Connect with us

تجارت

یک شرکت ترکی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری برای تولید برق از باد در افغانستان است

منتشر شده

در

(Last Updated On: ثور ۱۹, ۱۴۰۲)

وزارت انرژی و آب می‌گوید که یک شرکت ترکی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری روی پروژه تولید ۲۰۰ میگاوات برق از منابع بادی در افغانستان است.

وزارت انرژی و آب در توییتر نگاشته است که عبداللطیف منصور، وزیر این وزارت با سلیمان جیلیو، رییس شرکت «۷۷ ترکی» امروز (یک‌شنبه) در کابل دیدار کرده است.

در این دیدار، هردو جانب پیرامون توسعه همکاری‌های مشترک به‌ منظور سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های تولید انرژی از منابع مختلف بحث و گفتگو کردند.

از سویی هم، آقای منصور از کارکردهای شرکت ۷۷ ترکی در افغانستان ابراز امتنان کرد و تطبیق پروژه فاز دوم بند کجکی از سوی این شرکت را برای مردم افغانستان یک دستاورد ارزشمند خواند.

برعلاوه، آقای منصور به توسعه و گسترش سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های انرژی تاکید کرد و به رییس این شرکت اطمینان داد که رهبری وزارت انرژی و آب به انجام هرگونه همکاری جهت فراهم‌سازی زمینه سرمایه‌گذاری با شرکت مذکور متعهد می‌باشد.

در اخیر، هردو جناح توافق کردند که هرچه زودتر تفاهم‌نامه همکاری برای سرمایه‌گذاری در پروژه تولید ۲۰۰ میگاوات برق از منابع بادی میان دو طرف به امضا برسد تا مطابق آن کارهای عملی روی پروژه متذکره آغاز گردد.

این در حالی است که انرژی در افغانستان از طریق برق آبی و به دنبال آن سوخت فسیلی و برق آفتابی تأمین می‌شود، اما در حال حاضر، بیش از ۵۰ درصد برق از کشورهای همسایه وارد می‌شود.

بسیاری از مناطق روستایی به برق دسترسی ندارند، در حالی که مناطق شهری اغلب با محدودیت‌های شدید با مشکل مواجه می‌شوند.

افغانستان در حال حاضر، بیش از ۶۰۰ میگاوات برق تولید می‌کند، اما واردات آن در مجموع از ۶۷۰ میگاوات بیشتر است.

استراتیژی انکشاف ملی افغانستان انرژی‌های بدیل مانند برق بادی و آفتابی را به عنوان یک منبع انرژی با ارزش بالا برای توسعه شناسایی کرده است.

سال گذشته، وزارت انرژی و آب ۱۶ پروژه تولید برق را شناسایی کرد که پس از تأسیس، تولید برق را افزایش داده و به کاهش وابستگی کشور به همسایگان خود برای این انرژی حیاتی کمک می‌کند.

این وزارت در آن زمان اعلام کرد که از این ۱۶ پروژه، ۱۲ پروژه برق حرارتی و خورشیدی وجود دارد که شناسایی شده و پیشنهادهایی با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به اشتراک گذاشته شده است تا بتواند حمایت‌های مالی را جلب کند.

در همین حال، کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که اگر بتوان سرمایه‌گذارانی برای حمایت از این بخش پیدا کرد و در صورت تولید برق بیشتر، صنعت رشد خواهد کرد.

پروژه‌های برق اولویت بندی شدند

در اپریل سال گذشته، کمیسیون اقتصادی امارت اسلامی افغانستان به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون صدراعظم، به وزارتخانه‌های مختلف دستور داد تا پروژه‌های تولید برق را اولویت بندی کنند.

در آن زمان، کمیسیون گفت پس از «بحث‌های گسترده در مورد همه موضوعاتی که بخش خصوصی آماده سرمایه‌گذاری در آن‌ها است، تصمیم گرفته شد که تولید برق باید در اولویت قرار گیرد.»

بر اساس این اعلامیه، کمیسیون به وزارتخانه‌های مختلف تحت رهبری وزارت انرژی و آب دستور داد که از زغال سنگ نیز برق تولید کنند.

با وجود امکانات منابع برق آبی، زغال سنگ و سوخت فسیلی – و همچنین پتانسیل برای پروژه‌های برق خورشیدی و بادی، کمبود برق برای دهه‌ها افغانستان را در تاریکی قرار داده است.

با این حال، طی چند سال گذشته، یک مشارکت خصوصی موفق میان دولت افغانستان و بیات پاور به وجود آمده است. بیات پاور، بزرگترین شرکت تولید برق افغانستان است که پیشرفته‌ترین نیروگاه برق گازی منطقه را دارا می‌باشد.

این شرکت در سال ۲۰۱۹ راه اندازی شد و برق قابل اعتماد و کم هزینه را برای صدها هزار شهروند در افغانستان فراهم می‌کند.

بیات پاور همواره در صدد تأمین انرژی اساسی برای رشد اقتصادی افغانستان است.

فاز اول عملیات بیات پاور-۱ با توربین «فست پاور» SGT-A45 زیمنس»، پیشرفته ترین راه حل سیار گاز به برق در جهان، تا ۴۴ میگاوات برق برای خانه‌ها و مشاغل افغان تولید می‌کند.

بیات پاور تا به امروز بیش از ۷۰۰ میلیون کیلووات برق داخلی را به شبکه افغانستان تحویل داده است. با این حال، بیات پاور امیدوار است که در نهایت سه فاز را در مجموع راه اندازی کند که بیش از ۲۰۰ میگاوات برق تولید می‌کند و برای عرضه خدمات به میلیون‌ها مشتری مسکونی و تجاری افغان کافی می‌باشد.

تجارت

تاکید وزرای خارجه ازبکستان و پاکستان بر عملی‌سازی زودهنگام پروژه خط آهن افغان ترانس

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۰, ۱۴۰۳)

وزرای خارجه ازبکستان و پاکستان بر عملی‌سازی زودهنگام پروژه خط آهن ازبکستان-‌افغانستان-پاکستان موسوم به «افغان ترانس» تاکید کرده‌اند. وزارت خارجه پاکستان اعلام کرده که وزیر خارجه آن کشور در دیدار با بختیار سعیدوف، همتای ازبکستانی‌اش در اسلام‌آباد خواستار تسریع روند پروژه خط‌‌آهن ازبیکستان ـ افغانستان ـ پاکستان شده است.

دو طرف تطبیق پروژه «افغان ترانس» را به نفع کشورهای منطقه دانسته و گفته‌اند که این پروژه تبدیل به کانال تجارتی میان آسیای جنوبی و مرکزی خواهد شد.

وزارت خارجه پاکستان با نشر خبرنامه‌ی گفته که در این دیدار‌ها به منظور گسترش روابط تجارتی دوجانبه، سرمایه‌گذاری و پروژه‌های ارتباطی گفتگو شده است.

در خبرنامه آمده که دو طرف تطبیق پروژه «افغان ترانس» را به نفع کشورهای منطقه دانسته و گفته‌اند که این پروژه تبدیل به کانال تجارتی میان آسیای جنوبی و مرکزی خواهد شد. وزیرخارجه ازبکستان در این دیدار بر تسریع تلاش‌ها برای تطبیق هرچه زودتر پروژه راه آهن افغان-ترانس تاکیده کرده است.

در بخشی از خبرنامه‌ی وزارت خارجه پاکستان آمده است که :«محمد اسحاق دار با بختیار سعیدوف، وزیر امور خارجه ازبکستان در مورد همه جنبه‌های طیف وسیعی از روابط دوجانبه تجارتی، سرمایه‌گذاری، امنیت، ارتباطات مردمی و پروژه‌های اتصال گفتگو کردند. آنها هم‌چنان بر تسریع تلاش‌ها برای اجرای زودهنگام پروژه خط‌آهن ازبکستان- افغانستان-پاکستان تأکید کردند.»

پیش از این نیز مقام‌های ازبیستانی تأکید کرده بوده‌اند که پروژه‌ خط‌آهن افغان ترانس که آسیای مرکزی را از طریق افغانستان به پاکستان وصل می کند تا پایان سال ۲۰۲۷ تکمیل خواهد شد.

انتظار می‌رود این خط ‌آهن ۷۶۰ کیلومتری زمان تحویل محموله‌ بین ازبکستان و پاکستان را نیز کاهش دهد. از مزیت‌های دیگر پروژه «افغان ترانس» کاهش ۴۰ درصدی هزینه حمل‌و‌نقل کالاها عنوان شده است.

 ایجاد خط‌آهن میان ازبکستان، افغانستان و پاکستان در گسترش و تسهیل تجارت و روابط اقتصادی بین کشورهای منطقه تأثیرگذار دانسته می‌شود. شماری از آگاهان نیز تطبیق این پروژه را در کشور سودمند ارزیابی کرده و فرصتی دارای مزیت‌های استراتیژیک اقتصادی برای افغانستان می‌دانند.

گفتنی است که طرح احداث خط‌آهن افغان ترانس میان افغانستان، پاکستان و اوزبیکستان برای ایجاد شاهراه اقتصادی با هزینه بیش از چهارو نیم میلیارد دالر در سال ۲۰۱۸ ارائه شد. اخیرا امارت اسلامی گفته است قطر نیز حمایت مالی‌اش را از این پروژه اعلام کرده است.

Continue Reading

تجارت

ابراز علاقمندی تاجران جمهوری تاتارستان برای سرمایه‌گذاری بالای منابع نفت و گاز افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۹, ۱۴۰۳)

وزارت معادن و پترولیم می گوید که سرپرست این وزارت با شماری از تاجران و نمایندگان شرکت‌های پروسس نفت و گاز جمهوری تاتارستان در دفتر کارش ملاقات نموده است.

دراین دیدار تاجران جمهوری تاتارستان ضمن اظهار خرسندی از ملاقات شان با رهبری وزارت معادن و پترولیم، در مورد سابقه و تجارب کاری شان در بخش استخراج و پروسس نفت و گاز معلومات داده افزوده اند که: «ازینکه افغانستان دارای یک سیستم منظم و امنیت کامل می‌باشد و زمینه مناسب نیز برای سرمایه‌گذاری مساعد گردیده است، شرکت‌های ما در نظر دارد تا روی سروی، اکتشاف و استخراج منابع نفت و گاز افغانستان سرمایه‌گذاری نماید و علاقمند هستند تا با همکاری‌ وزارت معادن و پترولیم به افغانستان آمده در بخش استخراج و پروسس نفت و گاز سرمایه‌گذاری نمایند.»

درهمین حال، شهاب الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم از تصمیم و برنامه شان برای سرمایه‌گذاری روی منابع نفت و گاز کشور استقبال نموده افزوده است که: «خوشبختانه افغانستان دارای منابع سرشار نفت و گاز در حوزه‌های مختلف بوده و هم اکنون بلاک‌های نفت و گازی هرات در مرحله اعلان قراردارد که تاجران کشور تاتارستان نیز می‌توانند روی منابع نفت و گاز کشور سرمایه‌گذاری نمایند.»

همچنان آقای دلاور گفته است که وزارت معادن و پترولیم جهت ایجاد سهولت‌ها برای سرمایه‌گذاری آماده همکاری در مطابقت با قوانین مربوطه می‌باشد.

Continue Reading

تجارت

شرکت‌های افغانستان و ترکمنستان بیش از ۱۰ قرارداد را در بخش‌های مواد ساختمانی و خوراکی امضا کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۸, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت خبر داده است که شرکت‌های افغانستان و ترکمنستان بیش از ۱۰ قرارداد و دو تفاهمنامه را در بخش‌های مواد ساختمانی از جمله سیخ گول، رنگ، سنگ مرمر و مواد خوراکی امضا کرده اند.

این قراردادها در جریان سفر یک هیات تجارتی ترکمنستان به ولایت هرات و با حضور نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت امضا شده است.

طبق خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، آقای عزیزی در مراسم امضای این قراردادها گفت: «بهترین فُرصت جهت گسترش روابط تجارتی و اقتصادی میان افغانستان و ترکمنستان مهیا گردیده است که دو طرف باید از آن استفاده اعظمی نمایند.»

وزارت صنعت و تجارت خاطر نشان کرده که قراردادهای مذکور در نتیجه سفر سرپرست این وزارت به ترکمنستان و ملاقات با قربانقلی بردی محمد اف، رهبر ملی ترکمنستان عقد شده است.

پیش از این، هیات تجارتی ترکمنستان گفته بودند که هدف آنان گسترش روابط اقتصادی میان بخش‌های خصوصی دو کشور می‌باشد، بنابرین تلاش می‌کنند تا سالانه صدها تُن مواد ساختمانی را از صنعت کاران افغانستان خریداری کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!