Connect with us

صحت

سازمان جهانی صحت: نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر بیماری دنگی هستند

منتشر شده

در

(Last Updated On: سرطان ۳۱, ۱۴۰۲)

سازمان جهانی صحت روز جمعه هشدار داد که موارد ابتلا به تب دنگی ممکن امسال به بالاترین حد خود برسد و یکی از دلایل آن افزایش حرارت جهان است که به پشه های ناقل این ویروس کمک می‌کند.

به گفته این سازمان، نرخ ابتلا به دنگی در سطح جهان در حال افزایش است و موارد گزارش شده از سال ۲۰۰۰، هشت برابر شده و در سال ۲۰۲۲ به ۴.۲ میلیون نفر رسیده است.

بر اساس گزارش وزارت صحت سودان در ماه مارچ، این بیماری در خرطوم، پایتخت این کشور برای اولین بار در تاریخ شناسایی شد، در حالی که اروپا افزایش موارد ابتلا را گزارش داده و پرو در اکثر مناطق وضعیت اضطراری اعلام کرده است.

در ماه جنوری، سازمانی جهانی صحت هشدار داد که دنگی سریع‌ترین بیماری گرمسیری در جهان و یک «تهدید همه گیر» است.

رامان ولیودان، متخصص کنترول بیماری‌های گرمسیری سازمان جهانی صحت هشدار داد که نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر بیماری دینگی هستند.

او گفت: موارد گزارش شده به سازمان جهانی صحت در سال ۲۰۱۹ با ۵.۲ میلیون مورد در ۱۲۹ کشور به بالاترین حد خود رسید. امسال جهان در مسیر ابتلای بیش از چهار میلیون نفر قرار دارد که بیشتر به فصل باران های موسمی آسیا بستگی دارد.

او گفت که در حال حاضر نزدیک به ۳ میلیون مورد در قاره امریکا گزارش شده است و نگرانی در مورد گسترش به بولیویا، پاراگوای و پرو وجود دارد.

ارجنتاین که در سال‌های اخیر با یکی از بدترین شیوع بیماری دنگی مواجه شده است، پشه‌ها را با استفاده از تشعشعاتی که DNA آنها را قبل از رهاسازی در طبیعت تغییر می‌دهد، عقیم می‌کند.

ولیودان گفت: «منطقه امریکا قطعاً در وضعیت بدی قرار دارد و ما امیدواریم که منطقه آسیا بتواند آن را کنترول کند.»

سازمان جهانی صحت می‌گوید موارد گزارش شده از این بیماری که باعث تب و درد عضلات می‎شود، تنها یک بخش کمی از کل موارد ابتلا در سطح جهان را نشان می‌دهد، زیرا اکثر موارد بدون علامت هستند. این بیماری در کمتر از یک درصد افراد کشنده است.

گفته می‌شود که آب و هوای گرم به تکثیر سریع‌تر پشه‌ها کمک می‌کند و ویروس را قادر می‌سازد در بدن آنها تکثیر شود. ولیودان افزایش انتقالات کالاها و مردم، شهرنشینی و مشکلات مرتبط با صحت را از دیگر عوامل این افزایش ذکر کرد.

وی در پاسخ به این سوال که امواج گرمایی که نیمکره شمالی کره زمین را تحت تاثیر قرار می دهد چگونه بر گسترش این بیماری تاثیر می گذارد، گفت: هنوز زود است که بگوییم.

او گفت که حرارت بیش از ۴۵ درجه سانتی گرید «باید پشه را بیشتر از تولید مثل آن بکشد، اما پشه حشره بسیار باهوشی است و می‌تواند در ظروف ذخیره آب که درجه حرارت آنچنان بالا نمی رود تولید مثل کند.»

صحت

جمعیت هلال احمر قطر برای تداوی ۱۶۹ کودک مصاب به سوراخ قلب تفاهمنامه امضا کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳۰, ۱۴۰۳)

جمعیت هلال احمر قطر برای تداوی ۱۶۹ کودک مبتلا به بیماری سوراخ قلب با جمعیت هلال احمر افغانی تفاهمنامه امضا کرده است.

این تفاهمنامه روز شنبه (۲۹ ثور) از سوی محمد صالح ابراهیم، رئیس بخش توسعه و امداد بین المللی هلال احمر قطر و مطیع الحق خالص، سرپرست جمعیت هلال احمر افغانی به امضا رسید.

در مراسم امضای این تفاهمنامه، آقای خالص از حمایت‌های دوامدار جمعیت هلال احمر قطر قدردانی کرده است.

قابل ذکر است که جمعیت هلال احمر افغانی طی دو سال گذشته ۳ هزار و ۹۴ کودک مبتلا به بیماری سوراخ قلب را به منظور تداوی به شفاخانه‌های داخلی معرفی کرده است.

هزاران کودک دیگر مبتلا به این بیماری در انتظار تداوی اند.

Continue Reading

صحت

آغاز کمپاین ملی واکسین پولیو در سراسر افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

نخستین دور کمپاین ملی واکسین پولیو در سال ۲۰۲۴ میلادی در کشور آغاز شد. وزارت صحت عامه می‌گوید که قرار است در این کمپاین چهار روزه ۱۰.۷میلیون کودک زیر پنج سال واکسین دریافت کنند.

شرافت زمان، سخنگوی وزارت صحت عامه می‌افزاید که تیم‌های صحی و رضاکاران بخش واکسین تلاش می کنند تا با تطبیق برنامه‌های مبارزه با ویروس پولیو این مرض را ریشه کن کنند.

این کمپاین، در ولایت‌های غور، بامیان و دایکندی به خاطر سردی هوا با تاخیر آغاز خواهد شد.

این کمپاین چهار روز را در بر می‌گیرد و قرار است که ۱۰.۷میلیون کودک واکسین دریافت کنند.

در این کمپاین کودکان زیر پنج سال تحت پوشش قرارداده می‌شوند، در کنار واکسین برای بلند بردن معافیت بدن کودکان برای آنان ویتامین A نیز داده می‌شود.

وزارت صحت عامه می‌گوید که این نهاد متعهد است تا در همکاری با شرکای خود مرض پولیو را در افغانستان محو کنند، اما برای این کار به حمایت مردم نیاز دارند. هم‌زمان با این برخی از خانواده‌ها نیز از مردم می‌خواهند که برای سلامتی و آینده کودکان، آنان را واکسین کنند.

داکتران می‌گویند که پولیو یک مرض ویروسی و قابل تداوی نیست و تنها توسط واکسین وقایه و محو می‌شود.

کمپاین واکسین ملی پولیو درحالی در سراسر کشور آغاز می‌شود که به گفته‌ی وزارت صحت عامه در سال ۲۰۲۴ هیچ واقعه مثبت این مرض در کشور ثبت نشده است.

Continue Reading

صحت

قلندر عباد خواهان کمک آذربایجان برای ارتقای ظرفیت کارمندان صحی افغانستان شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت صحت عامه خواهان کمک آذربایجان برای ارتقای ظرفیت کارمندان بخش صحی کشور شده است.

قلندر عباد این خواست را در دیدار با الهام محمدوف، سفیر آذربایجان در کابل بیان کرده است.

دو طرف همچنان در مورد همکاری‌ها در بخش صحت، ارتقای ظرفیت کارکنان صحی افغان، نقش آذربایجان در بخش صحت و سایر موضوعات گفتگو کرده اند.

از سویی هم‌، سفیر آذربایجان در این دیدار گفته که کشورش در تلاش است تا در بخش صحت، به‌گونه دوامدار با افغانستان کمک و همکاری کند.

طبق یک خبر دیگر، سنگ تهداب ساخت بخش تولید آکسیجن در شفاخانه‌ صحت طفل اندراگاندی در کابل گذاشته شد.

مسوولان وزارت صحت عامه می‌گویند که این بخش با همکاری مالی و تخنیکی سازمان جهانی صحت ساخته می‌شود و با ظرفیت تولید ۲۰۰ بالون آکسیجن در یک شبانه روز، علاوه بر تامین آکسیجن برای این شفاخانه، آکسیجن لازم را در اختیار سایر شفاخانه‌ها قرار خواهد داد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!