Connect with us

تجارت

امارت اسلامی افغانستان از ایجاد کنسرسیومی متشکل از شرکت‌هایی در روسیه، ایران و پاکستان خبر داد

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۴, ۱۴۰۱)

وزیر تجارت امارت اسلامی افغانستان گفته است که کنسرسیومی متشکل از شرکت‌هایی در روسیه، ایران و پاکستان برای جذب سرمایه‌گذاری ایجاد کرده است که بر انرژی، معدن و زیرساخت‌ها تمرکز دارد.

نورالدین عزیزی به خبرگزاری رویترز گفته است که این کنسرسیوم شامل ۱۴ تاجر افغان نیز است و این وزارتخانه تفاهم‌نامه‌ای را با شرکت‌های خارجی امضاء کرده که نمایندگانی از این شرکت‌ها قرار است برای بررسی پروژه‌هایی به ارزش یک میلیارد دالر به کابل بروند.

اقتصاد افغانستان از زمان تسلط امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ که باعث شد جامعه بین‌المللی بیشتر بودجه توسعه‌ای خود به این کشور را قطع کند و تحریم‌هایی در بخش بانکی آن اعمال کند، به شدت با مشکل مواجه شده است.

عزیزی گفته است که حکومت بر راه اندازی چندین طرح تجاری بلندمدت متمرکز شده است و در زمینه تامین امنیت کار می‌کند.

 وی گفت که کنسرسیوم علاوه بر پروژه‌های معدنی و برق، امکان ساخت تونل دوم در مسیر شاهراه سالنگ را بررسی خواهد کرد.

این شاهراه ولایت‌های شمالی را به پایتخت افغانستان وصل می‌کند. همچنین پروژه‌هایی مثل انتقال آب از ولایت پنجشیر به کابل و بازسازی شاهراه اصلی کابل- غزنی نیز از سوی آن بررسی خواهد شد.

 آقای عزیزی افزود: «در کابینه بحث‌های زیادی در مورد تامین امنیت صورت گرفته است، کمیسیون ویژه‌ای برای این کار تشکیل شده و در ماه‌های اخیر تعداد زیادی از پناهگاه‌های پیکارجویان نابود شده است. امارات اسلامی افغانستان امنیت را تضمین می‌کند و از سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی حفاظت خواهد کرد».

 آقای عزیزی افزود یکی دیگر از طرح‌های حکومت ایجاد مناطق آزاد تجاری به امید جلب سرمایه‌گذاری‌های خارجی است.

 او که قبل از بررسی نهایی این طرح توسط سایر وزارتخانه‌ها حاضر نشد جزییات بیشتری ارائه دهد، یادآوری کرد وزارت تجارت پیشنهاد داده که پایگاه‌های نظامی سابق نیروهای خارجی به مناطق آزاد تجاری تبدیل شود و کمیسیون ویژه‌ای برای اجرای این طرح تشکیل شده است.

وزیر تجارت افزود که پس از پرداخت مبالغ مربوط به یک قرارداد بزرگ با روسیه که سال گذشته امضا شد، ورود محموله‌های گندم، نفت و گاز از طریق جاده و راه آهن که از آسیای میانه می‌گذرد، آغاز شده است.

او افزود به‌رغم تحریم‌های خارجی که نقل‌وانتقال پول از طریق سیستم بانکی بین‌المللی را محدود کرده، امارت اسلامی توانسته است از طریق کانال‌های بانکی دیگر این مبلغ را بپردازد ولی حاضر نشد نام بانک‌هایی که در این معامله مشارکت کرده‌اند را اعلام کند.

تجارت

ازبکستان قراردادهای صادراتی به ارزش ۴۴ میلیون دالر با افغانستان امضاء کرده است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۲, ۱۴۰۳)

ازبکستان قراردادهای صادراتی به ارزش ۴۴ میلیون دالر را با افغانستان امضا کرده است. رسانه‌های ازبکستانی گزارش داده اند که تاشکند با امضای قراردادهای صادراتی جدید، می‌خواهد قراردادهای تجاری و صادراتی بیش‌تری با افغانستان امضاء کند.

بر بنیاد این گزارش‌، این قراردادها در جریان سفر سه روزه تاجران افغان به تاشکند امضاء شده‌اند.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری ازبکستان گفته است، دو کشور هم‌چنان در حال برنامه‌ریزی برای تشکیل یک شورای تجارت مشترک اوزبیکستان-افغانستان اند که ۱۸ شرکت افغانی عضویت این شورا را خواهد داشت.

افغانستان در حال حاضر سالانه به ارزش ۷ میلیارد دالر کالا وارد می‌کند که بخش بزرگ آن از ازبکستان و یا از طریق ازبکستان وارد می شود.

درهمین حال، به باور آگاهان ظرفیت‌های بیشتری برای  افزایش همکاری‌های تجارتی میان دو کشور وجود دارد.

پیشتر یک هیأت بلند پایه ازبکستان به رهبری وزارت خارجه آن‌کشور به کابل سفر کرده بود و در این سفر مقام‌های بلند پایه دو کشور تعهد سپردند که همکاری‌ها گسترش میدهند.

Continue Reading

تجارت

عزیزی: از سرمایه‌گذاران مالیزیا می‌خواهیم تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با نمایندگان از وزارت خارجه، وزارت دفاع، وزارت داخله و نماینده دفتر صدراعظم مالیزیا برای افغانستان به ریاست دکتر شازلینا بنت ذین العابدین دیدار و ملاقات نمود.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که، در این دیدار دو طرف روی تجارت دوجانبه، برگزاری کنفرانس تواصل تجارتی جهت استحکام روابط تجارتی دو کشور، بیلانس تجارت افغانستان و مالیزیا، ایجاد بازار برای محصولات افغانستان از جمله قالین، پنبه، سنگ‌های معدنی بحث و گفتگو نمودند.

به گفته این وزارت در پایان این دیدار سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تاکید بر افزایش سرمایه‌گذاری از سوی کشورهای منطقه در افغانستان؛ از سرمایه‌گذاران کشور مالیزیا نیز خواست تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند.

Continue Reading

تجارت

صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳, ۱۴۰۳)

وزارت امور داخله می‌گوید که صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف آغاز شد.

این وزارت در شبکه ایکس خود نگاشته است که :«صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف در فضای آرام آغاز شد.»

وزارت داخله افزوده است که تا یک ماه روزانه یک قطار و پس از آن روزانه دو قطار حرکت می‌کند.

به گفته این وزارت امنیت خط آهن خواف – هرات توسط محافظین معینیت تصدی ملی محافظت عامه تامین می‌گردد.

طرح راه آهن خواف – هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری ۲ هزار کیلومتری در دهلیز ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا است.

همچنین افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکه بدون دسترسی به آب‌های آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی ایران از مسیری امن برای ارتباط با اروپا برخوردار می‌شود.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تُن کالا را میان دو کشور ایجاد می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!