Connect with us

رویداد های اخیر

برگزاری نشست شانگهای در چین؛ امارت اسلامی: تنها اعضای سازمان شرکت می‌کنند

منابع به آریانا‌نیوز تأیید کرده‌اند که هیأتی از امارت اسلامی در نشست امسال شرکت نخواهد کرد.

منتشر شده

در

نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری شانگهای امروز (سه‌شنبه، ۲۴ سرطان) در شهر تیانجین چین برگزار می‌شود. به‌گفته برگزارکنندگان، هدف از این نشست، آمادگی برای اجلاس آینده سازمان و بررسی راهکارهای تقویت همکاری‌ها میان اعضا در چارچوب این نهاد منطقه‌ای است.

در بیانیه رسمی سازمان آمده است که وزیر خارجه پاکستان، محمد اسحاق دار، نیز در این نشست حضور خواهد داشت. تمرکز نشست بر موضوعاتی چون روابط بین‌الملل، امنیت منطقه‌ای و همکاری‌های اقتصادی خواهد بود.

اعضای اصلی سازمان همکاری شانگهای عبارت‌اند از: روسیه، چین، ایران، پاکستان، هند، اوزبیکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان و بلاروس. افغانستان پیش‌تر به‌عنوان عضو ناظر در این سازمان حضور داشت، اما پس از تسلط امارت اسلامی در آگست ۲۰۲۱، تاکنون به نشست‌های رسمی این نهاد دعوت نشده است.

منابع به آریانا‌نیوز تأیید کرده‌اند که هیأتی از امارت اسلامی در نشست امسال شرکت نخواهد کرد. به گفته این منابع، این نشست تنها با حضور اعضای اصلی سازمان برگزار می‌شود و نه‌تنها افغانستان، بلکه دیگر کشورهای ناظر نیز به این دور دعوت نشده‌اند.

با این حال، احتمال می‌رود که موضوع افغانستان در این نشست مورد بحث قرار گیرد؛ به‌ویژه در پی تحولات اخیر، از جمله به رسمیت شناختن امارت اسلامی افغانستان از سوی روسیه به‌عنوان دولت قانونی این کشور.

پیش‌تر نیز، بختیار مصطفی‌اف، معاون مدیر مؤسسه مطالعات استراتژیک ازبکستان، در نشست اندیشکده شانگهای در دهلی‌نو (۲۱ و ۲۲ می) تأکید کرده بود که همکاری با افغانستان کلید ثبات و امنیت منطقه است و کشورهای عضو باید تلاش‌های خود را در این راستا هماهنگ سازند.

افغانستان همواره یکی از موضوعات کلیدی در دستور کار نشست‌های سالانه سازمان همکاری شانگهای بوده است. امارت اسلامی در تلاش است تا در نشست‌های مهم منطقه‌ای، از جمله سازمان همکاری شانگهای، به‌عنوان نماینده رسمی افغانستان حضور فعال داشته باشد. با وجود پیشرفت‌هایی در عرصه دیپلوماتیک، این هدف هنوز به‌طور کامل محقق نشده است.

رویداد های اخیر

تأکید محمد یعقوب مجاهد بر فراگیری علوم عصری و دینی

Published

on

محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع امارت اسلامی افغانستان، در سفرش به ولایت کندهار بر فراگیری علوم عصری و دینی تأکید کرده است.

او در مراسم فراغت در یک مدرسه در کندهار گفت: «از شما می‌خواهم که از مکاتب و مدارس حمایت کنید؛ نگذراید فرزندان تان بی‌تعلیم باشند. هر نوع علم را بیاموزید، چه عصری و چه دینی.»

وزیر دفاع تأکید کرد که امارت اسلامی در خدمت مردم قرار دارد، چنانچه شماری نیروها از سرحدات و شماری دیگر از جان و مال مردم حفاظت می‌کنند.

از سوی دیگر، ملا تاجمیر جواد، معاون اول ریاست عمومی استخبارات، به مناسبت فراغت طلاب جامعه مصباح‌العلوم گفته است که افغانستان در طول تاریخ همواره یکی از مراکز بزرگ علوم دینی بوده است.

آقای جواد افزوده است که افغانستان در چارچوب مکتب علمی ـ فکری ماوراءالنهر و مکتب علمی و فکری دیوبند، مراکز بزرگ دینی ـ علمی، شخصیت‌های برجسته دینی و آثار علمی ارزشمند در اختیار دارد و این روند همچنان ادامه دارد.

به گفته او، امروز در افغانستان ده‌ها هزار مدرسه فعال است و ده‌ها هزار جوان در آن‌ها به آموزش و تحصیل مشغول‌ اند و امارت اسلامی افغانستان به‌طور کلی به علوم دینی و علوم عصری توجه ویژه دارد.

وی تصریح کرده است که امارت اسلامی بر اصلاح نصاب مدارس و مراکز عصری، بهبود اصول و شیوه‌های تدریس، ایجاد نظم و انضباط و در مجموع ارتقای کیفیت تمام علوم دینی و عصری کار می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا دومین محموله هلیکوپتر‌های بلک‌هاک افغانستان را به کشور پیرو تحویل داد

Published

on

ایالات متحده امریکا دومین محموله هلیکوپترهای UH-60A+  بلک‌هاک را که توسط نیروهای حکومت پیشین افغانستان استفاده شده بود، به کشور پیرو تحویل داده است.

این هلیکوپترها بخشی از تجهیزات نظامی بود که پس از روی‌کار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، به ازبیکستان منتقل شد.

در آن زمان، ۲۲ طیاره بال ثابت و ۲۴ هلیکوپتر از افغانستان به ازبیکستان منتقل شده بود.

امارت اسلامی بارها خواهان بازگرداندن این تجهیزات شده‌است، اما تاشکند این درخواست را نپذیرفته است.

در ماه فبروری ۲۰۲۵، ازبیکستان هفت هلیکوپتر بلک هاک افغانستان را به امریکا سپرد.

 

 

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: نشست منطقه‌ای ایران در مورد افغانستان

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!