Connect with us

رویداد های اخیر

متقی: امارت اسلامی تلاش دارد تا افغانستان را از نقطه تقابل قدرت‌ها به مرکز تفاهم و همکاری کشورها مبدل کند

متقی می‌افزاید که در کمتر از چهار سال گذشته تهدیدات داعش و عناصر فتنه‌گر دیگر در افغانستان نیز از بین رفته و امنیت سرتاسری به وجود آمده است.

منتشر شده

در

سرپرست وزارت خارجه کشور می‌گوید که امارت اسلامی تلاش دارد تا افغانستان را از نقطه تقابل قدرت‌ها به مرکز تفاهم و همکاری کشورها مبدل کند. امیرخان متقی، طی سخنران‌ای در مجمع گفتگوهای تهران همچنان تأکید کرد که افغانستان پس از حدود نیم قرن به مرحله جدید حیات سیاسی خود رسیده و می‌تواند به عنوان چهار راه اتصال همگرایی، ترانزیت کالا و انرژی در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی نقش مثبت ایفا کند.

آقای متقی در این سخنرانی همچنان با اشاره به چالش‌ها و فرصت‌های موجود در روابط افغانستان با ایران تأکید نمود که امارت اسلامی نیت بدی به جانب ایران ندارد و به تأمین حقابه آن کشور از دریای هلمند نیز متعهد است.

متقی می‌افزاید که در کمتر از چهار سال گذشته تهدیدات داعش و عناصر فتنه‌گر دیگر در افغانستان نیز از بین رفته و امنیت سرتاسری به وجود آمده است.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه می‌گوید که: «افغانستان پس از ۴۷ سال بی‌نظمی به خصوص ۲۰سال اشغال خارجی آخر امروز وارد مرحله جدید حیات سیاسی خود گردیده است و می‌تواند به عنوان چهار راه اتصال همگرایی، ترانزیت کالا و انرژی در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی نقش مثبت ایفا نماید. ما درجریان حدود چهارسال موفقانه توانستیم که امنیت سرتاسری تأمین و تهدیدات داعش و عناصر فتنه‌گر دیگر پایان دهیم.»

سرپرست وزارت خارجه همچنان تصریح می کند که امارت اسلامی سیاست متوازن و اقتصاد محور دارد و در این چارچوب می‌خواهد که افغانستان را از نقطه تقابل قدرت‌ها به مرکز تفاهم و همکاری کشورها مبدل کند.

آقای متقی گفت که: «امارت اسلامی با احتیاط و دقت گام برمیدارد و با بسته کردن یک سیاست خارجی متوازن و اقتصاد محور تعامل و گفتگوی فعال با همه جهت‌ها و همکاری با کشورهای منطقه و فرا منطقه بر اساس اصول احترام متقابل و منافع مشترک نقش ایفا می‌نماید و درپی حفظ امنیت و ثبات موجود و شکل دادن رفاه اقتصادی از طریق همکاری نزدیک با منطقه و فرا منطقه تلاش می‌کند تا افغانستان بجای تقابل قدرت‌ها به مرکز تفاهم و همکاری کشورها مبدل گردد.»

امیرخان متقی همچنان در پاسخ به سوالی در مورد حقابه ایران در این نشست تأکید کرد که امارت اسلامی تأمین حقابه ایران را مسؤولیت شرعی خود می‌داند و به پرداخت آن مطابق معاهده هلمند متعهد است.

آقای متقی تصریح نمود که: «در این باره یک مسؤولیت شرعی ما است یک مسلمانی که از تشنگی رنج میبرد ما اگر بتوانیم که به او کمک بکنیم هم ثواب میدانیم و هم یک سیاست خوب میدانیم در این باره باید مردم جمهوری اسلامی ایران که صدای ما را میشنود باید هیچ تشویشی نداشته باشد که ما کدام نیت بد نداریم.»

سرپرست وزارت خارجه همچنان با اشاره به موضوع مهاجرین افغان در ایران تأکید کرد که افغانستان میزبانی ایران از این مهاجرین را طی چهار دهه گذشته فراموش نخواهد کرد.

در همین حال احمد رضا رادان، قومندان کل نیروی انتظامی ایران طی نشستی با مقام‌های امنیتی آن کشور گفته که شناسایی و اخراج مهاجران افغان باید ادامه یابد.

رویداد های اخیر

پاکستان دیپلومات افغانستان را به دلیل حمله مرگبار در وزیرستان شمالی احضار کرد

Published

on

پاکستان روز جمعه معاون سفیر افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد تا «اعتراض شدید» خود را در مورد حمله مرگبار به یک مرکز نظامی در منطقه وزیرستان شمالی که منجر به کشته شدن چهار سرباز پاکستانی شد، ابراز کند.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یکی از شاخه‌های تحریک طالبان پاکستان  انجام شده است.

در این بیانیه آمده است که پاکستان «نگرانی شدید خود را در مورد حمایت و تسهیلات مداوم» امارت اسلامی به تی‌تی‌پی ابراز کرد و خواستار «تحقیقات کامل و اقدام قاطع علیه عاملان و تسهیل‌کنندگان حملات تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان» شد.

وزارت امور خارجه پاکستان از امارت اسلامی خواست «اقدامات فوری، مشخص و قابل تأییدی علیه همه گروه‌های تروریستی، از جمله رهبری آنها، که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، انجام دهد و استفاده مداوم از خاک افغانستان برای تروریزم علیه پاکستان را متوقف کند.»

طبق این بیانیه، به امارت اسلامی «به طور قطعی اطلاع داده شده است که پاکستان حق دفاع از حاکمیت و محافظت از شهروندان خود را برای خود محفوظ می‌دارد و تمام اقدامات لازم را برای پاسخ به تروریزم ناشی از خاک افغانستان انجام خواهد داد.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور از خاک افغانستان سازماندهی می‌شود، اتهامی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید رئیس‌جمهور ازبیکستان بر تسهیل مشارکت افغانستان در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، بر اهمیت نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرده و گفته است که این کشور همچنان یکی از حوزه‌های کلیدی تعامل بین شرکای منطقه‌ای است.

میرضیایف روز جمعه در سخنرانی خود در اولین اجلاس «آسیای مرکزی جمع جاپان» گفت که کشورهای اشتراک کننده در این نشست، آرزوی مشترکی برای افغانستانی صلح‌آمیز، باثبات و متمایل به توسعه معنادار دارند.

رئیس جمهور ازبیکستان از حمایت دیرینه و مداوم جاپان از افغانستان قدردانی کرد و خاطرنشان نمود که توکیو سال‌هاست در میان اهداکنندگان بزرگ برای افغانستان قرار داشته است.

او ابراز اطمینان کرد که تلاش‌های هماهنگ  کشورهای منطقه و جاپان به بهبود استندردهای زندگی در افغانستان، پیشبرد توسعه اجتماعی-اقتصادی و زیربنایی و تسهیل مشارکت فعال این کشور در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای کمک خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!