Connect with us

رویداد های اخیر

کمک‌های صحی برای بیش از نیم میلیون افغان؛ هشدار از افزایش نگران‌کننده بیماری‌ها در کشور

هم‌چنان، سازمان جهانی صحت ۹۵۱ بسته اضطراری طبی را به ۱۱۴ مرکز صحی در ۲۶ ولایت ارسال کرده که برای رسیدگی به ۹۲۸ هزار نفر در سه ماه آینده کافی است.

منتشر شده

در

بیش از نیم میلیون شهروند افغانستان در ماه اکتوبر سال روان خدمات صحی و کمک‌های نجات‌بخش دریافت کرده‌اند؛ در حالی‌که شیوع بیماری‌های واگیر، برگشت گسترده مهاجران و پیامدهای حوادث طبیعی فشار کم‌سابقه‌ای را بر نظام صحی کشور وارد کرده است.

بر اساس خبرنامه کلستر صحت افغانستان که از سوی سازمان جهانی صحت (WHO) منتشر شده، ۵۴ نهاد صحی در ماه اکتوبر توانسته‌اند خدمات حیاتی را به ۵۱۲ هزار و ۶۷۹ نفر در ۳۴ ولایت ارائه کنند.

گستردگی خدمات و افزایش نیازمندی‌ها

این خدمات از طریق ۸۶۲ مرکز صحی در ۳۱۰ ولسوالی ارائه شده که نشان‌دهنده نیاز گسترده و اتکای عمیق مردم به کمک‌های بشردوستانه است.

در کنار آن، ۲۵ نهاد صحی میان ماه‌های سپتمبر و اکتوبر پاسخ‌دهی به بحران صحی در شرق کشور را — جایی که بیشتر تحت تأثیر برگشت‌کنندگان از پاکستان و ایران قرار دارد — به دوش داشته‌اند.

در همین دوره، ۱۳۹ هزار و ۲۸۵ عودت‌کننده شامل زنان، مردان و کودکان خدمات صحی دریافت کرده‌اند.

افزایش نگران‌کننده بیماری‌ها

گزارش کلستر صحت از افزایش چشم‌گیر چندین بیماری واگیر در ماه اکتوبر خبر می‌دهد:

  • اسهالات شدید (AWD): ۱۵،۴۶۰ واقعه
  • عفونت‌های حاد تنفسی (ARI/سینه و بغل): ۱۱۸،۰۹۰ واقعه و ۱۹۷ مورد مرگ
  • افزایش ۵۴.۵ درصدی نسبت به ماه سپتمبر
  • سرخکان: ۳،۷۲۱ واقعه
  • دنگو: ۱،۸۲۶ واقعه
  • ملاریا: ۱۵،۲۵۳ واقعه (۹.۵٪ کاهش نسبت به ماه قبل)
  • تب کانگو (CCHF): ۱۲۰ واقعه

سازمان جهانی صحت هشدار می‌دهد که با کاهش واکسیناسیون، سردی هوا و محدودیت دسترسی به خدمات ابتدایی، خطر گسترش سرخکان و بیماری‌های تنفسی بیشتر شده است.

تقویت هماهنگی و رساندن کمک‌ها

در ماه اکتوبر، ۳۵ تفاهم‌نامه با نهادهای صحی بررسی و ۱۵ مورد آن از سوی وزارت صحت عامه تأیید شده است؛ اقدامی که برای ادامه فعالیت قانونی نهادهای ارائه‌دهنده خدمات حیاتی ضروری است.

هم‌چنان، سازمان جهانی صحت ۹۵۱ بسته اضطراری طبی را به ۱۱۴ مرکز صحی در ۲۶ ولایت ارسال کرده که برای رسیدگی به ۹۲۸ هزار نفر در سه ماه آینده کافی است.

نظام صحی زیر فشار شدید

نظام صحی افغانستان که پس از سقوط اقتصادی و کاهش کمک‌های جهانی با دشواری‌های جدی روبه‌رو است، اکنون با چالش‌های تازه‌ای چون:

  • موج برگشت مهاجران،
  • سردی شدید هوا،
  • بسته‌شدن‌های مکرر گذرگاه‌ها،
  • و افزایش بیماری‌ها مواجه شده است.

کلستر صحت هشدار داده است که در نبود حمایت پایدار، خدمات کلیدی از جمله صحت مادر و طفل، واکسیناسیون و رسیدگی عاجل با خطر توقف جدی روبه‌رو خواهد شد.

این گزارش نشان می‌دهد که کمک‌های بشردوستانه همچنان ستون اصلی خدمات صحی در افغانستان باقی مانده و میلیون‌ها شهروند به آن وابسته‌اند.

رویداد های اخیر

گفت‌وگوی مقام‌های امارت اسلامی و ملل متحد در کابل درباره تعامل و روند دوحه

وزارت امور خارجه می‌‌گوید که، در این دیدار، دو طرف درباره گسترش تعامل و هماهنگی میان امارت اسلامی و سازمان ملل متحد و نیز نشست‌های مرتبط با روند دوحه، بحث‌های همه‌جانبه انجام دادند.

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، با روزمری دی‌کارلو، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور صلح و سیاسی، و هیأت همراهش دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزارت امور خارجه می‌‌گوید که، در این دیدار، دو طرف درباره گسترش تعامل و هماهنگی میان امارت اسلامی و سازمان ملل متحد و نیز نشست‌های مرتبط با روند دوحه، بحث‌های همه‌جانبه انجام دادند.

وزیر امور خارجه در این نشست، درباره وضعیت سیاسی و امنیتی افغانستان، تلاش‌ها برای ثبات اقتصادی و مدیریت بازگشت‌کنندگان، معلومات ارائه کرد و اقدامات امارت اسلامی را در این زمینه‌ها مثبت ارزیابی نمود. وی تأکید کرد که برای حمایت از سکتور خصوصی و تسهیل کمک‌های بشری، رفع محدودیت‌های بانکی و آزادسازی دارایی‌های منجمدشده بانک مرکزی افغانستان ضروری است تا اقتصاد کشور به‌گونه عادی به حرکت درآید.

امیرخان متقی همچنان به اقدامات جدی امارت اسلامی در مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر اشاره کرد و هشدار داد که در صورت عدم جلوگیری از کشت مواد مخدر در خارج از افغانستان، این معضل بار دیگر می‌تواند منطقه و جهان را متضرر سازد.

در مقابل، روزمری دی‌کارلو از آنچه پیشرفت‌های مثبت در افغانستان خواند، به‌ویژه مدیریت بازگشت میلیون‌ها مهاجر و شفافیت در روند کمک‌های بشری، قدردانی کرد. او اقدامات امارت اسلامی در مبارزه با مواد مخدر، درمان معتادان و سایر بخش‌ها را قابل توجه دانست.

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد همچنین بر ادامه همکاری‌ها در چارچوب روند دوحه، به‌ویژه از طریق دو گروه کاری مبارزه با مواد مخدر و حمایت از سکتور خصوصی، تأکید کرد و خواستار گسترش همکاری‌ها در دیگر محورهای این روند شد. وی کمک‌های بشردوستانه را برای مردم افغانستان حیاتی خواند و بر لزوم همکاری برای انتقال این کمک‌ها تأکید کرد.

در پایان، هر دو طرف ابراز امیدواری کردند که چنین دیدارها افزایش یابد و روابط و تعاملات میان افغانستان و سازمان ملل متحد بیش از پیش گسترش پیدا کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در بارندگی‌های اخیر در کشور ۶۱ نفر جان باخته و ۱۱۰ تن دیگر زخمی شده اند

Published

on

اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث اعلام کرده است که در پی بارش شدید برف و باران طی سه روز اخیر در کشور، ۶۱ نفر جان باخته و ۱۱۰ تن دیگر زخمی شده اند.

این تلفات در ولایات کابل، پروان، پنجشیر، بامیان، دایکندی، میدان وردک، غزنی، هرات، غور، بادغیس، فاریاب، سرپل، بلخ، سمنگان و نورستان گزارش شده است.

به گفته اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث، ۴۵۸ منزل مسکونی از اثر بارندگی‌ها تخریب و ۳۶۰ خانواده متضرر شده اند. همچنان ۶۲۰ رأس مواشی تلف شده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملل متحد خواستار اقدام فوری برای حفاظت از حق آموزش در افغانستان شد

Published

on

یونسکو و یونیسف با نشر بیانیه‌ مشترکی به مناسبت روز جهانی آموزش خواستار اقدام فوری برای حفاظت و احیای حق آموزش برای همه کودکان در افغانستان شدند.

این دو اداره سازمان ملل متحد آموزش را به عنوان یک حق اساسی بشر و پایه و اساس صلح، عزت و فرصت برای هر کودک و جوان توصیف کردند. با این حال، آنها خاطرنشان کردند که افغانستان تنها کشور در جهان است که آموزش متوسطه و عالی برای دختران و زنان ممنوع است و حداقل ۲.۲ میلیون دختر نوجوان از حق تعلیم محروم هستند.

یونسکو و یونیسف همچنین خاطرنشان کردند که حدود ۹۳ درصد از کودکانی که دوره ابتدایی را به پایان می‌رسانند، با مهارت‌های اولیه خواندن مشکل دارند.

سوهیون کیم، مسئول یونسکو در افغانستان، گفت: «وقتی دختران از دسترسی به آموزش محروم می‌شوند، یک ملت هزینه آن را می‌پردازد. تقویت یادگیری بنیادی و حمایت از معلمان زن، سرمایه‌گذاری‌های حیاتی در بهبود وضعیت افغانستان هستند.»

تاج‌الدین اویوال، نماینده یونیسف در افغانستان، گفت: «افغانستان به شدت به معلمان، نرس‌ها، کارکنان بخش صحت و داکتران زن نیاز دارد. در شرایطی که زنان فقط توسط زنان تداوی می‌شوند، اگر امروز از تحصیل محروم شوند، چه کسی در آینده از دختران و زنان بیمار مراقبت خواهد کرد؟»

در عین حال، نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان تأکید کرد که آموزش با کیفیت یک حق اساسی است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!