Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل برای افغانستان هماهنگ کنندۀ خاص تعیین کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۲)

سازمان ملل متحد برای افغانستان هماهنگ کنندۀ ویژه تعیین کرد. سخنگوی سر منشی عمومی ملل متحد میگوید که از آقای سینیرلی اوغلو خواسته شده است تا ارزیابی مستقل از وضعیت افغانستان را رهبری کرده و سفارشاتی را در مورد رویکرد یک‌پارچه و منسجم برای رسیدگی به چالش‌های کنونی فرا روی افغانستان ارایه کند. با این حال معاون سرمنشی سازمان ملل می‌گوید که حق آموزش و فعالیت زنان در افغانستان باید رعایت شود.

انتونیو گوتریش، سر منشی عمومی ملل متحد، فریدون سینیرلی اوغلو، دپلومات ترکی را به صفت هماهنگ‌کنندۀ خاص و بازرس مستقل در امور افغانستان گماشته است.

دفتر منشی عمومی ملل متحد با نشر خبرنامه‌ای گفته است که گزینش سینیرلی اوغلو در این سمت بر اساس قطعنامۀ شماره ۲۶۷۹ شورای امنیت این سازمان صورت گرفته است.

در خبرنامه آمده است که منشی عمومی ملل متحد از سینیرلی اوغلو خواسته است تا ارزیابی مستقل از وضعیت افغانستان را رهبری کرده و سفارشات را در مورد رویکرد یک‌پارچه و منسجم برای رسیدگی به چالش‌های کنونی فرا روی افغانستان ارایه کند.

استیفن دوجاریک، سخنگوی سر منشی سازمان ملل می‌گوید که:«سرمنشی سازمان ملل متحد فریدون سینیرلی را به عنوان هماهنگ کننده خاص در افغانستان انتخاب کرد. از او خواسته شده تا چالش‌های کنونی در افغانستان را کنترول کند، قسمی که میدانیم قبلا این دیپلومات ترکی در افغانستان بوده است و تجربه خوب دارند و می‌توانند اوضاع افغانستان را خوب درک کنند.»

با این حال مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی سازمان ملل که به ایران سفر کرده است در یک نشست خبری در مورد برنامه‌های سازمان ملل در افغانستان می‌گوید که حق آموزش و فعالیت زنان در افغانستان باید رعایت شود.

مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی سازمان ملل می‌گوید که:«بحث رساندن کمک‌های بشرودوستانه به صراحت می‌گویم که ما به کشور‌هایی که متعهد شده‌اند و گفته‌اند کمک می‌کنیم التماس می‌کنیم، زیرا تأمین مالی این کمک‌ها و تعهدی که گفته‌اند و قبول کرده‌اند بسیار کمتر از چیزی بوده است که کشور‌ها متعهد شده‌اند. ما به صراحت و به شکل واضح از کشور‌های کمک کننده این درخواست را داشتیم به طالبان (امارت اسلامی افغانستان) هم مسئولیت شان را یادآور شدیم آن‌ها هم مسئولیتی دارند و باید تضمین کنند که حق کار، آموزش، فعالیت زنان و دختران افغانستان باید کاملا رعایت شود و از آن حفاظت شود.»

به گفته آقای گریفیتس تاکنون کشور‌ها متعهد شده‌اند که ۴.۶ میلیارد دالر به افغانستان کمک کنند که این بزرگترین رقم کمک انسان‌دوستانه در دنیا است. با توجه به شرایط فوق‌العاده‌ای که افغانستان دارد عجیب هم نیست ۱۶ میلیون نفر در این کشور نیاز به کمک بشردوستانه دارند.

گریفیتس افزوده است که:«وقتی که بحران‌های انسانی پیش می‌‌آید آسیب‌پذیرترین قشر هر جامعه زنان و کودکان هستند طالبان (امارت اسلامی افغانستان) هم به باید مسئولیت‌شان عمل کند، کشور‌هایی هم که متعهد شده‌اند باید کمک‌های شان و تعهدات شان را در این زمینه عملی کنند خود مردم افغانستان هم در این زمینه مسئولیت دارند که کاری بکنند که بتوانند کشورشان را بدون وابستگی به کمک‌های خارجی اداره کنند.»

امارت اسلامی در مورد تعیین هماهنگ کننده جدید سازمان ملل در افغانستان چیزی نگفته است. با این همه هماهنگ کننده جدید سازمان ملل ماموریت دشواری را در پیش خواهد داشت تا بتواند یک ارتباط و هماهنگی خوب میان امارت اسلامی و سازمان ملل ایجاد کند.

این دیپلومات ترکی، چهار دهه تجربه در امور بین‌المللی و دیپلوماسی داشته و در این مدت پرداختن به مسایل سیاسی، بشری، انکشافی و حقوق بشری را در کارنامۀ خود دارد. او از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۳ نمایندۀ دایمی ترکیه در سازمان ملل متحد بود.

رویداد های اخیر

وزارت دفاع: درپی سقوط چرخبال در غور یک نفر کشته و ۱۲ نفر زخمی شدند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

وزارت دفاع حکومت سرپرست افغانستان اعلام کرد در پی سقوط چرخبالی در فیروزکوه، مرکز ولایت غور، یک نفر کشته و ۱۲ نفر زخمی شدند.

عنایت‌الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع در شبکه ایکس گفته است که صبح روز چهارشنبه یک چرخبال نوع «ام‌آی ۱۷» قوای هوایی که به ولایت غور اعزام شده بود، دچار عوارض تخنیکی شده و هنگام نشست اضطراری به دیوار برخورد کرده و سقوط کرده است.

در تصاویری که رسانه‌ها از این رویداد منتشر کرده اند لاشه یک چرخبال در داخل آب دیده می‌شود که شماری از مردم در اطراف آن جمع شده اند.

سخنگوی وزارت دفاع گفته است که این چرخبال به هدف بیرون کشیدن اجساد قربانیان از موتری که در دریای هریرود افتاده بود، به فیروزکوه اعزام شده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر با سفیر جاپان در کابل دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

تاکایوشی کورمایا، سفیر جاپان برای افغانستان در دیدار با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرا گفته است، عدم حضور دیپلوماتیک کشورهای غربی در افغانستان باعث شده تا آن‌ها از تحولات مثبت افغانستان اطلاعی نداشته باشند و به گفته وی مناسب این است که جامعه جهانی به گونه مستقیم با امارت اسلامی روابط داشته باشد.

آقای کورمایا همچنان افزوده، جاپان متعهد به همکاری با افغان‌ها در زمینه‌های جلوگیری از حوادث طبیعی، تداوی معتادان مواد مخدر و کشت بدیل برای دهقانان افغان است.

از سوی هم مولوی عبدالکبیر در این دیدار گفته است، امارت اسلامی به دلیل حمایت مردم توانسته است صلح سراسری را تأمین کند، پروژه‌های بزرگ را آغاز کند و پیشرفت‌های زیاد دیگری نیز داشته باشد.

معاون سیاسی افزوده، امارت اسلامی برای حل مشکلات مردم تلاش می‌کند و خواهان تعامل مثبت و روابط گسترده با جهان است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انستیتوت صلح امریکا از افزایش تهدید داعش در افغانستان هشدار داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

انستیتوت صلح امریکا در تازه‌ترین گزارش خود که روز سه‌شنبه (۲۵ثور) نشر شد، از افزایش تهدید گروه داعش با قابلیت‌های گسترده تر از قبل از خروج ایالات متحده از افغانستان هشدار داده است.

این گروه مطالعاتی ارشد مبارزه با تروریزم در افغانستان و پاکستان ارزیابی کرده است که داعش اکنون «یک تهدید فزاینده فراتر از منطقه از پیش از خروج نیروهای ناتو از افغانستان فعال شده است.»

این گزارش از دست کم گرفتن نیازهای ضد تروریزم انتقاد کرده و تأکید کرده است که نادیده گرفتن این تهدید می‌تواند اهداف استراتیژیک گستردتری را به خطر بیندازد.

در گزارش این انستیتوت آمده است: «به جای در نظر گرفتن مبارزه با تروریسم به عنوان عاملی ناخواسته از رقابت استراتژیک، سیاست گذاران می‌توانند تمرکز خود را برای کاهش تهدیدات و محافظت از برنامه رقابت استراتژیک مجدداً تنظیم کنند.»

انستیتوت صلح ایالات متحده گفته است که :«گروه‌های تروریستی» در افغانستان، و تا حدی در پاکستان، هم قصد دارند و هم از قابلیت‌های رو به رشدی برای هدف قرار دادن ایالات متحده و منافع آن برخوردارند.

انستیتوت صلح ایالات متحده با تاکید بر پیامدهای بالقوه نادیده گرفتن تهدید تروریستی، خاطرنشان کرد: «اگر تروریست‌ها موفق شوند این اهداف را به واقعیت تبدیل کنند، نه تنها منجر به تلفات غم‌انگیز می‌شود، بلکه اثرات نامطلوب قابل توجهی بر برنامه رقابت استراتژیک امریکا خواهد داشت.»

بر بنیاد این گزارش «یک حمله با تلفات انبوه فشار قابل توجهی بر سیاستگذاران برای پاسخ قاطعانه وادار می‌سازد که منابع، توجه رهبری سیاسی را از تمرکز فعلی بر رقابت استراتژیک منحرف می‌کند». که این انحراف می‌تواند تلاش‌ها برای حفظ رویکرد متعادل نسبت به چالش‌های استراتژیک جهانی را تضعیف کند.

این گزارش با انعکاس خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱، خاطرنشان می‌گوید که تلاش‌های ناکام ضد تروریسم می‌تواند به اعتبار ایالات متحده آسیب برساند.

در این گزارش آمده است: «در زمان خروج از افغانستان، واشنگتن به متحدان و شرکای خود اطمینان داد که ایالات متحده توانایی کاهش تهدیدات تروریستی از افغانستان را پس از خروج نظامی حفظ خواهد کرد».

در گزارش آمده است که شکست در جلوگیری از چنین حمله‌ها می‌‌تواند اعتبار بین المللی و اتحادهای استراتژیک امریکا را به میزان قابل توجهی خدشه دار کند.

در این گزارش در مورد پیامدهای منطقه‌ای گسترده تر فعالیت‌های تروریستی کنترل نشده در افغانستان، به خصوص در مورد هند، نیز هشدار می‌دهد.

انستیتوت صلح ایالات متحده افزود: «حملات تروریستی از افغانستان و پاکستان علیه شریک مهمی مانند هند می‌تواند جرقه بحران‌های خطرناک منطقه‌ای را ایجاد کند و چنین بحرانی همچنین هند را از تمرکز بر چالش ارائه شده توسط چین به‌طور قابل توجهی منحرف می‌کند».

این انستیتوت می‌افزاید: «با توجه به این مخاطرات، ایالات متحده می‌تواند تمرکز بر ضد تروریسم را مجدداً تنظیم کند تا از دستور کار رقابت استراتژیک محافظت کند». این رویکرد شامل سرمایه گذاری های پیشگیرانه در مبارزه با تروریزم برای ایجاد تمرکز پایدار بر رقابت استراتژیک است.

در بخشی از این گزارش گفته شده که پرداختن به تهدیدات تروریسم فزاینده از جانب افغانستان و پاکستان برای حفظ امنیت و منافع استراتژیک ایالات متحده بسیار مهم است. و همچنین هدف استراتژی‌های پیشنهادی ایجاد توازن بین اقدامات قوی ضد تروریسم با اهداف گسترده تر سیاست خارجی ایالات متحده، به خصوص در زمینه رقابت استراتژیک با قدرت‌های بزرگ جهانی است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!