Connect with us

تجارت

هزاران فابریکه در کشور با سرنوشت نامعلوم روبرو است

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۳, ۱۴۰۰)

مسوولان اتاق صنایع و معادن میگویند که اگر پول‌های منجمد شده افغانستان که حدود دو نیم میلیارد دالر آن مربوط به سکتور خصوصی است آزاد نشود هزاران فابریکه در کشور بسته خواهد شد.

تجاران می افزایند که دیگر نمیتوانند مواد خام تهیه کنند و فعالیت‌های شان به مشکلات روبرو شده است.

شیر باز کمین زاده، رییس اتاق صنایع و معادن، در این باره گفت:” ما نمی‌توانیم دیگر این حالات را تحمل کنیم، زیرا جهان با ملت افغان ظلم میکند، اگر نشد در سازمان ملل برای دریافت حقوق خود عریضه خواهیم کرد.”

اعضای سکتور خصوصی میگویند که از میلیاردها دالر مسدود شده افغانستان حدود دونیم میلیارد آن مربوط سکتور خصوصی است که باید آزاد شود.

سخي احمد پیمان، معاون اتاق صنایع و معادن، افزود:” ما و مردم افغانستان خوب میدانیم که کی مشکل را ایجاد کرده است؟ و امیدواریم که خود شان حل کنند.”

مسوولان شرکت‌های لوژستیکی میگویند که نهادهای بین المللی بیش از صدها میلیارد افغانی به آنها بدهکار است .

محمد باز غیرت، نماینده شرکت‌های لوژستیکی، در این باره گفت:”ما با مردم خود کار کردیم، ما خدمات ارایه کردیم، پول مان مانده، زیرا پول افغانستان منجمد شده است،  آرزو داریم این پول‌ها آزاد شود.”

امارت اسلامی، جامعه جهانی را مسوول بحران کنونی در کشور میداند.

انعام الله سمنگانی، معاون سخنگوی امارت اسلامی، در این باره گفت:”ما از جامعه جهانی بار بار خواستیم، مگر آنها پول ملت را مسدود کرده، ملت به آن نیاز دارد…”

آگاهان اقتصادی میگویند که جامعه جهانی باید پول‌های افغانستان را آزاد کند و سهولت‌ها را برای سکتور خصوصی به بار آورد.

سید عظم منگل، کارشناس مسایل اقتصادی، در این باره گفت:”ما میبینیم که مشکل هر روز گسترده‌تر میشود و عامل آن جامعه جهانی است که همه نظام اقتصادی افغانستان را تحریم کرده است. آنها مسوول استند.”

 اعضای سکتور خصوصی میگویند که اگر حکومت به خواست‌های آنان توجه نکند مجبور میشوند به محاکم بین المللی مراجعه کنند.

تجارت

حنفی: افغانستان می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۴, ۱۴۰۳)

معاون اداری ریاست‌الوزرا می‌گوید، افغانستان دارای عوامل مهم برای تولیدات صنعتی است که می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود.

عبدالسلام حنفی در مراسم افتتاح نمایشگاه ملی و بین‌المللی به مناسبت هفته صنعت گفته که رُشد صنعت زمینه‌ساز رُشد بخش‌های دیگری اقتصادی می‌شود و امارت اسلامی با تمام معنا حامی صنعت و تولیدات داخلی کشور است.

آقای حنفی گفته است: «افغانستان دارای عوامل مهم و غنی برای تولیدات صنعتی است که می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود. رشد صنعت زمینه ساز رشد سکتورهای دیگری اقتصادی به ویژه زراعت نیز خواهد بود.»

در این مراسم، سرپرست وزارت صنعت و تجارت همچنان افزوده که امارت اسلامی برنامه‌هایی را در زمینه‌های رُشد صنعت و حمایت از بخش خصوصی روی ‌دست دارد که افغانستان را به‌ خودکفایی می‌رساند.

نورالدین عزیزی تصریح کرده که صنعت افغانستان در حال حاضر رو به پیشرفت وکیفیت کالاهای صادراتی نیز بلند رفته است.

در همین حال، شماری از سرمایه‌گذاران در این مراسم گفتند که پس از حاکمیت دوباره امارت اسلامی صادرات کشور افزایش یافته و همچنان به تعداد شرکت‌های تولیدی نیز افزوده شده است.

این نمایشگاه برای هفت روز به روی بازدیدکنندگان باز است و تولیدات صنعتی در ۴۵۰ غرفه به نمایش گذاشته شده که زنان تجارت‌پیشه نیز شرکت کرده‌اند.

Continue Reading

تجارت

افغانستان و پاکستان در مورد یک میکانیزم تازه برای رفت و آمد موترهای باربری توافق کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۳, ۱۴۰۳)

وزارت ترانسپورت و هوانوردی خبر داده است که افغانستان و پاکستان بر صدور یک سند موقت برای رانندگان موترهای باربری به توافق رسیده اند.

این وزارت با نشر اطلاعیه‌ای امروز (یکشنبه، ۲۳ ثور) گفت که رانندگان و کلینران موترهای حامل کالاهای تجارتی از افغانستان و پاکستان باید برای عبور از گذرگاه‌ها این سند را با خود داشته باشند.

بر بنیاد این اطلاعیه، سند مذکور برای افغان‌ها در سفارت پاکستان در کابل و قونسلگری این کشور در کندهار توزیع می‌شود.

برای پاکستانی‌ها، این سند در دفتر اتشه ترانسپورتی افغانستان در پشاور و کویته داده می‌شود.

وزارت ترانسپورت از مالکان و رانندگان موترهای باربری خواسته است که الی اول جوزا اسناد مورد نیاز خود را به شرکت‌های ترانسپورتی مربوطه خود تسلیم نمایند.

این وزارت هشدار داده است که سر از تاریخ اول جوزا، موترهای باربری نمی‌توانند بدون سند تازه به این دو کشور رفت و آمد کنند.

Continue Reading

تجارت

پاکستان: مشورت‌ها در مورد توافقنامه تجارت ترجیحی با افغانستان جریان دارد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۲, ۱۴۰۳)

مقام‌های پاکستانی اعلام کرده اند که مشورت‌ها با جوانب ذیدخل در مورد توافقنامه‌های تجارت ترجیحی با افغانستان و آذربایجان جریان دارد.

به گزارش روزنامه دان، این موضوع روز جمعه در یک نشست تجارتی به ریاست شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان اعلام شد.

در این نشست همچنان بر نظارت دقیق از تجارت ترانزیتی افغانستان تاکید شد.

مقام‌های پاکستانی جزییات بیشتری در مورد تجارت ترجیحی با افغانستان و آذربایجان ارائه نکردند.

تجارت ترجیحی شکلی از مبادله تجارتی است که دو کشور با یکدیگر توافق می‌کنند که به منظور تسهیل صادرات و واردات، تعرفه برخی از کالاها را پایین بیاورند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!