Connect with us

رویداد های اخیر

حقوق زنان در حاکمیت دو سال گذشته امارت اسلامی افغانستان

منتشر شده

در

در دوسال گذشته بحث حقوق زنان در حاکمیت امارت اسلامی یکی از موضوعات مهم و جنجالی بوده که بر اساس گزارش سازمان ملل امارت اسلامی بیش از ۵۰ فرمان محدودکننده به ویژه علیه زنان صادر کرده‌‌است.

بسته شدن مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها به روی دختران، منع کار زنان در برخی ادارات دولتی و ممنوعیت کار زنان در موسسات خارجی و مسدود کردن آرایشگاه‌های زنانه از مهم‌ترین محدودیت‌ها علیه زنان به شمار میرود.

پس از حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان زنان کشور که در بیست سال گذشته دوشادوش مردان در عرصه‌های مختلف حضور فعال داشتند به یک بارگی خانه نشین شدند و از بسیاری عرصه‌ها حذف شدند.

ابتدا مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته شد، سپس تحصیل دختران تعلیق شد و همچنان زنان و دختران از کار در موسسات منع شدند.

بر اساس گزارش سازمان ملل در دو سال گذشته ۵۰ فرمان محدود کننده به ویژه علیه زنان صادر شده است.

درعین حال، بارها مقام‌های امارت اسلامی گفته اند که مکاتب و پوهنتون‌ها را به روی دختران باز خواهند کرد و راهکاری را برای کار زنان در ادارات ایجاد می‌کنند، اما با گذشت دو سال نه از بازشدن مکاتب خبری است و نه هم از تدوین یک طرح برای کار زنان.

حتا خواست‌ها برای تامین حقوق زنان از کشورهای دور و نزدیک مطرح شد با آنهم تا کنون حکومت سرپرست به این خواست‌ها تن نداده است زیرا باورها در امارت اسلامی این است که به میل خارجی‌ها کاری را انجام نخواهند داد.

آخرین محدودیتی را که امارت اسلامی بر کار زنان وضع کرده است بستن آرایشگاه‌های زنان در سراسر کشور بود دلیل وزارت امر به معروف و نهی از منکر این است که آرایشگاه‌ها از دستورات آنان سرپیچی کرده اند.

زنان و دختران نیمی از پیکر جامعه افغانستان را تشکیل می‌دهند و به باور فعالین حقوق زن روزنه‌های امید به آینده بهتر به روی آنان بسته شده است و معلوم نیست که سرنوشت زنان را چه زمانی میتوان از سرنوشت.

رویداد های اخیر

څار: د پاکستان پر سیاستونو نیوکې

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!