Connect with us

تجارت

توافق کابل و اسلام‌آباد برای تقویت تجارت دوجانبه و ترانزیت

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۲۲, ۱۴۰۱)

اتاق مشترک تجارت افغانستان – پاکستان می‌گوید که توافقی میان اسلام‌آباد و کابل صورت گرفته است که بربنیاد آن تعرفه برخی از کالاهای وارداتی و کالاهای که به پاکستان صادر می‌شود، کاهش خواهد یافت.

بربنیاد گزارش برخی از رسانه‌های پاکستانی، در این توافق‌نامه آمده است که ۶۰ درصد مالیه بر صادرات زغال‌سنگ از افغانستان به پاکستان کاهش خواهد یافت.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که کاهش تعرفه گمرکی پنج قلم میوه تازه و سبزیجات با اسلام‌آباد توافق شده است و مسوولان این وزارت تلاش دارند تا بهای زغال‌سنگ را برابر به بهای آن در بازارهای جهانی به فروش برسانند.

درهمین حال، برخی از تاجران می‌گویند که پاکستان در تجارت افغانستان نقش مهم دارد و نباید مسایل سیاسی تاثیر منفی بر تجارت کشور بگذارد.

آمارهای وزارت صنعت و تجارت نشان می‌دهند که در هفت ماه گذشته بیش از یک میلیارد دالر کالاهای افغانستان صادر شده است که از این میان، به ارزش نزدیک به ۷۴۴ میلیون دالر تنها به پاکستان کالا صادر شده است.

گفتنی است که پس از امضای توافقنامه تجارت و ترانزیت بین افغانستان و پاکستان موسوم به “اپتا” در سال ۲۰۱۰ میلادی، پاکستان اجازه ترانزیت اموال افغانستان از راه بندرهای کراچی، قاسم و گوادر را داد.

به همین ترتیب تاجران افغان نیز اجازه یافتند که اموال خود را تا چند بندر هند منتقل کنند و در مقابل، پاکستان امتیاز تجارت از طریق افغانستان به آسیای مرکزی را به دست آورد.

تجارت

سفر یک هیات تجارتی ترکمنستان به هرات

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۶, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت از سفر نوکرقلی‌اناقلی اف، رئیس اتحادیه تاجران و صنعت‌کاران ترکمنستان در راس یک هیات به ولایت هرات خبر داده است.

این وزارت با نشر خبرنامه‌ای گفته است که هدف از سفر این هیات ترکمنستان بیلانس تجارتی، همکاری‌های تجارتی و اقتصادی، بررسی پیشنهاد افغانستان درمورد تامین مواد ساختمانی به‌ویژه سنگ مرمر و سیخ گول، رشد تجارت و ترانزیت دو کشور، ملاقات با مسوولان و فعالان سکتور خصوصی و همچنان بازدید از ساحات تجارتی و صنعتی افغانستان به خصوص در ولایت هرات می‌باشد.

سفر این هیات به دنبال سفر نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت به ترکمنستان، به‌منظور افتتاح اولین کنفرانس تواصل تجارتی افغان – ترکمن و بحث در مورد واردات مواد ساختمانی به‌ویژه سنگ مرمر و سیخ گول از افغانستان صورت گرفته است.

Continue Reading

تجارت

امارت اسلامی می‌خواهد یک‌ مرکز لجستیکی تجارتی را در غرب افغانستان طراحی کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۴, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که امارت اسلامی افغانستان با قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز لجستیکی مشترک برای صادرات کالا در منطقه توافق کرده است.

براساس این گزارش، این مرکز لجستیکی در غرب افغانستان ایجاد خواهد شد و نفت روسیه را به جنوب آسیا صادر خواهد کرد.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت به خبرگزاری رویترز گفته است پس از نشست هفته گذشته با مقام‌های ترکمنستان و قزاقستان در کابل، توافق شده است که گروه‌های فنی در جریان دو ماه، توافق‌نامه کتبی را در مورد طرح‌های رسمی برای ساخت این مرکز لجستیکی آماده کنند.

آقای عزیزی گفته است که پس از شش ماه گفتگو روی طرح ایجاد این مرکز تصمیم گرفته شده که هر سه کشور در ساخت این مرکز مشترک سرمایه‌گذاری کنند.

عزیزی افزوده است که مرکز لجستیکی جدید، بخشی از تلاش‌های گسترده‌ برای استفاده از موقعیت استراتژیک افغانستان است که زمانی گذرگاهی بود برای تجارت جاده ابریشم.

وزیر صنعت و تجارت گفته است: «براساس گفتگوهایی که ما انجام داده‌ایم، قرار است این مرکز لجستیکی در هرات ایجاد شود و می‌تواند شمال آسیا را به جنوب آسیا وصل کند.»

وی گفت این مرکز لجستیکی در یک زمان ظرفیت یک میلیون تُن نفت را خواهد داشت. با این حال این مقام امارت اسلامی درباره تاریخ آغاز عملی این پروژه توضیح نداد.

رویترز به نقل از آقای عزیزی نوشته است امارت اسلامی با مقام‌های چینی در مورد ساخت جاده واخان که افغانستان را به چین وصل می کند، در حال مذاکره است. این مقام ابراز امیدواری کرده است که افغانستان به مسیر تجارت میان چین و ایران تبدیل شود.

حکومت ترکمنستان به سوال‌های خبرگزاری رویترز در این رابطه پاسخ نگفته و روسیه نیز تا حالا چیزی نگفته است.

پاکستان که شریک بزرگ تجاری افغانستان است و قراردادهای منطقه‌ای را در بخش انرژی امضا کرده است، نیز به سوال‌های رویترز در این رابطه تا حالا پاسخ نگفته است.

اسلام آباد در سال‌های اخیر روابط پرتنشی با حکومت سرپرست افغانستان داشته و همواره امارت اسلامی را به پناه دادن به شورشیان پاکستانی متهم کرده است، اما امارت اسلامی این اتهامات را رد کرده است.

Continue Reading

تجارت

سرپرست وزارت صنعت و تجارت کشور به ایران سفر کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۳, ۱۴۰۳)

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت امروز (پنج‌شنبه، ۱۳ثور) می‌گوید که، نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت در رأس یک هیأت اقتصادی و تجارتی وارد ولایت سیستان و بلوچستان ایران شده است.

عبدالسلام جوادآخندزاده می‌گوید که هدف از سفر نورالدین عزیزی شرکت در نشست “تسهیل روند همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور”  و گفتگو در باره توسعه روابط تجاری و ترانزیتی بین ایران و افغانستان با محوریت ولایت سیستان آن‌کشور است.

به گفته‌ای سخنگوی وزارت صنعت و تجارت آقای عزیزی با مقام‌های ایرانی در مورد تقویت ترانزیت از مسیر چابهار گفتگو نموده است.

به گفته آقای جوادآخندزاده هیأت افغانستان با مقام‌های ولایت سیستان و بلوچستان ایران در مورد تقویت ترانزیت از مسیر چابهار بحث کرده و گفته اند که چالش‌هایی دراین زمینه وجود دارد ه باید رفع شود.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که نورالدین عزیزی با مقام‌های ایرانی در باره  کاهش قیمت‌ها، مشخص شدن زمین‌هایی که در بندر چابهار در اختیار تاجران افغان قرار می‌گیرد، تعیین مسیر امتیازی و اختصاصی برای اموال ترانزیتی و فراهم کردن تسهیلات در سرک‌های ریلی، بحث کرده اند.

دوطرف هم‌چنان توافق کرده اند که برای دست‌یابی به توسعه‌ تجارت میان دوکشور و تقویت ترانزیت از مسیر چابهار، کمیته‌ مشترک تخنیکی را در سطح ولایت ایجاد شده و از سوی کمیته مرکزی موضوعات دنبال شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!