Connect with us

رویداد های اخیر

ترمپ: تنش میان افغانستان و پاکستان را «به‌زودی» پایان می‌دهم

ترمپ تأکید کرد که هیچ رئیس‌جمهور امریکایی تا کنون به اندازه او در پایان دادن به جنگ‌ها و امضای توافق‌نامه‌های صلح موفق نبوده است و افزود: «آن‌ها جنگ‌ها را آغاز می‌کنند، اما حل نمی‌کنند.»

منتشر شده

در

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز یک‌شنبه تعهد سپرد که درگیری میان افغانستان و پاکستان را به‌زودی پایان خواهد داد و رهبران پاکستان را «افراد عالی» توصیف کرد.

او این سخنان را در مراسم امضای توافق‌نامه صلح میان تایلند و کامبوج در حاشیه نشست سران اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) در کوالالامپور بیان کرد و از تلاش‌های دولتش برای گسترش صلح در جهان سخن گفت.

ترمپ گفت: «ما در هشت ماه گذشته، هشت جنگ را پایان داده‌ایم؛ یعنی به‌طور میانگین هر ماه یک جنگ. حالا تنها یکی باقی مانده، هرچند شنیده‌ام که میان پاکستان و افغانستان دوباره تنش‌هایی آغاز شده است، اما من آن را خیلی زود حل خواهم کرد. من هر دو را می‌شناسم — مارشال پاکستان و صدراعظم پاکستان — هر دو انسان‌های عالی‌اند و مطمئن هستم که این موضوع نیز به‌زودی پایان می‌یابد.»

او افزود که حل منازعات جهانی یکی از اهداف شخصی‌اش است و گفت: «اگر بتوانم وقت بگذارم و میلیون‌ها زندگی را نجات دهم، این بهترین کاری است که می‌توان انجام داد. هیچ کاری بزرگ‌تر از برقراری صلح نیست.»

ترمپ تأکید کرد که هیچ رئیس‌جمهور امریکایی تا کنون به اندازه او در پایان دادن به جنگ‌ها و امضای توافق‌نامه‌های صلح موفق نبوده است و افزود: «آن‌ها جنگ‌ها را آغاز می‌کنند، اما حل نمی‌کنند.»

او از توافق صلح تایلند و کامبوج به عنوان «دستاورد تاریخی» یاد کرد و آن را نشانه‌ای از بازگشت نقش فعال واشنگتن در دیپلماسی جهانی خواند.

این سخنان پس از آن مطرح شد که روابط میان ترمپ و رهبران پاکستان در هفته‌های اخیر بهبود یافته است. چندی پیش، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، از نقش ترمپ در کاهش تنش‌ها میان هند و پاکستان پس از حمله تروریستی ۲۲ اپریل در کشمیر، قدردانی کرده بود.

رویداد های اخیر

سازمان ملل از تاب‌آوری مردم افغانستان ستایش کرد؛ نگرانی از محدودیت‌ها بر زنان و دختران

سازمان ملل در حالی بر ادامه حمایت از افغانستان تأکید می‌کند که میلیون‌ها تن در این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

Published

on

سازمان ملل متحد به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد تأسیس این سازمان، از تاب‌آوری مردم افغانستان در برابر دهه‌ها جنگ، فقر، بی‌جاشدگی و تغییرات اقلیمی ستایش کرده و در عین حال، نگرانی خود را از محدودیت‌های وضع‌شده بر زنان و دختران ابراز داشته است.

این سازمان روز شنبه، در اعلامیه‌ای تأکید کرده است که مردم افغانستان همچنان با چالش‌های گسترده بشری و اقتصادی روبه‌رو هستند و بازگشت‌کنندگان به کشور نیز با دشواری‌های متعددی مواجه‌اند.

سازمان ملل گفته است که به حمایت خود از افغانستان در بخش‌های کمک‌های بشردوستانه، خدمات صحی، آموزش، حفاظت از حقوق بشر، ایجاد فرصت‌های اقتصادی و آمادگی در برابر حوادث طبیعی ادامه می‌دهد.

در این اعلامیه آمده است که آینده افغانستان متعلق به مردم این کشور است و سازمان ملل به حمایت از افغان‌ها در برابر چالش‌های جاری بشری و اقتصادی متعهد می‌ماند.

بیست‌وچهارم اکتوبر هر سال به‌عنوان روز ملل متحد گرامی داشته می‌شود؛ روزی که به مناسبت اجرایی‌شدن منشور این سازمان در سال ۱۹۴۵ نام‌گذاری شده است.

سازمان ملل در حالی بر ادامه حمایت از افغانستان تأکید می‌کند که میلیون‌ها تن در این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

این درحالیست که  امارت اسلامی افغانستان پیش از این گفته است که حقوق بشر در افغانستان اکنون از هر زمان دیگر در چارچوب شریعت تامین است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فطرت: اتهامات تکراری پاکستان علیه افغانستان درباره ناامنی‌های آن کشور را رد می‌کنیم

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، اتهامات تکراری مقام‌های پاکستانی مبنی بر دست‌داشتن افغانستان در ناامنی‌های پاکستان را به‌شدت رد کرده و گفته است که ایجاد ناامنی در پاکستان یا حمایت از آن، به سود افغانستان نیست.

فطرت در پیامی که نشر کرده، گفته است که مقام‌های پاکستانی هرگاه در تأمین امنیت کشورشان با ناتوانی روبه‌رو می‌شوند، مسئولیت رویدادها را به گردن افغانستان می‌اندازند.

به گفته او، افغانستان نه امکانات لازم برای ایجاد ناامنی در کشورهای دیگر را دارد و نه از چنین اقدامی سود می‌برد؛ زیرا ناامنی در پاکستان از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و انسانی به زیان افغانستان نیز تمام می‌شود.

وی افزوده است که مقام‌های پاکستانی به‌جای تمرکز بر مسئولیت‌های امنیتی خود، افغانستان را مقصر می‌دانند و برای طرح‌های ناامن‌سازی افغانستان هزینه می‌کنند.

فطرت این رویکرد را عامل منحرف‌شدن نیروهای امنیتی پاکستان از مسئولیت‌های اصلی‌شان، بی‌ثباتی منطقه و هدررفتن منابع اقتصادی دانسته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: احتمال وخیم‌تر شدن روابط افغانستان و پاکستان وجود دارد

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، هشدار داده است که روابط افغانستان و پاکستان در پی گزارش‌هایی درباره تسلیح و جذب افغان‌ها از سوی پاکستان، ممکن است بیش از پیش تیره شود.

خلیل‌زاد در یادداشتی در ایکس گفته است که گزارش‌های متعددی منتشر شده‌ که بر اساس آن‌ها، پاکستان افغان‌ها را برای جنگ با امارت اسلامی در افغانستان مسلح می‌کند. او افزوده است که گزارش‌های تازه‌ای نیز از جذب افغان‌ها از سوی ارتش پاکستان برای جنگ با شورشیان ضدپاکستانی حکایت دارند.

او با اشاره به وضعیت کنونی تأکید کرده است که روابط میان کابل و اسلام‌آباد احتمالاً بیش از پیش وخیم خواهد شد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان همچنان ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!