاق مواد مخدر دست داشتند و به شکل ماهرانه به کشورهای خارجی قاچاق می‌نمودند.

به گفته آقای خالد: «در یک سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار کیلوگرام انواع مختلف مواد مخدر طبیعی و مصنوعی کشف و ضبط شده که تمامی آن به آتش کشیده و نابود گردیده است.»

به گفته آقای خالد در یک‌سال گذشته حدود ۷۵۰ تن قاچاقبران مواد مخدر بازداشت و تحت پیگرد قراردارند.

رویداد های اخیر

وزیر خارجه روسیه: اختلافات میان کابل و اسلام‌آباد از راه‌های دیپلوماتیک حل شود

Published

on

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در یک تماس تلیفونی با امیرخان متقی، وزیر خارجه امارت اسلامی، گفته است که اختلافات میان کابل و اسلام‌آباد باید از راه‌های سیاسی و دیپلوماتیک حل‌وفصل شود.

براساس خبرنامه وزارت خارجه روسیه، در این گفتگو چشم‌انداز کاهش تنش‌های نظامی و سیاسی در روابط افغانستان و پاکستان نیز مورد بحث قرار گرفته است.

در این تماس، وزیر خارجه روسیه درباره وضعیت منطقه از جمله پیامدهای منفی و بی‌ثبات‌کننده حمله‌های اخیر بر ایران نیز گفتگو کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

راهپیمایی در چندین ولایت در اعتراض به ادامه حملات هوایی پاکستان بر خاک افغانستان

Published

on

در نهمین روز ادامه حملات رژیم نظامی پاکستان بر بخش‌هایی از افغانستان، صدها نفر از باشندگان کابل در مسجد عیدگاه گردهم آمدند تا این حملات و کشته شدن غیرنظامیان را محکوم کنند.

این اعتراضات امروز (جمعه) در شماری از ولایات دیگر نیز علیه ادامه حملات هوایی پاکستان برگزار شد.

گردهمایی اعتراضی در واکنش به آنچه نقض حاکمیت ملی افغانستان پنداشته می‌شود، با پیام محکومیت حملات و حمایت از دفاع مشروع نیروهای امارت اسلامی برگزار شد.

برگزارکنندگان تجمع می‌گویند که مردم افغانستان در برابر هرگونه تجاوز متحد هستند و در کنار نیروهای امنیتی کشور از تمامیت ارضی افغانستان دفاع می‌کنند.

معترضان همچنین از مردم پاکستان خواستند تا نسبت به اقدامات کشورشان علیه افغانستان سکوت نکنند و با محکوم کردن حملات، مانع ادامه آن شوند.

اشتراک‌کنندگان از اقدامات انتقام‌جویانه نیروهای امارت اسلامی پشتیبانی کرده و تأکید دارند که در صورت نیاز، کنار نظامیان کشور خواهند ایستاد.

یکی از برگزارکنندگان راهپیمایی گفت: «از جامعه جهانی و کشورهای اسلامی تقاضا داریم تا جلو تجاوز نظامی پاکستان را بگیرند.»

دیگری افزود: «افغان‌ها در تاریخ برای کسی سر خم نکرده‌اند و ابرقدرت‌ها را شکست داده‌اند.»

همزمان، معترضان با سر دادن شعارهایی مانند «مرگ بر پاکستان» و «زنده باد دفاع مشروع امارت اسلامی» از جامعه جهانی خواستند تا در برابر آنچه نقض حاکمیت افغانستان خوانده‌اند، موضع‌گیری کند.

یکی از شرکت‌کنندگان در کابل تأکید کرد: «به کسی اجازه نمی‌دهیم که بر خاک ما تعرض کند.»

این تجمع اعتراضی در کابل پیام واضحی به پاکستان دارد: وحدت مردم افغانستان و دفاع مشترک آنان در کنار نیروهای امنیتی از تمامیت ارضی کشور در برابر رژیم نظامی پاکستان.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: گسترش دامنه جنگ به کشورهای خلیج قابل نکوهش است و باید متوقف شود

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، در تماس تلیفونی با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر، گفته است که گسترش دامنه جنگ به کشورهای خلیج قابل نکوهش است و باید متوقف شود.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه کشور، متقی تأکید کرد که امارت اسلامی افغانستان احترام به حاکمیت ملی، امنیت ملی و تمامیت ارضی کشورها را یک اصل مهم می‌داند و دیپلوماسی را برای حل مشکلات به جای تشدید خشونت ترجیح می‌دهد.

وزیر دولت در امور خارجه قطر با بیان اینکه منطقه دوران سختی را پشت سر می‌گذارد، افزود: ایران راکت‌های بالستیک و طیارات بی‌سرنشین را به سمت قطر پرتاب کرده است که تا حد زیادی دفع شده اند.

عبدالعزیز الخلیفی گفت که قطر سرزمین صلح است و همواره بر حل مسالمت‌آمیز مناقشات در جهان تأکید داشته است.

در این تماس تلیفونی، دو طرف همچنین در باره ادامه تجاوزات رژیم نظامی پاکستان به افغانستان صحبت کرده اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!