Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان ۴۵۰۰ بورسیه تحصیلی به افغان‌ها اعطا می‌کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

در زمانی که پاکستان اتباع افغان فاقد مدرک را به اجبار اخراج می‌کند، وزارت تحصیلات این کشور مرحله سوم برنامه بورسیه تحصیلی را برای کمک به محصلین افغان برای ادامه تحصیلات عالی در پوهنتون‌های پاکستان راه اندازی کرده است.

مدد علی سندی، وزیر تحصیلات حکومت موقت پاکستان گفت: «کمیسیون تحصیلات عالی مرحله سوم برنامه بورسیه تحصیلی علامه محمد اقبال را برای اتباع افغانستان راه اندازی کرده است. بر اساس این مرحله جدید، ۴۵۰۰ بورسیه تحصیلی به محصلین افغان در طول سه سال برای تحصیل در پوهنتون های رتبه بالای پاکستان اعطا می‌گردد.»

وی این سخنان را هنگام سخنرانی در مراسم فارغ التحصیلی ۲۸۱ محصل افغان که در مرحله دوم این برنامه تحصیلات خود را به پایان رساندند، بیان کرد.

این محصلین از ۲۵ پوهنتون در نقاط مختلف پاکستان فارغ التحصیل شدند و مدرک لیسانس و فوق لیسانس خود را در رشته های مختلف از جمله طب، انجینیری، زراعت، مدیریت و علوم کمپیوتر دریافت کردند. در دو مرحله اول ۶۰۰۰ محصل افغان بورسیه تحصیلی دریافت کردند.

وزیر تحصیلات عالی پاکستان خطاب به محصلین تاکید کرد که این لحظه آغاز فصل جدیدی در زندگی آنهاست. او از فارغ التحصیلان خواست که پس از بازگشت به افغانستان احساس مسئولیت بیشتری کنند. این مقام از آنها خواست تا «چالش های پیش روی افغانستان را شناسایی و از توانایی های فکری خود برای جستجوی راه حل ها استفاده کنند.»

در همین حال، مختار احمد، رئیس کمیسیون تحصیلات عالی پاکستان، موفقیت های محصلین را تبریک گفت و از تلاش و فداکاری آنها تقدیر کرد. وی از محصلین افغان که مقام های اول را در برنامه های تحصیلی مربوطه خود کسب نمودند، قدردانی کرد.

آقای مختار همچنین بر اهمیت شبکه سازی در توسعه شغلی تاکید کرد و محصلین را تشویق نمود تا از پتانسیل خود استفاده کنند و به آنها یادآوری کرد که «پاکستان خانه دوم آنهاست.»

آصف درانی، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان گفت که بسیاری از فارغ التحصیلان افغان که فرصت های تحصیلات عالی را در پاکستان دنبال کردند، اکنون به طور فعال در بخش های مختلف در افغانستان مشارکت دارند. وی به فارغ التحصیلان افغان تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که بازگشت آنها به افغانستان باعث شود تا بتوانند به طور مؤثر به ملت خود خدمت کرده و مسئولیت های گوناگون را بر عهده بگیرند.

وی تاکید کرد که دانش و تخصص این افراد «نه تنها خانواده آنها را روشن می کند، بلکه تصمیم گیری آگاهانه را در زندگی حرفه ای و شخصی آنها تقویت می کند.»

وی در پایان با تاکید بر «روابط همزیستی پاکستان و افغانستان، بر پیوند ارزشمندی که بین دو کشور وجود دارد و تاثیر مثبت آن بر آینده مشترک آنها تاکید کرد.»

رویداد های اخیر

مقام ایرانی: اسرائیل ‌در تلاش تفرقه‌افگنی بین مردم افغانستان و ایران است؛ مردم مراقب باشند

Published

on

(Last Updated On: )

یک مقام ایرانی می‌گوید که راه اندازی عملیات روانی علیه اتباع افغانستان در ایران کار دشمنان است. داوود معصومی، معاون سازمان ملی مهاجرت ایران، اسرائیل را متهم کرده که درپی تفرقه‌افگنی بین مردم افغانستان و ایران است و مردم باید مراقب باشند.

آقای معصومی در همایش «از خودباوری تا توانمندی افغان‌ها» که در شهر کرَج ایران برگزار شده بود از مردم خواست که بیشتر مراقب دسیسه‌ها باشند تا آب به آسیاب دشمن نریزند.

معصومی گفته است: «اتاق فکر دشمنان به ویژه اسرائیل ‌در تلاش برای تفرقه‌افگنی بین مردم ایران و افغانستان هستند. امروز باید همه ما مراقب باشیم تا فریب دسیسه‌های دشمن را نخوریم و آب به آسیاب دشمن نریزیم چرا که دشمن به دنبال تفرقه‌افگنی و ایجاد دو دستگی در کشور است تا بتواند به مقاصد شوم خود برسد. لذا مردم باید مراقب ترفند و دسیسه‌های دشمنان در این زمینه باشند.»

در همین حال، سازمان ثبت اسناد و املاک ایران از افزایش سرمایه‌گذاری افغان‌ها در آن کشور خبر داده است. صفدر کشاورز، سخنگوی این اداره به رسانه‌های ایرانی گفته که بیشتر از ۵۰ درصد شرکت‌های خارجی در ایران متعلق به افغان‌ها است که به هدف خرید و تصاحب ملک به ثبت رسیده‌اند.

آقای کشاورز گفته است: «از سال ۱۴۰۰ تاکنون ۶ هزار ۴۰۹ شرکت خارجی تأسیس شده که در حال حاضر ۵ هزار و ۹۸۷ شرکت فعال هستند. طبق آمار؛ ۵۰ درصد شرکت‌های به ثبت رسیده برای اتباع کشور افعانستان، ۲۵ درصد برای اتباع عراق و ۲۵ درصد باقی مانده متعلق به اتباع کویت، پاکستان، چین، عربستان، بحرین، هند و ترکیه است.»

از سویی هم، سید مسعود، کارشناس اقتصادی تصریح نموده است: «سرمایه‌دار در جای می‌رود که مسوولیت سرمایه‌گذاری وجود داشته باشد و در پهلوی آن، امکانات سرمایه‌گذاری، منفعت زیادتر و بهره هم کمی بلندتر باشد و مهمتر از آن اینکه در آنجا باید امکانات زندگی و آسایش برای خانواده سرمایه‌دار وجود داشته باشد در غیر آن، سرمایه جای دیگر می‌رود.»

به نظر می‌رسد مقام‌های ایرانی در باره مهاجران افغان دیدگاه‌های متفاوت دارند زیرا همین چند روز پیش معاون والی تهران با اشاره به حضور مهاجران افغان در ایران گفت که اطراف خانه‌های شان ماین‌گذاری اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی شده است. از این رو، در برابر مهاجران باید بجنگند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین و پاکستان: امارت اسلامی اجازه ندهد از خاک افغانستان برای فعالیت‌های تروریستی استفاده شود

Published

on

(Last Updated On: )

چین و پاکستان در یک اعلامیه مشترک از امارت اسلامی خواسته اند که علیه تروریزم قاطعانه مبارزه کند و اجازه ندهد از خاک افغانستان برای فعالیت‌های تروریستی استفاده شود.

در این اعلامیه که پس از پایان سفر پنج روزه صدر اعظم پاکستان به بیجینگ منتشر شده، آمده است که دو طرف بر تقویت ارتباطات و هماهنگی در مورد مساله افغانستان توافق کرده اند.

آن‌ها خواستار تلاش‌های هماهنگ جامعه بین‌المللی برای حمایت مثبت از افغانستان در امر رسیدگی به چالش‌ها در زمینه‌هایی مانند موضوعات بشردوستانه و توسعه اقتصادی، تشویق امارت اسلامی برای ایجاد یک چهارچوب سیاسی همه شمول، اتخاذ سیاست‌های معتدل و تعقیب حسن همجواری شدند.

چین و پاکستان همچنان از جامعه جهانی خواستند که امارت اسلامی را تشویق کند تا علیه تروریزم مبارزه قاطعانه نماید و اجازه ندهد از خاک افغانستان برای فعالیت‌های تروریستی استفاده شود.

دو طرف توافق کردند که نقش سازنده‌ای در کمک به افغانستان برای دستیابی به توسعه پایدار و ادغام در جامعه بین المللی ایفا کنند.

پاکستان بارها ادعا کرده که منشاء اصلی حملات در این کشور افغانستان است. اسلام آباد اعلام کرده است که حمله بر انجنیران چینی در ایالت خیبر پختونخوا، در افغانستان طراحی شده و عامل آن هم افغان بود.

امارت اسلامی اما این ادعاها را رد نموده و همواره تاکید کرده که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قمی: توصیه به امارت اسلامی مداخله گری نیست، نشست تهران تربیون خوبی برای آن‌ها بود که اشتراک نکردند

Published

on

(Last Updated On: )

نماینده خاص رئیس جمهور ایران برای افغانستان با بیان اینکه توصیه به امارت اسلامی به معنی مداخله‌گری نمی‌باشد، گفته است که نشست تهران تربیون خوبی برای آن‌ها بود که اشتراک نکردند.

حسن کاظمی قمی این مطلب را در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از برگزاری دومین نشست گروه تماس منطقه‌ای برای افغانستان میان نمایندگان کشورهای روسیه، چین، پاکستان و ایران در تهران بیان کرده است.

نماینده خاص ایران برای افغانستان همچنین تاکید کرد که هیچ کشوری در جهان به اندازه ایران در حمایت از مردم افغانستان و در تعامل با امارت اسلامی عمل نکرده است.

وی خاطر نشان کرد که کشورهای همسایه افغانستان به دنبال تهیه «نقشه راه جامع سازندگی» این کشور هستند.

قمی با اشاره به نشست‌های اول و دوم دوحه در باره افغانستان گفت که آنچه در این نشست‌ها مطرح شد، چیزی نبود که به مساله افغانستان کمک کند.

او یاد آور شد که یکی از مسایل، تعیین نماینده ویژه از سوی سازمان ملل متحد در امور افغانستان بود، در حالی که یوناما در افغانستان حضور دارد.

نماینده ویژه ایران در امور افغانستان همچنین در ادامه خاطرنشان کرد که تهران به هر ابتکاری که مسیر را برای امارت اسلامی به عنوان حکومت مسئولیت مدار هموار کند، کمک خواهد کرد، اما اگر قرار است چیزی تحمیل شود و یا نتیجه‌ای نداشته باشد، از آن دفاع نمی‌کند.

او گفت که تلاش‌ها جریان دارد تا اجندای نشست سوم دوحه تغییر کند، و سیاست این است که در این نشست، امارت اسلامی نیز اشتراک کند.

امارت اسلامی تایید کرده که به نشست تهران دعوت شده بود، اما آن را نپذیرفت.

ذاکر جلالی، رئیس ریاست سوم سیاسی وزارت امور خارجه گفته است که حکومت افغانستان توقع دارد که نشست‌ها در باره افغانستان باید به جای میکانیزم‌های جدید، از طریق میکانیزم‌های معمول و جا افتاده برگزار شود.

آقای جلالی افزوده است که حکومت افغانستان در مورد نشست سوم دوحه با جهت‌های ذیربط مصروف گفتگو است.

نشست سوم دوحه در باره افغانستان به تاریخ ۳۰ جون برگزار می‌شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!