Connect with us

تجارت

حکومت با ترکمنستان و ایران برای واردات تیل و گاز قرارداد امضا کرد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲, ۱۴۰۱

به دنبال بلند رفتن قیمت مواد نفتی و گاز مایع در بازارهای کشور، حکومت برای واردات هزاران تُن تیل و گاز از ترکمنستان و ایران با این دوکشور قرارداد تازه امضا کرده است، دفتر معاونیت اقتصادی رئیس الوزرا گفته به زودی در قیمت موادنفتی وگاز مایع در کشور تغییرات اساسی خواهد آمد.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا گفته است که هزاران تُن گاز به بنادر آقینه، حیرتان و تورغندی رسیده است که به زودی وارد بازارهای کشور می‌شود.

با این حال، پولیس مبارزه با جرایم سنگین قوماندانی امنیه هرات می‌گوید طی ماه‌های اخیر ده‌ها تُن تیل بی کیفیت را کشف و ضبط کرده‌اند.

درحال حاضر قیمت گاز و نفت در بازارهای کشور به گونه سرسام آور بلند رفته است و مردم نسبت به این معضل شکایت دارند.

احمدشاه عزت، رییس اداره مواد نفتی وگاز مایع هرات گفت می‌گوید: «امارت اسلامی افغانستان با ایران یک قرارداد کلان بابت واردات تیل امضا کرده است که به زودی این تیل خواهد رسید، بنابراین، کوشش می کنیم که قیمت تیل را پایین بیاوریم».

در حال حاضر هر لیتر پطرول در بازارهای کشور تا ۹۰ افغانی به فروش می‌رسد، هم‌چنان یک کیلوگرام گاز مایع تا ۸۰ افغانی رسیده است.

از سوی دیگر، پولیس هرات طی ماه‌های اخیر دو هزار و ۶۰۰ تُن تیل بی‌کیفیت را کشف و ضبط کرده است، مدیریت مبارزه با جرایم سنگین این قوماندانی گفته است که به هیچ کس اجازه نخواهند داد که تیل وگاز بی کیفیت وارد کند.

جمعه خان الهام، مدیر مبارزه با فساد اداری و جرایم سنگین قوماندانی امنیه هرات دراین زمینه گفته است: «ما از تاجران ملی می خواهیم که از واردات تیل بی کیفیت به کشور خود داری کنند، اما اگر کسی هم‌چنان تیل بی‌کیفیت را وارد کند، مورد پیگرد قرار خواهد گرفت».

محمودشاه رسولی، سخنگوی قوماندانی امنیه هرات گفت: «در گذشته هم ما صدها تانکر تیل بی‌کیفیت را که خارج از کشور وارد شده بود توسط نیروهای امنیتی برگشت دادیم و حالا هم این نیروها در زمینه مصمم هستند».

از سوی دیگر باشندگان هرات از حکومت می‌خواهند که به منظور کنترل قیمت مواد سوختی در بازار اقدام جدی نماید.

راتب حمیدی، باشنده هرات می‌گوید: «از دولت تقاضا داریم که در قسمت قیمت تیل کنترل داشته باشد، یک لیتر تیل ۸۵ افغانی است».

با این همه، هنوز مقدار گاز و تیل که با ترکمنستان وایران قرار داد شده وارد کشور نشده است، اما حکومت اطمینان می‌دهد که قیمت مواد سوختی با ورود محموله‌های گاز و تیل تغییر خواهد کرد.

تجارت

افزایش ۹.۹۳ درصدی ارزش افغانی در برابر دالر

بانک مرکزی همچنان اعلام کرده است که در راستای تنظیم بازار پول، پول‌های مندرس و فرسوده از بازار جمع‌آوری و حریق شده است.

Published

on

مسؤولان بانک مرکزی افغانستان می‌گویند که این بانک در سال ۱۴۰۴ خورشیدی توانسته است ارزش پول افغانی را در برابر دالر امریکایی ۹.۹۳ درصد افزایش دهد و در کنار آن، گام‌های مهمی برای تقویت نظام مالی و بانکی کشور بردارد.

به گفته مسؤولان این نهاد، بانک مرکزی با اجرای سیاست‌های پولی معقول توانسته است علاوه بر حفظ ثبات ارزش افغانی در برابر ارزهای جهانی، ارزش این پول را در برابر دالر نیز افزایش دهد. آنان می‌افزایند که در این مدت نظارت بر مؤسسات مالی و بانک‌های خصوصی نیز گسترش یافته که این اقدام سبب افزایش شفافیت و معیاری شدن فعالیت‌ها در بخش بانکی شده است.

بانک مرکزی همچنان اعلام کرده است که در راستای تنظیم بازار پول، پول‌های مندرس و فرسوده از بازار جمع‌آوری و حریق شده است. در کنار آن، پیشرفت‌هایی در بخش بانکداری الکترونیکی نیز به دست آمده و میزان پرداخت‌های الکترونیکی در کشور افزایش یافته است.

حسیب‌الله نوری، سخنگوی بانک مرکزی، می‌گوید که این بانک برای گسترش خدمات بانکی در سراسر کشور تلاش‌های گسترده‌ای انجام داده تا خدمات بانکداری اسلامی به گونه وسیع در اختیار شهروندان قرار گیرد.

در همین حال، برخی تحلیل‌گران امور بانکی تلاش‌های بانک مرکزی برای تثبیت نظام بانکی کشور را مهم می‌دانند. آنان تأکید می‌کنند که این نهاد باید در کنار حل چالش‌های داخلی بانک‌ها، برای رفع تحریم‌های مالی افغانستان از سوی جامعه جهانی نیز اقدام‌های جدی انجام دهد.

به باور تحلیل‌گران اقتصادی، گسترش بانکداری اسلامی می‌تواند زمینه جذب منابع مالی بیشتری را فراهم سازد. آنان می‌گویند بخش بزرگی از سرمایه‌های مردم هنوز به گونه سنتی در خانه‌ها نگهداری می‌شود و در صورت تقویت خدمات بانکی، میلیاردها افغانی می‌تواند وارد سیستم مالی کشور گردد که این امر به تقویت اقتصاد ملی کمک خواهد کرد.

Continue Reading

تجارت

گام تازه برای پیشرفت پروژه تاپی؛ کابل و عشق‌آباد بر تسریع استملاک زمین تأکید کردند

پروژه تاپی یکی از مهم‌ترین طرح‌های انرژی در منطقه به شمار می‌رود که می‌تواند نقش مهمی در تقویت همکاری‌های اقتصادی و اتصال منطقه‌ای ایفا کند.

Published

on

مقام‌های افغانستان و ترکمنستان در دیداری درباره تسریع روند استملاک زمین برای پروژه خط لوله گاز تاپی گفتگو کردند؛ پروژه‌ای بزرگ منطقه‌ای که قرار است گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال دهد.

به گفته وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، این موضوع در دیدار میان مراد امانوف، رییس پروژه تاپی، عطاالله عمری وزیر این وزارت و خواجه عوضوف سفیر ترکمنستان در کابل مطرح شده است. در این نشست، امانوف بر ضرورت تسریع مراحل مربوط به استملاک زمین و تعیین قیمت آن بر اساس توافق‌نامه چارچوبی میان چهار کشور تأکید کرد.

در همین حال گزارش شده است که کشتی‌های شرکت کشتیرانی آذربایجان انتقال لوله‌های این پروژه را آغاز کرده‌اند. این لوله‌ها از بندر باکو به بندر ترکمن‌باشی انتقال داده می‌شوند و قرار است تا پایان سال حدود یازده هزار و هفتصد لوله برای آماده‌سازی ساخت این خط لوله انتقال یابد.

پروژه تاپی یکی از مهم‌ترین طرح‌های انرژی در منطقه به شمار می‌رود که می‌تواند نقش مهمی در تقویت همکاری‌های اقتصادی و اتصال منطقه‌ای ایفا کند.

Continue Reading

تجارت

گام تازه در تقویت صادرات؛ هشت محموله تجارتی افغانستان از مسیر لاجورد به بازارهای جهانی منتقل می‌شود

این محموله‌ها پس از رسیدن به ترکیه، به بازارهای عربستان سعودی، ایالات متحده امریکا، استرالیا و هالند ارسال خواهند شد.

Published

on

وزارت ترانسپورت و هوانوردی از انتقال هشت محموله صادراتی افغانستان از طریق بندر تورغندی و مسیر لاجورد به چندین کشور جهان خبر داده است.

این وزارت اعلام کرده است که در چارچوب تلاش‌ها برای تسهیل ترانزیت و حمایت از صادرات ملی، هماهنگی‌های لازم برای انتقال هشت محموله تجارتی از طریق دهلیز لاجورد فراهم شده است.

بر بنیاد معلومات این وزارت، قرار است امروز (یکشنبه، ۲۴ حوت) یک شرکت ترانسپورتی این محموله‌ها را که شامل میوه‌جات خشک، مربا، دیگ‌های زودپز و نوشابه‌های انرژی‌زا است، از طریق مسیر لاجورد – شامل افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان و ترکیه – به ترکیه انتقال دهد.

گفته می‌شود که این محموله‌ها پس از رسیدن به ترکیه، به بازارهای عربستان سعودی، ایالات متحده امریکا، استرالیا و هالند ارسال خواهند شد.

وزارت ترانسپورت و هوانوردی تأکید کرده است که توسعه دهلیزهای ترانزیتی، فراهم‌سازی زمینه برای رشد صادرات و واردات و نیز حمایت همه‌جانبه از شرکت‌های ترانسپورت بین‌المللی، از اولویت‌های اساسی این وزارت به شمار می‌رود و در این راستا اقدامات عملی و مؤثری روی دست گرفته شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!