صحت
دوصد کودک «لبچاک» و «کامچاک» در کندز رایگان تداوی میشوند

ریاست صحت عامه کندز میگوید دوصد کودکی که دچار «لبچاک» و «کامچاک» میباشند، از سوی یک نهاد کمککننده به مناسبت ماه مبارک رمضان بهگونه رایگان در این ولایت تداوی میشوند.
مسوولان در ریاست صحت عامه این ولایت میگویند که این کودکان توسط یک نهاد کمککنندۀ داخلی تداوی خواهند شد.
الله نور، مسوول شفاخانه سعادت در کندز میگوید: «در سال گذشته ما به تعداد ۲۱۰ مریض لبچاک و کامچاک را عملیات کردیم که همهای آنها خوب شدند.»
مسوولان در این ریاست میگویند که مریضان از سایر ولایات نیز برای تداوی به این مرکز مراجعه میکنند.
نجیبالله ساحل، رییس صحت عامه کندز، گفته است: «ما پلان داریم که ۲۰۰ مریض لبچاک و کامچاک را تداوی کنیم، فعلاً این خدمات به سطح زون کندز است و حتا از میمنه، شبرغان و مزارشریف مردم نیز به خاطر عملیات به این ولایت مراجعه میکنند.»
از سویی هم، خانوادههای این کودکان میگویند که توان مالی برای تداوی کودکان معلول شان را نداشتند و حالا که کودکان شان رایگان تداوی میشوند، خرسند اند.
گفتنی است که استفاده دوا بدون نسخه داکتر، فقر و ناداری و همچنان استفادهشدن انواع سلاحها در طول چهار دهه جنگ در گذشته از عوامل عمده است که کودکان، معلول تولد میشوند. حالا که جنگ در کشور پایان یافته امیدواریها بر این است که روزی معضل فقر نیز از افغانستان برچیده شود تا کودکان دیگر معلول متولد نشوند.
صحت
نصب دستگاه پیشرفته معاینات «امآرآی و اکسری» در ولایت قندهار

دستگاه معاینات «ام آر آی و اکسری» روز یکشنبه (۷جوزا) که با هزینه ۴۵ میلیون افغانی از سوی ریاست صحت عامه قندهار برای شفاخانه ۳۵۰ بستر عینو مینه این ولایت تهیه شده است، با حضور مقامات وزارت صحت عامه و مسئولین محلی افتتاح و راه اندازی گردید.
مولوی محمد اسحاق صاحب زاده، معاون مالی و اداری وزارت صحت عامه امارت اسلامی افغانستان در مراسم آغاز به فعالیت دستگاهها گفت:«دستگاه ام آر آی را با هزینه ۴۰ میلیون افغانی و دستگاه اکسری را به هزینه ۵ میلیون افغانی این وزارت خریداری و فعال کرده که هزینه آن از بودجه داخلی وزارت صحت عامه پرداخت شده است.»
این مقام وزارت صحت عامه کشور از مسئولان و داکتران این شفاخانه خواست که تا با کمک این دستگاهها خدمات صحی بهتری را به شهروندان ارائه دهند.
مولوی حیات الله مبارک، معاون والی قندهار نیز در این مراسم گفت که بهره برداری از دستگاههای ام آر آی و اکسری دست آورد خوبی خوانده و افزود:«افغانها به شدت تحت تاثیر چندین دهه جنگ قرار گرفته اند. بنابراین در کنار بخشهای دیگر حوزه صحت نیز مهم است.»
آقای مبارک خدمات داکتران و سایر کارمندان صحی را تحسین کرده گفت:«امنیت تامین شده است، فضای خوبی برای کار وجود دارد، مردم به خدمات ما نیاز دارند. بنابراین باید از فرصتها بهترین استفاده را کرد و برای داکتران لازم است که همچنان با مریضاران به خوبی رفتار کنند و صادقانه به وظایف خود عمل کنند.»
این در حالی است که بر اساس آمار وزارت صحت عامه سالانه ۵۰۰ میلیون دالر پول شهروندان کشور هزینه تداوی در بیرون از کشور میشود.
اخبار ساحوی
دو مریض مصاب به کانگو در شفاخانهی مرکزی بلخ جان باختند

دو مریض از اثر ابتلا به کانگو درشفاخانهی ابوعلی سینای بلخی شهر مزار شریف جان باختند.
این در حالی است که اخباری از شیوع بیماری کانگو در شماری از ولایت های شمال کشور گزارش های منتشر شده است.
نجیب الله توانا، رئیس صحت عامه بلخ روز یکشنبه (۷جوزا) در نشست هماهنگی سکتوری به منظور جلوگیری و کاهش امراض بین انسانها و حیوانات با حضور مسؤلان محلی این ولایت، از جان باختن دو تن مصاب به بیماری کانگو خبر داد.
توانا گفت: «هفته گذشته ۱۰ واقعه مرض کانگو در فاریاب و جوزجان تثبیت و به شفاخانه حوزوی ابوعلی سینا بلخی منتقل شدند، اما دو تن آنان وفات کرده اند.»
در همین حال، مولوی محمد نسیم عابد، معاون شاروالی مزارشریف گفت که آنان همه روزه از چگونگی نظافت و رعایت اصول صحی از سوی قصابان نظارت میکنند و کشتار حیوانات در مسلخهای انجام میشود که از سوی این اداره ساخته شده است.
به گفتهی وی؛ برای کشتار مرغ نیز مکانهای معیاری، آماده شده تا از شیوع امراض گونهگون جلوگیری شود.
مولوی ذبیح الله نورانی، رییس اطلاعات فرهنگ بلخ نیز از رسانهها خواست تا در مورد جلوگیری و وقایع این مرض به مردم آگاهی دهند و آنان را نسبت به اضرار این مرض مهلک و کشنده مطلع سازند.
مرض کانگو برای نخستین بار میان سربازان شوروی سابق، در سال ۱۳۴۴ دیده شد و هم اکنون سالانه تعدادی زیادی از انسانها از طریق حیوانات به آن مصاب میشود.
صحت
سازمان جهانی صحت میگوید آماده است از نظام صحی در افغانستان حمایت کند

سازمان جهانی صحت میگوید که آماده است تا از نظام صحی در افغانستان حمایت همه جانبه کند. این سازمان گفته است که برای رسیدگی به نظام صحی افغانستان، پنجاه شریک این سازمان را تشویق کرده تا در این کشور خدمات صحی ارایه کنند.
در بخشی از اعلامیه این سازمان آمده است: «مشارکت جهانی برای کمک در بخش صحت با مردم افغانستان نقش کلیدی دارد، همچنان سازمان صحی جهان آماده است تا رهبری رسیدگی به نیازمندان را در بخش صحت به پیش ببرد. سازمان جهانی صحت در حال حاضر اضافه از ۵۰ شریک این سازمان را برای فراهم کردن کمکهای صحی برای مردم افغانستان تشویق کرده است.»
در همین حال، سخنگوی وزارت صحت عامه گفته است که کمک سازمان جهانی صحت در افغانستان مهم است اما آنچنان گسترده نیست که بتواند نظام صحی کشور را بهگونه دایمی از مشکلات بیرون کند.
برخی از آگاهان نیز گفتهاند در حالی که مشکلات صحی در کشور بیشتر شده و مردم در مناطق دور دست و ولایات به خدمات صحی دسترسی ندارند، این مسوولیت جامعه جهانی است که بخش عمده کمکهای بشردوستانه را معطوف به خدمات صحی نمایند.
پیش از این، سازمان صحی جهان گفته بود که در افغانستان حدود ۱۷.۶ میلیون تن به خدمات صحی نیاز دارند و برای رسیدگی به آنها به بیش از ۱۸۸ میلیون دالر نیاز است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
زلزلهای به بزرگی ۵.۲ ریشتر افغانستان را تکان داد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
نشست اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی: محدودیتها بر زنان و دختران افغان رفع شود
-
اخبار ساحوی3 روز ago
دو مریض مصاب به کانگو در شفاخانهی مرکزی بلخ جان باختند
-
جهان1 روز ago
حملات طیارههای بیپیلوت به شهر مسکو؛ چندین ساختمان آسیب دیده اند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
موزیم هرات صدساله شد، اما هنوز ساختمانی معیاری برای حفظ آثار تاریخی وجود ندارد
-
تجارت1 روز ago
نمایشگاه پنجروزه برای ترویج تولیدات داخلی در هرات برگزار شد
-
اخبار ساحوی1 روز ago
راه اندازی خدمات مستقیم کشتیرانی برای حمل کانتینر بین پاکستان و روسیه
-
رویداد های اخیر1 روز ago
ایران: دشمنان درگیری مرزی میان کابل و تهران را بزرگنمایی میکنند