Connect with us

اخبار ساحوی

یک مقام ارشد پاکستانی سیاست امریکا در قبال افغانستان را نقد كرد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

مشاور امنیت ملی نخست وزیر پاکستان از سیاست امریکا در قبال افغانستان انتقاد کرده است.

سرتاج عزیز مشارو امنیت ملی نخست وزیر پاکستان میگوید: سیاست امریکا در اهدافش برای آوردن صلح، توسعه، ثبات، دموکراسی و شکست هراس افگنی در افغانستان، دست نیافته و ناکام شده است.

عزیز همچنان سیاست واشنگتن را بخاطر افزایش شورشگری در پاکستان سرزنش می کند.

سرتاج عزیز مشاور امنیت ملی و امور خارجی نخست وزیر پاکستان ميگويد:

آیا امریکایی ها به افغانستان صلح آوردند؟ نخیر! آیا انها به دهشت افگنی پایان دادند؟ نخیر! آیا آنها توسعه را به افغانستان آوردند؟ نخیر! آیا آنها یک دموکراسی پایدار را ایجاد کردند؟ نخیر! بنابر این آنها به هیچ یک از اهداف خود دست نیافتند، اما آنها مشکلاتی  برای ما ایجاد کردند که همه ما می بینیم.

آقاى عزیز همچنان نگرانی اسلام آباد  را از نبود یک روند صلح و ثبات پایدار در افغانستان ابراز می کند و می افزاید: خروج نیروهای بین المللی از این کشور  شورشیان را در هر دو طرف مرز تقویت می کند.

وى افزوده است كه، اگر یک جنگ بزرگ در افغانستان وجود داشته باشد پس آشکارا اثرات جانبی خواهد داشت، بنابراین، ما شدیداً برای تقویت آشتی و گفتگو میان جناح های افغان کار می کنیم. ما نمی خواهیم در امور افغانستان دخالت کنیم، بلکه میخواهیم روند مصالحه را تسهیل کنیم تا انتقال سیاسی و انتقال امنیتی به خوبی پیش برود و هیچ آشفتگی وجود نداشته باشد که بر پاکستان سرازیر شود.

عتیق الله امرخیل آگاه امور نظامی ميگويد، کابل از دیرزمانی در جستجوی همکاری صادقانه پاکستان است.

این در حالیست که مقامات ایالات متحده سازمان استخبارات پاکستان را به پناه دادن شورشیان افغان در خاکش متهم می کنند.

اخیراً رییس کمیته امور خارجی مجلس سنای امریکا در کانگرس امریکا گفت: ارتش و سازمان استخباراتی پاکستان با حمایت از طالبان، وضعیت را مغلق می سازند، بازی دوگانه انجام می دهند و تلاش ها برای ایجاد یک دولت مستقل در افغانستان را تضعیف می کند.

Advertisement

اخبار ساحوی

تنش‌ها در تنگه هرمز؛ ایران کنترول بر مسیر راهبردی را تشدید کرد

بر اساس این گزارش‌ها، ایران دو کشتی را در این مسیر مهم دریایی توقیف کرده و این اقدام همزمان با ادامه اختلافات درباره آتش‌بس شکننده با واشنگتن صورت گرفته است.

Published

on

در حالی‌که وضعیت آتش‌بس میان ایران و ایالات متحده همچنان مبهم باقی مانده است، گزارش‌ها از افزایش کنترول ایران بر تنگه راهبردی هرمز حکایت دارد.

بر اساس این گزارش‌ها، ایران دو کشتی را در این مسیر مهم دریایی توقیف کرده و این اقدام همزمان با ادامه اختلافات درباره آتش‌بس شکننده با واشنگتن صورت گرفته است.

محمدباقر قالیباف، رئیس پارلمان ایران گفته است که هرگونه آتش‌بس واقعی زمانی امکان‌پذیر است که محدودیت‌ها بر تجارت دریایی ایران برداشته شود. او محاصره دریایی را نقض توافقات احتمالی خوانده است.

سپاه پاسداران ایران نیز اعلام کرده است که دو کشتی خارجی به دلیل تخطی از مقررات و نداشتن مجوز توقیف شده‌اند. در همین حال، منابع امنیتی از تیراندازی به یک کشتی دیگر بدون وارد شدن خسارت خبر داده‌اند.

ایالات متحده این اقدامات را «دزدی دریایی» توصیف کرده و در مقابل، به اجرای محاصره دریایی و رهگیری برخی کشتی‌های ایرانی ادامه داده است.

این وضعیت باعث نگرانی در بازارهای جهانی انرژی شده و بهای نفت خام برنت به بالای ۱۰۰ دالر در هر بشکه رسیده است.

در همین حال، تلاش‌های دیپلماتیک برای ازسرگیری مذاکرات میان طرفین تاکنون نتیجه‌ای در پی نداشته است.

کارشناسان هشدار می‌دهند که ادامه این تنش‌ها می‌تواند مسیر تجارت جهانی انرژی را با خطر جدی روبه‌رو سازد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

شهباز شریف از تمدید آتش‌بس استقبال کرد؛ ابراز امیدواری برای توافق صلح در اسلام‌آباد

دونالد ترمپ پیش‌تر اعلام کرده بود آتش‌بس تمدید می‌شود تا زمان ارائه طرح از سوی ایران و ادامه مذاکرات.

Published

on

صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، از تصمیم رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترمپ، برای تمدید آتش‌بس در درگیری میان ایران و ایالات متحده و اسرائیل استقبال کرده و از آن قدردانی کرده است.

شریف روز چهارشنبه در پیامی گفته است که از اقدام امریکا در پذیرش درخواست پاکستان برای تمدید آتش‌بس قدردانی می‌کند؛ اقدامی که به گفته او، زمینه را برای ادامه تلاش‌های دیپلماتیک فراهم می‌سازد.

وی ابراز امیدواری کرده است که هر دو طرف به رعایت آتش‌بس ادامه دهند و بتوانند در دور دوم گفتگوها که در اسلام‌آباد برگزار می‌شود، به یک توافق جامع صلح دست یابند که به پایان دایمی این درگیری کمک کند.

این در حالی است که دونالد ترمپ پیش‌تر اعلام کرده بود آتش‌بس تمدید می‌شود تا زمان ارائه طرح از سوی ایران و ادامه مذاکرات.

مقام‌های پاکستانی می‌گویند گفتگوهای صلح در اسلام‌آباد با هدف کاهش تنش‌ها و رسیدن به راه‌حل سیاسی در جریان است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترمپ: در صورت نرسیدن به توافق حملات علیه ایران را از سر می‌گیریم

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، در اظهاراتی تازه گفته است که ایران «چاره‌ای جز فرستادن» مذاکره‌کنندگان به دور جدیدی از گفتگوها به پاکستان ندارد.

ترمپ در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌بی‌سی گفت: «فکر می‌کنم در نهایت به یک توافق خوب خواهیم رسید. ما در موقعیت بسیار قوی برای مذاکره قرار داریم.»

وقتی از او پرسیده شد که اگر مذاکرات خوب پیش برود آیا آتش‌بس را تمدید خواهد کرد یا خیر، ترمپ گفت: «نمی‌خواهم این کار را انجام دهم. ما وقت زیادی نداریم.»

او اشاره کرد که ایالات متحده آماده است در صورت عدم رسیدن به توافق، حملات علیه ایران را از سر بگیرد.

وی افزود: «انتظار دارم بمباران ادامه پیدا کند، چون فکر می‌کنم این روش، رویکرد بهتری برای ورود به مذاکرات است. اما ما آماده‌ایم. یعنی نیروهای نظامی کاملاً آماده اقدام هستند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!