Connect with us

رویداد های اخیر

غنی میگوید کنفرانس ژنو روی پیشرفت افغانستان تاثیر دارد

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۲, ۱۳۹۹)

محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور میگوید که کنفرانس ژنو روی پیشرف های آینده و خود اتکایی افغانستان تاثیر خواهد داشت.

آقای غنی گفته است: ” ما فردا برای کنفرانس ۲۰۲۰ ژنو در مورد افغانستان گرد هم میاییم. هدف ما تحقق بخشیدن به امیدهای چندین دهه افغان ها برای داشتن یک افغانستان صلح آمیز و مرفه است.”

وی افزوده است: ” نتایج این کنفرانس تعهد به شدت بر توسعه آینده کشور و مسیر ما به سوی خود اتکایی و صلح تاثیر خواهد گذاشت.”

قرار است کنفرانس ژنو در مورد افغانستان فردا با حضور نمانیدگان ۷۰ کشور و سازمان‌های بین المللی از بهر تعهد مالی برای چهار سال آینده افغانستان به گونه مجازی برگزار شود.”

محور این نشست روی سه موضوع خواهد بود، حمایت مالی از مردم افغانستان، حفظ دستاوردهای ۱۹ سال پسین و حمایت و تقویت صلح در این کشور.

اما پرسش اینجا است که پس از نشست ۲۰۱۸ تاکنون حکومت چقدر توانسته است تعهدات خود را عملی سازد؟

رفیع عزیزی، رییس مجمتع نهادهای جامعه مدنی افغانستان، در این مورد گفت: “میخواهم بگویم که در مجموع نگرانی مردم نسبت به حکومت داری در افغانستان بسیار بالا است و اعتماد مردم نسبت به تمام طرف‌ها سلب شده است.”

اشتراک کنندگان این نشست میگویند که تلاش خواهند کرد که جامعه جهانی را قناعت بدهند که فرصت جاری در افغانستان بهترین زمان برای کمک‌ به این کشور است.

اما جامعه جهانی پیش از این ادامه کمک‌هایش را به افغانستان مشروط به عملی کردن ده شرط از سوی حکومت و گروه طالبان گفته بود.

لطیف محمود، رییس مرکزی رسانه‌های حکومت، در این مورد گفت:” دولت جمهوری اسلامی افغانستان در این نشست تمامی تعهدات خود را در این خصوص عملی ساخته. سند مشارکت در این نشست تکمیل شده و ما آماده اشتراک در این نشست استیم.”

شماری از شرکت کنندگان، این نشست را مهمترین و بزرگترین فرصت برای دورنمای اقتصادی و سیاسی افغانستان پیشبینی میکنند؛ اما تاکید دارند که با توجه به شرایط کرونایی در جهان جلب کمک‌های بیشتر برای توسعه پایدار در افغانستان دشوار به نظر میرسد.

یانا تلاس؛ نماینده ویژه فنلند برای نشست افغانستان در ژنو، در این باره گفت:” وضیعت مالی بسیار خراب است و این باعث شده که برخی از کشورها کمک‌های شان را دوباره بررسی کنند برای گرفتن تعهد مالی کشورها با وضیعت دشوار رو به رو استیم.”

این نشست برای دو روز با میزبانی کشور فنلند برگزار می‌شود

رویداد های اخیر

Minister of mines says minerals must be processed in Afghanistan before exported

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

Acting Minister of Mines and Petroleum Shehabuddin Delawar has said in a meeting with officials of a Chinese company that the export of raw minerals for processing abroad is no longer allowed.

He said the ministry will work with foreign mining companies as long as they also process the minerals in Afghanistan.

Delawar said this during a meeting with China’s state-owned company MCC Holoda, and Chinese officials from the company contracted to extract copper from Mes Aynak.

The Ministry of Mines and Petroleum said in a statement that MCC Holoda is one of the largest mining and processing companies in China for copper, lead and zinc.

According to the statement, the company has expressed an interest in investing in copper, lead and zinc mines in Afghanistan.

Delawar welcomed their interest and said there are lead and zinc mines in Bamyan, Kandahar and Ghor provinces, and if the company agrees to process minerals inside Afghanistan, the ministry will cooperate with it.

Delawar also discussed the Mes Aynak copper project and called for acceleration of work at the mine.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشر گزارش تازه‌ی بانک توسعه‌ی اسلامی و کارکرد این بانک در افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

بانک توسعه اسلامی در اولین گزارش از دست‌آوردهای «صندوق امانی بشردوستانه افغانستان» گفته است که در سال ۲۰۲۳ میلادی، کمک‌های ضروری مختلف را به آسیب‌پذیرترین افراد در افغانستان ارایه کرده است.

در این گزارش به نقل از رئیس بانک توسعه اسلامی آمده است که این کمک‌ها در بخش‌های مقابله با ناامنی غذایی، ارایه برنامه‌های تغذیه کودکان، مراقبت‌های صحی، آب پاک و خدمات صحی انجام شده است.

در این گزارش آمده که ۱۴ پروژه در سال ۲۰۲۳ با هزینه ۳۵ میلیون دالر عملی شده است.

در بخشی از گزارش بانک توسعه‌ی اسلامی آمده است که: «۱۴پروژه در سال ۲۰۲۳ با هزینه کل ۳۵.۳۵ میلیون دالر عملی شده که ۲۴.۱۴ میلیون دالر آن از طریق صندوق امانی بشردوستانه افغانستان به مصرف رسیده است. بخش از کمک‌ها در بخش‌های مقابله با ناامنی غذایی، ارایه برنامه‌های تغذیه کودکان، مراقبت‌های صحی، آب پاک و خدمات صحی انجام شده است.»

در همین حال، وزارت اقتصاد از کمک‌های بانک انکشاف آسیایی، استقبال می‌کند و می‌گوید که این بانک در کنار کمک‌های بشردوستانه در بخش تطبیق پروژه‌های انکشافی نیز افغانستان را همکاری کنند.

آگاهان اقتصادی باور دارند که حکومت سرپرست، باید نهادهای کمک کننده را متقاعد سازند تا پروژه‌های انکشافی را حمایت مالی نمایند.

بانک توسعه‌ی اسلامی می‌افزاید که در حال حاضر ۱۶ پروژه این بانک در بخش کمک‌های بشری در حال تطبیق است و تلاش می‌کنند به مردم افغانستان کمک بیشتر نمایند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا برادر با سفر به ولایت هرات، کار باقیمانده پروژۀ بند پاشدان این ولایت را افتتاح نمود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

ملاعبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزار می‌گوید بند پاشدان از پروژه‌های مهم ملی است که تلاش می‌کنند تا در وقت تعیین شده تکمیل و به بهره برداری برسد.

مسوولان این پروژه می‌گویند حدود ۱۱۷ میلیون دالر هزینه ساخت این بند آب وبرق است که تقریبا ۸۵ درصد کار آن تکمیل شده و تا ختم سال جاری کاملاً به بهره برداری می رسد.

با تکمیل این پروژه حدود ۶۵ هزار جریب زمین زراعتی آبیاری می‌شوند که هزاران تن شامل کار خواهند شد.

کار ساخت این بند آبی بیش از یک دهه می‌شود که کلید خورده است، در این مدت روند کار آن با فراز و نشیب‌های زیادی روبرو بوده، اما حالا پس از سه سال قرار است ادامه کار ساخت این پروژه تکمیل گردد، ملا عبدالغنی برادر در افتتاح این پروژه می‌گوید ایجاد بندهای آبی از اولویت‌های کاری امارت اسلامی است.

این بند آبی روی رود ولسوالی کرُخ هرات بسته شده است، پروژه که بیش از یک دهه می‌شود کار آن جریان دارد. امارت اسلامی حالا مصمم است تا ادامه کار این پروژه ملی را تکمیل کند.

کار ساخت بند آب وبرق پاشدان را یک شرکت داخلی با همکاری شرکت آذربایجانی پیش می‌برد. انجنیران این پروژه می‌گویند این بند آبی بیشتر برای زراعت وآب آشامیدنی ساخته می‌شود، بناء بخاطر مدیریت بهتر ذخیره آبی این پروژه، حدود ۷۳ کیلومتر کانال‌های کوچک و بزرگ ساخته خواهد شد.

این بند آبی ۵۴ میلیون مترمکعب آب را ذخیره خواهد کرد که از آن برای زراعت و آب آشامیدنی صحی استفاده می‌شود. درحال حاضر حدود ۴۰۰ تن به گونه مستقیم دراین پروژه کار می‌کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!