Connect with us

علم و تکنالوژی

تخصیص ۴۲ میلیارد دالری امریکا برای دسترسی عموم به انترنت

منتشر شده

در

(Last Updated On: سرطان ۶, ۱۴۰۲)

قصر سفید روزگذشته (دوشنبه، ۵سرطان) اعلام کرد که دولت فدرال برای تضمین دسترسی عموم مردم به اینترنت پرسرعت تا سال ۲۰۳۰ يک بودجه ۴۲ میلیارد دالری را بین دولت‌های ایالتی و مناطق ماوراءالبحار امریکا اختصاص خواهد داد.

این طرح تحت عنوان «قانون دسترسی عادلانه به اینترنت پرسرعت» بخشی از برنامه بزرگ جو بایدن برای نوسازی زیرساخت‌های امریکاست که با بودجه یک تریلیون دالری در سال ۲۰۲۱ تصویب شد.

بودجه ۴۲ میلیارد دالری برای تضمین دسترسی عموم به اینترنت پرسرعت براساس تحقیقات و ارزیابی کمیسیون فدرال ارتباطات و با در نظر گرفتن نقاط کور در پوشش شبکه اینترنت در نقاط مختلف کشور بین ایالت‌های امریکا تقسیم می‌شود.

تگزاس و کالیفرنیا، پر­جمعیت‌ترین ایالت‌ها، به ترتیب ۳.۱ و ۱.۹ میلیارد دالر دریافت خواهند کرد. ولی تعدادی از ایالت‌های کم‌جمعیت مانند ویرجینیا، آلاباما و لوئیزیانا به‌دلیل عدم برخورداری از شبکه اینترنت پرسرعت در نواحی دورافتاده، بعد از تگزاس و کالیفرنیا در صدر این فهرست قرار گرفته اند.

بخش گسترده‌ای از قلمرو این ایالت‌ها را نواحی روستایی تشکیل می‌دهد که معمولا اتصال آن‌ها به شبکه اینترنت ضعیف است.

این خبر که همزمان با دور دوم سفرهای انتخاباتی جو بایدن منتشر می‌شود، تاکیدی است بر تاثیر مثبت مصوبات روی زندگی مردم عادی امریکا در دورانی که کنگره در کنترل حزب دمکرات بود.

به گفته مقامات قصر سفید، آقای بایدن در اجتماع انتخاباتی روز چهارشنبه در شهر شیکاگو قرار است برنامه‌های اقتصادی خود در صورت پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ را اعلام کند.

کارشناسان معتقدند که انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده در حقیقت یک همه‌پرسی در مورد عملکرد اقتصادی دولت جو بایدن تلقی می‌شود.

در این کارنامه افزایش فرصتهای شغلی و کاهش چشمگیر نرخ بیکاری بسیار مثبت بوده است ولی افزایش بی‌سابقه نرخ تورم و به‌دنبال آن بالارفتن نرخ متوسط سود بانکی از سال گذشته نقاط ضعف این کارنامه هستند.

براساس نتایج نظرسنجی مشترک خبرگزاری رویترز و موسسه ایپسوس که در هفته‌های اخیر انجام شده است، ۵۴ درصد از پاسخ‌دهندگان از عملکرد اقتصادی دولت جو بایدن ناراضی هستند و حدود ۳۵ درصد آن را تایید می‌کنند.

حزب دمکرات در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در نوامبر ۲۰۲۲ کنترل مجلس نمایندگان امریکا را از دست داد.

کمیسیون فدرال ارتباطات تخمین می‌زند که حدود ۸.۵ میلیون نقطه در خاک امریکا از دسترسی به شبکه اینترنت پرسرعت محروم است.

شرکت‌های بزرگ ارائه خدمات اینترنتی به‌دلیل ناچیز بودن بهره وری اقتصادی، از سرمایه‌گذاری در زیرساخت شبکه اینترنتی در مناطق روستایی و کم جمعیت امتناع می‌کنند.

عدم دسترسی جمعیت کثیری از ساکنان این مناطق به اینترنت پرسرعت در دوران همه‌گیری کووید و به خصوص به‌دلیل ضرورت آموزش به صورت آنلاین برجسته شد.

پیش‌بینی می‌شود که ایالت‌های امریکا تا قبل از پایان سال جاری میلادی طرح مقدماتی خود را ارائه داده و حدود ۲۰ درصد از بودجه مربوط به اجرای طرح را دریافت کنند.

در پایان اجرای طرح که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵ طول خواهد کشید دولت فدرال بقیه بودجه را به ایالت‌ها پرداخت خواهد کرد.

علم و تکنالوژی

سقوط اپل از جایگاه بزرگترین فروشنده موبایل جهان

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۸, ۱۴۰۳)

گزارش موسسه تحقیقاتی IDC نشان می‌دهد بارگیری محموله‌های آیفون اپل در سه ماهه نخست ۲۰۲۴ میلادی کاهش یافته که دلیل این امر افزایش رقابت با موبایل سازان اندروید است.

به نقل از خبرگزاری رویترز، طبق گزارش مذکور درجنوری-مارچ تعداد محموله‌های بارگیری شده موبایل جهان ۷.۸ درصد رشد کرد و به ۲۸۹.۴ میلیون دستگاه رسید. سهم بازار یک تولید کننده موبایل ک (سمسنگ) ۲۰.۸ درصد رسید و به این ترتیب شرکت مذکور جایگاه بزرگترین فروشنده موبایل را از اپل گرفت.

فروش شدید محصولات اپل در حالی رخ داده که عملکرد این شرکت در سه ماهه منتهی به دسامبر ۲۰۲۳ میلادی بسیار قدرتمند بود، به طوریکه اپل توانست جایگاه شرکت کوریایی به عنوان برترین تولید کننده موبایل جهان را از آن خود کند. اما اکنون اپل دوباره به جایگاه دوم بازگشته و ۱۷.۳ درصد از سهم بازار فروش موبایل در جهان را دارد. در این میان سهم شرکت‌های چینی از بازار در حال افزایش است.

اپل در سه ماهه نخست ۲۰۲۴ میلادی ۵۰.۱ میلیون آیفون برای فروش بارگیری کرده که نسبت به ۵۵.۴ میلیون دستگاه بارگیری شده در همین بازه زمانی از سال گذشته میلادی کمتر است. همچنین تعداد محموله‌های آیفون بارگیری شده به چین درسه ماهه آخر ۲۰۲۳ میلادی نسبت به همان بازه در سال قبل از آن ۲.۱ درصد کاهش یافته بود.

این امر نشان دهنده چالش‌های پیش روی شرکت امریکایی در سومین بازار بزرگ خود است. از سوی دیگر برخی شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی چین نیز استفاده از دستگاه‌های آیفون را برای کارمندانشان محدود کرده اند. چنین اقدامی در حقیقت نوعی مقابله با محدودیت هایی است که دولت امریکا بر استفاده از اپ‌های چینی برای کارمندانش وضع کرده است.

گزارش مذکور یک شرکت چینی (شومی) را به عنوان سومین تولید کننده بزرگ موبایل جهان معرفی کرده که ۱۴.۱ درصد از سهم بازار این دستگاه‌ها را در سه ماهه نخست ۲۰۲۴ میلادی به خود اختصاص داده است.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

سازمان ملل نُخستین قطعنامه جهانی در مورد هوش مصنوعی را تصویب کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳, ۱۴۰۳)

مجمع عمومی سازمان ملل متحد به اتفاق آرا نُخستین قطعنامه جهانی در مورد هوش مصنوعی را تصویب کرد.

هدف از این قطعنامه غیرالزام‌آور، تشویق به حفاظت از اطلاعات شخصی، نظارت بر خطرات ناشی از پیشرفت هوش مصنوعی و حفظ حقوق بشر اعلام شده است.

خبرگزاری رویترز روز پنج‌شنبه (۲حمل) این خبر را به نقل از مقام‌های دولت امریکا منتشر کرد که پیشنهاددهنده این قطعنامه معرفی شده است.

به گفته آنها، تنظیم این قطعنامه غیرالزام‌آور که از سوی ایالات متحده پیشنهاد و با حمایت چین و ۱۲۱ کشور دیگر همراه شد، سه ماه به طول انجامیده است.

به نوشته خبرگزاری رویترز، این قطعنامه همچنین بر تقویت سیاست‌های حفظ حریم خصوصی تأکید می‌کند.

یکی از مقام‌های بلند رتبه دولت امریکا با توصیف این قطعنامه به عنوان «اولین سند واقعی اجماع جهانی در مورد هوش مصنوعی» گفت: «با تغییر سریع فناوری، ما در دریایی موج حرکت می‌کنیم و در چنین شرایطی باید بیش از پیش ارزش‌های خود را چراغ راه‌مان قرار دهیم.»

با پیشرفت سریع و روزافزون تکنالوژی هوش مصنوعی، نگرانی از تأثیر مخرب آن بر انتخابات دموکراتیک، تسهیل اختلاس و کلاهبرداری و از دست رفتن بسیاری از مشاغل نیز افزایش پیدا کرده است.

اتحادیه اروپا به تازگی قانونی را برای نظارت بر این تکنالوژی به تصویب رساند و قطعنامه جدید سازمان ملل قدم مهم دیگری در این مسیر ارزیابی می‌شود.

در قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد آمده است: «طراحی، توسعه، استقرار و استفاده نادرست یا مخرب از سیستم‌های هوش مصنوعی… خطراتی را به همراه دارد که می‌تواند… تضعیف‌کننده حمایت، ترویج و بهره‌مندی از حقوق بشر و آزادی‌های اساسی باشد.»

به نوشته رویترز، مقام‌های امریکایی در مورد مذاکراتِ پیش از تصویب این قطعنامه گفتند: «حتی کشورهای چین، روسیه، کوبا و سایر کشورهایی که اغلب در مورد مسائل مختلف با ما همسو نیستند» برای به سرانجام رساندن این قطعنامه «همکاری لازم را انجام دادند.»

در ماه نوامبر ۲۰۲۳، ایالات متحده، بریتانیا و بیش از ۱۲ کشور دیگر، اولین توافق بین‌المللی در مورد چگونگی حفظ امنیت تکنالوژی هوش مصنوعی در برابر افراد یا نهادهای خطرآفرین را منتشر کردند.

این توافق، شرکت‌ها را به ایجاد سیستم‌های هوش مصنوعی ایمن تشویق می‌کند.

اعضای پارلمان اروپا نیز سال گذشته رسماً «قانون هوش مصنوعی» را که اولین مجموعه قوانین جامع جهان برای هوش مصنوعی است، تصویب کردند و در این زمینه از ایالات متحده پیشی گرفتند.

دولت جو بایدن قانونگذاران امریکایی را برای تصویب مقررات مربوط به هوش مصنوعی تحت فشار قرار داده، اما کنگره دوقطبی ایالات متحده پیشرفت چندانی در این زمینه نداشته است.

کاخ سفید در ماه اکتبر با یک دستور اجرایی جدید، به دنبال کاهش خطرات هوش مصنوعی برای مصرف‌کنندگان، کارگران و گروه‌های اقلیت و در عین حال تقویت امنیت ملی بود.

مانند دیگر دولت‌ها در سراسر جهان، مقامات چینی و روسی به دنبال استفاده گسترده از ابزارهای هوش مصنوعی برای اهداف مختلف هستند.

ماه گذشته، شرکت مایکروسافت اعلام کرد که پرده از فعالیت هکرهایی از هر دو کشور در حال استفاده از نرم‌افزار «اوپن اِی‌آی» برای مقاصد جاسوسی برداشته است.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

راکت فضایی جاپان لحظاتی پس از پرتاب منفجر شد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۳, ۱۴۰۲)

یک راکت کوچک و سوخت‌جامد ساخته‌شده توسط شرکت سپیس ون جاپان لحظاتی پس از پرتاب در روز چهارشنبه (۲۳حوت) منفجر شد.

اسپیس وان تلاش کرده بود اولین شرکت خصوصی جاپانی باشد که یک ماهواره را در مدار زمین قرار می‌دهد.

این راکت ۱۸ متری که «کایروس ۱» نام داشت چند ثانیه پس از بلند شدن در ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی منفجر شد.

اسپیس وان اعلام کرده است که پس از پرتاب ناموفق راکت در شبه‌جزیره کوهستانی کی در غرب جاپان، مشغول بررسی اطلاعات پرواز است. شوهی کیشیموتو، والی محلی واکایاما، به خبرنگاران گفت مشکلی باعث فعال شدن برنامه نابودی خودکار راکت شده است. با این حال او مشخص نکرد که این مشکل دقیقا چه بوده است.

آقای کیشیموتو اضافه کرد محوطه سکوی پرتاب هیچ آسیبی ندیده و آتش خاموش شده است.

اسپیس وان قبل از این گفته بود که مراحل پرتاب راکت و همینطور اتمام ماموریت تا حد زیادی خودکار است و تعداد کارشناسان در مرکز کنترل زمینی به ۱۲ نفر می‌رسند.

این راکت یک ماهواره اطلاعاتی دولتی آزمایشی را حمل می‌کرد و قرار بود آن را در مدار زمین قرار دهد. اسپیس وان پیش‌تر پرتاب را برای روز شنبه برنامه‌ریزی کرده بود، اما پس از ورود یک کشتی به منطقه دریایی ممنوعه آن را به تعویق انداخت.

اگرچه جاپان بازیگر نسبتاً کوچکی در رقابت فضایی است، با این حال توسعه‌دهندگان راکت در این کشور در تلاش هستند وسایل نقلیه فضایی ارزان‌تری بسازند تا سهم بیشتری در بازار رو به رشد پرتاب ماهواره‌ها کسب کنند.

ماساکازو تویودا، رئیس اسپیس وان گفته است که می‌خواهد «خدمات پیک فضایی» را به مشتریان داخلی و بین‌المللی ارائه دهد و هدف آن پرتاب ۲۰ راکت در سال تا اواخر دهه ۲۰۲۰ است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!