Connect with us

رویداد های اخیر

عمران خان بر ضرورت گفتگو با افغانستان تأکید کرد

عمران خان اعلام نمود که پیامی واضح به وزیر اعلی خیبرپشتونخوا، فرستاده و تأکید کرده است که «تحت هیچ شرایطی» نباید عملیات نظامی دیگری در این ایالت یا مناطق قبایلی صورت گیرد.

منتشر شده

در

عمران خان، بنیان‌گذار حزب تحریک انصاف پاکستان و صدراعظم پیشین این کشور، روز یک‌شنبه هشدار داد که از هرگونه عملیات نظامی جدید در ایالت خیبرپشتونخوا باید خودداری شود و به جای آن، گفتگو با مردم محلی و کشور همسایه افغانستان در پیش گرفته شود.

وی در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) منتشر کرد، اعلام نمود که پیامی واضح به علی‌امین گنداپور، وزیر اعلی خیبرپشتونخوا، فرستاده و تأکید کرده است که «تحت هیچ شرایطی» نباید عملیات نظامی دیگری در این ایالت یا مناطق قبایلی صورت گیرد. به گفتهٔ او: «هنگامی که میان اردو و مردم رویارویی رخ می‌دهد، بیشترین آسیب به نهاد اردو وارد می‌شود.»

عمران خان افزود: «عملیات نظامی هرگز راه‌حل نیست. مشکلات باید مطابق سنت‌ها و فرهنگ محلی از راه گفتگو حل شوند.» وی خواستار بهبود روابط با افغانستان شد و این کشور را «همسایه مسلمان» خواند که باید تمام مسائل با آن از طریق گفتگو حل‌وفصل گردد.

او همچنین مخالفت خود را با حکومت کنونی تکرار کرد و هوادارانش را فراخواند تا در یک حرکت اعتراضی جدید که از تاریخ ۵ آگست آغاز می‌شود، برای «بازگرداندن دموکراسی واقعی» به جاده‌ها بیایند.

وی با اشاره به اهمیت تاریخی ۱۴ آگست (روز استقلال پاکستان)، تأکید کرد که «همان‌گونه که در ۱۴ آگست ۱۹۴۷ از سلطهٔ استعماری رهایی یافتیم، اکنون نیز در برابر وضعیتی قرار داریم که حتی بدتر از بردگی گذشته است.»

رویداد های اخیر

لاوروف: آسیای مرکزی و افغانستان مشکلات اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی هستند

Published

on

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، می‌گوید که خطرات امنیتی در آسیای مرکزی و تحولات افغانستان، نگرانی‌های اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی است.

سازمان پیمان امنیت جمعی یک اتحاد نظامی منطقه‌ای متشکل از روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان و تاجیکستان است.

لاوروف امروز (دوشنبه) در دیدار با طالقبک مسادیکوف، سرمنشی این سازمان در مسکو، چالش‌های امنیتی منطقه را «محوری» توصیف کرد.

وی گفت: «مشکلاتی که در حال حاضر جزء مسائل محوری برای سازمان پیمان امنیت جمعی هستند، چالش‌ها و تهدیدهای جدیدی می‌باشند. اشاره من به وضعیت منطقه آسیای مرکزی در حوزه امنیت جمعی و همچنین هر آنچه که مربوط به اتفاقات افغانستان است، می‌باشد.»

لاوروف از مسادیکوف به عنوان «یکی از کارشناسان برجسته» در حوزه امنیت آسیای مرکزی تقدیر کرد و گفت که تجربه او می‌تواند به تقویت هماهنگی و بهبود «اثربخشی همه اقدامات متحدانه» کمک کند.

سازمان پیمان امنیت جمعی، مانند ناتو، حمله به یک عضو را حمله به همه اعضا می‌داند.

کشورهای منطقه همواره نسبت به تهدیدات امنیتی از افغانستان ابراز نگرانی کرده اند. امارت اسلامی اما این نگرانی‌ها بیجا دانسته و اطمینان داده است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان بر ضد کشور دیگری استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برای اولین بار در افغانستان، پوهنځی «طب سنتی نبوی» ایجاد می‌شود

Published

on

وزارت تحصیلات عالی افغانستان اعلام کرده است که رهبر امارت اسلامی، پیشنهاد ایجاد پوهنځی «طب سنتی نبوی» را منظور کرده است.

این وزارت تأکید کرده است که ایجاد پوهنځی «طب سنتی نبوی» در رشد علوم صحی و تربیه کادر مسلکی نقش مهم خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کار نوسازی علایم سرحدی افغانستان و ایران در «آینده نزدیک» آغاز می‌شود

Published

on

نورالله نوری، وزیر امور سرحدات، اقوام و قبایل، اعلام کرده که روند تثبیت سرحد و نوسازی علایم و نشانه‌های سرحدی میان افغانستان و ایران در آینده نزدیک به طور رسمی آغاز می‌شود.

طبق خبرنامه وزارت امور سرحدات، آقای نوری در دیدار با علی‌رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، اطمینان داده است که امارت اسلامی برای تسریع کار و رفع مشکلات در این روند، همکاری همه‌جانبه انجام خواهد داد.

سفارت ایران در کابل نیز گفته است که در این دیدار، بیکدلی همکاری‌های دو کشور در بخش مرز را عامل تقویت و تحکیم همه جانبه مناسبات ایران و افغانستان اعلام کرد.

گفتنی است که حدود سه ماه قبل، مقام‌های افغانستان و ایران توافق کرده بودند که پروژه نوسازی علایم مرزی که مدت هفت سال متوقف مانده بود، دوباره آغاز شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!