Connect with us

رویداد های اخیر

تأیید تماس‌های پاکستان با چین برای کاهش تنش‌ها با افغانستان

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفته است که هیأتی که اخیراً برای گفتگو با مقام‌های افغان به این کشور سفر کرده، نماینده تلاش‌های رسمی اسلام‌آباد نبوده و در چارچوب یک ابتکار غیررسمی انجام شده است.

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرده است که این کشور در مورد تنش‌های اخیر با افغانستان با چین در تماس و گفتگو قرار دارد.

به گفته طاهر اندرابی، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، اسحاق دار معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه این کشور اخیراً در تماس تیلفونی با وانگ یی وزیر امور خارجه چین درباره تحولات اخیر گفتگو کرده است.

اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفت که اسلام‌آباد و بیجینگ دارای «شراکت راهبردی دیرینه» هستند که بر پایه اعتماد متقابل و احترام عمیق استوار است. او افزود که دو کشور در بسیاری از مسائل، از جمله موضوع افغانستان، دیدگاه‌های مشترک دارند و در قالب گفتگوهای دوجانبه و سه‌جانبه درباره افغانستان در حال رایزنی هستند.

در همین حال، وزارت خارجه چین گفته است که فرستاده ویژه این کشور در امور افغانستان در حال رفت‌وآمد میان کابل و اسلام‌آباد است تا برای کاهش تنش‌ها میان دو کشور زمینه گفتگو را فراهم کند.

در عین حال، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفته است که هیأتی که اخیراً برای گفتگو با مقام‌های افغان به این کشور سفر کرده، نماینده تلاش‌های رسمی اسلام‌آباد نبوده و در چارچوب یک ابتکار غیررسمی انجام شده است.

چین تأکید کرده است که مهم‌ترین اقدام در شرایط کنونی جلوگیری از گسترش درگیری‌ها و بازگشت هرچه سریع‌تر افغانستان و پاکستان به میز گفتگو است.

رویداد های اخیر

حمله راکتی رژیم نظامی پاکستان بر پوهنتون سید جمال‌الدین افغانی؛ ده‌ها محصل و استاد زخمی شدند

وزارت تحصیلات عالی افزوده است که این اقدام را حمله بر علم و بنیادهای اساسی افغانستان می‌داند و از نهادهای بین‌المللی خواسته است در برابر آن سکوت نکنند.

Published

on

وزارت تحصیلات عالی امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که در نتیجه حمله راکتی رژیم نظامی پاکستان امروز بر پوهنتون سید جمال‌الدین افغانی در ولایت کنر، شماری از محصلین و استادان زخمی شده و خسارات گسترده به تأسیسات این مرکز تحصیلی وارد شده است.

بر بنیاد اعلامیه این وزارت، ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی، این رویداد را به‌شدت محکوم کرده و آن را «بزدلانه، بی‌رحمانه و خلاف تمام اصول اسلامی و بین‌المللی» خوانده است.

در اعلامیه آمده است که در این حمله، حدود ۳۰ تن از محصلین و استادان زخمی شده و ساختمان‌ها و محیط پوهنتون به‌گونه گسترده آسیب دیده است.

وزارت تحصیلات عالی افزوده است که این اقدام را حمله بر علم و بنیادهای اساسی افغانستان می‌داند و از نهادهای بین‌المللی خواسته است در برابر آن سکوت نکنند.

به گفته این وزارت، وزیر تحصیلات عالی دستور داده است تا زخمیان به‌گونه عاجل به مراکز صحی منتقل شوند.

در پایان تأکید شده که امارت اسلامی متعهد به تأمین امنیت مراکز علمی، پوهنتون‌ها و نهادهای آموزشی در کشور است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حمله راکتی نظامیان رژیم پاکستان بر کنر؛ ۴ «شهید» و ده‌ها زخمی

منابع افزوده اند که، بیشتر زخمیان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند که نگرانی‌ها از وضعیت بشری در این منطقه را افزایش داده است.

Published

on

منابع محلی به آریانانیوز در ولایت کنر تأیید می‌کنند که در نتیجه حملات راکتی از سوی نظامیان رژیم پاکستان، چندین غیرنظامی «شهید» و زخمی شده‌اند.

به گفته منابع در حمله عصر امروز (دوشنبه) ۴ تن «شهید» و ۴۵ تن دیگر زخمی شده‌اند.

منابع افزوده اند که، بیشتر زخمیان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند که نگرانی‌ها از وضعیت بشری در این منطقه را افزایش داده است.

منابع محلی همچنان تأیید کرده‌اند که نیروهای رژیم نظامی پاکستان بار دیگر منطقه یارگل در مرکز این ولایت را هدف حملات راکتی قرار داده‌اند.

به گفته این منابع، در این حملات، لیلیه پوهنتون کنر نیز آسیب دیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی کودتای هفتم ثور را محکوم کرد و هشتم ثور را روز پرافتخار دانست

Published

on

امارت اسلامی افغانستان بیانیه‌ای را به مناسبت سالگرد ۷ و ۸ ثور صادر کرده است که در آن کودتای نظامی حزب دموکراتیک خلق افغانستان علیه حکومت محمد داوود خان را محکوم کرد و روز پیروزی مجاهدین را روز پرافتخار دانست.

امارت اسلامی گفت که کودتا در ۷ ثور ۱۳۵۷ منجر به شرایطی شد که راه را برای مداخله خارجی در افغانستان هموار کرد.

امارت اسلامی اظهار داشت که مردم افغانستان از طریق مبارزه مسلحانه ۱۴ ساله در برابر حضور خارجی مقاومت کردند و سرانجام در ۸ ثور ۱۳۷۱ استقلال خود را به دست آوردند.

با این حال، امارت اسلامی همچنین خاطرنشان کرد که با وجود پایان جهاد، افغانستان بعداً با اختلافات داخلی و درگیری‌های تنظیمی روبه‌رو شد که امید برای ایجاد یک نظام خالص شرعی را به یأس تبدیل کرد.

در بیانیه تأکید شده که امارت اسلامی با هدف پایان دادن به هرج و مرج، ترویج وحدت و انفاذ نظام شرعی تأسیس شده است و این اهداف محقق گردیده است.

امارت اسلامی همچنین بر اهمیت حفظ نظام فعلی تأکید کرد و از افغان‌ها خواست تا متحد و متعهد به حفظ ثبات و تقویت ساختارهای حکومتی در کشور باشند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!