Connect with us

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: افغانستان و جهان نیازمند تعامل با یکدیگر اند

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۵, ۱۴۰۲)

سرپرست ریاست الوزرا طی نشستی در قصر سپیدار در کابل گفته است که افغانستان در  بخش‌های سیاست و اقتصاد پیشرفت کرده است.

در این نشست که روز پنج‌شنبه، ۴ جوزا، برگزار شد، برخی از مقام‌های ارشد امارت اسلامی، چهره‌های سیاسی، کادرهای علمی و بزرگان قومی حضور داشتند.

مولوی عبدالکبیر در این نشست گفته که حکومت سرپرست خواستار روابط مثبت با جهان است و افغانستان و جهان نیازمند ارتباط با یکدیگر اند.

آقای عبدالکبیر در این مورد گفت: «افغانستان در بخش اقتصادی به طرف مثبت روان است و از لحاظ سیاسی با شانزده کشور روابط دیپلوماتیک وجود دارد و سایر کشورها هم حقایق را فهمیده‌اند و کوشش دنیا این است که با ما تعامل مثبت بکنند.»

او افزود: «اگر ما ضرورت داریم که با دنیا روابط سیاسی داشته باشیم، جهان هم به ما ضرورت دارد.»

آقای عبدالکبیر تأکید کرده که حکومت کنونی همه شمول است و تعصب در آن  وجود ندارد و امارت اسلامی انتقادها را با سینه باز می‌پذیرد.

به گفته او، اگر جابجایی چند فرد مفسد به معنای حکومت همه شمول است، این مورد برای دولت سرپرست پذیرفتنی نیست.

سرپرست ریاست الوزرا تأکید کرد: «اگر همه شمول بودن به این معنا است که چند عناصر مفسد بیایند در حکومت شریک شوند، نه این قابل قبول برای مردم است و نه برای ما، با این چنین افراد حکومت همه شمول نمی‌شود و به طرف فساد می‌رود.»

در این دیدار، بر جستجوی راه‌های حل مشکلات در کشور تأکید شده است. سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر همچنان گفته است که تأمین حقوق شرعی و رضایت مردم، نظام را به کامیابی مطلق سوق می‌دهد.

محمد خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر، گفت: «آن نظام کامیاب می‌شود که مردم از حاکم وقت خوشحال باشند و حاکم خواهشات شرعی مردم را پوره کند.»

خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ، نیز گفته است که با کارگیری از حوصله‌مندی نیز میتوان به پیشرفت دست یافت.

آقای خیرخواه تصریح کرد: «در این ملک هر مشکلی که ما داریم، حل می‌شود و حل شدنی‌ است.»

در همین حال، شهاب‌الدین دلاور، وزیر معادن و پترولیم نیز در این نشست گفته است که بیش از ۲۵۰۰ کارمند در این وزارت کار می‌کنند و تاکنون هیچ کارمندی به‌دلیل این‌که در حکومت پیشین کار کرده، از وظیفه برکنار نشده است.

شماری از آگاهان در این نشست اما بر بازگشایی درب مکاتب و پوهنتون ها به روی دختران و نیز سهیم ساختن جوانان در بدنه دولت تأکید می‌کنند.

عبدالشکور دادرس، آگاه سیاسی، گفت: «کار در اسلام بهترین اصل است، عبادت است. تعلیم اساس جامعه است.»

مقام‌های امارت اسلامی در این نشست همچنان گفتند امنیت کنونی که در افغانستان تأمین است، در منطقه وجود ندارد.

به گفته آنان، اخوت و برادری در حال حاضر در میان مردم به وجود آمده است زیرا در گذشته استراتیژی تمام گروه‌ها ایجاد تفرقه و تعصب بود.

رویداد های اخیر

دلاور: پروسس مواد خام معدنی در داخل کشور صورت گیرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت معادن و پترولیم در دیدار با مسوولان یک شرکت چینی گفته است که صادرات مواد خام معدنی و پروسس آن در خارج از کشور جواز ندارد.

شهاب الدین دلاور این مطلب را در دیدار با شرکت دولتی MCC Holoda کشور چین در حالی که مسوولان شرکت قراردادی پروژه مس عینک نیز حضور داشتند، بیان کرده است.

وزارت معادن و پترولیم در خبرنامه‌ای نگاشته است که شرکت MCC Holoda یکی از بزرگترین شرکت‌های چین بوده که در بخش استخراج و پروسس مس، سرب و جست فعالیت دارد.

این شرکت علاقه‌مندی اش را برای سرمایه گذاری در معادن مس، سرب و جست کشور ابراز کرده است.

سرپرست وزارت معادن ضمن استقبال از علاقه‌مندی این شرکت برای سرمایه گذاری در بخش معادن کشور، گفته است که در ولایات بامیان، کندهار و غور معادن سرب و جست موجود است و در صورتی که این شرکت با پروسس مواد خام معدنی در داخل افغانستان موافق باشد، با آن همکاری خواهد شد.

او همچنان در رابطه به موضوعات پروژه مس عینک با مسوولان شرکت مربوطه گفتگو کرده و بر تسریع کار آن تأکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشر گزارش تازه‌ی بانک توسعه‌ی اسلامی و کارکرد این بانک در افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

بانک توسعه اسلامی در اولین گزارش از دست‌آوردهای «صندوق امانی بشردوستانه افغانستان» گفته است که در سال ۲۰۲۳ میلادی، کمک‌های ضروری مختلف را به آسیب‌پذیرترین افراد در افغانستان ارایه کرده است.

در این گزارش به نقل از رئیس بانک توسعه اسلامی آمده است که این کمک‌ها در بخش‌های مقابله با ناامنی غذایی، ارایه برنامه‌های تغذیه کودکان، مراقبت‌های صحی، آب پاک و خدمات صحی انجام شده است.

در این گزارش آمده که ۱۴ پروژه در سال ۲۰۲۳ با هزینه ۳۵ میلیون دالر عملی شده است.

در بخشی از گزارش بانک توسعه‌ی اسلامی آمده است که: «۱۴پروژه در سال ۲۰۲۳ با هزینه کل ۳۵.۳۵ میلیون دالر عملی شده که ۲۴.۱۴ میلیون دالر آن از طریق صندوق امانی بشردوستانه افغانستان به مصرف رسیده است. بخش از کمک‌ها در بخش‌های مقابله با ناامنی غذایی، ارایه برنامه‌های تغذیه کودکان، مراقبت‌های صحی، آب پاک و خدمات صحی انجام شده است.»

در همین حال، وزارت اقتصاد از کمک‌های بانک انکشاف آسیایی، استقبال می‌کند و می‌گوید که این بانک در کنار کمک‌های بشردوستانه در بخش تطبیق پروژه‌های انکشافی نیز افغانستان را همکاری کنند.

آگاهان اقتصادی باور دارند که حکومت سرپرست، باید نهادهای کمک کننده را متقاعد سازند تا پروژه‌های انکشافی را حمایت مالی نمایند.

بانک توسعه‌ی اسلامی می‌افزاید که در حال حاضر ۱۶ پروژه این بانک در بخش کمک‌های بشری در حال تطبیق است و تلاش می‌کنند به مردم افغانستان کمک بیشتر نمایند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا برادر با سفر به ولایت هرات، کار باقیمانده پروژۀ بند پاشدان این ولایت را افتتاح نمود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

ملاعبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزار می‌گوید بند پاشدان از پروژه‌های مهم ملی است که تلاش می‌کنند تا در وقت تعیین شده تکمیل و به بهره برداری برسد.

مسوولان این پروژه می‌گویند حدود ۱۱۷ میلیون دالر هزینه ساخت این بند آب وبرق است که تقریبا ۸۵ درصد کار آن تکمیل شده و تا ختم سال جاری کاملاً به بهره برداری می رسد.

با تکمیل این پروژه حدود ۶۵ هزار جریب زمین زراعتی آبیاری می‌شوند که هزاران تن شامل کار خواهند شد.

کار ساخت این بند آبی بیش از یک دهه می‌شود که کلید خورده است، در این مدت روند کار آن با فراز و نشیب‌های زیادی روبرو بوده، اما حالا پس از سه سال قرار است ادامه کار ساخت این پروژه تکمیل گردد، ملا عبدالغنی برادر در افتتاح این پروژه می‌گوید ایجاد بندهای آبی از اولویت‌های کاری امارت اسلامی است.

این بند آبی روی رود ولسوالی کرُخ هرات بسته شده است، پروژه که بیش از یک دهه می‌شود کار آن جریان دارد. امارت اسلامی حالا مصمم است تا ادامه کار این پروژه ملی را تکمیل کند.

کار ساخت بند آب وبرق پاشدان را یک شرکت داخلی با همکاری شرکت آذربایجانی پیش می‌برد. انجنیران این پروژه می‌گویند این بند آبی بیشتر برای زراعت وآب آشامیدنی ساخته می‌شود، بناء بخاطر مدیریت بهتر ذخیره آبی این پروژه، حدود ۷۳ کیلومتر کانال‌های کوچک و بزرگ ساخته خواهد شد.

این بند آبی ۵۴ میلیون مترمکعب آب را ذخیره خواهد کرد که از آن برای زراعت و آب آشامیدنی صحی استفاده می‌شود. درحال حاضر حدود ۴۰۰ تن به گونه مستقیم دراین پروژه کار می‌کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!