Connect with us

اخبار ساحوی

گزارش‌ها از نزدیک شدن امریکا و ایران به توافق؛ زمان امضا همچنان نامشخص است

صدراعظم پاکستان، اعلام کرده است که دو طرف بر سر چارچوب یک توافق صلح به تفاهم رسیده‌اند و اسلام‌آباد در حال آماده‌سازی برای امضای الکترونیکی آن در روز یک‌شنبه است.

منتشر شده

در

در حالی که گزارش‌ها از پیشرفت گفتگوها میان ایالات متحده و ایران حکایت دارد، مقام‌های دو طرف و میانجی‌ها از نزدیک شدن به یک چارچوب توافق برای پایان درگیری‌ها خبر داده‌اند، اما درباره زمان دقیق امضای آن ابهام همچنان باقی است.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» گفته است که توافق احتمالی قرار است روز یک‌شنبه امضا شود؛ روزی که مصادف با تولد او نیز می‌باشد. او افزوده است که پس از امضای توافق، تنگه هرمز «به روی همه باز خواهد شد».

در همین حال، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، اعلام کرده است که دو طرف بر سر چارچوب یک توافق صلح به تفاهم رسیده‌اند و اسلام‌آباد در حال آماده‌سازی برای امضای الکترونیکی آن در روز یک‌شنبه است. به گفته او، مذاکرات تخنیکی این روند در هفته آینده ادامه خواهد یافت.

با این حال، ایران نسبت به زمان‌بندی اعلام‌شده ابراز تردید کرده است. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، پیش‌تر تأکید کرده بود که هرگونه امضا در روز یک‌شنبه انجام نخواهد شد، اما احتمال نهایی شدن توافق در روزهای آینده را رد نکرد.

در داخل ایران نیز گزارش‌ها از تجمعات مخالفان توافق در برخی شهرها از جمله تهران و مشهد حکایت دارد. معترضان با انتقاد از روند مذاکرات، شعارهایی علیه مقام‌های دیپلوماتیک این کشور سر داده‌اند.

همزمان، تنش‌های نظامی نیز ادامه دارد و گزارش‌هایی از رهگیری طیاره‌های بی‌سرنشین ایرانی از سوی نیروهای امریکایی در نزدیکی تنگه هرمز منتشر شده است.

براساس گزارش‌ها، طرح اولیه توافق شامل بازگشایی تنگه هرمز و لغو بخشی از محدودیت‌ها در برابر آزادی صادرات نفت ایران و آزادسازی میلیاردها دالر دارایی‌های مسدودشده این کشور است. موضوع برنامه هسته‌ای ایران نیز قرار است در مرحله بعدی مذاکرات بررسی شود.

در همین حال، مقام‌های اسرائیلی گفته‌اند که این کشور بخشی از توافق احتمالی نخواهد بود و تحولات را جداگانه دنبال خواهد کرد.

گزارش‌ها حاکی است که این روند دیپلوماتیک در یکی از حساس‌ترین مراحل خود قرار دارد و نتیجه نهایی آن می‌تواند بر معادلات امنیتی و اقتصادی منطقه تأثیر گسترده بگذارد.

اخبار ساحوی

ایران: برای ما فرقی نمی‌کند چه کسی در اسرائیل به قدرت برسد

Published

on

وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه اعلام کرد که نتیجه انتخابات اسرائیل، که در آن بنیامین نتنیاهو با رقابتی تنگاتنگ روبه‌رو است، برای تهران مهم نیست.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در نشست خبری هفتگی خود گفت: «برای ما تفاوتی نمی‌کند که در چنین فضایی و در چنین انتخاباتی، در نهایت چه کسی رئیس این رژیم شود؛ رژیمی که سابقه‌اش نشان می‌دهد چیزی جز خشونت و کشتار برای منطقه ما به ارمغان نیاورده است.»

انتخابات پارلمانی اسرائیل روز سه‌شنبه در حالی برگزار می‌شود که تهدیدهای اسرائیل و ایالات متحده برای ازسرگیری حملات علیه ایران افزایش یافته است؛ اسرائیل و امریکا جنگ علیه ایران را در اواخر ماه فبروری آغاز کردند.

نتنیاهو در روزهای اخیر بارها گفته است که تنها راه از میان برداشتن تهدید ناشی از ایران، سرنگونی حکومت این کشور است.

او روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه ۱۴ اسرائیل گفت که به سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل (موساد) و اردوی این کشور دستور داده است تا «رژیم ایران را سرنگون کنند».

بقایی گفت: «اینکه هر از چند گاهی دیگران را تهدید کنند و لفاظی کنند، بخشی از شرارت این رژیم است. رژیم صهیونیستی در عملیات‌های دروغین بسیار مهارت دارد.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

تهران میزبان نشست امنیتی منطقه‌ای؛ مقام‌های ارشد عربستان، ترکیه و پاکستان گردهم می‌آیند

هرچند رسانه دولتی ایران زمان برگزاری این نشست را مشخص نکرده، خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع آگاه گزارش داده است که این دیدار روز دوشنبه برگزار خواهد شد.

Published

on

ایران از برگزاری نشست امنیتی منطقه‌ای با حضور مقام‌های ارشد عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان خبر داده است؛ نشستی که محور اصلی آن بررسی تحولات امنیتی منطقه و همکاری‌های میان کشورهای منطقه خواهد بود.

علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، به رسانه دولتی «ایرِب» گفته است که خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی، عاصم منیر، فرمانده نظامی پاکستان و ابراهیم کالین، رئیس سازمان استخبارات ترکیه، برای گفت‌وگو با مقام‌های امنیتی ایران به تهران سفر خواهند کرد.

به گفته باقری، محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، نیز در این گفت‌وگوها حضور خواهد داشت.

باقری تأکید کرده است که سیاست راهبردی تهران، تأمین امنیت منطقه از طریق همکاری کشورهای منطقه و مقابله با مداخله خارجی است.

هرچند رسانه دولتی ایران زمان برگزاری این نشست را مشخص نکرده، خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع آگاه گزارش داده است که این دیدار روز دوشنبه برگزار خواهد شد.

این نشست در حالی برنامه‌ریزی شده است که حملات حوثی‌های مورد حمایت ایران از یمن به عربستان سعودی افزایش یافته و روابط و تحولات امنیتی منطقه بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است. در صورت برگزاری، این دیدار می‌تواند زمینه‌ای برای گفت‌وگوهای سطح‌بالا میان ایران و سه کشور دیگر درباره چالش‌های امنیتی منطقه فراهم کند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترمپ: امریکا ممکن است به تأسیسات هسته‌ای «کوه کلنگ» ایران حمله کند

ترمپ در گفتگو با شبکه خبری نیوزمکس در شام پنج‌شنبه گفت که امریکا می‌خواهد اطمینان حاصل کند ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت.

Published

on

دونالد ترمپ، رییس‌جمهور ایالات متحده امریکا، گفته است که واشنگتن ممکن است تأسیسات زیرزمینی هسته‌ای ایران موسوم به «کوه کلنگ» را هدف حملات نظامی قرار دهد؛ اقدامی که به گفته او با هدف جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای انجام خواهد شد.

ترمپ در گفتگو با شبکه خبری نیوزمکس در شام پنج‌شنبه گفت که امریکا می‌خواهد اطمینان حاصل کند ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت.

او با اشاره به تأسیسات زیرزمینی ایران گفت که بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای این کشور در زیر کوه‌های بزرگ مدفون شده‌اند و واشنگتن اکنون حمله احتمالی به تأسیسات «کوه کلنگ» را نیز بررسی می‌کند.

ترمپ افزود: «ممکن است مجبور شویم به آن‌جا برویم. به آن هدف حمله خواهیم کرد و به‌سرعت آن را از بین خواهیم برد.»

تأسیسات «کوه کلنگ» یک مرکز مستحکم زیرزمینی مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران است که در نزدیکی یکی از تأسیسات مهم هسته‌ای این کشور قرار دارد.

رییس‌جمهور امریکا همچنان استفاده از سلاح هسته‌ای در جنگ با ایران را رد کرد و گفت که واشنگتن برای دستیابی به اهداف نظامی خود نیازی به چنین سلاحی ندارد.

او همچنین تأکید کرد که در حال حاضر اعزام نیروهای زمینی امریکا به ایران را در نظر ندارد.

ترمپ درباره استفاده احتمالی از بمب قدرتمند غیرهسته‌ای «جی‌بی‌یو-۴۳/بی» که به نام «مادر همه بمب‌ها» شناخته می‌شود، علیه تأسیسات هسته‌ای یا زیربنا‌های انرژی ایران، جزئیاتی ارائه نکرد؛ اما تأکید کرد که این بمب هسته‌ای نیست.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تنش‌ها میان واشنگتن و تهران پس از حملات امریکا و اسراییل به ایران که در ماه فبروری آغاز شد، افزایش یافته است. برنامه هسته‌ای ایران همچنان یکی از محورهای اصلی این درگیری به شمار می‌رود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!