Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان از هر زمان دیگر آماده شامل‌شدن به پروژه‌های بزرگ منطقه‌ای

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۵, ۱۴۰۱)

با تامین امنیت در سراسر افغانستان در یک سال گذشته حالا آگاهان می‌گویند که افغانستان بیش از هر زمان دیگر آماده شامل شدن به پروژه‌های بزرگ منطقه‌ای است.

یکی از این پروژه‌ها ابتکار یک کمربند و یک جاده است که با باور آگاهان درخشندگی مجدد افغانستان در جاده ابریشم را به ارمغان خواهد آورد.

دهلیز اقتصادی چین – پاکستان، بخشی از ابتکار یک کمربند یک راه یا راه ابریشم جدید است که راه تجارتی زمینی را از چین تا بندر گوادر پاکستان شامل می‌شود.

اعمار دو خط آهن از لندی کوتل تا جلال آباد و از چمن تا سپین بولدک، ایجاد دو شاهراه از پشاور تا کابل و از کندز تا آسیای مرکزی و نیز ساخت یک بند برق بزرگ آبی بر فراز دریای کنر، پروژه های بزرگ یک کمربند یک راه است که انتظار می‌رود در افغانستان تطبیق شود.

رشد اقتصادی چین در سالهای پیشین کشورهای که در ابتکار یک کمربند یک راه شرکت دارند را خوشبین کرده است، شبیه یک قریه کوچک در اطراف شهر شینگن چین در سال ۱۹۸۰ میلادی است ولی در مدت زمان کمتر از ۳۰ سال به کلان شهر پیش رفته و با جمعیت ده میلیون تبدیل شد. یا هم در همین سال ها آمار فقر در چین از ۸۸ درصد از هر یک صد نفر بود ولی امروز این آمار به چهار نفر تقلیل یافته است، یا نرخ اقتصادی سالانه چین عدی معادل ۶ ممیز ۸ دهم درصد میباشد؛ که با اضافه کردن فاکتورهای مالی دیگر رشت دو برابر اقتصاد این کشور را در ده سال گذشته می‌توانیم مشاهد کنیم.حالا افغانستان با یک همچون کشور در جاده ابریشم یا ابتکار یک کمربند یک راه قرار گرفته است این یعنی افغانستان را می تواند از این وابستگی اقتصادی نجات دهد.

امام محمد وریماچ، معین پیشین وزارت ترانسپورت افغانستان می گوید که:«اگر این پروژه از طریق افغانستان نمی شد باز فکر نمی کنم که پروژه خیلی کامیاب هم باشد، اگر افغانستان شامل این نمی بود، اگر این جاده از مسیر های دیگری عبور می کند طبیعتا افغانستان نقطه وصل نخواهد بود برداشت مردم هم این خواهد بود که افغانستان نقطه وصل نه بلکه نقطه فصل است.»

پروژه یک کمربند یک راه از شهر شی ین چین آغاز و از شمار کشور های آسیایی گذشته به اروپا و افریقا دور می‌زند، پژوهشگران به این باورند که چین سیاست اقتصاد محور تازه‌ای را در افغانستان روی دست گرفته است.

نذیر کبیری، پژوهشگر انستیتوت البیرونی می گوید که:«حکومت افغانستان و بحران های امنیتی دوامدار در این کشور فرصت این را درست نداده است که ما یک آگاهی درست از ابتکار یک کمربند یک راه داشته باشیم اما چین به‌عنوان کشور همسایه نزدیک به افغانستان تلاش می‌کند تا این کشور را وارد یک چرخه اقتصادی بین المللی بسازد.»

طرح یک کمربند یک راه در واقع یک ابتکار است که از سوی یک کشور در سطح جهان اعلام شده است و در حال اجرا است که این ابتکار ۶۵ کشور را در بر می‌گیرد که حدود ۶۰ درصد از کل جمعیت جهان را شامل می‌شود که هزینه آن ۴ هزار میلیارد دالر در ۹۰۰ پروژه مختلف پیش بینی شده است، حالا افغانستان شامل چنین یک پروژه میلیارد دالری خواهد شد.

سباستیان هالمن، مدیر انستیتیوت مطالعات چین می‌گوید: «چین قهرمان جهانی در بخش زیربنا ها است، زیربنا‌های نیرومند در چین ساخته شده است که ظرفیت بسیار بالای دارد.»

با توجه به مشکلات اقتصادی که افغانستان با آن مواجه است، افغانستان باید در ابتکار همکاری کمربند و جاده چین شرکت کند، ساخت زیربنا ها را تسریع بخشد، مزیت‌های جغرافیایی خود را کامل کند و افغانستان را به یک کشور توسعه یافته اقتصادی بسازد.

با توجه به اهمیت پروژه یک کمربند یک جاده، امارت اسلامی افغانستان به تازه‌گی از چین خواسته است تا افغانستان را به پروژه «یک کمربند یک جاده» بگنجاند.

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرای امارت اسلامی روز چهارشنبه (۴عقرب) این خواست را در دیدار با سفیر چین در کابل شریک ساخته است.

معاونت اقتصادی ریاست الوزرا با نشر اعلامیه ای گفت، ملا عبدالغنی برادر آخوند، معاون اقتصادی ریاست الوزرا با وانگ یو، سفیر جمهوری خلق چین در افغانستان دیدار کرد.

در این دیدار دو طرف در مورد تطبیق پروژه های بزرگ اقتصادی توافق شده میان افغانستان و چین گفتگو کردند.

از سوی هم وانگ یو، سفیر چین در این دیدار گفت که چین می خواهد روابط خود را با افغانستان توسعه دهد و در هر شرایطی از دولت جدید حمایت می کند.

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: کشورهای منطقه به‌گونه مشترک ثبات و توسعه را گسترش دهند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

معاون سیاسی رئیس‎الوزرا در دیدار با معاون صدراعظم قزاقستان در کابل گفته است که کشورهای منطقه باید مشترکاً در اجرای پروژه های بزرگ منطقه‌ای سهیم شوند.

بربنیاد خبرنامه معاونیت سیاسی ریاست الوزرا، در این دیدار مولوی عبدالکبیر از سرمایه گذاران قزاقستان دعوت نمود تا در افغانستان سرمایه گذاری نمایند.

وی افزود که امارت اسلامی سرحدات افغانستان را به گونه کامل کنترول کرده، مواد مخدر و فساد را از بین برده و حاکمیت ملی مستقل را احیا نموده است.

به نقل از خبرنامه، معاون صدراعظم قزاقستان از پیشرفت‌ها در افغانستان توسط امارت اسلامی، قدردانی کرده و گفته است که کشورش آماده روابط تجارتی، ترانزیتی و سرمایه‌گذاری درازمدت با افغانستان می‌باشد.

ژومانگارین در زمینه اعطای بورسیه‌های تحصیلی به جوانان افغان ابراز آمادگی کرده و افزود که هم اکنون افغانستان نمونه یک کشور آرام در سطح منطقه است و به همین منظور جهان می‌خواهد در بخش‌های مختلف روابط خود را با امارت اسلامی برقرار نماید.

معاون صدراعظم قزاقستان همچنان خواستار آغاز پروازهای مستقیم میان کابل و الماتا شد و گفت که کشورش در بخش فرهنگی آماده همکاری دو جانبه با حکومت افغانستان است.

در کمتر از سه سال گذشته، امارت اسلامی بارها تاکید کرده است که با ایجاد امنیت سراسری در افغانستان بیش از هرزمان دیگری فرصت تطبیق پروژه های بزرگ اقتصادی در کشور مساعد بوده و نیاز است که افغانستان به نقطه اتصال کشورهای منطقه مبدل شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صلیب سرخ: شدت اخراج مهاجران افغان از پاکستان کاهش یابد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

یک مقام ارشد صلیب سرخ از حکومت پاکستان خواسته است که شدت اخراج مهاجران افغان را کاهش دهد تا به آنان به‌گونه بهتر رسیدگی شود.

الکساندر متیو، مسوول بخش آسیا و اقیانوس آرام فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر، به خبرنگاران در دوحه گفته است که چالش‌های پیش روی عودت کنندگان افغان از پاکستان یکی از چندین موضوع مهمی بود که او در مورد آن با مقامات امارت اسلامی در کابل گفتگو کرده است.

وی افزود: «می‌دانید که در ماه‌های اخیر بیش از نیم میلیون نفر از مرز عبور کرده‌اند و احتمالاً در ماه‌های آینده شاهد تعداد زیادی از برگشت کنندگان جدید خواهیم بود.»

به گفته وی، این احتمالاً بزرگترین جریان نقل مکان جمعیت در یک دوره زمانی کوتاه در آسیا پس از سال ۲۰۱۷ میان میانمار و بنگله‌دیش است.

پاکستان از ماه اکتوبر سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار مهاجر افغان فاقد اسناد را اخراج کرده است.

آقای متیو خاطرنشان کرد که بسیاری از عودت کنندگان ده ها سال در پاکستان زندگی کرده اند و برای شروع یک زندگی جدید در افغانستان، بدون حمایت حکومتی یا بین المللی، آمادگی ندارند.

به گفته وی، کودکان نیمی از عودت کنندگان را تشکیل می‌دهند و موارد سوء تغذیه در میان آنان افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امانوف: ترکمنستان متعهد به تکمیل پروژه تاپی است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

رئیس اجراییه‌ای پروژه تاپی گفته است که ترکمنستان متعهد به تکمیل پروژه ساخت خط لوله گاز از طریق افغانستان به پاکستان و هند است.

محمد میرات امانوف در نشست «سرمایه گذاری ترکمنستان در بخش انرژی» در پاریس گفته است که این کشور در پروژه تاپی مطابق با قوانین بین المللی به پیشرفت‌هایی دست یافته است.

وی افزود: «ترکمنستان در حال پیشرفت قابل توجهی در ساخت خط لوله گاز طبیعی تاپی است که هدف آن تامین سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز به جنوب آسیا می‌باشد.»

امانوف تاکید کرد که ساخت لوله گاز در ترکمنستان تکمیل شده است و اکنون در مورد پیشبرد پروژه فراتر از این کشور مطابق با ستندردهای بین المللی بحث می‌شود.

رئیس اجرائیه‌ای پروژه تاپی همچنان خاطر نشان کرد که با استفاده از گاز طبیعی، انتشار گاز کاربن دای اکساید در هوا کاهش خواهد یافت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!