Connect with us

رویداد های اخیر

خلیلزاد: گفتگوهای صلح باید هر چه زودتر از سرگرفته شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: ثور ۲۱, ۱۴۰۰)

زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، در یک گفتگو با روزنامه دیر اشپیگل آلمانی گفته گفتگوهای صلح باید هر چه زودتر از سرگرفته شود.

خلیلزاد گفته که سطح خشونت‌ها در کشور بالا است.

او در این باره گفت:””هر دو طرف باید درباره یافتن نقاط مشترک واقع بین باشند. اگر توافق صلح نباشد، بدیل آن پیروزی طالبان نیست. این یک جنگ طولانی است.”

خلیلزاد همچنان هشدار داد که راه حل نظامی در افغانستان وجود ندارد.

او در این مورد گفت:” اگر گروه‌ها در تیم جمهوریت تقسیم شوند و هر یک جداگانه راه را انتخاب کند، که یک احتمال خطرناک است، این طالبان به ویژه تندروان را تشویق خواهد کرد تا راه حل نظامی انتخاب کنند.”

خلیلزاد میگوید که تاکید به راه حل نظامی در افغانستان باعث تکرار تراژیدی‌ سال‌های ۱۹۹۰ و ادامه جنگ‌های نیابتی خواهد شد.

او در این باره گفت:” چندین رهبران طالبان و دیگر گروه‌های افغان آن دوره را به یاد دارند. آنها اشتباهات خطرناک را که مرتکب شده به یاید دارند. آنها یکجا نشدند و هر یک در تلاش مفاد شخصی خود شدند باعث جنگ و تخریب افغانستان شد. توقع ما این است که افغان‌ها این اشتباه را دوباره تکرار نکنند.”

خلیلزاد میگوید که به تعویق افتادن نشست استانبول یک آزمایش برای طالبان است که آیا این گروه میخواهد جنگ را از راه صلح آمیز ختم کند.

وی افزاید:” ترک‌ها همراه با قطر و سازمان ملل موافقه کرده  تا یک نشست میان طالبان و حکومت افغان در باره تسریع گفتگوهای صلح برگزار کند. طالبان تاکنون در باره تاریخ آن موافقه نکرده است، آنها میگویند که تاکنون اجازه اشتراک در این نشست را دریافت نکرده است. آنها رهایی زندانیان را میخواهد و همچنان میخواهد که نام‌‍های آنان از لیست سیاه بیرون شوند.”

خلیلزاد میگوید که جنگ هزینه برمیدارد و روزانه هر دو طرف تلفات بیشتر متحمل میشوند.

فرستاده ویژه امریکا میگوید که طالبان فرصت دارند و این فرصت بر آینده آنها تاثیر میگذارد.

وی افزود:” آینده آنان در باره مشروعیت بین المللی، کمک‌ها و لیست سیاه و رهایی زندانیان است. اما این نیاز به مذاکره و توافق در باره راه حل سیاسی دارد.”

خلیلزاد میگوید:” بدیل جنگ است اگر آنها دست آورد پایدار هم داشته باشند، آنها بررسی میکند که به آسانی برنده شده نمی توانند. حملات تهاجمی کنونی  آنها باعث انزوای آنان خواهد شد و منحیت یک همکار مشروع پذیرفته نخواهد شد. از لیست سیاه نیز بیرون نخواهد شد و زندانیان این گروه نیر رها نخواهد شد. مخالفت دوامدار جامعه جهانی از تصرف نظامی جلوگیری خواهد کرد.”

فرستاده ویژه امریکا می افزاید که وقت آن رسیده تا طالبان تصمیم بگیرند که کدام راه را انتخاب میکند.

وی افزود:” وقت آن است تا طالبان تصمیم بگیرند که کدام راه را انتخاب میکند، ما همرای متحدین ما به هر دو راه آماده‌گی میگیریم، این پیام به طالبان داده شده است.”

خلیلزاد میگوید که طالبان برای راه حل سیاسی در افغانستان آماده‌گی میگیرند.

خلیلزاد میگوید اگر طالبان جنگ را انتخاب کند، امریکا در کنار نیروهای افغان ایستاد خواهد شد.

او هشدار میدهد که تحمیل کردن خواست‌ها بر مردم باعث جنگ طولانی خواهد شد.

خلیلزاد اطمینان میدهد که امریکا و جامعه بین المللی افغانستان را تنها نخواهد گذاشت.

او در این باره گفت:” پس از تکمیل شدن روند خروج سربازان امریکایی از افغانستان فصل جدید در همکاری‌های ما باز خواهد شد. افغانستان قرار است در صدر دریافت کنندگان کمک‌های امریکا بشمول کمک به نیروهای افغان، کمک‌های بشردوستانه و کمک‌های انکشافی خواهد بود. متحدین ما نیز چنین میگوید.”

خلیلزاد میگوید که پاکستان در افغانستان منافع مشروع دارد و افغان‌ها باید به این منافع احترام قایل شوند.

او در این مورد گفت:” این منابع مشروع این است که خاک افغانستان نباید بر ضد پاکستان استفاده شود و خاک پاکستان نباید برضد افغانستان استفاده شود.”

خلیلزاد می افزاید که با بریتانیا در باره افغانستان و پاکستان کار میکند تا این کشورها در بخش امنیت همکاری کنند و به یک توافق برسند.

او در این باره میگوید:” پاکستان ملامت است، زیر بسیاری از طالبان در خاک آن کشور  زنده‌گی میکنند.”

فرستاده ویژه امریکایی میگوید که آینده افغانستان مربوط طالبان و رهبران دیگر افغان میشود.

او در این باره افزود:” رهبران افغان میگوید که آنها از گذشته آموخته اند، مگر روشن خواهد شد که آیا آنها کشور و مردم خود را اولویت میدهد یا برنامه‌های دیگران را عملی میکنند.”

رویداد های اخیر

تولیدات سمنت غوری در بغلان افزایش یافته است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

مسوولان شرکت دولتی سمنت غوری در ولایت بغلان می‌گویند که میزان تولید سمنت در این شرکت نسبت به گذشته افزایش یافته است. به گفته آنان، در سال ۱۴۰۲ یک صدوپنجاه هزار تُن سمنت تولید شده است و تلاش دارند تا در سال جاری میزان تولید را به ۱۸۰ هزار تُن برسانند.

عبدالوکیل قیومی، معاون مالی و اداری شرکت سمنت غوری بغلان در این مورد گفته است: «در سال گذشته پلانی که داشتیم موفقانه ۱۵۰ تُن سمنت را تولید نمودیم و به بازار عرضه کردیم. خوشبختانه که در سال ۱۴۰۲ ما بیشتر از ۲۰۰ میلیون افغانی مفاد هم داشتیم.»

به گفته‌ مسوولان این شرکت، تلاش‌ها برای بلندبردن ظرفیت تولید جریان دارد و با بلندرفتن ظرفیت تولید روزانه یک هزار بوری سمنت تولید خواهند کرد.

محمد طاهر، آمر بخش بسته بندی شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «فعلاً چهار داش ما فعال است که ما در بیست‌وچهار ساعت تقریباً یک هزار الی ۱۲ صد تُن سمنت تولید می‌کنیم.»

از سویی هم، در این شرکت برای ۷۵۰ تن زمینه کار فراهم شده است و برخی کارگران از سرمایه‌گذاران خواهان سرمایه‌گذاری در کشور و فراهم‌کردن زمینه کار برای جوانان هستند.

حکیم، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «سرمایه‌گذاران در وطن خود سرمایه‌گذاری کنند تا زمینه کار به ما مساعد شود.»

محمد یوسف، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان نیز علاوه کرد: «چندین فابریکه دیگر در کشور ما ساخته شود تا سمنت خارجی کمتر به کشور وارد شود و از تولیدات خود ما استفاده بکنیم.»

گفتنی است که شرکت سمنت غوری بغلان حدود ۴۰ سال پیش تأسیس شد و یکی از بزرگ‌ترین شرکت تولید سمنت در افغانستان به شمار می‌رود. مدیریت این شرکت از سوی برنامه شرکت انکشاف ملی پیش برده می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: سفرهای دیپلومات امریکایی به قطر و پاکستان در مورد افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: کشورهای منطقه به‌گونه مشترک ثبات و توسعه را گسترش دهند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

معاون سیاسی رئیس‎الوزرا در دیدار با معاون صدراعظم قزاقستان در کابل گفته است که کشورهای منطقه باید مشترکاً در اجرای پروژه های بزرگ منطقه‌ای سهیم شوند.

بربنیاد خبرنامه معاونیت سیاسی ریاست الوزرا، در این دیدار مولوی عبدالکبیر از سرمایه گذاران قزاقستان دعوت نمود تا در افغانستان سرمایه گذاری نمایند.

وی افزود که امارت اسلامی سرحدات افغانستان را به گونه کامل کنترول کرده، مواد مخدر و فساد را از بین برده و حاکمیت ملی مستقل را احیا نموده است.

به نقل از خبرنامه، معاون صدراعظم قزاقستان از پیشرفت‌ها در افغانستان توسط امارت اسلامی، قدردانی کرده و گفته است که کشورش آماده روابط تجارتی، ترانزیتی و سرمایه‌گذاری درازمدت با افغانستان می‌باشد.

ژومانگارین در زمینه اعطای بورسیه‌های تحصیلی به جوانان افغان ابراز آمادگی کرده و افزود که هم اکنون افغانستان نمونه یک کشور آرام در سطح منطقه است و به همین منظور جهان می‌خواهد در بخش‌های مختلف روابط خود را با امارت اسلامی برقرار نماید.

معاون صدراعظم قزاقستان همچنان خواستار آغاز پروازهای مستقیم میان کابل و الماتا شد و گفت که کشورش در بخش فرهنگی آماده همکاری دو جانبه با حکومت افغانستان است.

در کمتر از سه سال گذشته، امارت اسلامی بارها تاکید کرده است که با ایجاد امنیت سراسری در افغانستان بیش از هرزمان دیگری فرصت تطبیق پروژه های بزرگ اقتصادی در کشور مساعد بوده و نیاز است که افغانستان به نقطه اتصال کشورهای منطقه مبدل شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!